Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Weszlam do domu i co musialam sie wkurwic .
    :(
    Prosilam Piotrka wczoraj zeby pozmywal powiedzial ze zmyje rano powiedzialam ok .
    Chodze do domu patrze a tam pelny zlew no nie tkne tego .
    No czy jak go poprosze o cos to ciezko to zrobic ?
    Nie prosze go czesto . A ostatnio sam powiedzial ze bedzie mi pomagal i co zadzwonilam do niego a on no co sie stalo pozmywal jak wroce . Jak ja nie nawidze miec caly zlew zawalony .

Ewelinka mój tak samo! Normalnie szlag człowieka trafia :/ ja się wkurzyłam i nie zmywałam, stało dopóki on nie pomył.
    A Tobie mąż tym bardziej powinien pomagać, bo jesteś w ciąży..

nick nieaktualny, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmywac chyba nikt nie lubi... Ewelinko, nie denerwuj sie :* faceci tak maja :)
    Moj maz mi sam mowil, zebym kupowala ubranka jak sa okazje, zawsze pomaga mi wybierac i mowi, zebym wiecej brala od razu hurtem :D
    Teraz pojechal spelnic moja mala zachcianke, kupic kebabka pysznego :D

nick nieaktualny, sara_nar, nick nieaktualny, Fidelissa lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mojego niemam nawet co prosic o mycie naczyc bo ma do tego 2 lewe rece :P nawet kubka nie umyje po sobie :P podloge umyje,firanki powiesi,okna umyje ale nie naczyn.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Ewelinka mój tak samo! Normalnie szlag człowieka trafia :/ ja się wkurzyłam i nie zmywałam, stało dopóki on nie pomył.
    A Tobie mąż tym bardziej powinien pomagać, bo jesteś w ciąży..
    Moglo mu wyleciec z glowy jak by bylo malo ja rozumie ale nie zobaczyc pelnego zlewu .
    Wraca pozno z pracy wiec jemy obiad po 17 nieraz 18 wiec chcialam odpoczac . Sam powiedzial ze bedzie mi pomagal a tu ci niespodzianka . Zapomial .
    Napisalam mu smsa nie trkne tych naczyn w zlewie napisal mi ja pozmywam przepraszam .

Fidelissa lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Weszlam do domu i co musialam sie wkurwic .
    :(
    Prosilam Piotrka wczoraj zeby pozmywal powiedzial ze zmyje rano powiedzialam ok .
    Chodze do domu patrze a tam pelny zlew no nie tkne tego .
    No czy jak go poprosze o cos to ciezko to zrobic ?
    Nie prosze go czesto . A ostatnio sam powiedzial ze bedzie mi pomagal i co zadzwonilam do niego a on no co sie stalo pozmywal jak wroce . Jak ja nie nawidze miec caly zlew zawalony .
    U mnie to standard jak proszę męża o zmywanie to i tak tego nie robi ... Kiedyś tak się zdenerwowalam że potluklam czesc naczyń haha ;-) wtedy mąż stwierdził że pozmywa ;-) może u Ciebie też pomoże taka technika ;-) tylko trochę naczyń szkoda ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zmywanie to mój M. zawsze pozmywa i słowem nie powie. Tu akurat nie mam co narzekać. Ale denerwuje mnie jak mi zwraca uwagę, że podczas robienia obiadu wszystko mam powyciągane, a ja mu mówie, że nie gotuje to nie wie, ale ja lubię mieć wszystko pod ręką, a nie schylać się dziesięć razy po coś tam.
    Mi się wydaje, żę jak będę w ciąży to zwolnienie od razu dostanę. W pracy wcześniej nie mogłam sobie pozwolić na mierzenie cukry co 3h, a w ciąży najlepiej mierzyć co godzinę i trzeba naprawdę tego pilnować.

ania181111 lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na obiad Lasgne :) a jutro niech on gotuje zrobie strajk .

sara_nar, Misty87, nick nieaktualny, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    No właśnie !!! Czyli coś jest ze mną nie tak :-(:-( wiedziałam ...

Nie no ja tego nie powiedziałam. Idź z tym do gina i będziesz mieć jasność sytuacji.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. U mnie ze zmywaniem nie ma problemu. Mój mąż kiedyś zadeklarował że bedzie zmywać naczynia. I kilka miesiecy widziałam jak sie męczy. Wiecie co zrobił? To było kilka lat temu. Odłożył ze swoich "lewych" pieniążków i kiedyś zabrał mnie do AGD i kazał wybrać zmywarke. HIHI i od tej pory wklada brudne a wyciąga czyste spryciaż jeden ::))::))::))

nick nieaktualny, Driada0102 lubią tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was, ale nia mam za bardzo czasu żeby pogadać...

Mój małżonek właśnie myje naczynia :D

sara_nar, nick nieaktualny, Little Frog, nick nieaktualny, Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz M. wraca do domu bo o 14 skończył i normalnie oberwie mu się. Wchodzę do kotłowni a tam przy piecu popiół z pieca na podłodze. Obok mam łazienkę i kuchnię i tak się składa, że to ja sprzątam. A z kotłowni i tak straszie się kurzy, to jeszcze takie coś :( aż mi beczeć się chce, bo wczoraj sprzątałam, pięknie kuchenkę umyłam (gdzie jest szklana i ma palniki gazowe więc trzeba trochę się pomęczyć, bo się maże strasznie)a dzisij już warstwa kurzu na niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 14:07

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta90 wrote:
    Ewelina23 czy mogłabyś zerknac na moj wykres na temp bo juz sama nie wiem co myslec czy to moze byc ciaza??
    Tak jak obiecalam bylam zerknac twoj wykres .
    Ale szczerze mowiac duzo on nie mowi.
    Tempke najlepiej mierzyc o jednej godzinie i do 8 godziny przed wstaniem z łozka .
    Co prawda tempka jest wysoka ale to tez zalezy od godziny mierzenia .
    Trzymam kciuki

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    A właśnie, jako taką ciekawostkę, to powiem wam, że niedawno dowiedziałam się, że mam starszego brata, ma ok. 29 lat .... tylko mój tata dowiedział się o tym jak dziecko miało 6 lat. Była go zostawiła dla innego i tamten wychowywał to dziecko. Ale ona nie miała wątpliwości, że to dziecko mego taty. Nieźle. W ogóle powiem wam, że ostatio tego co się dowiedziałam o mojej rodzinie to jak w telenoweli jakiejś. Chętnie bym poznała tego brata, ale jakoś tak dziwnie i nie wiem gdzie zbytnio szukać.
    Sara poznawaj:)) będziesz miała większa rodzinkę i Twój nie będzie zazdrosny bo to brat:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Czesc Wam! Nanana ja wrocilam z flohmarkt iiiii nakupilam cudownosci :)
    Nie moglam w nocy spac, wieczorem bylo mi tak zle, niedobrze ii w brzuchu gigantyczny balon! Dzis to samo, na bank to nie sa zadne objawy, bo tempka mi spadla, ale widze ze jednak mowicie o tych stalych godzinach, ze to bardzo wazne, wiec nie bede specjalnie sie skupiac na tymi poprzednimi pomiarami. Moj maz mi mowi, ze jestem w ciazy hehe dobrze, ze chociaz on w to wierzy :)
    Dzis kupilam kilka pieknych ubranek dla dziewczynki (mam juz 3 wory ciuszkow) wszystko H&M, C&A, Mexx. Wszystko nowki za smieszne pieniadze :)
    Fidelissa nie widzialam dzis zadnej ladnej lampki :) za to sprytny Rumun chcial nam wcisnac ORYGINALNE prosto z lotniska w Paryzu perfumy 2 butelki po 100ml firmowe za jedyne 30e haha :) co najsmieszniejsze, ludzie twardo kupowali...
    Ja zawsze chcialam miec 3, najpierw 2 odchowac, a pozniej (po 30tce) jeszcze jedno... ale to byly plany sprzed 7 lat jak mialam 20 :D
    Wczoraj mi maz tu kukal przez ramie na forum i pyta, czy o tym mowie osd 2 tyg :D wiec mu wszystko wyjasnilam, co i jak dziala, wytlumaczylam moj wykres i sorki Ewelinko, posluzylam sie Twoim wykresikiem dla porownania :D zaciekawilo go hehe i najpierw zapytal co to te zielone kropki :D

Misty , dzieki za info. Ja uwielbiam targi staroci:)) i poszukam sobie lampki- bo ja lubię boczne światło:)) M istny a moze maź ma racje i jestes?;:)))))

sara_nar, Misty87 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Nie no ja tego nie powiedziałam. Idź z tym do gina i będziesz mieć jasność sytuacji.
    Może znów mam jakąś anemie albo coś innego:-( ...byłam w styczniu i mówił ginekolog że jest wszystko ok .

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dziś Was tylko poczytam . :)

Nie będę zanudzać ...

Tak więc Miłego Weekendu Wam Życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 14:18

Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to ja się wkur..łam
    Wiecie co moje Kochanie zrobiło? .. odkurzaliśmy auto 3 dni temu. Mamy odkurzacz piorący. W bagażniku pełno sierści od psa więc taki odkurzacz to zbawienie. Ale mniejsza o to. Odkurzaliśmy mieszkanie później samochód, a że temp minusowe to woda przymarzła. Mówiłam mojemu, że jak puści to żeby go umył od razu. Oczywiście powiedział, że umyje i co? Ja teraz się biorę za sprzątanie mieszkania, wyciągam odkurzacz a on cały zasyfiały! Mało tego, otworzyłam go żeby go umyć, a tu taki smród, że można sobie klęknąć. Zabije go jak wróci ..

Driada0102, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Ja sobie dziś Was tylko poczytam . :)

Nie będę zanudzać ...

Tak więc Miłego Weekendu Wam Życzę :)
    a kto tak powiedzial ze zanudzasz zaraz klapsa dostanie
    :D

sara_nar, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Teraz to ja się wkur..łam
    Wiecie co moje Kochanie zrobiło? .. odkurzaliśmy auto 3 dni temu. Mamy odkurzacz piorący. W bagażniku pełno sierści od psa więc taki odkurzacz to zbawienie. Ale mniejsza o to. Odkurzaliśmy mieszkanie później samochód, a że temp minusowe to woda przymarzła. Mówiłam mojemu, że jak puści to żeby go umył od razu. Oczywiście powiedział, że umyje i co? Ja teraz się biorę za sprzątanie mieszkania, wyciągam odkurzacz a on cały zasyfiały! Mało tego, otworzyłam go żeby go umyć, a tu taki smród, że można sobie klęknąć. Zabije go jak wróci ..
    na szczescie my zawsze auto mamy czyste bo Piotrek jak w pracy ma chwile wolna to go pucuje :) Pracuje na myjni

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zamykam, mój wrócił i siadamy do obiadu , miłego weekendu:))

sara_nar, nick nieaktualny, Macierzanka:), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ