X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    jak męża siostra urodziła i pojechaliśmy do nich to teściowa wypaliła patrz jak sie dzieci robi:(
    wspólczuje takiej teściowej :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Witajcie słonecznie:)) pije kawucue właśnie:))

Zabcia wysyłam Ci. Słoneczko:)(
    Xmoniax. To wyglada bardzo dobrze:)))

mam nadzieje ze sie tym razem udało :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Macierzanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jeszcze nigdy nie miałam takiego wykresu.. mam nadzieje że jutrzejszy dzień mnie negatywnie nie zaskoczy.:)
    Monia! No ja nie będę zapeszać, ale też miałabym dobry humor ;) <3

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    jak męża siostra urodziła i pojechaliśmy do nich to teściowa wypaliła patrz jak sie dzieci robi:(
    Magda no nie możliwe.... Chybabym kazała sie przepraszać.... A co na to Twój maź?

qq87j44jhto0od0f.png

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki spadam na chwilke , bede za niedługo :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    A który cykl się staracie? Każda tutaj chyba przechodziła serię "ciążowych pytań". Taka ludzka natura - lubią wiedzieć!

Ale nikt mnie nigdy nie zapytał czy jestem bezpłodna!!!
    Co za pytanie?
    Już rok bez zabezpieczeń jakichkolwiek ale też tak po łebkach nie patrząc na nic i jak popatrzyłam to dni płodne mijaliśmy zawsze jak talala a tak naprawde to dopiero pierwszy cykl tak z testami i ogólną obserwacją. Kurcze no czego ja mam tam tak mokro;/ przed okresem zawsze susza w ten cykl jakiś dziwny

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    No właśnie teściowe do wymiany .. widze, ze masz podobnie jak u mnie .. dlatego kontakt jest minimalny

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok

qq87j44jhto0od0f.png

• olka30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie słoneczko to zapraszam w Beskidy :)
    Monia śliczny wykresik, oby coś z tego było :)

Magda ludzka głupota i złośliwość nie zna granic, ja od dwóch lat znoszę propozycje ludzi, że mi mogą pokazać jak się dzieci robi, albo mojemu mężowi ale już też zaczęłam na to chamsko reagować i teraz jest to tylko sporadyczne. Nie mam zamiaru być potulnym barankiem i nadstawiać policzek, widać niedobra ze mnie katoliczka ;)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Fidelissa!
    Nati, zaje*istą masz teściową...

Mnie zaczęli pytać rok po ślubie, głównie moja rodzina i przyjaciółki, ale wtedy mnie to waliło, bo jeszcze się nie staraliśy, zaczęliśmy 3 lata po.

No i w końcu rok temu zaczęliśmy mówić prawdę,i mamy święty spokój. Z mamą i rodzeństwem rozmawiam otwarcie. Nie zdradzamy szczegółów, ale nikt nas juz o nic nie pyta. Powiedzieliśmy, że jak się uda to się wtedy będziemy chwalić. Mam ogromne wsparcie.

A inni... nie pytają. Myślę, że tyle lat po ślubie sami sie domyślają...

Fidelissa, Laura, Ania07 lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Magda no nie możliwe.... Chybabym kazała sie przepraszać.... A co na to Twój maź?
    wkurzył się i powiedział,ze jeszcze pokażemy co umiemy. Ja się zapytałam tylko,czy jakby się okazało,że nie możemy mieć dzieci to czy to oznacza,że jesteśmy ludźmi gorszej kategorii? nic nie odpowiedziała tylko zdziwienie,że żadko tam jeździmy

Fidelissa, Ania07 lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:

Magda ludzka głupota i złośliwość nie zna granic, ja od dwóch lat znoszę propozycje ludzi, że mi mogą pokazać jak się dzieci robi, albo mojemu mężowi ale już też zaczęłam na to chamsko reagować i teraz jest to tylko sporadyczne. Nie mam zamiaru być potulnym barankiem i nadstawiać policzek, widać niedobra ze mnie katoliczka ;)
    Ola30. To oburzające na ile ludzie sobie pozwalają.....

Nie dajmy sie, bronimy sie....niech im w pięty pójdzie:))

olka30 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Nati89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:

prawidłowo, ja też powoli mówię co myśle i nie tłamsze niczego w sobie .. juz dosyć

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będzie 8.45 muszę powoli wychodzić do pracki...

qq87j44jhto0od0f.png

• Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:

ze mnie też nie dobra;) był czas,że milczałam i starałam się kulturalnie odpowiadać teraz najczęściej mówie,że nie życzę sobie aby ktoś był materacem w mojej sypialni

olka30 lubi tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka niestety, ale cóż teściowej się nei wybiera.. a najgorszej jest to, że ona za Kościoł by zycie oddała, wiec kolejny problem, a my do Kościoła chodzimy bardzo sporadycznie .. a ona uważa, że to moja wina bo jak maż był jeszcze kawalerem to chodził co niedzielę. Po prostu odwiedziny tam kosztują mnie dużo nerwów i tam nie jeździmy za często.. mąż też nie przepada za odwiedzinam, wiec tym bardziej ja nie nalegam.

0d1yflw1vo1m1usk.png

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:

Propozycje... to jest chamstwo!
    Ludzie lubią się wymądrzać. Ja tez parę razy pojechałam z grubej rury...
    do ludzi, których to powinno G obchodzić

olka30 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    wkurzył się i powiedział,ze jeszcze pokażemy co umiemy. Ja się zapytałam tylko,czy jakby się okazało,że nie możemy mieć dzieci to czy to oznacza,że jesteśmy ludźmi gorszej kategorii? nic nie odpowiedziała tylko zdziwienie,że żadko tam jeździmy
    U mnie też "dlaczego wy mnie nie odwiedzacie przynajmniej raz na dwa tygodnie moglibyscie przyjechac" Jak przyjedziemy to pretensje ze nie przyjezdzamy, dzwoni do nas ochrzanic nas, że nie dzwonimy Po prostu cyrk na kółkach.

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    ze mnie też nie dobra;) był czas,że milczałam i starałam się kulturalnie odpowiadać teraz najczęściej mówie,że nie życzę sobie aby ktoś był materacem w mojej sypialni
    albo najlepsze było jak teściowa też powiedziała,że musi nas nauczyć robić dzieci to ja ze slodkim uśmieszkiem ok to kiedy mamy przyjechać na lekcję poglądową ale wtedy buraka spaliła;p

olka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, to dobrze, że się rzadko widujecie, zawsze mniej zepsutych nerwów.

1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ