Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z Podkarpacia łączmy się! :)
Odpowiedz

Dziewczyny z Podkarpacia łączmy się! :)

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny po świętach?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie super, miałam chrzciny w rodzinie u siostry i jestem chrzestną, cała nasza piątka rodzeństwa miała okazję spotkać się wspólnie, a ostatnio ciężko o coś takiego:)

I w końcu temperatury zaczęły wzrastać, więc jest szansa na @ wkrótce:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 17:16

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp dalej nisko ale testy owu. Sa pozytywne i plemienie sie pojawilo

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się objadłam na tych świętach i muszę zrobić postanowienie poprawy, gdyż od dzisiaj miałam ćwiczyć, a leń świąteczny się przedłuża :D

syy26iye928jhyb7.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa skąd ja to znam :D

u mnie na świetach było spokojnie :) to były moje pierwsze święta na obczyźnie ale było nawet fajnie :D
    od dzisiaj zaczęłam wkoncu cwiczyc porządnie bo trzeba spalić kalorie :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabalowalam z moim miala byc przerwa ale nie moje nogi przytrzymaly go i sie stalo akurat w najwieksze dni plodne i prawdopodobnie w owulacje:)

Kto ze mna oczekuje do dnia @ czyli jest juz po owulce

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się wam przyda:)

Diety jakie moga nam pomoc w zajsciu w wymarzona ciążę

1)Dieta w czasie menstruacji
    W tym czasie warto skupić się na produktach bogatych w ten pierwiastek, takich jak mięso, rośliny strączkowe, ryby, zielone warzywa liściaste. Są one bogate zarówno w żelazo, jak i białko. Poza tym należy pamiętać, że żelazo lepiej wchłania się w obecności witaminy C. Powinniśmy więc jeść też czerwone papryki, pomidory, brokuły, kiwi i cytrusy. Wystrzegajmy się potraw, które mogą przyczyniać się do zwiększania obfitości krwawienia, a tym samym niedoborów żelaza. W czasie menstruacji unikajmy alkoholu, kofeiny, ostrych przypraw

2. Dieta w fazie folikularnej
    Faza folikularna trwa około 9 dni i w tym czasie warto jeść produkty, który wspomagają rozwój pęcherzyka. Nasza dieta w tym okresie powinna obfitować w orzechy, nasiona, zielone warzywa, jajka i ryby. W fazie folikularnej nie należy pić alkoholu – odwadnia organizm i zakłóca równowagę hormonalną organizmu.

3.Dieta w czasie owulacji
    Najlepszym źródłem kwasów omega-3 są ryby. Ponadto warto jeść zielone warzywa liściaste, produkty pełnoziarniste, jaja, mięso. Nie zapominajmy o piciu dużej ilości wody – dzięki niej hormony są transportowane, a pęcherzyk jajnikowy dojrzewa w odpowiednim tempie. Czego unikać? Pokarmów o odczynie kwasowym, takich jak kawa, alkohol, przetworzona żywność

4. Dieta w fazie lutealnej
    Warto szczególnie zwrócić uwagę na produkty bogate w beta-karoten, który utrzymuje prawidłowy poziom hormonów i zapobiega poronieniom. Znajdziemy go w marchwi, słodkich ziemniakach oraz zielonych liściastych warzywach. Kobiety starające się o potomstwo w fazie lutealnej powinny jeść świeże ananasy. Zawierają one substancję zwaną bromeliną, która działa przeciwzapalnie i pomaga zagnieździć się jajeczku. W fazie lutealnej należy jeść jak najwięcej ciepłych posiłków – wysoka temperatura pomaga utrzymać ciążę. Warto więc jak najczęściej przygotowywać zupy i gulasze. Lepiej stronić od zimnych posiłków i surowych produktów.

never give up, Basia90, wiktoriaa lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    wiktoriaa skąd ja to znam :D

u mnie na świetach było spokojnie :) to były moje pierwsze święta na obczyźnie ale było nawet fajnie :D
    od dzisiaj zaczęłam wkoncu cwiczyc porządnie bo trzeba spalić kalorie :D

a widzisz Ty to masz motywację :) ja dziś wyciągnęłam strój do ćwiczeń i przeleżał spokojnie cały dzień na półce, Bożeee, żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ja zabalowalam z moim miala byc przerwa ale nie moje nogi przytrzymaly go i sie stalo akurat w najwieksze dni plodne i prawdopodobnie w owulacje:)

Kto ze mna oczekuje do dnia @ czyli jest juz po owulce

ja oczekuję z Tobą na @ i na nic innego (w przeciwieństwie do Ciebie :) ) bo odpuściłam ten cykl, ale w następnym wracam do gry :)

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dziewczyny mam takie pytanie, w okolicach mojej @ jestem zapisana do fryzjera na farbowanie (czekam na wizytę już 2 miesiące, bo ma facet branie ) i parę dziewczyn mi już powiedziało, żebym absolutnie nie farbowała włosów, bo podczas @ farba nie złapie i szkoda kasy. Prawda to? miała któraś tak? jak przełożę wizytę to teraz mnie już chyba na czerwiec zapisze :( no chyba, że małpa się spóźni, albo przyjdzie wcześniej :)

syy26iye928jhyb7.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoriaa to chyba jakies brednie ja juz pare razy farbowalam wlosy w trakcje trwania malpy

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoriaa, to przesądy jakieś niemądre;) może kiedyś jakaś kiepska fryzjerka chciała bardzo jakoś usprawiedliwić swoje nieudolstwo w fachu i coś takiego wymyśliła ;D

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    2 ❄❄
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf to dobrze :-D bo juz się przestraszyłam że to racja z tym zabobonem :-) no cóż do odważnych świat należy, ale wydawało mi się że owulka była u mnie ok 14dc to może małpa się wczesnej zjawi, a nie spóźni jak ostatnio, a ja głupia już miałam nadzieję że to ten cykl he he

syy26iye928jhyb7.png

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    a widzisz Ty to masz motywację :) ja dziś wyciągnęłam strój do ćwiczeń i przeleżał spokojnie cały dzień na półce, Bożeee, żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce

Taa ja mam taką motywację, że tydzień będę ćwiczyć a później odpuszcze na miesiąc :D ale musze ćwiczyć bo troszkę mi brzuszek urósł od nic nie robienia :)

A jeśli chodzi o farbowanie to ja też parę razy farbowalas w dniu @ i kolor normalnie mi złapał :) nic złego się nie stało

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze mówię mojemu mężowi, że przecież ćwiczę regularnie, a że raz na miesiąc, to kto by się czepiał takich szczegółów... ;)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    2 ❄❄

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    ja zawsze mówię mojemu mężowi, że przecież ćwiczę regularnie, a że raz na miesiąc, to kto by się czepiał takich szczegółów... ;)
    Haha dobre :) tez musze takie coś zastosować :D żeby ćwiczyć regularnie trzeba mieć chyba meega zaparcie i motywację :/

• lula1985 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny'

wszamanka tak jesteśmy z tego samego roku.
    Dzięki za przyjęcie do grupy.
    Ja też chyba muszę zastosować taką taktykę z tymi ćwiczeniami. A na początek kupuję z mężem 2 rowery

lula
    ug37e6yd7qja42lv.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój rower stoi i kurz zbiera. Tysiąc pomysłów na minutę gorzej z ich realizacją :-D

syy26iye928jhyb7.png
  • lula1985 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak u mnie ale teraz plany na kupno nowego

lula
    ug37e6yd7qja42lv.png
  • lula1985 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno się wiktoriaa zmotywujesz,

wiktoriaa lubi tę wiadomość

lula
    ug37e6yd7qja42lv.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ