X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • agm Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Ewelina działa też zgodnie z fazami księżyca? :-) ja się starałam a co z tego wyjdzie to się niedługo okaże :-)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    No, to ja chyba sobie magnesik odpuszczę, bo kawy nie piję, a stresów większych też raczej nie mam. W sumie po mnie przeważnie wszystko spływa jak po kaczce. Oczywiście, dostaję ataków szału, ale w momencie przechodzą :)
    oj chciaqla bym zeby po mnie tak splywalo jak po kaczce ale ja to nerwus jestem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:
    Czy Ewelina działa też zgodnie z fazami księżyca? :-) ja się starałam a co z tego wyjdzie to się niedługo okaże :-)
    Czesc :)
    Moja faza ksiezyca byla 29 listopada a owulka byla 5 grudnia :/ wiec mi sie nie pokrylo chociaz powinno bo cykle mialam 36 dniowe :) a tu cos sie przesunelo ale serduszkowalisny przed tymi dniami zobaczymy co z tego wyjdzie

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie a ja jestem kawopijcą :D i nerwusem też. Jeszcze jak się nie starałam łykałam sobie magnezik z witaminką B6.
    Zapotrzebowanie na magnez wzrasta jak się w ciąży już jest. Natomiast B6 ponoć dobrze wpływa na owulkę. Ale o tym będziemy rozmawiać jak się już spotkamy w wątku ciążowym :D

Saramago, Little Frog, Ewelina23 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    No widzicie a ja jestem kawopijcą :D i nerwusem też. Jeszcze jak się nie starałam łykałam sobie magnezik z witaminką B6.
    Zapotrzebowanie na magnez wzrasta jak się w ciąży już jest. Natomiast B6 ponoć dobrze wpływa na owulkę. Ale o tym będziemy rozmawiać jak się już spotkamy w wątku ciążowym :D
    ja pilam 3 dziennie ale od pewnego momentu tylko jedna i staram sie wiecej nie pic chyba ze jest ponury dzien i zasypiam to sie napije ale zadko :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama to chyba po 4 dziennie pije...jak przyjeżdżamy, to się zawsze cieszy, że chociaż się z moim mężem kawy napije, bo tak to nie ma z kim. Chociaż bratowa skończyła chyba karmić, to może będzie jej dotrzymywała teraz towarzystwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Moja mama to chyba po 4 dziennie pije...jak przyjeżdżamy, to się zawsze cieszy, że chociaż się z moim mężem kawy napije, bo tak to nie ma z kim. Chociaż bratowa skończyła chyba karmić, to może będzie jej dotrzymywała teraz towarzystwa :)
    oj moja mama tez pije duzo kawy tata tez pil ale z dnia na dzien przestal :) ja jak kawy jednej dziennie nie wypije to glowa zaraz mnie boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze się nie starałam i na razie jestem przed ovu, będę testować 2.01 :) Ale w sumie to nie zaszkodzi też zatestować jeszcze w grudniu, bo oczywiście widzę u siebie objawy ciążowe :P W sumie to wszystko możliwe bo z mężem się nie zabezpieczaliśmy, dlatego dzisiaj skoczę po teścik i dopisuję się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog - 13.12.2013
    Czarna94 - 13.12.2013
    _cleo_ (15.12.2013)
    Macierzanka:)- 16.12.2013
    aaaaga -
    Ewelina23 -(19.12.2013)
    Saramago - (23.12.2013)
    Olka30 - (25.12.2013 )
    Anka10222 -
    misiaa -

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna94 wrote:
    Ja też jeszcze się nie starałam i na razie jestem przed ovu, będę testować 2.01 :) Ale w sumie to nie zaszkodzi też zatestować jeszcze w grudniu, bo oczywiście widzę u siebie objawy ciążowe :P W sumie to wszystko możliwe bo z mężem się nie zabezpieczaliśmy, dlatego dzisiaj skoczę po teścik i dopisuję się :)
    No proszę...to mam towarzyszkę, która też się nie starała i też ma objawy ciążowe :D I do tego testuje wtedy, co ja! :)

Ewelina23, Czarna94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna94 wrote:
    no to trzymam kciuki <3

Czarna94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog a jakie masz objawy? :D U mnie niby @ jest, ale gdzieś tu czytałam że jedna z dziewczyn przez 3 miesiące @ miała a w ciąży była. W sumie to tak dla formalności będzie, na nic jeszcze nie liczę :D

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie widziałam :) Co do moich objawów, to nic specjalnego. Lekkie zawroty głowy, troszeczkę mi niedobrze, ból podbrzusza... Także każdy objaw można wytłumaczyć zbliżającą się @ ;] Poza tymi mdłościami, które pewnie mam od jedzenia słodyczy ;]

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Oj, myślę, że będzie ich więcej :) Dziś mam takie pozytywne nastawienie do świata, że mogę się nim podzielić z każdą z Was :)
    Daj mi troszkę :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nigdy nie miałam objawów @, a ostatnio przez jakieś 2 tygodnie odczuwałam lekkie mdłości ale to pewnie przez stres :) Jednak ostatnio miałam dziwną sytuację, bo ja ogólnie papierosów nie palę ale zdarzy się do piwka może raz na 2 miesiące. Ostatnio właśnie koleżanka mnie poczęstowała, a potem miałam takie mdłości że głowa mała :D Ale to też pewnie ma jakieś wytłumaczenie :P

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D No właśnie. Dlatego te moje objawy to o niczym nie świadczą. Jak dwa lata temu byłam w ciąży pozamacicznej, to objawy miałam ewidentne...przede wszystkim ZGAGA - nigdy wcześniej nie miałam! Pytałam wtedy jeszcze narzeczonego czy to faktycznie może być zgaga... Ból podbrzusza też miałam, i ogromną ochotę na hamburgera - serio, to było niewyobrażalne! Jak go w końcu jadłam, to smak miał najlepszy na świecie. Niezapomniane uczucie... Aha no i moje piersi - tak bolały, że nie wiedziałam co z nimi zrobić. Jakikolwiek dotyk był niewskazany ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne nie ma na co liczyć ale zatestować nie zaszkodzi :D Dobra koniec tego dobrego muszę wziąć się do roboty bo czeka na mnie sprzątanie a wczoraj calutki dzień tu przesiedziałam :D Powoli się od Was uzależniam kochane <3 Odwiedzę Was później i liczę na jakieś radosne wieści, żeby było z czego się cieszyć :)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze z telefonu nie mogę skopiować listy zapiszcie mnie na testowanie na 18 grudnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 13:16

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog - 13.12.2013
    Czarna94 - 13.12.2013
    _cleo_ (15.12.2013)
    Macierzanka:)- 16.12.2013
    aaaaga - 18.12.2013
    Ewelina23 -(19.12.2013)
    Saramago - (23.12.2013)
    Olka30 - (25.12.2013 )
    Anka10222 -
    misiaa -

aaaaga lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję little frog

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ