X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna94 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Bo jak budzę się o 5 rano i wstaję tylko do łazienki to już powinnam zmierzyć temperaturę? Bo potem kładę się z powrotem i mierzę o 7.00 i nie wiem czy nie jest przekłamana.
    Tak kochana temperature mierzymy przed wstaniem z lotzka i przed susianiem

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej mierzyc przed wstawaniem o tej 5. Ja mam tak jak ty ze budze sie kolo 5 na sik. Heh

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do waszego tematu to ja też jestem w 3 i ostatnim związku ;) Jeśli chodzi o pierwszy raz to przeżyłam go ze swoim obecnym mężem i tego nie żałuję, bo wcześniej byłam z chłopakiem który zostawił mnie dlatego że nie chciałam z nim tego robić. I nie żałuję że nie chciałam teraz tylko się z tego śmieję. A jeden chciał na siłę ale udało mi się uciec. Więc też wspomnienia z poprzednich związków mam niezbyt ciekawe :P A nie żałuję niczego, bo uczyłam się na swoich błędach i teraz jestem o te doświadczenia mądrzejsza, gdyby nie te wszystkie pomyłki może nie byłabym teraz w tym miejscu w którym jestem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Dokładnie tak. Jakbym już miała jednego szkraba biegającego po domu to bym nie tkwiła tu na ovu z wykresami i termometrem heheheh

Dajcie spokój, jakie wy młode. My już po 30stce jesteśmy. Tu dopiero jest parcie :(
    Nie ujmując nikomu, bo każdej życzę z całego serca bobaska ;) to myslę, że masa czasu przed Wami, gorzej u nas :D

U nas nikt nie wie zupełnie, wiem tylko ja i mąż. Nie zniosłabym ciągłych pytań,a czy juz, a kiedy, a czy sprawdzałam. Moja mama to ma takie parcie, że nawet jak nie wie że się staramy to mi wkółko podgaduje.
    Ustalilismy, że się dowiedzą dopiero po fakcie, a najlepiej po zakończeniu I trymestru, żeby im nadziei nie rozbudzać..
    Mlode :-D
    ale zaczelismy sie starac i co 23 juz myslalam ze raz dwa sie uda a tu klapa. lata leca

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna94 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Bo jak budzę się o 5 rano i wstaję tylko do łazienki to już powinnam zmierzyć temperaturę? Bo potem kładę się z powrotem i mierzę o 7.00 i nie wiem czy nie jest przekłamana.
    JA gdzieś czytałam, że najlepiej mierzyć o stałej porze, po co najmniej 3 godzinnym nieprzerwanym śnie, najlepiej mieć termometr przy łóżku i zanim wykona się jakikolwiek ruch to mierzyć zaraz po przebudzeniu :)

Ewelina23, Czarna94 lubią tę wiadomość

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie boli jak na @ ale to nie ten czas... znow cos nie tak

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjdzie na nas czas kochane. Jednej troche pozniej drugiej troche wczesniej ale bedziemy szczesliwymi mamusiami :-) tylko cierpliwie trzeba czekac. Tylko troche te czekanie wykancza ale jestesmy silne damy rade!

• Lucy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Mlode :-D
    ale zaczelismy sie starac i co 23 juz myslalam ze raz dwa sie uda a tu klapa. lata leca
    Jak to się mówi, co się odwlecze to nie uciecze, czy jakoś tak :D

Ewelina23 lubi tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Jak to się mówi, co się odwlecze to nie uciecze, czy jakoś tak :D
    Pewnie ze tak :-)

• Kasia1993 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ma ochotę na Sorbet Porzeczkowy:) Bo właśnie muce:) taka mnie ochota naszła...

f2w3yx8d0p5xyhbt.png

iv09cwa1bez1cni9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam do was jeszcze jedno pytanko :P nie bardzo wiem jak określić tą szyjkę macicy. No bo czuję kiedy jest miękka a kiedy twarda, ale nie wiem kiedy jest wysoko lub nisko ani czy zamknięta czy otwarta. Może coś doradzicie? A w ogóle sprawdzacie to i dopisujecie do wykresu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyka po owulacji robi sid twarta zamknieta i taka chudziutka hehe a pprzed jest miekka spochoieta i otwarta . Niewiem w 100 % czy dobsze pisze bo ja nie sprawdzam :-/

• Chanela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ważne żeby tylko tym cyklem nie żyć. Jest jeszcze tyle innych spraw dzięki którym możemy się wyluzować

Ewelina23 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I szyjkenajlepiej sprawdzac w jednej pozycji albo kucajac albo stojac i jedna noga na krzeslo . Jesli musísz jej szukac i nie dosiegasz to jest wysoko

Czarna94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece kochane bede po pracy buziaki :-*

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza...

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) Czytam tak i stwierdzam, że jeste przy Was dinozaurem :) Tez zawsze chciałąm byc młodą mamą, bo moja urodziła mnie jak miała prawie 40 i nad kontaktem pracowałysmy całe moje dotychczasowe życie. A tu trójkę z przodu już mam, ponad 5 lat po ślubie no i niestety już teraz ciężko ukryć fakt nieposiadania dziecka... ale to odrębna sprawa.

I teraz mam marzenie do 35tki. Ale oczywiście czas pokaże jak się to wyklaruje, bo wcześniej miałam mmieć dwójke przed 30chą :)

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Cześć Kochane :) Czytam tak i stwierdzam, że jeste przy Was dinozaurem :) Tez zawsze chciałąm byc młodą mamą, bo moja urodziła mnie jak miała prawie 40 i nad kontaktem pracowałysmy całe moje dotychczasowe życie. A tu trójkę z przodu już mam, ponad 5 lat po ślubie no i niestety już teraz ciężko ukryć fakt nieposiadania dziecka... ale to odrębna sprawa.

I teraz mam marzenie do 35tki. Ale oczywiście czas pokaże jak się to wyklaruje, bo wcześniej miałam mmieć dwójke przed 30chą :)

Kochana a jak długo sie starasz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 15:07

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaa wrote:
    Kochana a jak długo sie starasz? :)

No ja prawie 2 lata, intensywnie 21 miesiąc, a 7 miesiąc po udrożnianiu jajowodów

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ