X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Kochana ja mam starsza siostre i kolezanki za dziecka bardzo mi jej zazdroscily :P Szczerze to nigdy nie bylo czego :/ :P :D
    Ja pragne pierwszego syna bo zawsze chcialam miec starszego brata :D
    Moje kolezanki mialy starszych braci i zawsze im zazdroscilam :)
    Zazwyczaj myśli się, że to co mają inni jest lepsze niż to co mamy my. Bo my znamy wady tego, czego mamy, a to co mają inni wydaje się o wiele lepsze :) Wiem, że namieszałam troszkę, ale np często zdarza się, że osoby z prostymi włosami marzą o kręconych, a te z kręconymi o prostych.

ania181111, basiulkaa_89, santoocha, julenka78, Fidelissa lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Z bliźniaków bym bardzo się ucieszyła, chociaż jako dziewczynka zawsze chciałam mieć starszego brata :) Więc najpierw chłopiec, później dziewczynka, żeby jak dorośnia miała obrońcę przed natrętami ;)
    Nie wyobrażam sobie urodzić czworaczków.
    Czasami jak mam gorszy dzień i doła, że jeszcze się nie udało, mówię M. że nie chce dzieci, jeszcze po ciąży się roztyję, będę miała rozstępy, obwisłe piersi. Oczywiście tak nie myślę, na co M. że zawsze będzie mnie kochał, a jak będzie naprawdę źle z wyglądem, to zasponsoruje mi operację plastyczną :) więc chcąc nie chcąc nie wykręcę się od zostania mamą.
    Ją też tak czasami mówię jak mam dola ;-);-);-);-)

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    moja kolezanka ma 2starszych braci i nie miala wesolo bo kazdy jej chlopak mial ich na karku :P

żabka ja tez chce coreczke,ale chyba juz pisalysmy o tym :P
    Tak, wiem....powtarzam się.... :D

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, jako taką ciekawostkę, to powiem wam, że niedawno dowiedziałam się, że mam starszego brata, ma ok. 29 lat .... tylko mój tata dowiedział się o tym jak dziecko miało 6 lat. Była go zostawiła dla innego i tamten wychowywał to dziecko. Ale ona nie miała wątpliwości, że to dziecko mego taty. Nieźle. W ogóle powiem wam, że ostatio tego co się dowiedziałam o mojej rodzinie to jak w telenoweli jakiejś. Chętnie bym poznała tego brata, ale jakoś tak dziwnie i nie wiem gdzie zbytnio szukać.

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzidiaj mi sie snilo,ze jestem w ciazy i na jakims ekranie-chocby komputer widzialam jak te dzieci ida,plyna w strone PORODU :P tak to wygladalo :P heheh taki rekin je gonil hahahhahah :)
    Ale potem jak urodzilam to mialam ich sliczna gromadke :D 10cio raczki urodzilam :D 5 chlopcow i 5 dziewcynek :) Slicznosci kochane byly :)

A moj chlop w tym snie powiedzial,ze musi isc do babci pozyczyc na mleko
    a ja mu powiedzialam ze chyba na caly karton mleka pozyczyc :D hahahhahaha
    Przy takiej gromadce to jedno mleko starczy na 1 dzien :D
    Od razu ubrane byly jak je urodzilam :)
    Jak moi rodzice przyszli to mysleli,ze 1 urodzilam a jak im powiedzialam,ze mam 10 ci raczki to sie strasznie ucieszyli :D I powiedzieli,ze ida zalatwiac ubranka dla dzieciaczkow :)
    Bo ta moja ciaza w tym snie BYLA Z ZASKOCZENIA hahhahahah :) Piekny sen :)
    10 cudnych dzieciaczkow trzymalam w ramionach :) takie malenstwa :)

Little Frog, sara_nar, ania181111, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam! Nanana ja wrocilam z flohmarkt iiiii nakupilam cudownosci :)
    Nie moglam w nocy spac, wieczorem bylo mi tak zle, niedobrze ii w brzuchu gigantyczny balon! Dzis to samo, na bank to nie sa zadne objawy, bo tempka mi spadla, ale widze ze jednak mowicie o tych stalych godzinach, ze to bardzo wazne, wiec nie bede specjalnie sie skupiac na tymi poprzednimi pomiarami. Moj maz mi mowi, ze jestem w ciazy hehe dobrze, ze chociaz on w to wierzy :)
    Dzis kupilam kilka pieknych ubranek dla dziewczynki (mam juz 3 wory ciuszkow) wszystko H&M, C&A, Mexx. Wszystko nowki za smieszne pieniadze :)
    Fidelissa nie widzialam dzis zadnej ladnej lampki :) za to sprytny Rumun chcial nam wcisnac ORYGINALNE prosto z lotniska w Paryzu perfumy 2 butelki po 100ml firmowe za jedyne 30e haha :) co najsmieszniejsze, ludzie twardo kupowali...
    Ja zawsze chcialam miec 3, najpierw 2 odchowac, a pozniej (po 30tce) jeszcze jedno... ale to byly plany sprzed 7 lat jak mialam 20 :D
    Wczoraj mi maz tu kukal przez ramie na forum i pyta, czy o tym mowie osd 2 tyg :D wiec mu wszystko wyjasnilam, co i jak dziala, wytlumaczylam moj wykres i sorki Ewelinko, posluzylam sie Twoim wykresikiem dla porownania :D zaciekawilo go hehe i najpierw zapytal co to te zielone kropki :D

Little Frog, sara_nar, ania181111, Ania07, basiulkaa_89, Ewelina23, Macierzanka:), Fidelissa, Bursztynka lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka opustke czulam jak sie obudzilam :( Dziwne uczucie :( taki realny sen :) Ale piekny :)

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty to szalejesz, powiem wam, że i ja czasem mam ochotę coś kupić, jak widzę te wszystkie śliczne ubranka, szczególnie dla dziewczynek. Ale się powstrzymuję, żeby M. nie powiedział, że zwariowałam. Chociaż książkę "W oczekiwaniu na dziecko" pod choinkę mi kupił :)
    basiulkaa mi sen o ciąży w tamtym roku się śnił, ale był tak piękny i moja mama mi razem się śniła. Im jestem starsza tym bardziej brakuje mi mamy. Nawet moja babcia bardziej była za synową niż córkami.

Misty87, Lena87 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się niedawno śniło, że mój T. trzymał naszego synka leżącego na kolanach, ja go głaskałam po twarzy, a on tak się ślicznie uśmiechał.
    I mówiłam do T.: ale mamy świetnego synka, tylko nie pamiętałam porodu i się dziwiłam jak ja go urodziłam. ;)

Misty87, Macierzanka:), Lena87, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie byl moj pierwszy sen w ciazy,o dziecku :) piekne sa :)
    Jaka ostatnio weszlan na SUROGATKI ogolnie poczytac ile taka bierze za moj WZPOYZCYENIE BRYUCHA to moj powiedzial,ze zbzikowalam chyba do reszty :P :P :P hahahhahahahahhahahah :D

Fidelissa lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją mam trochę szczęścia bo moja mama zaoferowała się że jak będę w ciąży i jak urodzeni to mi pomoże ;-)było by dobrze jak by pomogła na teściów nie ma co liczyć :-( też mam ochotę na kupno ubranek itd ;-);-);-)

sara_nar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ksiazke o wyborze plci przed narodzinami :) przepis na dziewczynke i chlopczyka :)Wykresy tam sa takie jak tu :)

Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się raz śniło jak chodziłam z brzuchem, raz jak urodziłam śliczną córcię no i najczęściej mi się śnią pozytywne testy ciążowe :)
    Szkoda, że sny się nie spełniają :D

Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ochote na kupno ubranek ale nie chce zeby moj mnie do psychiatryka zawiozl ;)

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie... Jak to jest dziewczyny z L4 w ciąży ? Jak dowiem się że jestem to co wtedy ? Kiedy wyskoczyć z L4 w pracy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Czesc Wam! Nanana ja wrocilam z flohmarkt iiiii nakupilam cudownosci :)
    Nie moglam w nocy spac, wieczorem bylo mi tak zle, niedobrze ii w brzuchu gigantyczny balon! Dzis to samo, na bank to nie sa zadne objawy, bo tempka mi spadla, ale widze ze jednak mowicie o tych stalych godzinach, ze to bardzo wazne, wiec nie bede specjalnie sie skupiac na tymi poprzednimi pomiarami. Moj maz mi mowi, ze jestem w ciazy hehe dobrze, ze chociaz on w to wierzy :)
    Dzis kupilam kilka pieknych ubranek dla dziewczynki (mam juz 3 wory ciuszkow) wszystko H&M, C&A, Mexx. Wszystko nowki za smieszne pieniadze :)
    Fidelissa nie widzialam dzis zadnej ladnej lampki :) za to sprytny Rumun chcial nam wcisnac ORYGINALNE prosto z lotniska w Paryzu perfumy 2 butelki po 100ml firmowe za jedyne 30e haha :) co najsmieszniejsze, ludzie twardo kupowali...
    Ja zawsze chcialam miec 3, najpierw 2 odchowac, a pozniej (po 30tce) jeszcze jedno... ale to byly plany sprzed 7 lat jak mialam 20 :D
    Wczoraj mi maz tu kukal przez ramie na forum i pyta, czy o tym mowie osd 2 tyg :D wiec mu wszystko wyjasnilam, co i jak dziala, wytlumaczylam moj wykres i sorki Ewelinko, posluzylam sie Twoim wykresikiem dla porownania :D zaciekawilo go hehe i najpierw zapytal co to te zielone kropki :D
    nic sie nie stalo kochana . Polecam moj wykres na przyszłośc .
    A raczej wolala bym zebys pokazywala swoj z zielonymi kropeczkami :*

Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    A właśnie... Jak to jest dziewczyny z L4 w ciąży ? Jak dowiem się że jestem to co wtedy ? Kiedy wyskoczyć z L4 w pracy ?

Zależy co Ci gin powie. Dużo moich koleżanek pracowało przez okres ciąży :)

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha, tu akurat nie masz czego żałować, że porodu nie pamiętasz. Ja przy cukrzycy to raczej na cesarkę się kwalifikuję, ale jak ciąża przebiegnie prawidłowo to siłami natury :/

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam do domu i co musialam sie wkurwic .
    :(
    Prosilam Piotrka wczoraj zeby pozmywal powiedzial ze zmyje rano powiedzialam ok .
    Chodze do domu patrze a tam pelny zlew no nie tkne tego .
    No czy jak go poprosze o cos to ciezko to zrobic ?
    Nie prosze go czesto . A ostatnio sam powiedzial ze bedzie mi pomagal i co zadzwonilam do niego a on no co sie stalo pozmywal jak wroce . Jak ja nie nawidze miec caly zlew zawalony .

sara_nar, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam pracować ile wlezie. Oczywiście w granicach rozsądku, bez zbędnego ryzyka. Ześwirowałabym w domu.

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ