X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem księgową w biurze rachunkowym.

ania181111, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny jestem w pracy i odpoczywam ;-)fajnie jest mieć taka pracę ;-);-);-);-);-)

nick nieaktualny, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tylko wpadłam się przywitać ..

Może później się pojawię .. :)

nick nieaktualny, Macierzanka:), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w polsce pracowalam w slepie spożywczym poltora roku i pozwalniali polowe ludzi. Sklep byl jeszcze rok i go zamkneli. Strasznie lubilam ta prace. :-) tu nie bd pracowac w sklepie bo wykorzystują ludzi jak tylko sie da

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

I coś jeszcze, odpowiadając na jeden z postów - mam życie w realu! Robię wiele rzeczy i dwa razy tyle ogarniam. Mam rodziców i cudowne rodzeństwo. Mam koleżanki, nawet przyjaciółki, z którymi uwielbiam spędzać czas. A w zasadzie to wspólnie z naszymi mężami zawsze! Widujemy sie rzadko, ale gadamy o wszystkim!
    Ale jest pewna granica, od której one mi już nie są w stanie pomóc... bo po prostu tego nie rozumieją tak jak ja! Nawet same mi to mówią!

Tak, to forum w necie, ale ja potrzebuję właśnie takiego wsparcia, bo staram się dwa lata i z biegiem czasu może się człowiekowi w głowie pomieszać...od czekania. A wspólnie łatwiej się czeka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 02:20

ania181111, nick nieaktualny, Kaśka28, Little Frog, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Maniuś, Misty87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka;-) masz dobrze bo masz znajomych z którymi możesz pogadać co prawda nie o wszystkim ale jednak
    ... Ja mając 18 lat wyprowadzilam się do wielkiego miasta w poszukiwaniu "lepszego życia"bo pochodzę ze strasznej wiochy ;-)... Nie miałam nikogo i w zasadzie nadal nie mam takiej osoby (no oprocz mojego męża ale z mężem nie zawsze można o wszystkim pogadać ) z która można pogadać o swoich problemach i dylematach i ciesze się bardzo że znalazłam takie forum gdzie można dowiedzieć się wielu rzeczy jak i pogadać NORMALNIE i na każdy temat ;-) jednym słowem rowne z Was babki ;-);-);-)

Macierzanka:), Little Frog, nick nieaktualny, Maniuś, Misty87 lubią tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja od 7 na nogach, o matko odzwyczaiłam się od tak wczesnego wstawania, ledwo na oczy jeszcze widzę.
    Macierzanko takie wsparcie na forum i dla mnie jest potrzebne, bo w realu nie mam z kim o tym porozmawiać. Staraszej siostrze jeszcze daleko do etapu starania się. Mamy nie mam, z teściową nie bardzo rozmawiać, no może moja chrzestna, ale nie za często ją widuję.
    Jeśli chodzi o pracę to obecnie nie pracuję, ostatnio pracowałam w radiu taxi na centrali, ale praca też świątek,piątek i niedziela, po 12h w tym nocki, a zarobki marne bo 4,50zł /h. Udawało mi się wyciągać te 1000 zł, ale kosztem nieprzespanych nocy i nie tylko. Ogólnie w moim mieście ciężko o dobrą pracę :/ najlepszą pracę jaką miałam to była praca w stolicy w Coffeeheaven i w Empiku :)
    aniu z bliskich osób ja też jedynie męża mam, ale nawet z nim o wszystkim nie porozmawiam. Mam przyjaciela, ale on też ma swoje, studia, praca, dziewczyna i już dawno nie miałam okazji mu się zwierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 10:02

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże pl zarobki 4,50zł/h!!! Prawie z krzesełka spadlam! Cóż takie mamy realia :-(masakra! Ją mam 6.70 na godz ;-)nieźle co ;-) ? Ale jaka płaca taka praca ;-) dlatego odpoczywam teraz i mam w nosie ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to mi chodziło Ania :) Ja też się wyprowadziłam jak miałam 18 :) i właśnie wtedy poznałam tych ludzi, ale nie miałabym odwagi opowiadać im o tym, że mąż idzie na badaniie nasienia na przykład...
    A najlepszym przyjacielem też oczywiście jest mój mąż :)

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu mam 5 kolezanek szczerze nie rozmawiam z nimi na wszystkie tematy przyjaciolke ktora tu mialam poleciala do polski. Z moja przyjaciolka odemnie z miasta z polski stracilam kontakt. Wiec tu najlepsza przyjaciolka jest moja siostra . No i ciesze sie ze mam tak wspanialego faceta

sara_nar, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Boże pl zarobki 4,50zł/h!!! Prawie z krzesełka spadlam! Cóż takie mamy realia :-(masakra! Ją mam 6.70 na godz ;-)nieźle co ;-) ? Ale jaka płaca taka praca ;-) dlatego odpoczywam teraz i mam w nosie ;-)
    Ja mimo ze w polsce zarabialam na stazu w sklepie 640zl miesiecznie pozniej na umowie 1100zl mies. To i tak lubilam ta prace. No zarobki w polsce masakra

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszmy się dziewczyny że mamy ukochanych mężczyzn ;-) ją swojemu bardzo dużo zawdzieczam i ciesze się że przyszedł w moim życiu taki czas że chce mieć dziecko ;-) kiedyś w życiu bym nie pomyslala że będę miała takie plany ;-) ale gdy ma się odpowiedniego partnera to wszystko wygląda inaczej ;-)

nick nieaktualny, sara_nar, Macierzanka:), Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    udostępnisz wykres na tablicy to bedziemy mogły podpatrzec twoja temp bo tak nie widzac wykresu to ciezko cos powiedziec :)

XxMoniaXx wykres mam udostepniony znajdz po nicku :-)

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam z poranna kawusie ale tylko na chwilke
    sara_nar wrote:
    W dodatku cykle ostatnio mam po 34-36 dni więc całkiem do d*py. Tak się zastanawiam, czy nie ma sposobu żeby skrócić cykl do 28 dni.

Mysle ze musisz pogadac o tym z ginem bo napewno da sie skrocic cykl tylko zastanawiam sie czy twoje cykle sa rzeczywiscie za dlugie bo 35 dni to nie sa jeszcze tak tragicznie dlugie..ale pogadaj z lekarzem

Jesli chodzi o meza to on wcale nie jest zazdrosny,WCALE, tylko zrobil mi awanture jak zatanczylam jeden taniec z kolega kiedys na dozynkach, obrazil sie niemilosiernie jak po imprezie zostalismy wszycy cala paczka na noc w domu organizatora, dodam ze facet zupelnie mna nie zainteresowany bo podbijal do mojej przyjaciolki, kazdy spal w osobnym pokoju chyba mi nie ufal wtedy mialam zal oto do niego ale to bylo przed slubem takze zobaczymy

sara_nar, Fidelissa lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Cieszmy się dziewczyny że mamy ukochanych mężczyzn ;-) ją swojemu bardzo dużo zawdzieczam i ciesze się że przyszedł w moim życiu taki czas że chce mieć dziecko ;-) kiedyś w życiu bym nie pomyslala że będę miała takie plany ;-) ale gdy ma się odpowiedniego partnera to wszystko wygląda inaczej ;-)
    ja mialam wczesniej zwiazek nie udany i nawet na mysl mi nie przyszlo dziecko. I dzieki Bogu

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Ja mimo ze w polsce zarabialam na stazu w sklepie 640zl miesiecznie pozniej na umowie 1100zl mies. To i tak lubilam ta prace. No zarobki w polsce masakra
    To prawda :-( w ogóle aby dostać normalną umowę o pracę trzeba się niezle nagimnastykowac ;-)

nick nieaktualny, sara_nar, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu, niestety jak nie ma nic lepszego to człowiek i na taką pracę się decyduje. W dodatku miałam takiego pecha, że dwa razy pod rząd sylwester pracujący mi wypadał. A wiadomo wtedy to urwanie głowy z telefonami :/
    Pracowałam też sporo czasu w Da Grasso w pizzerii, praca też mogła być, ale zdażało się, że jak przychodziłam na 9 to aż do 24 w pt i sb. Zarobik 6zł/h miesięcznie wychodziło 1200zł.
    Ewelino a siostra starsza czy młodsza ? Moja o rok starsza, ale kompletnie nie potrafię z nią rozmawiać. Może dlatego, że ona wszystko i wszystkich krytykuje i jest mało wylewna. Zawsze bliska memu sercu była moja kuzynka, ale od czasu gdy poznała swojego męża zmieniła się o 180 stopni i teraz mieszka w anglii. Może też ten kontak się osłabił przez to, że jak to powiedzieli " Nas na wszystko stać" ... my tak o sobie nie możemy powiedzieć.
    Powinni zlikwidować te umowy zlecenia, bo pomijając marne zarobki to człowiek nawet normalnego ubezpieczenia nie ma i jak tu myśleć o dziecku? Mi w sierpniu renta po mamie się kończy, nie będę miała ubezpieczenia, a insulina bez zniżki 150 zł kosztuje na miesiąc czasu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 10:23

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    To prawda :-( w ogóle aby dostać normalną umowę o pracę trzeba się niezle nagimnastykowac ;-)
    Mam o tyle dobrze ze szybko sie ucze. Na kasie usalam po tyg pracy. A powinnam po ukonczonym stazu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    aniu, niestety jak nie ma nic lepszego to człowiek i na taką pracę się decyduje. W dodatku miałam takiego pecha, że dwa razy pod rząd sylwester pracujący mi wypadał. A wiadomo wtedy to urwanie głowy z telefonami :/
    Pracowałam też sporo czasu w Da Grasso w pizzerii, praca też mogła być, ale zdażało się, że jak przychodziłam na 9 to aż do 24 w pt i sb. Zarobik 6zł/h miesięcznie wychodziło 1200zł.
    Ewelino a siostra starsza czy młodsza ? Moja o rok starsza, ale kompletnie nie potrafię z nią rozmawiać. Może dlatego, że ona wszystko i wszystkich krytykuje i jest mało wylewna. Zawsze bliska memu sercu była moja kuzynka, ale od czasu gdy poznała swojego męża zmieniła się o 180 stopni i teraz mieszka w anglii. Może też ten kontak się osłabił przez to, że jak to powiedzieli " Nas na wszystko stać" ... my tak o sobie nie możemy powiedzieć.
    starsza o 3 lata. Wczesnidj tez nie potrafilam z nia rozmawiac klucilysmy sie o wszystko. Starala sie byc mądrzejsza ale jej to nie wychodzilo bo wiedzialam ze mam racje. Teraz mamy super kontakt zmienila sie .

sara_nar lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    XxMoniaXx wykres mam udostepniony znajdz po nicku :-)

A w czym Ci pomóc?

1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ