X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie zależy co kto lubi i czego potrzebuje. Ja ten a te detektory nie zwracam większej uwagi. Dla mnie najważniejsy jest wykres, temperatura i jaki mam śluz, objawy itd. Ten cały detektor to taki bajer, którego dla mnie mogłoby nie być.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak czytalam ten artykul co wkleilas to walsnie namieszalo mi w glowie bo duzo wiadomosci bylo na temat spadku temp w czasie implancacji hmmm nie wiem ale ty mas zladna tempke i dopoki nie ma @ jest nadzieja :D takze trzymam kciuki mocno mocno

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Monia za to ta grypa zołądkowa???hmmmm czy to napewno grypa

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Może Wy coś mi doradzicie bo ja już głupieję.. Otóż staramy się z mężem o pierwsze dziecko ostatni okres miałam 31 grudnia cykle moje trwają 25-28 dni. Od pierwszego dnia po okresie robiłam testy owulacyje i 9 stycznia wyszedł pozytywnie. Oczywiście rozpoczeliśmy intensywne starania;) no i mój problem jest taki,że nie mam okresu do tej pory testy ciążowe negatywne mam z allegro nie wiem czy one sa jakiej trefne czy co.Już pare razy miałam wrażenie,że dostanę okresu a tu dalej nic. Na cyckach poyłziły mi żyły. Temperaturę zaczełam mierzyc dopiero od 20 stycznia i cały czas jest w granicach 37 do 37,5. Żałuję,że nie mierzyłam przed owulacja no ale czasu nie cofne...a i jeszcze jedno już 3 dzień testy owulacyjne wychodzą mi znowu pozytywne. Ja już sama nie wiem co mam myśleć. Co o tym myślicie? Do lekarza ide dopiero w środe/

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Może Wy coś mi doradzicie bo ja już głupieję.. Otóż staramy się z mężem o pierwsze dziecko ostatni okres miałam 31 grudnia cykle moje trwają 25-28 dni. Od pierwszego dnia po okresie robiłam testy owulacyje i 9 stycznia wyszedł pozytywnie. Oczywiście rozpoczeliśmy intensywne starania;) no i mój problem jest taki,że nie mam okresu do tej pory testy ciążowe negatywne mam z allegro nie wiem czy one sa jakiej trefne czy co.Już pare razy miałam wrażenie,że dostanę okresu a tu dalej nic. Na cyckach poyłziły mi żyły. Temperaturę zaczełam mierzyc dopiero od 20 stycznia i cały czas jest w granicach 37 do 37,5. Żałuję,że nie mierzyłam przed owulacja no ale czasu nie cofne...a i jeszcze jedno już 3 dzień testy owulacyjne wychodzą mi znowu pozytywne. Ja już sama nie wiem co mam myśleć. Co o tym myślicie? Do lekarza ide dopiero w środe/
    Idź na Betę ;)

• Magdas Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze myślisz,ze testy te moga byc jakies trefne?

Maniuś lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ale Monia za to ta grypa zołądkowa???hmmmm czy to napewno grypa
    noooo chyba bo mąz od 2 dni ma podobe objawy..
    wiesz mnie też ten artykuł namącił w głowie.. troche to dziwne .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:

kup test firmy bobo test i zrób :) a jak wyjdzie jedna kreska zrób z krwi :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    kurcze myślisz,ze testy te moga byc jakies trefne?
    Testy moga nie byc trefne tylko za wczesnie zrobione moze jeszcze najpewniejsze beda wlasnie wyniki krwi no chyba ze masz mozliwosc pojscia do lekarza zrobi usg i bedzie wszytko jasne :D trzymam kciuki

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba ta nasza Macierzanka sie gdzieś zgubiła w tłumie :P

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kup test firmy bobo test i zrób :) a jak wyjdzie jedna kreska zrób z krwi :)
    hmm tchnełyście we mnie nową nadzieję;)trzeba leciec do apteki:)bo ja już tu sobie tysiąc chorób wymyślam..
    Kurczę,ze to nie mogłoby być tak,że zachodzi się w ciąże i od razu się wie;)

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia slyszalam ze czasami facet tez przechodzi objawy jak jego kobieta jest w ciazy hehe ale glowa do gory i tzrymamy kciuki a jak sie nie uda (tfu tfu) to trzeba sie spiac i isc do przodu kochana w koncu napewno sie uda zobaczysz:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dlaczego jest tak,ze wcześniej wszystkie cykle idealne a jak podjeliśmy decyzję o dziecku to ło wszystko się rozwaliło...
    ale dziś jest mój 38 dzień cyklu to myślicie,ze jeszcze za wcześnie na test?

• Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, dlaczego tak bywa... ale czytałam już na jakimś forum, że dziewczyna miała pozytywne testy owulacyjne w różnych dniach cyklu... może to wynik wysokiego poziomu hormonu, albo miała dwa pęcherzyki, które pękły w różnym czasie? tak sobie myślę, ale to tylko moje dywagacje...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    hmm tchnełyście we mnie nową nadzieję;)trzeba leciec do apteki:)bo ja już tu sobie tysiąc chorób wymyślam..
    no włąśnie.. chyba każda z nas by tak chciała :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki!
    Magdas mysle, ze cos jest na rzeczy, 3mam kciuki! Czekamy na dobra wiadomosc!

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Chorob sobie nie wmawiaj bo to bezsensu wie cos o tym jak mi sie spoznial okres ponad 20 dni to tez sobie wymyslalam torbiele miesniaki i jakies inne badziewia a sie okazalo ze bylam zablokowana bo za bardzo chcialam ale dostalam tabletki i juz zaczynam nowe staranka hehe:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Monia slyszalam ze czasami facet tez przechodzi objawy jak jego kobieta jest w ciazy hehe ale glowa do gory i tzrymamy kciuki a jak sie nie uda (tfu tfu) to trzeba sie spiac i isc do przodu kochana w koncu napewno sie uda zobaczysz:D
    dziękuje :) oby w przypadku mojego faceta sie to sprawdziło :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak gwoli ścisłości - owulacja jest ZAWSZE raz z jednego jajnika, a raz z drugiego, prawda? Czy może się jednak zdarzyć tak, że 2 razy pod rząd owulacja jest np z prawego?

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, coś na podobę "ciąży urojonej"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 16:36

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ