X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron 37,89 ng/ml
    HCG-beta 455IU/l :)

nie za wysoki przyrost tej bety?? ;) belly mówi że ok..:)

Noelli, Lady In Red, Shafuli, olka30, Agnieszka GreenApple, AGA 30 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Noelli Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie: jakie jest wasze doswiadczenie z utrogestanem? ja mam niedobor progesteronu w 2 fazie, wiec ginekolog zalecil mi branie utragestanu 2 dni po owulacji (utragestan to ponoc naturalna forma progesteronu).

wszystko ok, ale nie do konca jestem pewna dawkowania- nie znam tego leku, a ginekolog mowi, ze mam go brac od owulacji non-stop:

-jesli nie jestem w ciazy to i tak dostane okres mimo brania utrogestanu
    -jesli jestem w ciazy to mam brac, bo takie nagle odstawienie moze byc niebezpieczne.

naczytalam sie jednak na blogu, ze utrogestan hamuje okres a przede wszystkim hamuje owulacje w kolejnych cyklach! niektorzy biora 2 dwni po owulacji do kolejnego cyklu i potem odstawiaja, a mi powiedzial wyraznie - 2 dni po owulacji non stop... juz sama nie wiem co robic. Z gory dzieki za info! Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki!

Fajnie, ze u ciebie tak milo Allmita!

c55f43r8o19u3iq8.png
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    progesteron 37,89 ng/ml
    HCG-beta 455IU/l :)

nie za wysoki przyrost tej bety?? ;) belly mówi że ok..:)

Nie znam sie na becie bo jeszcze nigdy nie testowalam ale progesteron bardzo ładny :)

• Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelli wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanie: jakie jest wasze doswiadczenie z utrogestanem? ja mam niedobor progesteronu w 2 fazie, wiec ginekolog zalecil mi branie utragestanu 2 dni po owulacji (utragestan to ponoc naturalna forma progesteronu).

wszystko ok, ale nie do konca jestem pewna dawkowania- nie znam tego leku, a ginekolog mowi, ze mam go brac od owulacji non-stop:

-jesli jestem w ciazy to mam brac, bo takie nagle odstawienie moze byc niebezpieczne.

naczytalam sie jednak na blogu, ze utrogestan hamuje okres a przede wszystkim hamuje owulacje w kolejnych cyklach! niektorzy biora 2 dwni po owulacji do kolejnego cyklu i potem odstawiaja, a mi powiedzial wyraznie - 2 dni po owulacji non stop... juz sama nie wiem co robic. Z gory dzieki za info! Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki!

Distalas leki? Co lekarz to inne teorie ... Ty mialas 18 w 23dc, a ja 16 w 24dc i mi lekarz powiedzial ze w normie i tyle... Tez czytalam ze to malo..... :( niestety nie znam sie na tych lekach wiec ci nie pomoge.. Ale chyba zapytam czy mam ok innego lekarza :/

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelli wrote:

Hej, ja miałam dzisiaj IUI i lekarz zalecił mi Utrogestan na druga fazę cyklu. Mam brać przez 2 tygodnie, przestać w przypadku @ albo negatywnego testu ciążowego. W przypadku pozytywnego testu mam brać dalej i przyjść na konsultacje.

IUI przebiegło gładko, ale niestety parametry nasienia były poniżej norm dla IUI, wiec nie obiecuje sobie wiele.

Kasia_82 lubi tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE

IUI przebiegło gładko, ale niestety parametry nasienia były poniżej norm dla IUI, wiec nie obiecuje sobie wiele.[/QUOTE]

ja i tak trzymam kciuki i przesyłam moc wirusów na Ciebie i wogóle całe forum...:)

Lady In Red lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All i super :)
    No to piwo wypije sama :D
    A właściwie tokaja z Egeru :D

Zaraz sama zostanę na tym forum bo Red tez już zaciąży :D

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja właśnie myślałam sobie, ze pewnie ja bede to piwsko sama żłopać, bo Shaf zaciąży :) I Płatek tez. I cała reszta. A moze ja tez? Zróbmy baby boom!
    A tak serio, to z tymi naszymi wynikami to naprawdę ciężka sprawa, szanse graniczą z cudem. Z zabawnych rzeczy - Pani doktor, która po angielsku mówiła średnio, kazała mi tudej i tumoroł mieć "sexual relationship" :D Tak wiec dziewczęta opuszczam Was na pare dni, bede sie koncentrować na sexual relationship z moim mężem.

Allmita, olka30, Shafuli, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weźcie mnie walnijcie w glowę-ale tak porządnie...;) po ch..a ja mierzyłam dzis ta tempke...zmierzyłam sobie rano-ale tzw mój II pomiar-bo o 8...no i mam 36,9 co dla mnie jest T całkiem normalna żaden tam wzrost czy coś....i bety przyrost ładny-wczoraj bylam cała happy a dzis sie troche zdołowałam...

wczoraj juz powiedziałam siostrze, na wekend mielismy powiedziec rodzicom-bo i tak jedziemy do nich- ( a własnie Shaf i tak wyjezdzam,wiec piwko tak czy siak by odpadło..;) )prosze o solidnego kopa w dupe, juz schowalam termometr w czelusci, ale niesmak pozostał....

• Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    weźcie mnie walnijcie w glowę-ale tak porządnie...;) po ch..a ja mierzyłam dzis ta tempke...zmierzyłam sobie rano-ale tzw mój II pomiar-bo o 8...no i mam 36,9 co dla mnie jest T całkiem normalna żaden tam wzrost czy coś....i bety przyrost ładny-wczoraj bylam cała happy a dzis sie troche zdołowałam...

wczoraj juz powiedziałam siostrze, na wekend mielismy powiedziec rodzicom-bo i tak jedziemy do nich- ( a własnie Shaf i tak wyjezdzam,wiec piwko tak czy siak by odpadło..;) )prosze o solidnego kopa w dupe, juz schowalam termometr w czelusci, ale niesmak pozostał....

Nie przejmuj sie temp! :) badanie z krwi jeat wazniejsze, na temp wszystko moze miec wplyw :)
    Moj wykres mnie tez doluje i juz chlopak mi powiedzial ze mi ten term wyrzuci bo sie wkurzam za bardzo. A temp przez ostatni tydzien u mnie to jakas pomyłka chyba.. Wykres nawet mowi ze nie bylo ovu :((( ahhhh brzuch mnie pobolewa wiec czekam na @.
    Zamowilam nowy termometr z dwoma po przecinku, moze jakos lepiej to bedzie wygladalo w nastepnym cyklu bo narazie to załamka.

PROSZE SIE NIE STRESOWAĆ NICZYM, BĘDZIE DOBRZE :))

Allmita lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita całkiem spoko temp. nie wiem o co ci biega :)

Shafuli lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Allmita całkiem spoko temp. nie wiem o co ci biega :)

spoko to by była rano, a nie jako druga mierzona...ja mierzyłam tempke rano zawsze koło 5.30- i była tak 36,7 ostatnio...a czasem drugi raz mierzyłam o 7.30- i ta temperatura drtuga u mnie to zazwyczaj 36,9-37,1 nawet w II fazie- wiec teraz to 36,9 nie powala.....ale juz wyrzucam termometr..;) jutro dla spokoju zrobie jeszcze raz test ciążowy zeby uspokoic moja paranoje..;)

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All - koleżanka na forum miała całą ciążę 36,60 albo nawet mniej i donosiła zdrowe dziecko :)
    Najważniejsza Beta i prog a reszta niech się wali :D

Ja dla pociechy ścinałam włosy już zupełnie krótko i zafarbowałam na fiolet/niebieski :D ...

Red - miłego relajszipowania sexualnego z małżonem :)

Ja chyba mojego tez w obroty wezmę :D Choć małpa za rogiem to dzisiaj kupiłam 2 testy w rossmanie na promocji - te najczulsze 10 jednostek bety ponoć wykrywają ..

Nie robię bo tempka spada ...ale może kiedyś ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 19:25

Agnieszka GreenApple, Allmita lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy to temp. mierzy się dwa razy? Lepiej wyrzuć ten termometr i to tak, żebyś nie mogła znaleźć:)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    All i super :)
    No to piwo wypije sama :D
    A właściwie tokaja z Egeru :D

Zaraz sama zostanę na tym forum bo Red tez już zaciąży :D

jak u mnie wyjdzie (-) tokaj z komody powędruje na stół...

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Prog 12,2 w 22dc to dobrze czy źle ? Była ta zas**** owulka ? :P

Kiedyś miałam Profga w 23 dc 17,5 .... ehhh

Przynajmniej CA125 spadł do 13,5 ....więc niech mi Milewicz nie gada że to stała niezmienna...facet zasypia na stojąco i nie wie co pierdzieli :P

• Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, trzymam kciuki, u mnie wczoraj beta (-), więc tokaj dzisiaj będzie leczył smutki. a od jutra nowe rozdanie.

niestety mój lekarz ma załadowany grafik, więc najbliższa wizyta dopiero 30.05.
    może w czerwcu powtórka z UIU?

na dokładkę wcięło mi wykres i cała ta część programu się zablokowała...hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 06:06

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam lekarza i idę na to IUI w końcu ...
    Agnieszka Green - będzie dobrze - kiedyś się musi udać ?

• Allmita Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaf a do jakiego teraz idzeiesz lekarza? juz nie MIlewicz jednak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Shaf a do jakiego teraz idzeiesz lekarza? juz nie MIlewicz jednak?
    A szkoda mi wydać 200zł za spanie na wizytach.
    Dzisiaj zapisałam się do Macierzyństwa do dr Mirockiego. Znajoma z forum polecała i zaszła przez IUI ....no i "nasza" lekarka tez mi kazała tam się udać a ja nie wiem czemu do tego Milewicza jednak poszłam ...nic nie powiedział - nic nie zalecił ...za to zasnął praktycznie na każdej wizycie :/ I jeszcze się ze mną wykłócał o ten marker rakowy ...ehhh

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ