X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja odwiedziłam w swoim życiu wielu lekarzy, ale co jeden to gorszy za każdym razem muszę brać sprawy w swoje ręce.
    olka30 wrote:
    Nie to my dinozaury jesteśmy wymagające ;)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem tego samego zdania. Lepiej rozłożyć nogi przed kilkunastoma i trafić na tego odpowiedniego, a nie chodzić bezskutecznie do jednego. Jeżeli lekarz jest konkretny, zna się na rzeczy i ma dobry sprzęt, to nawet warto na wizytę wyłożyć więcej, bo z perspektywy czasu, to pewnie na tym oszczędzamy.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już ostatecznie za 10 minut uciekam...
    Muszę posprzątać łazienkę, mąż wraca z pracy po 16, a jak zobaczy, że tu nic nie jest zrobione, to jeszcze biedny może dostać zawału. A jutro o tej porze będę siedziała już jak na szpilkach :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata do pół godz. w jedną i drugą str. uznaje się że temp. jest zmierzona o czasie, tak czytałam w poradnikach jak mierzyć. Ja nawet tego nie wprowadzam, piszę że o 6 i tyle, bo ten program naprawdę wariuje jak są minimalne odchylenia.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) to zaraz pozmieniam i zobaczę co wyjdzie :)
    olka30 wrote:
    Agata do pół godz. w jedną i drugą str. uznaje się że temp. jest zmierzona o czasie, tak czytałam w poradnikach jak mierzyć. Ja nawet tego nie wprowadzam, piszę że o 6 i tyle, bo ten program naprawdę wariuje jak są minimalne odchylenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo nie jest teraz najlepiej heh

• Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    mam pytanie dot. temperatury, zazwyczaj mierzę ją o 6 rano, jednak czasami zdarza mi się obudzić wcześniej np 5:00, 5:30 jak zaznaczacie wtedy temke? dajecie zeby ingnorowało? bo ja jak zmieniłam to mi owu skoczyło z 29 dc na 13 :|
    Wg J.Rótzera: "codzienny pomiar temperatury nie musi być dokonywany o tej samej godzinie. Różnice w czasie do 1,5 h są bez znaczenia. Większe odstępy czasowe, jak i pomiar temperatury po godzinie 7.30 muszę być odznaczone."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 15:02

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet tu w programie masz godzinę co pół godziny :-) więc spoko pamiętajmy że to tylko program ja na przykład mam od dwóch dni wilgotno i jak wpisałam jako objaw to program cofnął mi owu jako prawdopodobna i wskazuje że chyba teraz mam w 30 dc więc sama widzisz

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to tylko maszyna - program...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Dokładnie :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dobry lekarz ... ja jestem po szukaniu nowego i znalałam... może to będzie ten i w końcu będę oddychać za dwoje :) także czekam na @ i po idę :) będę rozkładać nogi dopóki nie znajdę dobrego :) hiehie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację to tylko program ,ale jego celem jest ułatwienie zajścia w ciążę, a póki co jest na odwrót...
    Melula wrote:

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, zmień lekarza, ale uważaj na "złote porady". :) Ja tak się ostatnio przejechałam właśnie... i szukam dalej.
    Chodziłam do tak zwanych polecanych, ale lepiej zdać się na kobiecą intuicję czasami.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna też w internecie poszukać coraz więcej osób kogoś poleca, ocenia:) i nie ma co się zrażać jeden będzie do d , drugi ale w końcu się trafi na dobrego specjaliste :)

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    Mozna też w internecie poszukać coraz więcej osób kogoś poleca, ocenia:) i nie ma co się zrażać jeden będzie do d , drugi ale w końcu się trafi na dobrego specjaliste :)

Dokładnie! Szukać do skutku i się nie poddawać! Mnie już oglądało w życiu ogólnie 7 ginów, tuż przed staraniami byłam u trzech, żeby jakiegos wybrać, a w trakcie starań poszłam dodatkowo do dwóch. I dalej nie mam odpowiedzi na moje problemy...
    Ja na przykład teraz szperam w necie za jakimś specjalistą od naprotechnologii, będę wszystkiego próbować :)

1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja uciekam! Życzę przyjemnego wieczorku!! :) Pojawię się tu jutro rano!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zajecie sobie znalazlam :/
    Siedze nad tymi puzzlami a to dopiero troche ulozone :/
    http://zapodaj.net/db5c1fe301571.jpg.html
    http://zapodaj.net/562e66130a676.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 16:25

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puzzle są super!

Little Frog lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nad takimi puzzlami tj. 1000 i widok morskiego oka , siedziałam chyba 2 tyg popołudniami po pracy heh mężulo szybko zrezygnował ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie wciagajace ale tak ciezko to idzie :)

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ