Dziewczyny z Podkarpacia łączmy się! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie super, miałam chrzciny w rodzinie u siostry i jestem chrzestną, cała nasza piątka rodzeństwa miała okazję spotkać się wspólnie, a ostatnio ciężko o coś takiego:)
I w końcu temperatury zaczęły wzrastać, więc jest szansa na @ wkrótce:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 17:16
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Może się wam przyda:)
Diety jakie moga nam pomoc w zajsciu w wymarzona ciążę
1)Dieta w czasie menstruacji
W tym czasie warto skupić się na produktach bogatych w ten pierwiastek, takich jak mięso, rośliny strączkowe, ryby, zielone warzywa liściaste. Są one bogate zarówno w żelazo, jak i białko. Poza tym należy pamiętać, że żelazo lepiej wchłania się w obecności witaminy C. Powinniśmy więc jeść też czerwone papryki, pomidory, brokuły, kiwi i cytrusy. Wystrzegajmy się potraw, które mogą przyczyniać się do zwiększania obfitości krwawienia, a tym samym niedoborów żelaza. W czasie menstruacji unikajmy alkoholu, kofeiny, ostrych przypraw
2. Dieta w fazie folikularnej
Faza folikularna trwa około 9 dni i w tym czasie warto jeść produkty, który wspomagają rozwój pęcherzyka. Nasza dieta w tym okresie powinna obfitować w orzechy, nasiona, zielone warzywa, jajka i ryby. W fazie folikularnej nie należy pić alkoholu – odwadnia organizm i zakłóca równowagę hormonalną organizmu.
3.Dieta w czasie owulacji
Najlepszym źródłem kwasów omega-3 są ryby. Ponadto warto jeść zielone warzywa liściaste, produkty pełnoziarniste, jaja, mięso. Nie zapominajmy o piciu dużej ilości wody – dzięki niej hormony są transportowane, a pęcherzyk jajnikowy dojrzewa w odpowiednim tempie. Czego unikać? Pokarmów o odczynie kwasowym, takich jak kawa, alkohol, przetworzona żywność
4. Dieta w fazie lutealnej
Warto szczególnie zwrócić uwagę na produkty bogate w beta-karoten, który utrzymuje prawidłowy poziom hormonów i zapobiega poronieniom. Znajdziemy go w marchwi, słodkich ziemniakach oraz zielonych liściastych warzywach. Kobiety starające się o potomstwo w fazie lutealnej powinny jeść świeże ananasy. Zawierają one substancję zwaną bromeliną, która działa przeciwzapalnie i pomaga zagnieździć się jajeczku. W fazie lutealnej należy jeść jak najwięcej ciepłych posiłków – wysoka temperatura pomaga utrzymać ciążę. Warto więc jak najczęściej przygotowywać zupy i gulasze. Lepiej stronić od zimnych posiłków i surowych produktów.never give up, Basia90, wiktoriaa lubią tę wiadomość
-
Tysia :) wrote:wiktoriaa skąd ja to znam
u mnie na świetach było spokojnie to były moje pierwsze święta na obczyźnie ale było nawet fajnie
od dzisiaj zaczęłam wkoncu cwiczyc porządnie bo trzeba spalić kalorie
a widzisz Ty to masz motywację ja dziś wyciągnęłam strój do ćwiczeń i przeleżał spokojnie cały dzień na półce, Bożeee, żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce -
KlaudyŚ wrote:Ja zabalowalam z moim miala byc przerwa ale nie moje nogi przytrzymaly go i sie stalo akurat w najwieksze dni plodne i prawdopodobnie w owulacje:)
Kto ze mna oczekuje do dnia @ czyli jest juz po owulce
ja oczekuję z Tobą na @ i na nic innego (w przeciwieństwie do Ciebie ) bo odpuściłam ten cykl, ale w następnym wracam do gry -
a i dziewczyny mam takie pytanie, w okolicach mojej @ jestem zapisana do fryzjera na farbowanie (czekam na wizytę już 2 miesiące, bo ma facet branie ) i parę dziewczyn mi już powiedziało, żebym absolutnie nie farbowała włosów, bo podczas @ farba nie złapie i szkoda kasy. Prawda to? miała któraś tak? jak przełożę wizytę to teraz mnie już chyba na czerwiec zapisze no chyba, że małpa się spóźni, albo przyjdzie wcześniej
-
Wiktoriaa, to przesądy jakieś niemądre;) może kiedyś jakaś kiepska fryzjerka chciała bardzo jakoś usprawiedliwić swoje nieudolstwo w fachu i coś takiego wymyśliła
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Uf to dobrze bo juz się przestraszyłam że to racja z tym zabobonem no cóż do odważnych świat należy, ale wydawało mi się że owulka była u mnie ok 14dc to może małpa się wczesnej zjawi, a nie spóźni jak ostatnio, a ja głupia już miałam nadzieję że to ten cykl he he
-
wiktoriaa wrote:a widzisz Ty to masz motywację ja dziś wyciągnęłam strój do ćwiczeń i przeleżał spokojnie cały dzień na półce, Bożeee, żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce
Taa ja mam taką motywację, że tydzień będę ćwiczyć a później odpuszcze na miesiąc ale musze ćwiczyć bo troszkę mi brzuszek urósł od nic nie robienia
A jeśli chodzi o farbowanie to ja też parę razy farbowalas w dniu @ i kolor normalnie mi złapał nic złego się nie stałoTysia -
ja zawsze mówię mojemu mężowi, że przecież ćwiczę regularnie, a że raz na miesiąc, to kto by się czepiał takich szczegółów...
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
wszamanka wrote:ja zawsze mówię mojemu mężowi, że przecież ćwiczę regularnie, a że raz na miesiąc, to kto by się czepiał takich szczegółów...Tysia