X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam ale sie zastanawialam powiedziala mi bardzo duzo nie znajac mnie jak one to robia

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    no to Ewelina23 młodziutka jesteś mi w styczniu 26 stuknie... a ciąży ani widu ani słychu ... jeszcze pracę niech stracę bo sytuacja bardzo nie pewna to będę starania musiała odłożyć .... ehhh

Wibrażka, to Ty młoda jesteś :) Tutaj na wątku jest też sporo dinozaurów, ale wszystkie jesteśmy piękne, młode i sexy laski :)
    A i spotkałam też na of mnóstwo dziewczyn, które się starają mimo braku pracy ( m.in. ja, straciłam juz w trakcie starań)
    Tak, że głowa do góry Kochana!

aaaaga lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zielonego pojęcia jak to się dzieje :) Ale ja jednak wolę żyć w nieświadomości niż miałabym usłyszeć coś strasznego :) A z drugiej strony też wolałabym się nie napalać na coś, co by się nigdy nie wydarzyło

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Nie mam zielonego pojęcia jak to się dzieje :) Ale ja jednak wolę żyć w nieświadomości niż miałabym usłyszeć coś strasznego :) A z drugiej strony też wolałabym się nie napalać na coś, co by się nigdy nie wydarzyło
    tez racja ale chyba wiecej stresu zjadamy co cykl niz raz bysmy sie dowiedzialy

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    tez racja ale chyba wiecej stresu zjadamy co cykl niz raz bysmy sie dowiedzialy
    No teraz to Ty też masz rację :D

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pudelek.tv/video/Ona-tanczy-dla-mnie-PO-ANGIELSKU-4048/?fb_action_ids=682866025080242&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B183077061889331%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam już gdzieś tę wersję ;]

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kochane ja sie zbieram do sklepu bo musze zabrac sie za obiadek ale niewiem co mam zrobic :/
    Milego dnia <3

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie! :) JA też zbieram tyłek od kompa i troszkę muszę posprzątać :)

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pa i do później :) Też uciekam

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Wibrażka, to Ty młoda jesteś :) Tutaj na wątku jest też sporo dinozaurów, ale wszystkie jesteśmy piękne, młode i sexy laski :)
    A i spotkałam też na of mnóstwo dziewczyn, które się starają mimo braku pracy ( m.in. ja, straciłam juz w trakcie starań)
    Tak, że głowa do góry Kochana!

hahha zdaję sobie sprawę, że są kobietki starsze na tym wątku ;) a że każda jest piękna, młoda i sexy to oczywiste ;)

Melula też się czuje na 15 ;)

Wierze, ze każda z nas zostanie Mamuśką ;)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tego się trzymajmy. odwlekam sprzątanie łazienki. ale mam czas do piątku, żeby to ogarnąć...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajnie macie poniedziałek godzina 12 a koleżanki zakupki, obiadek itp. ;) nie miałam tak nigdy zaraz po szkole średniej poszłam do pracy, studia zaoczne i tak od godz 7.30 do 17 poza domem, obiadki wieczorową porą przyrządzam na następny dzień i tak leeeci :D aż wyskocze z pracy po coś smacznego na chwilę ;) hehehhe

• Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wolałabym pójść do pracy, niż tak kwitnąć w domu... wybieram twoją opcję, Wirbażka...

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Kochana zawsze tak jest jak coś masz chcesz inaczej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem tu nowa dołączam do Was razem z moimi staraniami.Trzymam kciuki :)Buziaki

• Lucy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwus wrote:
    No witam dziewuszki.Ja tez zaraz biorę się do pracy,no i dodam iz z meżem tez się staramy o maleństwo,to mój 4 cykl starań ,gdyż 26 czerwca urodziłąm martwe dziecko w 8 miesiącu ciązy,mimo ,ż eciąża przebiegałą prawidłowo,ale jak poszłam na wizyte to serdeuszko u synka już nie biło,żebyście wiedziąły jaki to ból i cierpienie otrzymać taka wiadomośc od lekarza,cięzko to było przeżyć,ale trzeba było i trzeba dalej żyć ,no cóż to nasze takie życie.Pozdrawiam.
    ehhh współczuję Ci. Zyczę spełnienia marzenia o dzieciątku :*

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata88 wrote:
    Hej dziewczyny! Jestem tu nowa dołączam do Was razem z moimi staraniami.Trzymam kciuki :)Buziaki
    witamy

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pracy i pisze z telefonu :-) pracuje od 7 do 15 i dobrze mi z tym :-)
    Wszystkim tu obecnym mówię głośno i wyraźnie dziewczyny damy rade i nasze marzenia się spełnią zobaczycie! !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 12:17

Little Frog lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Dołączam się i ja ;) I od razu mam pytanko. Czy któraś z Was brałą luteine? Lekarz przepisał mi bo miałam rozregulowane cykle, ale obserwując tempkę owulacja występuje później tj.ok 18 dc a luteine mam brać od16dc a wyczytałam, ze luteina może zablokować owulację. Może powinnam brać ją po owulacji? Jak myślicie? ;)
    Brałam luteinę 2x1 od 15 dnia cyklu i nie owulowałam. Jak się okazało na usg, moja owulacja przychodziła dopiero w 19-21 cyklu, więc dużo duzo za wcześnie ja jadłam.
    Do dziś nie wiem czy to tlyko luteina, czy też prolaktyna, ale teraz jem duphaston (jedna cholera tylko sytnetyczny) dopiero po stwierdzonej owulacji i w końcu ona jest :)

Generalnie to lekarze przepisują luteine na ślepo od 16 dc bo zakłada się że kobieta mająca cykle 28 dniowe, owulke m ok 14-15 dnia. A tu neistety trzeba podejść do pacjenta bardziej indywidualnie. :)

Moja aktualna ginka, wysmiała to zalecenie z ta luteina od 15dc, zamieniła mi ją na duphaston (ułatwia interpretowanie wykresu, bo nie podnosi fałszywie temperatury) i bardzo mnie pochwaliła za rozsądne przesunięcie sobie luteiny samemu, aż po owulce :)

Są dziewczyny, którym luteina nie zaburzała owulacji. Wybór należy do Ciebie. Ryzyk fizyk :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ