Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
my też po mału kończymy, własnymi siłami, z małą pomocą rodziny... teść kładł płytki, ja fugowałam... mąż kładł płytki w kuchni, na ścianach - ja fugowałam... pomagałam kłaść panele, malowałam ściany, szpachlowałam... pomagałam kłaść dekoracyjne kamienie na ścianę - impregnowałam sama... tak nauczyłam się oporządzać, znam narzędzia... a teraz nawet co nieco naprawiam jak trzeba...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:43
Little Frog, Lena87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Melula wrote:my też po mału kończymy, własnymi siłami, z małą pomocą rodziny... teść kładł płytki, ja fugowałam... mąż kładł płytki w kuchni, na ścianach - ja fugowałam... pomagałam kłaść panele, malowałam ściany, szpachlowałam... pomagałam kłaść dekoracyjne kamienie na ścianę - impregnowałam sama... tak nauczyłam się oporządzać, znam narzędzia... a teraz nawet co nieco naprawiam jak trzeba...
Misty87 lubi tę wiadomość
-
Melula wrote:a mój twierdzi, że kobieta to wszystko powinna umieć... i pranie zrobić i śrubkę przykręcić... Mnie tata też tak wychował, żeby sobie samej radzić, jak można, bo mama wiadomo, jak to dziewczynkę...
-
nick nieaktualnyMelula wrote:my też po mału kończymy, własnymi siłami, z małą pomocą rodziny... teść kładł płytki, ja fugowałam... mąż kładł płytki w kuchni, na ścianach - ja fugowałam... pomagałam kłaść panele, malowałam ściany, szpachlowałam... pomagałam kłaść dekoracyjne kamienie na ścianę - impregnowałam sama... tak nauczyłam się oporządzać, znam narzędzia... a teraz nawet co nieco naprawiam jak trzeba...
Przynajmniej nikt Ci nie powie, że Ty tutaj nic nie zrobiłaś ..
A jak się samemu zrobi to radości jest dużo ..
Te nasze pięterko które remontowaliśmy jest zrobione tylko przez Nas i moją rodzinę - dokładnie Mój tata i brat ( kafelki, panele itd)materialnie nie są w stanie pomóc ale fizycznie zawsze i to jest najważniejsze.
Malowanie itd było w naszej kwestii ..
Po co wynajmować fachowców skoro można wspólnymi siłami coś zrobić ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:53
-
Melula wrote:a mój twierdzi, że kobieta to wszystko powinna umieć... i pranie zrobić i śrubkę przykręcić... Mnie tata też tak wychował, żeby sobie samej radzić, jak można, bo mama wiadomo, jak to dziewczynkę...
-
dużo zaoszczędziliśmy na tym kasy... mogliśmy więcej dzięki tej pomocy zrobić... nie spodziewałam się tego, że teść pomoże, bo nie miał dobrego kontaktu ze swoją rodziną. zostawił żonę i dzieci, gdy mój małż miał 14 lat, więc nie było dobrze, ale teraz pomaga, jak może...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:56
Little Frog lubi tę wiadomość
-
Lena87 wrote:Przynajmniej nikt Ci nie powie, że Ty tutaj nic nie zrobiłaś ..
A jak się samemu zrobi to radości jest dużo ..
Te nasze pięterko które remontowaliśmy jest zrobione tylko przez Nas i moją rodzinę - dokładnie Mój tata i brat ( kafelki, panele itd)materialnie nie są w stanie pomóc ale fizycznie zawsze i to jest najważniejsze.
Malowanie itd było w naszej kwestii ..
Po co wynajmować fachowców skoro można wspólnymi siłami coś zrobić ..
Tak to by nam to strasznie dużo czasu zajęło, a beton zamawialiśmy z betoniarni i trzeba było się w miarę szybko uwijać -
dziś ja sie bede tłumaczyć mężusiowi rano niz jechałam na sklepy miałam odłączyć autko od akumulatora... hmmm a raczej na opak no ale wszystko odłączyłam i chyba klapa przymarzła bo chwyciłam ten pręt co ją podpiera i chyba go urwałam ..
-
nick nieaktualnyŻabko tak, będziemy się budować .
Na razie jestem na etapie adaptacji projektu dziś jadę z Kierownikiem budowy na działkę Ma tam pomierzyć w którym miejscu domek będzie stał.
Jak pisałam wcześniej szybko tego nie wybudujemy, ale zawsze będzie radocha z tego, że coś będziemy Mieć swojego
ps: Wtedy będziesz miała jeszcze bliżej do MnieLittle Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Frog wrote:Heheh Ale fajnie Te plany, gdzie co będzie....ahhh.... Szkoda tylko, że się później to wszystko tak kosmicznie ciągnie, ale za to jaki efekt końcowy! Warto!
Pewnie, że warto
To nic, że jest to skarbonka bez dna wolę wybudować się niż mieszkać na bloku ( wiem co mówię, mieszkałam 25 lat )Little Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Za dużą wilgoć masz ..
Lena87, santoocha, Misty87 lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️