Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztynka wrote:Ida ja na swoim stopniu wtajemniczenia wiem, że powinno się zmierzyć zaraz po przebudzeniu przed wykonaniem jakiejkolwiek czynności. Mi tez zdarzyło obudzić się przed budzikiem zamiast o 6,30 to o 5,30 ale nie wstaję i tak sobie drzemię dalej. Myślę, że jeśli musiałabym wstać koniecznie na siku to zmierzyłabym o tej 5,30
ja mam 250mg wiesiołka w jednej kapsułce czyli dziennie biore 500mg, tam też są inne witaminy bo to oeparol włosy skóra i coś tam więc nei wiem czy powinnam brać więcej niż zalecane.
Ja mam ten ogólny Oeparol i biorę po 6 dziennie (zaleca się 5-6). Ja mam 510mg oleju z wiesiołka w jednej kapsułce. -
Hm, może masz rację.
Z tymi witaminami to ja bym tak na własną rękę nie brała. Słyszałam historię pary, której witaminy szkodziły i przez ich branie nie mogli zajść w ciążę, a w efekcie już raczej nie będą mogli mieć dzieci. Chodziło o pożywkę dla bakterii, które to witaminy tworzyły w ich obu organizmach, a których to bakterii nie można było się pozbyć żadnym atybiotykiem. Wiem, że to ekstremalna sytuacja. Ale jak nie czuję się osłabiona czy zmęczona na co dzień, to myślę, że nie ma potrzeby się szprycować, bo tak naprawdę to głównie chemia. Najlepeiej jest się zdrowo odżywiać. Albo przynajmniej starać się -
nick nieaktualnyBursztynka wrote:ja się cieszę z odzyskania lapka
i szukam ile mg jeść wiesiołka
ale ile to nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 22:46
-
nick nieaktualny
-
Bursztynka wrote:ja się cieszę z odzyskania lapka
i szukam ile mg jeść wiesiołka
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
no ale ja nie pomyślałam i kupiłam taki skóra włosy paznokcie
http://oeparol.pl/index.php?page=sklad-i-dawkowanie-14
i on ma tez witaminy
więc jak dawkowanie jest 2 kapsuły dziennie a wzięłabym 6 kapsuł to 3 razy więcej jem pozostałych składników i np miedzi wsunę 300% zapotrzebowania dziennego. Ale dałam dupy, trzeba było kupić najzwyklejszy -
ja poprosilam o zwykly oeparol i taki mi dali na ulotce jest 2tabletki 3xdziennie a powtem dowiedzialam sie o oeparol femina i chyb ten powinnam kupic ale jak patrze na sklad tego co kupilam to w sumei dostosowuje sie do tego co na ulotce wiec chyba niejest zle?? jak szukalam jakichs info o wiesolku to wszytkie mowily o oeparolu wiecto chyba nie zaszkdodzi wiesiolek jest:D
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
Lenka Ty mowilas, ze Ci wyskoczyla opryszczka? Nie pamietam, ktora z Was to pisala...
Mi wlasnie cos sie robi na wardze i jestem w szoku, bo nie mialam tego ladnych kilka lat....
Wroci maz, a tu takie dziadostwoooo... -
nick nieaktualnyMisty87 wrote:Lenka Ty mowilas, ze Ci wyskoczyla opryszczka? Nie pamietam, ktora z Was to pisala...
Mi wlasnie cos sie robi na wardze i jestem w szoku, bo nie mialam tego ladnych kilka lat....
Wroci maz, a tu takie dziadostwoooo...
Tak, wyszła. Dla Mnie to normalność ;/ -
oj dobra będę jeść swojego wiesiołka dopóki go nie wykończę i tak jak mi każą na opakowaniu i już, do tego piję gluty lniane
i piję 1,5 litra wody z cytrynką dziennie i ma mi to wystarczyć, będę sobie to wmawiać, wmawianie nam dobrze wychodzi
Misty87 lubi tę wiadomość