Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
progesteron 37,89 ng/ml
HCG-beta 455IU/l
nie za wysoki przyrost tej bety?? belly mówi że ok..Noelli, Lady In Red, Shafuli, olka30, Agnieszka GreenApple, AGA 30 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Dziewczyny, mam takie pytanie: jakie jest wasze doswiadczenie z utrogestanem? ja mam niedobor progesteronu w 2 fazie, wiec ginekolog zalecil mi branie utragestanu 2 dni po owulacji (utragestan to ponoc naturalna forma progesteronu).
wszystko ok, ale nie do konca jestem pewna dawkowania- nie znam tego leku, a ginekolog mowi, ze mam go brac od owulacji non-stop:
-jesli nie jestem w ciazy to i tak dostane okres mimo brania utrogestanu
-jesli jestem w ciazy to mam brac, bo takie nagle odstawienie moze byc niebezpieczne.
naczytalam sie jednak na blogu, ze utrogestan hamuje okres a przede wszystkim hamuje owulacje w kolejnych cyklach! niektorzy biora 2 dwni po owulacji do kolejnego cyklu i potem odstawiaja, a mi powiedzial wyraznie - 2 dni po owulacji non stop... juz sama nie wiem co robic. Z gory dzieki za info! Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki!
Fajnie, ze u ciebie tak milo Allmita! -
Noelli wrote:Dziewczyny, mam takie pytanie: jakie jest wasze doswiadczenie z utrogestanem? ja mam niedobor progesteronu w 2 fazie, wiec ginekolog zalecil mi branie utragestanu 2 dni po owulacji (utragestan to ponoc naturalna forma progesteronu).
wszystko ok, ale nie do konca jestem pewna dawkowania- nie znam tego leku, a ginekolog mowi, ze mam go brac od owulacji non-stop:
-jesli jestem w ciazy to mam brac, bo takie nagle odstawienie moze byc niebezpieczne.
naczytalam sie jednak na blogu, ze utrogestan hamuje okres a przede wszystkim hamuje owulacje w kolejnych cyklach! niektorzy biora 2 dwni po owulacji do kolejnego cyklu i potem odstawiaja, a mi powiedzial wyraznie - 2 dni po owulacji non stop... juz sama nie wiem co robic. Z gory dzieki za info! Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki!
Fajnie, ze u ciebie tak milo Allmita!
Distalas leki? Co lekarz to inne teorie ... Ty mialas 18 w 23dc, a ja 16 w 24dc i mi lekarz powiedzial ze w normie i tyle... Tez czytalam ze to malo..... niestety nie znam sie na tych lekach wiec ci nie pomoge.. Ale chyba zapytam czy mam ok innego lekarza -
Noelli wrote:Dziewczyny, mam takie pytanie: jakie jest wasze doswiadczenie z utrogestanem? ja mam niedobor progesteronu w 2 fazie, wiec ginekolog zalecil mi branie utragestanu 2 dni po owulacji (utragestan to ponoc naturalna forma progesteronu).
Fajnie, ze u ciebie tak milo Allmita!
Hej, ja miałam dzisiaj IUI i lekarz zalecił mi Utrogestan na druga fazę cyklu. Mam brać przez 2 tygodnie, przestać w przypadku @ albo negatywnego testu ciążowego. W przypadku pozytywnego testu mam brać dalej i przyjść na konsultacje.
IUI przebiegło gładko, ale niestety parametry nasienia były poniżej norm dla IUI, wiec nie obiecuje sobie wiele.
Kasia_82 lubi tę wiadomość
-
[QUOTE
IUI przebiegło gładko, ale niestety parametry nasienia były poniżej norm dla IUI, wiec nie obiecuje sobie wiele.[/QUOTE]
ja i tak trzymam kciuki i przesyłam moc wirusów na Ciebie i wogóle całe forum...
Lady In Red lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
No a ja właśnie myślałam sobie, ze pewnie ja bede to piwsko sama żłopać, bo Shaf zaciąży I Płatek tez. I cała reszta. A moze ja tez? Zróbmy baby boom!
A tak serio, to z tymi naszymi wynikami to naprawdę ciężka sprawa, szanse graniczą z cudem. Z zabawnych rzeczy - Pani doktor, która po angielsku mówiła średnio, kazała mi tudej i tumoroł mieć "sexual relationship" Tak wiec dziewczęta opuszczam Was na pare dni, bede sie koncentrować na sexual relationship z moim mężem.Allmita, olka30, Shafuli, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość
-
weźcie mnie walnijcie w glowę-ale tak porządnie... po ch..a ja mierzyłam dzis ta tempke...zmierzyłam sobie rano-ale tzw mój II pomiar-bo o 8...no i mam 36,9 co dla mnie jest T całkiem normalna żaden tam wzrost czy coś....i bety przyrost ładny-wczoraj bylam cała happy a dzis sie troche zdołowałam...
wczoraj juz powiedziałam siostrze, na wekend mielismy powiedziec rodzicom-bo i tak jedziemy do nich- ( a własnie Shaf i tak wyjezdzam,wiec piwko tak czy siak by odpadło.. )prosze o solidnego kopa w dupe, juz schowalam termometr w czelusci, ale niesmak pozostał....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
Allmita wrote:weźcie mnie walnijcie w glowę-ale tak porządnie... po ch..a ja mierzyłam dzis ta tempke...zmierzyłam sobie rano-ale tzw mój II pomiar-bo o 8...no i mam 36,9 co dla mnie jest T całkiem normalna żaden tam wzrost czy coś....i bety przyrost ładny-wczoraj bylam cała happy a dzis sie troche zdołowałam...
wczoraj juz powiedziałam siostrze, na wekend mielismy powiedziec rodzicom-bo i tak jedziemy do nich- ( a własnie Shaf i tak wyjezdzam,wiec piwko tak czy siak by odpadło.. )prosze o solidnego kopa w dupe, juz schowalam termometr w czelusci, ale niesmak pozostał....
Nie przejmuj sie temp! badanie z krwi jeat wazniejsze, na temp wszystko moze miec wplyw
Moj wykres mnie tez doluje i juz chlopak mi powiedzial ze mi ten term wyrzuci bo sie wkurzam za bardzo. A temp przez ostatni tydzien u mnie to jakas pomyłka chyba.. Wykres nawet mowi ze nie bylo ovu (( ahhhh brzuch mnie pobolewa wiec czekam na @.
Zamowilam nowy termometr z dwoma po przecinku, moze jakos lepiej to bedzie wygladalo w nastepnym cyklu bo narazie to załamka.
PROSZE SIE NIE STRESOWAĆ NICZYM, BĘDZIE DOBRZE )Allmita lubi tę wiadomość
-
olka30 wrote:Allmita całkiem spoko temp. nie wiem o co ci biega
spoko to by była rano, a nie jako druga mierzona...ja mierzyłam tempke rano zawsze koło 5.30- i była tak 36,7 ostatnio...a czasem drugi raz mierzyłam o 7.30- i ta temperatura drtuga u mnie to zazwyczaj 36,9-37,1 nawet w II fazie- wiec teraz to 36,9 nie powala.....ale juz wyrzucam termometr.. jutro dla spokoju zrobie jeszcze raz test ciążowy zeby uspokoic moja paranoje..olka30 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAll - koleżanka na forum miała całą ciążę 36,60 albo nawet mniej i donosiła zdrowe dziecko
Najważniejsza Beta i prog a reszta niech się wali
Ja dla pociechy ścinałam włosy już zupełnie krótko i zafarbowałam na fiolet/niebieski ...
Red - miłego relajszipowania sexualnego z małżonem
Ja chyba mojego tez w obroty wezmę Choć małpa za rogiem to dzisiaj kupiłam 2 testy w rossmanie na promocji - te najczulsze 10 jednostek bety ponoć wykrywają ..
Nie robię bo tempka spada ...ale może kiedyś ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 19:25
Agnieszka GreenApple, Allmita lubią tę wiadomość
-
Shafuli wrote:All i super
No to piwo wypije sama
A właściwie tokaja z Egeru
Zaraz sama zostanę na tym forum bo Red tez już zaciąży
jak u mnie wyjdzie (-) tokaj z komody powędruje na stół...od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
nick nieaktualnyCzy Prog 12,2 w 22dc to dobrze czy źle ? Była ta zas**** owulka ?
Kiedyś miałam Profga w 23 dc 17,5 .... ehhh
Przynajmniej CA125 spadł do 13,5 ....więc niech mi Milewicz nie gada że to stała niezmienna...facet zasypia na stojąco i nie wie co pierdzieliAllmita lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, trzymam kciuki, u mnie wczoraj beta (-), więc tokaj dzisiaj będzie leczył smutki. a od jutra nowe rozdanie.
niestety mój lekarz ma załadowany grafik, więc najbliższa wizyta dopiero 30.05.
może w czerwcu powtórka z UIU?
na dokładkę wcięło mi wykres i cała ta część programu się zablokowała...hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 06:06
od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAllmita wrote:Shaf a do jakiego teraz idzeiesz lekarza? juz nie MIlewicz jednak?
Dzisiaj zapisałam się do Macierzyństwa do dr Mirockiego. Znajoma z forum polecała i zaszła przez IUI ....no i "nasza" lekarka tez mi kazała tam się udać a ja nie wiem czemu do tego Milewicza jednak poszłam ...nic nie powiedział - nic nie zalecił ...za to zasnął praktycznie na każdej wizycie I jeszcze się ze mną wykłócał o ten marker rakowy ...ehhhAllmita lubi tę wiadomość