X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Hej :)
    Jak Wam niedziela mija? U mnie piękna pogoda, słońce świeci, śnieg stopniał, no i ciepło nawet :) spacer niestety odpada, bo mężuś zaraz do pracy (dowalili mu wczoraj i dzisiaj dwie zmiany) :( i znowu cały dzień sama w domu. Dobrze, że Wy jesteście i to forum :D
    Niestety fizycznie nie możemy Ci dotrzymać towarzystwa, ale tutaj jak najbardziej. Mój mąż wraca z pracy o 14, także pewnie będę odcięta od komputera (aktualnie poszukuje drzwi wejściowych) i jutro będę miała sporo nadrabiania, chociaż teraz udaje mi się Was podczytywać przez telefon. Zajmuje mi to trochę więcej czasu, ale za to jestem w miarę na bieżąco w czytaniu.

Ania07 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Hej :)
    Jak Wam niedziela mija? U mnie piękna pogoda, słońce świeci, śnieg stopniał, no i ciepło nawet :) spacer niestety odpada, bo mężuś zaraz do pracy (dowalili mu wczoraj i dzisiaj dwie zmiany) :( i znowu cały dzień sama w domu. Dobrze, że Wy jesteście i to forum :D
    Jeny gdzie Wy mieszkacie że macie taka piękna pogodę ?! Zazdroszczę !!! Zabciu dziękuje bardzo;-) czytałam kiedyś ale to pewnie bzdury... Po rzucenie palenia można szybciej zajść w ciaze ...ciekawe..

Ania07 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    ja do szpitala mam 5 minut piechota nawet mniej.

Zanim wylecial,ze mnie skrzep to moja miesiaczka wygladala jak krew pomieszana ze sluzem

Basiulka i jak tam? Wyjaśniło się coś?

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Po rzucenie palenia można szybciej zajść w ciaze ...ciekawe..
    To mi się jeszcze nigdy nie obiło o uszy (o oczy też), tylko wiem, że czasami niewskazane jest rzucanie palenia jak się zajdzie w ciążę - zbyt duży szok dla organizmu. Ale czy to będzie prawda czy nie, oby zadziałało :D
    Ja to się tak czasami zastanawiam i tak nauka cały czas idzie do przodu i teraz krytykuje się wiele metod leczenia itp, które były stosowane wcześniej i zmienia na nowe. Ciekawa jestem, czy te, w które teraz wierzymy i stosujemy będą kiedyś zupełnie odmienione. Ale to już chyba bardziej filozoficzne myślenie :D:D:D:D

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam kolejne "ranne" ptaszki :D

Ja dzisiaj znowu wybywam z domu ok. południa, ale chcę wykorzystać wolny czas, ale wrócę :D

Little Frog, ania181111, Ania07 lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Basiulka i jak tam? Wyjaśniło się coś?
    Przyłączam się do pytania i czekam na informacje.

• Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, ja jak wczoraj zajrzałam wieczorem to już wszystkie pouciekały. ale za to wrzuciłam wam moje śniegowe zdjęcie :p tym co brakuje śniegu zwłaszcza.
    My dzisiaj jak to w niedzielę też planujemy jakąś wyprawę wycieczkową.
    Po @ zmierzyłam wczoraj i dziś tempkę i mam 36,85 - ja chyba jestem jakaś wysokotemperaturowa jednak.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julenka78 wrote:
    dziewczyny a słyszałyście o CycloTeście ?
    dobre to urządzenie? jesli ktoras miala to

Ja miałam zamiar kupić to w desperacji, ale kasy nie miałam. Bo ponoć jest bardzo dobry do planowania i do odkładania planowania jak ktos oczywiście chce.

julenka78 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tym cyto tescie ale strasznie drogi... Jak nie będę mogła zajść to pewnie kupie ;-)

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Cześć dziewczynki, ja jak wczoraj zajrzałam wieczorem to już wszystkie pouciekały. ale za to wrzuciłam wam moje śniegowe zdjęcie :p tym co brakuje śniegu zwłaszcza.
    My dzisiaj jak to w niedzielę też planujemy jakąś wyprawę wycieczkową.
    Po @ zmierzyłam wczoraj i dziś tempkę i mam 36,85 - ja chyba jestem jakaś wysokotemperaturowa jednak.

No chyba tak :) Ja to przy Tobie jestem zimnokrwista :)
    Widziałam Twoje śniegowe zdjęcie - laseczka :)

1237397y6kr97ild4.gif
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    To mi się jeszcze nigdy nie obiło o uszy (o oczy też), tylko wiem, że czasami niewskazane jest rzucanie palenia jak się zajdzie w ciążę - zbyt duży szok dla organizmu. Ale czy to będzie prawda czy nie, oby zadziałało :D
    Ja to się tak czasami zastanawiam i tak nauka cały czas idzie do przodu i teraz krytykuje się wiele metod leczenia itp, które były stosowane wcześniej i zmienia na nowe. Ciekawa jestem, czy te, w które teraz wierzymy i stosujemy będą kiedyś zupełnie odmienione. Ale to już chyba bardziej filozoficzne myślenie :D:D:D:D
    Nie wyobrażam sobie chodzic w ciąży i palić !!!!! Masakra !!!! Patologia !!!!

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć niedzielnie:)) właśnie wstaliśmy, jemy śniadanko, potem kościółek, spacerek, zakupy itd.... Miłej niedzieli:)) odpoczywajcie:)))

Macierzanka:), ania181111, Ania07 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Cześć niedzielnie:)) właśnie wstaliśmy, jemy śniadanko, potem kościółek, spacerek, zakupy itd.... Miłej niedzieli:)) odpoczywajcie:)))

Wzajemnie Fidelisko :)

Blondik lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj od razu laseczka, śnieg wam chciałam pokazać :p

Blondik, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też cieplej, śnieg się roztopił...malownicze błotko i ukazujące się co krok nieposprzątane psie kupy...wnerwia mnie to...ja po swoim zawsze sprzątam..i co z tego? zawsze wdepnę w jakieś nieposprzatane..pies też...

a przy takiej pogozie spacerów nie lubię, wraca brudny, ubłocony...uwielbia taplac się w kałużach. wieczny szczeniak:)

Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Jeny gdzie Wy mieszkacie że macie taka piękna pogodę ?! Zazdroszczę !!! Zabciu dziękuje bardzo;-) czytałam kiedyś ale to pewnie bzdury... Po rzucenie palenia można szybciej zajść w ciaze ...ciekawe..

Ja obecnie w DE ;) ale tu u nas pogoda co chwilę się zmienia.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    To czy to będzie prawdą to miało być do tego nad czym Ty się zastanawiałaś. Ja też już rzuciłam :) Niedawno, bo dopiero 3 miesiące temu, ale zawsze coś. Rzuciłam ze względu na to, że zaczęłam planować ciążę i chciałam, żeby do tego czasu mój organizm się trochę oczyścił :)
    Ja wiem, że to jest masakra jeżeli się widzi palącą z brzuszkiem! Ale może o to chodzi, żeby rzucić stopniowo, a nie z dnia na dzień. Nie wiem, tak tylko czytałam. Kawa w ciąży też jest niewskazana, a moja kumpela nigdy kawy nie piła, a miała zalecenie od lekarza, że musi wypić filiżankę dziennie.

ania181111 lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palenie to najobrzydliwszy z nałogów

ania181111 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ! <3
    Niewiem czy dzis dlugo posiedze bo Piotrek ma wolne i moze gdzies pojedziemy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cyclo teście słyszałam i też miałam zamiar go sobie zakupić, ale jak zobaczyłam cenę to stwierdziłam, że zostanę przy wykresach, testach owu i obserwacji. Wolę te pieniądze wydać na badania i wizyty u ginekologa.

Co do palenia w ciąży, moja kumpela z roku paliła przez całą ciążę. Okropny widok. Zapytałam jej czemu nie rzuci, a ona tłumaczyła właśnie, że byłby to za duży szok dla organizmu.

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ