X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skrócenia cyklu, to ja też miałam cykle powyżej 30. Potem dostałam bromek na obniżenie prolaktyny mam idealnie 26-28

sara_nar lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    hej dziewczyny witam z poranna kawusie ale tylko na chwilke

Mysle ze musisz pogadac o tym z ginem bo napewno da sie skrocic cykl tylko zastanawiam sie czy twoje cykle sa rzeczywiscie za dlugie bo 35 dni to nie sa jeszcze tak tragicznie dlugie..ale pogadaj z lekarzem

Jesli chodzi o meza to on wca. e nie jest zazdrosny,WCALE, tylko zrobil mi awanture jak zatanczylam jeden taniec z kolega kiedys na dozynkach, obrazil sie niemilosiernie jak po imprezie zostalismy wszycy cala paczka na noc w domu organizatora, dodam ze facet zupelnie mna nie zainteresowany bo podbijal do mojej przyjaciolki, kazdy spal w osobnym pokoju chyba mi nie ufal wtedy mialam zal oto do niego ale to bylo przed slubem takze zobaczymy
    hejka <3

cykle 36dniowe sa normalne .

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie zdenerwowalam...
    IDA uwierz kazda z nas ma swoje zycie w realu nie siedzimy calymi dniami przed monitorem chociaz czasami mozna miec takie wrazenie. Jak nie masz czasu czytac PLOTEK I niewaznych tematow to nie nadrabiaj stron jak cie to przerasta to wchodz na forum jak zobaczysz ze strony polwcily to nie szukaj odpowiedzi tylko od razu zadaj je na nowo (to az tak ciezkie nie jest) jak ktoras bedzie znala odpowiedz odpowie i nawet setny raz!!) a jak nie masz sily nawet 3-4 razy tego samego pytania zadac to popros o odpowiedz na priv albo pod twoim wykresem napewno znajda sie dziewczyny ktore ci odpowiedza....

Ewelina23, Ania07, Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Ewelina jak samopoczucie?

Ewelina23 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że i moj siostra się zmieni. Może jak chłopak po 6 latach chodzenia jej się w końcu oświadczy :) Ona zła nie jest, ale wiem, że lubiana też nie jest. Jak po naszym weselu oglądali zdjęia i mój M. powiedział, że źle wyszedł, to ona z tekstem, że :" Dla mnie ty i mój ojciec w wyglądzie to bez różnicy".
    Wiem, że cykl 36 dni jest jeszcze normalny, ale wiecie kochane, przy cyklach 28 dniowych w ciągu roku więcej szans na zajście. Niby to tylko 8 dni, ale rocznie to prawie 3 msc w plecy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 10:34

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • ania181111 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak to było u Was dziewczyny ...kiedy padla decyzja o dziecku w waszym życiu ? Czy zawsze chcialyscie dzidziusia ;-) ? ja kiedyś nie chciałam mieć dzieci :-\ teraz się odmieniło ;-) kiedyś siedzialam w domu i oglądałam jakiś serial i tak mnie coś tklo że w zasadzie mogła bym być mama :-D później moja koleżanka urodziła i prostu czułam jakieś"ciśnienie" na bobaska na dodatek mąż wyjechał na kilka dni do rodziców i przyjechał cudownie odmieniony :-) wrócił usiadł i powiedział że jest gotowy ;-) tzn dokładnie brzmialo to tak: wiesz możesz chyba już przestać brać antykoncepcje bo przecież jesteśmy małżeństwem więc chyba możemy sobie zrobić małego Marcina ;-)bo jak wracam do domu to tak tu cicho i w ogole mogło by się coś dziać " ;-);-):-P

sara_nar, Little Frog lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide sprzatac ale bede co chwilke zagladala :D

Lena87 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    A w czym Ci pomóc?

Bo miala mi zobaczyc na wykres i nie wiem czy ta temp moze znaczyc zagniezdzenie sie zarodka bo okres dopiero mam miec kolo 9 lutego i zastanawiam sie a bardzo bym chciala zeby na tescie dzisiaj dwie kreseczki wyszly :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    hej Ewelina jak samopoczucie?
    Dobrze dziekuje
    A jak u Ciebie ?

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Jestem ciekawa jak to było u Was dziewczyny ...kiedy padla decyzja o dziecku w waszym życiu ? Czy zawsze chcialyscie dzidziusia ;-) ? ja kiedyś nie chciałam mieć dzieci :-\ teraz się odmieniło ;-) kiedyś siedzialam w domu i oglądałam jakiś serial i tak mnie coś tklo że w zasadzie mogła bym być mama :-D później moja koleżanka urodziła i prostu czułam jakieś"ciśnienie" na bobaska na dodatek mąż wyjechał na kilka dni do rodziców i przyjechał cudownie odmieniony :-) wrócił usiadł i powiedział że jest gotowy ;-) tzn dokładnie brzmialo to tak: wiesz możesz chyba już przestać brać antykoncepcje bo przecież jesteśmy małżeństwem więc chyba możemy sobie zrobić małego Marcina ;-)bo jak wracam do domu to tak tu cicho i w ogole mogło by się coś dziać " ;-);-):-P
    Jesli o mnie chodzi to ja od zawsze chcialam miec min 3 dzieci...ale sama nie wiedzialam kiedy bede gotowa materialnie psychicznie(zeby byc odpowiedzialna)chyba jak kazda chcialaby zapewnic odpowiednie warunki ale nie chodzi mi nawet o materialnosc ale o ta psychiczna gotowosc. zebym nigdy nie zalowala wyjsc na impres=zy itd musialam dojrzec...przed slubem bardzo chcialam dzidziusia juz po slubie, maz mial watpliwosci ale po slubie zmiana ja zaczelam myslec ze ani nie mamy swojego m ani stalej pracy ie mamy warunkow a maz odwrotnie przeciez sobie poradzimy..i zaczelismy sie starac...az wstyd sie przyznac ale raz modlilam sie zeby nie byc w ciazy a raz zeby juz byc...mialam mieszane uczucia ale kilka miesiecy potem juz bylam gotowa mimo wszyztko i tak o to sie zaczelismy starac a teraz to juz mam cisnienie...wiadomo latka leca...

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Dobrze dziekuje
    A jak u Ciebie ?
    Dbrze dziekuje ciagle mnie boli ale ciagle mam wczorajsza energie hehe pozytywnie dziewczyy pozytywnie:D

Ewelina23 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 decyzji o ciąży nie powinno się przeciągać w nieskończoność ;-) taka jest prawda ;-) musisz mieć kochającego męża skoro tak fajnie mysli ;-) tzn nigdy nie będzie momentu odpowiedniego gdzie sytuacja materialna będzie ok ;-) zawsze są jakieś wydatki ale daj spokój pewnie że dacie sobie radę :-D:-D:-D

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, witam z kawusia:) co tam u Was jak sie czujecie?

qq87j44jhto0od0f.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja też w pracy. Zaraz szykuje się coś do roboty. Ale tylko do 14, a wieczorem idziemy na wódkę do nowych znajomych (kto na wódkę, ten na wódkę, ja robię za kierowcę).
    Miłego dnia Kochane! :*

Fidelissa, Lena87, Misty87 lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Fidelissa :)
    U mnie dobrze, humor dopisuje

Co do dziecka to od zawsze chciałam mieć. Ale też wiadomo, że trzeba było czekać na odpowiedniego faceta i odpowiednią sytuację życiową, bo głupio jakbym z tego mojego chcenia dała sobie zrobić dziecko w gimnazjum czy podstawówce. Teraz mam tego faceta i sytuację w miarę ok. Mężowi powiedziałam, że chcę 2 dzieci i po 30 już nie chcę mieć więcej :) Także musi się wyrobić :D

julenka78, Lena87, Macierzanka:), Driada0102 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przed południem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 09:12

Fidelissa, Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dziecka to decyzję podjęliśmy po zaręczynach, że od ślubu zaczniemy się starać. Jakbym wiedziała, że to nie takie proste to byśmy wcześniej zaczęli ;)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Dzień dobry Fidelissa :)
    U mnie dobrze, humor dopisuje

Co do dziecka to od zawsze chciałam mieć. Ale też wiadomo, że trzeba było czekać na odpowiedniego faceta i odpowiednią sytuację życiową, bo głupio jakbym z tego mojego chcenia dała sobie zrobić dziecko w gimnazjum czy podstawówce. Teraz mam tego faceta i sytuację w miarę ok. Mężowi powiedziałam, że chcę 2 dzieci i po 30 już nie chcę mieć więcej :) Także musi się wyrobić :D
    Cholibka ja do 30 na pewno sie nie wyrobie bo mam 35:)))

Ania07 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala moja sytuacja materialna sie zmienila oboje dostalismy prace na stale ja od wrzesnia dlatego teraz niemamy przeszkod zeby sie starac :D i robimy wszytko co w naszej mocy

Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy poważnie myślec po ślubie a staramy sie od czerwca, z ovu i wykresami od września. Miałam problem z ustaleniem ovu a czerwiec i sierpień miałam bezowulacyjny. Dzisiaj masakra bo gardło bardzo boli i tempke poszła wydolność 36,07. Wiec nie wiem dlaczego oby pisze ze 54% szans na testowanie....przecie tempke spadła wiec moim zdaniem nic z tego........

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ