X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się wygadać, bo mnie szlag jasny trafi. W listopadzie straciłam pierwszą ciążę w 11 tygodniu, miałam zabieg, a od tego cyklu moja ginekolog dała nam zielone światło. Niestety mąż ma taką pracę, że cały tydzień siedzi w delegacji, wraca tylko na niedziele. Nie zawsze tak jest, ale teraz mają duży projekt dla jednego klienta. No i w tym miesiącu nie powinnam się w ogóle nastawiać na jakiekolwiek szanse na ciążę, bo owulację będę miała pewnie koło czwartku, a mąż znów od poniedziałku w delegacji ma być. Szlag mnie trafi!

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    W aptece nie mieli czulszego...
    Tli się we mnie jeszcze iskierka nadziei, ale bardzo maleńka.
    Jutro nie testuję, najwcześniej w poniedziałek, oczywiście w razie braku potopu.
    Zepsułam sobie humor od rana :(
    szybko o usmiech poprosze. Ja robilam dzien po @ 20czulosc i byly dwie a 25czulosc naprawde ledwo widoczna wiec napewno na taki test za wczesnie

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Witaj kochana, jest to mój 6 cykl starań, a kochamy się bez zabezpieczenia od ślubu, czyli jakieś półtora roku. 89 to mój rocznik, wiem ze nie można sie załamywać, ale z cyklu na cykl coraz większe rozczarowanie ..
    No to jestesmy w podobnej sytuacji

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Nati89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    No to jestesmy w podobnej sytuacji
    Byłaś u lekarza?

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • santoocha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie cykl mógłby teraz trwać 15 dni :P
    W 7dc owulka,w 15 @. I jazda.

A noc była super.... Masaż, dużo motywu języka i dłuuuugi sex.
    Super było. Tylko niewyspana jestem.
    Dobra, zajrzę do Was później.
    Trzeba się ogarnąć psychicznie i fizycznie. Do później!

Ewelina23, Little Frog, Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    GHej dobrze dziekuje. Jak u Ciebie?

A u Mnie dziś nie za dobrze, za dużo by opowiadać ..
    Nie wyspana, humor do dupy a jeszcze dziś czeka Mnie mega kłótnia.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    A ja muszę się wygadać, bo mnie szlag jasny trafi. W listopadzie straciłam pierwszą ciążę w 11 tygodniu, miałam zabieg, a od tego cyklu moja ginekolog dała nam zielone światło. Niestety mąż ma taką pracę, że cały tydzień siedzi w delegacji, wraca tylko na niedziele. Nie zawsze tak jest, ale teraz mają duży projekt dla jednego klienta. No i w tym miesiącu nie powinnam się w ogóle nastawiać na jakiekolwiek szanse na ciążę, bo owulację będę miała pewnie koło czwartku, a mąż znów od poniedziałku w delegacji ma być. Szlag mnie trafi!
    Wygaduj się i wyrzucaj negatywne emocje do woli. My tu poczytamy, jak będziemy w stanie to doradzimy i pocieszymy :)
    Ech....tak to z tymi delegacjami jest :/ Ciężko tak męża mieć cały czas daleko...

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z reguły jest tak, że mąż w tygodniu jest zmęczony po pracy wiec zostaje nam tylko weekend.. jak mam go zmuszać to co do za przyjemność..

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Jak dla mnie cykl mógłby teraz trwać 15 dni :P
    W 7dc owulka,w 15 @. I jazda.

A noc była super.... Masaż, dużo motywu języka i dłuuuugi sex.
    Super było. Tylko niewyspana jestem.
    Dobra, zajrzę do Was później.
    Trzeba się ogarnąć psychicznie i fizycznie. Do później!
    Hahahahahaha :D No gdyby cykle się tak dało skracać podczas starań :D bo zanim zaczęłam się starać, to bym przeklinała takie krótkie cykle :D Chociaż z drugiej strony to do wszystkiego da się przyzwyczaić :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Oj to nie dobrze :-/

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    U mnie z reguły jest tak, że mąż w tygodniu jest zmęczony po pracy wiec zostaje nam tylko weekend.. jak mam go zmuszać to co do za przyjemność..

Mój mąż praktycznie od połowy października siedzi w delegacji. Przyjeżdżał na Święta, na Sylwestra, na swoje badania i wizytę u lekarza i czasami na pół niedzieli... :(

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Lenka, ale Ty to masz nastawienie... Żeby szykować się na mega kłótnię? U nas sprzeczki wychodzą spontanicznie. Może akurat u Ciebie zamiast mega kłótni będzie mega miły dzień? :):)

Ewelina23, Misty87 lubią tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Mój mąż praktycznie od połowy października siedzi w delegacji. Przyjeżdżał na Święta, na Sylwestra, na swoje badania i wizytę u lekarza i czasami na pół niedzieli... :(
    Przykro mi :( Taka praca w rozjazdach dla niego pewnie też jest przytłaczająca

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Byłaś u lekarza?
    bylam jak mi sie cykl przedluzyllll ale na badankach jeszcze nie takich hormonalnych mam wizyte teraz 21 :D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka glowa do gory trzymam kciuki zeby jednak az tak klotnia nie poszla hehe moze bedzie fajne godzenie sie?

Lena87 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Przykro mi :( Taka praca w rozjazdach dla niego pewnie też jest przytłaczająca

Na pewno, ja się wkurzam, on się wkurza... Dziś mam doła i nawet mi się z łóżka nie chce wstawać. A mąż dziś właśnie wraca, ale co z tego, jeśli wraca wieczorem...
    Ostatnio miał wrócić w sobotę wieczorem, a wrócił o 1 w nocy, czyli już w niedzielę. W niedzielę rano pojechał znów do pracy, tym razem do innego klienta, wrócił na obiad. A w poniedziałek o 4 rano wyjeżdżał znów do tego klienta u którego w kółko siedzi. A ponadto, żeby nie było za nudno, przez te pół niedzieli, kiedy był w domu, ciągle odbierał telefony z pracy.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    bylam jak mi sie cykl przedluzyllll ale na badankach jeszcze nie takich hormonalnych mam wizyte teraz 21 :D
    Ja poszłam do lekarza jak zrobilam badanie moczu i wyszla bardzo duza ilosc leukocytow to okazalo sie ze mam zakarzenie pecherza. W tamtym czasie duzo czasu spędzalam nad wodą, stwiedzil ze zakazenie z wody. Przepisal antybiotyk i od tamtego czasu sie staramy, pierwszy dwa cykle staran wydluzyly mi sie do 42 dniwiec poszlam do niego spowrotem stwierdzil nagle po 3 miesiacach ze mam policystyczne jajniki, a wczesniej jak pytalam mowil ze wszystko ok. Przepisal duphaston ale bez badania moich hormonow, wiec poszlam do innego gin. Od razu dal skierowanie na badania zrobilam i wszystkie wyszly ok. Byłam wlasnie u niego w polowie stycznia powiedzial ze badania ksiazkowe, zrobil usg i 11 dc nie widzial pecherzyka dominujacego. Stwierdzil ze moglo byc za wczas bo mam dluzsze cykle. (teraz mam mniej wiecej 36, 35, ostatni nawet 33 co bylam w wielkim szoku)Przepisal suplement diety inofolic, maż ma zrobic badania i w 15 dc przyjsc

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Na pewno, ja się wkurzam, on się wkurza... Dziś mam doła i nawet mi się z łóżka nie chce wstawać. A mąż dziś właśnie wraca, ale co z tego, jeśli wraca wieczorem...
    Ostatnio miał wrócić w sobotę wieczorem, a wrócił o 1 w nocy, czyli już w niedzielę. W niedzielę rano pojechał znów do pracy, tym razem do innego klienta, wrócił na obiad. A w poniedziałek o 4 rano wyjeżdżał znów do tego klienta u którego w kółko siedzi. A ponadto, żeby nie było za nudno, przez te pół niedzieli, kiedy był w domu, ciągle odbierał telefony z pracy.
    No to faktycznie nieźle pokręcone to jest .. wszystko kręci się wokół pracy ..ale trzymam kciuki zeby wszystko pięknie się ulożyło :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczynki nie zdazylam wszytkiego nadrobic ale pozniej nadrobie z cala reszta ktora tu naprodukujecie:D i tak sport w tv bedzie lecial a narazie ja lece bede po poludniu buziaki trzymajcie sie cieplutko

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    No to faktycznie nieźle pokręcone to jest .. wszystko kręci się wokół pracy ..ale trzymam kciuki zeby wszystko pięknie się ulożyło :)

A na dodatek wiecznie od października słyszę "w ten weekend to już na pewno spędzę całe dwa dni w domu"... Aha, jasne. Po moim pobycie w szpitalu, kiedy miałam zabieg obiecał zabrać mnie do spa, żebym się odprężyła i też nic z tego, bo nie ma kiedy. Ja też pracuję, ale do pracy chodzę na 8, wychodzę o 16 i nic więcej mnie nie obchodzi. A jak mam nadgodziny, to tylko przez jakieś 4 tygodnie w roku, jakby to zebrać do kupy, bo wtedy mamy młyn i się nie wyrabiamy...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ