Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Hej :)
    Jak Wam niedziela mija? U mnie piękna pogoda, słońce świeci, śnieg stopniał, no i ciepło nawet :) spacer niestety odpada, bo mężuś zaraz do pracy (dowalili mu wczoraj i dzisiaj dwie zmiany) :( i znowu cały dzień sama w domu. Dobrze, że Wy jesteście i to forum :D
    Niestety fizycznie nie możemy Ci dotrzymać towarzystwa, ale tutaj jak najbardziej. Mój mąż wraca z pracy o 14, także pewnie będę odcięta od komputera (aktualnie poszukuje drzwi wejściowych) i jutro będę miała sporo nadrabiania, chociaż teraz udaje mi się Was podczytywać przez telefon. Zajmuje mi to trochę więcej czasu, ale za to jestem w miarę na bieżąco w czytaniu.

Ania07 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Hej :)
    Jak Wam niedziela mija? U mnie piękna pogoda, słońce świeci, śnieg stopniał, no i ciepło nawet :) spacer niestety odpada, bo mężuś zaraz do pracy (dowalili mu wczoraj i dzisiaj dwie zmiany) :( i znowu cały dzień sama w domu. Dobrze, że Wy jesteście i to forum :D
    Jeny gdzie Wy mieszkacie że macie taka piękna pogodę ?! Zazdroszczę !!! Zabciu dziękuje bardzo;-) czytałam kiedyś ale to pewnie bzdury... Po rzucenie palenia można szybciej zajść w ciaze ...ciekawe..

Ania07 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    ja do szpitala mam 5 minut piechota nawet mniej.

Zanim wylecial,ze mnie skrzep to moja miesiaczka wygladala jak krew pomieszana ze sluzem

Basiulka i jak tam? Wyjaśniło się coś?

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Po rzucenie palenia można szybciej zajść w ciaze ...ciekawe..
    To mi się jeszcze nigdy nie obiło o uszy (o oczy też), tylko wiem, że czasami niewskazane jest rzucanie palenia jak się zajdzie w ciążę - zbyt duży szok dla organizmu. Ale czy to będzie prawda czy nie, oby zadziałało :D
    Ja to się tak czasami zastanawiam i tak nauka cały czas idzie do przodu i teraz krytykuje się wiele metod leczenia itp, które były stosowane wcześniej i zmienia na nowe. Ciekawa jestem, czy te, w które teraz wierzymy i stosujemy będą kiedyś zupełnie odmienione. Ale to już chyba bardziej filozoficzne myślenie :D:D:D:D

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam kolejne "ranne" ptaszki :D

Ja dzisiaj znowu wybywam z domu ok. południa, ale chcę wykorzystać wolny czas, ale wrócę :D

Little Frog, ania181111, Ania07 lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Basiulka i jak tam? Wyjaśniło się coś?
    Przyłączam się do pytania i czekam na informacje.

• Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, ja jak wczoraj zajrzałam wieczorem to już wszystkie pouciekały. ale za to wrzuciłam wam moje śniegowe zdjęcie :p tym co brakuje śniegu zwłaszcza.
    My dzisiaj jak to w niedzielę też planujemy jakąś wyprawę wycieczkową.
    Po @ zmierzyłam wczoraj i dziś tempkę i mam 36,85 - ja chyba jestem jakaś wysokotemperaturowa jednak.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julenka78 wrote:
    dziewczyny a słyszałyście o CycloTeście ?
    dobre to urządzenie? jesli ktoras miala to

Ja miałam zamiar kupić to w desperacji, ale kasy nie miałam. Bo ponoć jest bardzo dobry do planowania i do odkładania planowania jak ktos oczywiście chce.

julenka78 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tym cyto tescie ale strasznie drogi... Jak nie będę mogła zajść to pewnie kupie ;-)

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Cześć dziewczynki, ja jak wczoraj zajrzałam wieczorem to już wszystkie pouciekały. ale za to wrzuciłam wam moje śniegowe zdjęcie :p tym co brakuje śniegu zwłaszcza.
    My dzisiaj jak to w niedzielę też planujemy jakąś wyprawę wycieczkową.
    Po @ zmierzyłam wczoraj i dziś tempkę i mam 36,85 - ja chyba jestem jakaś wysokotemperaturowa jednak.

No chyba tak :) Ja to przy Tobie jestem zimnokrwista :)
    Widziałam Twoje śniegowe zdjęcie - laseczka :)

1237397y6kr97ild4.gif
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    To mi się jeszcze nigdy nie obiło o uszy (o oczy też), tylko wiem, że czasami niewskazane jest rzucanie palenia jak się zajdzie w ciążę - zbyt duży szok dla organizmu. Ale czy to będzie prawda czy nie, oby zadziałało :D
    Ja to się tak czasami zastanawiam i tak nauka cały czas idzie do przodu i teraz krytykuje się wiele metod leczenia itp, które były stosowane wcześniej i zmienia na nowe. Ciekawa jestem, czy te, w które teraz wierzymy i stosujemy będą kiedyś zupełnie odmienione. Ale to już chyba bardziej filozoficzne myślenie :D:D:D:D
    Nie wyobrażam sobie chodzic w ciąży i palić !!!!! Masakra !!!! Patologia !!!!

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć niedzielnie:)) właśnie wstaliśmy, jemy śniadanko, potem kościółek, spacerek, zakupy itd.... Miłej niedzieli:)) odpoczywajcie:)))

Macierzanka:), ania181111, Ania07 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Cześć niedzielnie:)) właśnie wstaliśmy, jemy śniadanko, potem kościółek, spacerek, zakupy itd.... Miłej niedzieli:)) odpoczywajcie:)))

Wzajemnie Fidelisko :)

Blondik lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj od razu laseczka, śnieg wam chciałam pokazać :p

Blondik, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też cieplej, śnieg się roztopił...malownicze błotko i ukazujące się co krok nieposprzątane psie kupy...wnerwia mnie to...ja po swoim zawsze sprzątam..i co z tego? zawsze wdepnę w jakieś nieposprzatane..pies też...

a przy takiej pogozie spacerów nie lubię, wraca brudny, ubłocony...uwielbia taplac się w kałużach. wieczny szczeniak:)

Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Jeny gdzie Wy mieszkacie że macie taka piękna pogodę ?! Zazdroszczę !!! Zabciu dziękuje bardzo;-) czytałam kiedyś ale to pewnie bzdury... Po rzucenie palenia można szybciej zajść w ciaze ...ciekawe..

Ja obecnie w DE ;) ale tu u nas pogoda co chwilę się zmienia.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    To czy to będzie prawdą to miało być do tego nad czym Ty się zastanawiałaś. Ja też już rzuciłam :) Niedawno, bo dopiero 3 miesiące temu, ale zawsze coś. Rzuciłam ze względu na to, że zaczęłam planować ciążę i chciałam, żeby do tego czasu mój organizm się trochę oczyścił :)
    Ja wiem, że to jest masakra jeżeli się widzi palącą z brzuszkiem! Ale może o to chodzi, żeby rzucić stopniowo, a nie z dnia na dzień. Nie wiem, tak tylko czytałam. Kawa w ciąży też jest niewskazana, a moja kumpela nigdy kawy nie piła, a miała zalecenie od lekarza, że musi wypić filiżankę dziennie.

ania181111 lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palenie to najobrzydliwszy z nałogów

ania181111 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ! <3
    Niewiem czy dzis dlugo posiedze bo Piotrek ma wolne i moze gdzies pojedziemy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cyclo teście słyszałam i też miałam zamiar go sobie zakupić, ale jak zobaczyłam cenę to stwierdziłam, że zostanę przy wykresach, testach owu i obserwacji. Wolę te pieniądze wydać na badania i wizyty u ginekologa.

Co do palenia w ciąży, moja kumpela z roku paliła przez całą ciążę. Okropny widok. Zapytałam jej czemu nie rzuci, a ona tłumaczyła właśnie, że byłby to za duży szok dla organizmu.

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ