X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka, ja też zasięgałam rady dziewczyn z wątku o badaniu nasienia. Odpisują tam :)
    Ale ja Ci powiem tak. Za długa abstynencja! od 2-5 dni najlepiej.
    Jak masz długą abstynencję, to plemników więcej jest, ale wtedy są mniej ruchliwe, bo się martwych nazbiera.

Moim zdaniem wyniki są dobre, ale dopytaj jeszcze kogoś ewentualnie.
    Ilościowo masz super. Plemniki o ruchu postępwym powinno być powyżej 32%, a Ty masz 35.
    Żywych plemników 82% przy tak długiej abstynencji to naprawdę spoko.
    Moim zdaniem nie ma się o co martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 00:27

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 7 lutego 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy babeczki! :)

1237397y6kr97ild4.gif
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że więcej tych postów do nadrobienia będę miała. Więc chyba zacznę czytać wątek od początku, bo do 6 jeszcze sporo czasu mam. Udało mi się załapać przez wi-fi internet darmowy. W zasadzie to dwa, ale na jednym do, którego hasło było: internet (powinnam zostać hakerem :) )forum nie trybi. Ten z koleii trybiący forum przy oknie samym i zimnooo, że szok. Ale może wytrzymam :) jak przeżyję noc i po 6 dojdę 4km do domu będę wielka.
    Miłego piątkowego dnia ;)

Misty87, Macierzanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Herbatka zaliczona. Ogarniam się i jadę na kurs. Dobrze, że już weekend :D Miłego dnia Kochane!

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć przyszłam się pożalić:(test negatywny dalej wiec nie ma juz nadziei... ciekawe co mi gin powie w środe nigdy nie miałam takiej sytuacji

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Magdas, przykro mi, ale jeszcze poczekaj na wizyte u gin, nadzieja jest zawsze pamietaj!
    U mnie wreszcie jakis skok tempki :)
    W nocy spac nie moglam, w ogole zaczyna mnie pobolewac lekko leciutenko gardlo, nos jakis zapchany, a wczoraj mnie tak sutek swedzial hahah :) a mialam sie nie doszukiwac objawow :)
    Jade zaraz do pracki! Milego dnia wszystkim :*

Macierzanka:), Maniuś, Ania07 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam z rana przy kawce :)

Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Moja temp mnie trochę rozczarowała, chyba kolejny cykl będzie "pusty"

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Też się witam, ale z kubkiem herbaty :)

Laura, Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh nie mam już nadziei a co robi gin w przypadku długiego braku@?wywołuje jakoś nie?

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda moze ze stresu Ci sie zatrzymała. Ja w pierwszym cyklu staran dostalam miesiaczke po 40 dniach więc psychika płata nam figla

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 10:08

Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Magda moze ze stresu Ci sie zatrzymała. Ja w pierwszym cyklu staran dostalam miesiaczke po 40 dniach więc psychika płata nam figla
    Może i tak ja niby mówiłam,że co ma być to będzie ale chyba nie wystarczająco... Muszę się gin zapytać czemu właściwie po owulacji testy owulacyjne wychodzą mi najpierw negatywne a potem pozytywne

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Laura :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Może i tak ja niby mówiłam,że co ma być to będzie ale chyba nie wystarczająco... Muszę się gin zapytać czemu właściwie po owulacji testy owulacyjne wychodzą mi najpierw negatywne a potem pozytywne
    Ja też tak wmawiałam sobie w tym cyklu, byłam u gin w 11 dniu cyklu i nie widzial pecherzyka dominujacego ale powiedzial ze moze to byc za wczas bo mam dlugie cykle i wydaje mi się że owulka byla niby tego 19 ale tak na prawde wcale mogło jej nie być, też sama juz nie wiem

0d1yflw1vo1m1usk.png

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) Witam każdą z Was. Ja też z kawką oczywiście, ale p.ździ dzisiaj! Mróz, wiatr,a tu trezba będzie z domu wyjść..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 08:18

Little Frog, Ania07 lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Ja też tak wmawiałam sobie w tym cyklu, byłam u gin w 11 dniu cyklu i nie widzial pecherzyka dominujacego ale powiedzial ze moze to byc za wczas bo mam dlugie cykle i wydaje mi się że owulka byla niby tego 19 ale tak na prawde wcale mogło jej nie być, też sama juz nie wiem
    no ja niby owulację miałam 8 stycznia. potem testy wychodziły negatywnie potem 23 i 30 wyszły pozytywnie więc na wszelki wypadek znowu działaliśmy z mężem;) no i teraz znowu sa pozytywne... zwariować można chyba zabawa z testami nie dla mnie

• Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Dzień dobry! :) Witam każdą z Was. Ja też z kawką oczywiście, ale p.ździ dzisiaj! Mróz, wiatr,a tu trezba będzie z domu wyjść..
    Hej:)a u mnie piękne słoneczko:)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nosa dziś nie wychylę za drzwi. U mnie deszczowo i ponuro...

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    no ja niby owulację miałam 8 stycznia. potem testy wychodziły negatywnie potem 23 i 30 wyszły pozytywnie więc na wszelki wypadek znowu działaliśmy z mężem;) no i teraz znowu sa pozytywne... zwariować można chyba zabawa z testami nie dla mnie
    Na prawde chyba najlepsza jest spontanicznosc i tak zwane wpadki .. bo planowanie nic dobrego nie niesie, ale ciezko nie spr tego bo mi zaraz sie wydaje ze cos przeocze i znowu bedzie kiepsko .. ale u mnie też słoneczko i niebo niebiesciutkie czekam , aż sie ociepli i zmykam na zakupy

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ