Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania07 wrote:Zazdroszczę
Mnie jak dopadnie dół to mam ochotę wrócić, tęsknię za rodzicami i resztą rodziny. Niestety w Polsce nie ma przyszłości. Nie wyobrażam sobie przepracować kolejnych kilku lat na umowie "śmieciowej" w dodatku przez pośrednictwo za 1200 zł i martwić się z miesiąca na miesiąc czy przedłużą mi umowę. Tu w Niemczech żyjemy bez szaleństw, ale niczego nam nie brakuje. Czasami jest ciężko, ale w PL na pewno byłoby o wiele gorzej ..
Ania07 lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:No tak realia sa ciężkie:)) Ale Rodzinka blisko:))
Tutaj mam panstwowe ubezp., ale opieka jak w Polsce najlepsza prywatna! Zadnej laski, czekania miesiac na wizyte... oj nie wiem co robic. -
nick nieaktualnyMisty87 wrote:My sie caly czas wahamy. To tez mnie mocno niepokoi. Z jednej strony marze zeby czas ciazy spedzic z rodzina i znajomymi, ale wiem ze tam opieka medyczna jest do dupy.
Tutaj mam panstwowe ubezp., ale opieka jak w Polsce najlepsza prywatna! Zadnej laski, czekania miesiac na wizyte... oj nie wiem co robic.
Ja też mam ubezpieczenie, za wizyty nie płacę, miesiącami nie czekam, opieka lekarzy jest akurat u nas dobra, ale wiadomo nie wszędzie. -
Ania07 wrote:Ja też mam ubezpieczenie, za wizyty nie płacę, miesiącami nie czekam, opieka lekarzy jest akurat u nas dobra, ale wiadomo nie wszędzie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oj chyba juz poszlyscie...
Ja zmykam spac, musze zmienic swoj tryb na normalny.
Postaram sie zagladnac do Was w pracy, chociaz z tel nie jest to przyjemne
Monia! Trzymam kciukole!
Dobranoc!XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
a ja z kolei nie wyobrażam sobie wyjechać i być daleko od wszystkich... mam przyjaciółkę, która wyjechała do Irlandii ale jest dyrektorem w google więc lata sobie do PL kiedy ma ochotę weekendy itd.
Podziwiam Was, że zdecydowałyście się na to...[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
nick nieaktualny
-
Z jednej strony tak ale mimo wszystko ja muszę mieć bliskich koło siebie a wszystkich nie mogę wywieźć
Ania07 lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
nick nieaktualny