Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Landryneczka wrote:Kochana właśnie lepiej jak bym nie mieszała tak bym wolała i dlatego pytam
a czy jak łykacie witaminy w takich zestawach to zapsiujecie na wykresie jak ? Normalnie te witaminy które są w tym składzie ?
tak na dobrą sprawę na wykresie nie musisz zaznaczać nicdziwnie to brzmi, ale sam zapis to nie gwarantuje niczego
Wazny w staraniach jest kw.foliowy, vit D, magnez, Vit B6, vit C i kwasy DHA - najlepiej w mozliwie najwyzszych dawkachte suplementy w zestawach, gdzie jest wszystko w jednym ponoć maja bardzo małą wchłanialność i żle się przyswajają niestety.
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
nick nieaktualnydżona wrote:tak na dobrą sprawę na wykresie nie musisz zaznaczać nic
dziwnie to brzmi, ale sam zapis to nie gwarantuje niczego
Wazny w staraniach jest kw.foliowy, vit D, magnez, Vit B6, vit C i kwasy DHA - najlepiej w mozliwie najwyzszych dawkachte suplementy w zestawach, gdzie jest wszystko w jednym ponoć maja bardzo małą wchłanialność i żle się przyswajają niestety.
Ja kochana teraz łykam wit. C , wit. B6 i megnez , kwas foliwoy . Muszę kupić właśnie te kwasy z DHA i wit. D . Tez słyszałam że lepiej w osobnych tabletkach . Magnez mam tylko z B6 .
A witaminki wolę sobię zapisywać na wykresie co mam bo czasem mnie gin pyta od kiedy co biorę dla tego wolałam zapisywać .dżona lubi tę wiadomość
-
Widzisz Dżona zwróciłaś uwagę na jeszcze jeden istotny aspekt, wchlanialność! To też bardzo ważne ile się czego wchłania z danego suplementu!
Monia, bierze się do owulki. Ja łykałam 5 oeparolków. Czy mi pomógł, nie wiem, bo w sumie nie zauważyłam bardzo dużej róznicy, ale wiem, że dziewczynom niektórym tak.
Dziewczynki idę skońćzyć gotowanie obiadu dla mojego niedźwiedzia
Wpadnę później!
Życzę Wam miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 12:40
dżona lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Heja
dziewczyny zakupiłam olej z wiesiołka. Pisze zeby jeśc co najmniej 2 do 6 tabl dziennie. Zamierzam jesc 4. Pomógł wam coś ? słyszałam ze sie go bierze do owulki to prawda ?
ja biorę rano 3szt i wieczorem 2sz /Oeparol/ tak zeby w sumie było minimum 2500mg na dzień, po 3-4 miesiącach widzę ewidentne efekty ze tego śluzu jest więceji pamietaj, tylko do owulki się bierze, bo powoduje mikroskurcze macicy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 12:41
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
dżona wrote:ja biorę rano 3szt i wieczorem 2sz tak zeby w sumie było minimum 2500mg na dzień, po 3-4 miesiącach widzę ewidentne efekty ze tego śluzu jest więcej
i pamietaj, tylko do owulki się bierze, bo powoduje mikroskurcze macicy
ja mam z firmy GAL. 100 kaps za niecałe 20 zł bo z oreoparolu czy jakos tak kosztował 60 kaps za 32 zł.. a ja troche tego biore też , mój mąż też i to troche drogo to wszystko by wyszło..
-
dzwoniliśmy sie pytac o badanie nasienia.. kosztuje 30 zł.. ale nie iwem jakie jest najlepsze bo coś tak o opadzie mówił czy bez .. nie wiem za bardzo czego sie trzymac przy takim badaniu .. trzeba go zrobic niestety w wc na miejscu
-
Landryneczka wrote:Ja kochana teraz łykam wit. C , wit. B6 i megnez , kwas foliwoy . Muszę kupić właśnie te kwasy z DHA i wit. D . Tez słyszałam że lepiej w osobnych tabletkach . Magnez mam tylko z B6 .
A witaminki wolę sobię zapisywać na wykresie co mam bo czasem mnie gin pyta od kiedy co biorę dla tego wolałam zapisywać .
kwasy DHA powinno się stosowac w dawce 220mg-250mg na dzień - ja polecam Omegamed Pregnaa co do Vit B6 to w połączeniu z magnezem jest jej mało i warto stosować osobno w dawce 50mg - 50szt kosztuje do 5zł, a magnz najlepiej wchłanialny jest w postaci mleczanu magnezu np MagneB6, Maglek - to są leki, nie suplementy i to też jest istotne
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
-
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:dzwoniliśmy sie pytac o badanie nasienia.. kosztuje 30 zł.. ale nie iwem jakie jest najlepsze bo coś tak o opadzie mówił czy bez .. nie wiem za bardzo czego sie trzymac przy takim badaniu .. trzeba go zrobic niestety w wc na miejscu
-
XxMoniaXx wrote:dzwoniliśmy sie pytac o badanie nasienia.. kosztuje 30 zł.. ale nie iwem jakie jest najlepsze bo coś tak o opadzie mówił czy bez .. nie wiem za bardzo czego sie trzymac przy takim badaniu .. trzeba go zrobic niestety w wc na miejscu
cos za tanie to chyba, wiem że dobre badanie kosztuje 90-120zł, a komputerowe 130-170zł przeważniecoś i u nie gra
Mój mąż za komputerowe zaplacił 140zł teżWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 12:51
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
-
nick nieaktualnydżona wrote:kwasy DHA powinno się stosowac w dawce 220mg-250mg na dzień - ja polecam Omegamed Pregna
a co do Vit B6 to w połączeniu z magnezem jest jej mało i warto stosować osobno w dawce 50mg - 50szt kosztuje do 5zł, a magnz najlepiej wchłanialny jest w postaci mleczanu magnezu np MagneB6, Maglek - to są leki, nie suplementy i to też jest istotne
dżona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:noramlnie powiedział ze ma przyjsc w pt po 3 , 4 dniowej wstrzemięźliwości , dostanie pojemik i ma isc do wc (i to jest najgorsze bo ja sobie tego nie wyobrażam
) i przynieśc do kilku minut nasienie