Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady gratuluje!
Ktory to byl Twoj transfer i ktora procedura?
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
niezapominajka2017 wrote:Lady gratuluje!
Ktory to byl Twoj transfer i ktora procedura?
Niezapominajka, to była trzecia procedura, ale drugi transfer dopiero. Pierwsza procedura zakończyła się porażką, wszystko mi popękało jeszcze przed punkcją. Po drugiej procedurze był tylko jeden zarodek, ale się nie przyjął. A teraz 3 się zapłodniły, 1 był podany i udało się!
A jak u Ciebie? Kiedy następne podejście?
olka30 lubi tę wiadomość
-
Witam Was Drogie Panie!
Jestem studenką psychologii i piszę pracę magisterską na temat kobiet z niepłodnością, które mają do czynienia z in vitro. Dlatego bardzo chciałabym zaprosić Was do rozmowy na temat doświadczeń płynących z przeżywania niepłodności oraz oczekiwań wobec proceudry in vitro. Moją metodą badawczą są wywiady. Zdaję sobie sprawę, że rozmawianie ne ten wrażliwy temat może być dla Pań trudne i kłopotliwe,aczkolwiek uważam też, że mimo to,warto ten temat podnosić.
Jeśli czują się Panie na siłach, żeby sprostać temu wyzwaniu, to zapraszam Was do skontaktowania się ze mną drogą mialową, ponieważ każda odpowiedź jest dla mnie bardzo ważna. Czekam z niecierpliwością, mój adres mailowy: [email protected]
Pozdrawiam serdecznie -
Noeli wrote:Hej, czy ktos tu jeszcze zaglada? Co u was slychac? Mam nadzieje, ze wszystko pozytywnie! Lady in red - ciesze die niesamowicie za ciebie!
Cześć Noeli, dzięki! Czuję się ok, jestem przed badaniami 1 trymestru, więc troszkę się niepokoję. To taka radość i niepokój na przemian.
A co u Ciebie, co u reszty dziewczyn?Posok82, olka30 lubią tę wiadomość
-
Ciesze sie bardzo ze u ciebie wreszcie zaskoczyło! Nie znamy sie dobrze ale serio spora radość, ze sie udało U nas ok - nasza mała za 2 tyg bedzie miała roczek - niesamowite jak ten czas leci! Pozdrawiam wszystkie dziewczyny !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 22:20
Allmita, Posok82, Lady In Red, olka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady In Red wrote:Niezapominajka, to była trzecia procedura, ale drugi transfer dopiero. Pierwsza procedura zakończyła się porażką, wszystko mi popękało jeszcze przed punkcją. Po drugiej procedurze był tylko jeden zarodek, ale się nie przyjął. A teraz 3 się zapłodniły, 1 był podany i udało się!
A jak u Ciebie? Kiedy następne podejście?
Przepraszam, ale dopiero teraz zobaczylam watek. Juz niedlugo konczysz pierwszy trymestr
U mnie przygotowania do transferu Nr 7, zobaczymy czy i kiedy bedzie. Mam nadzieje, ze teraz sie uda, bo to nasze ostatnie dwie blastki z 3 procedury. Jestem juz na maxa obstawiona w leki, bardziej sie chyba nie da...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
niezapominajka2017 wrote:Przepraszam, ale dopiero teraz zobaczylam watek. Juz niedlugo konczysz pierwszy trymestr
U mnie przygotowania do transferu Nr 7, zobaczymy czy i kiedy bedzie. Mam nadzieje, ze teraz sie uda, bo to nasze ostatnie dwie blastki z 3 procedury. Jestem juz na maxa obstawiona w leki, bardziej sie chyba nie da...
Tak, u mnie końcówka pierwszego trymestru. Jestem po USG genetycznym (wszystko dobrze) i przed wynikami badań prenatalnych z krwi (stres i czekanie). Miałam małego krwiaka i trochę nerwów, ale chyba wychodzę na prostą.
Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Gdzie się leczysz? Ja zaszłam dzięki nOvum. Zgłosiłam się do nich pierwszy raz we wrześniu, a w listopadzie już byłam w ciążyolka30, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelo - melduje się
Brak owulacji od 4 miesięcy (1 dzień monitoringu w każdym cyklu) ...tj od momentu odstawienia antyk., zaczynam leczenie od następnego cyklu ... wstępna diagnoza - niedorozwój jajników ... amh 0,936. Hormony - fsh, prolaktyna, tsh Ok; testy owulacyjne wychodzą mi pozytywne.
-
nick nieaktualnyLady In Red wrote:Tak, u mnie końcówka pierwszego trymestru. Jestem po USG genetycznym (wszystko dobrze) i przed wynikami badań prenatalnych z krwi (stres i czekanie). Miałam małego krwiaka i trochę nerwów, ale chyba wychodzę na prostą.
Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Gdzie się leczysz? Ja zaszłam dzięki nOvum. Zgłosiłam się do nich pierwszy raz we wrześniu, a w listopadzie już byłam w ciąży
Kochana - jak tak szybko udało Ci się zajść od momentu zgłoszenia? Leczenie ? Jakie ? -
ciasteczko82 wrote:Kochana - jak tak szybko udało Ci się zajść od momentu zgłoszenia? Leczenie ? Jakie ?
Hej - przepraszam, nie zaglądam tu ostatnio bardzo często.
Co masz na myśli przez "moment zgłoszenia"? Staraliśmy się o dziecko od stycznia 2014 roku, ale ze względów zdrowotnych mieliśmy roczną przerwę. Czyli można powiedzieć, że próbowaliśmy pełne trzy lata.
Diagnoza to problemy z nasieniem o podłożu genetycznym, praktycznie nie do poprawienia. U mnie było ok, owulacja jak w zegarku.
Mieliśmy najpierw pełną diagnostykę, 4 IUI i 3 procedury IVF. Przez cały czas męża leczono suplementami + polepszenie trybu życia (sport, zdrowe jedzenie), ale wyniki się nie zmieniły.
Trzecie IVF było skuteczne.Kasia_82 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko, sorry, juz rozumiem - jak szybko zaszłam od momentu zgłoszenia sie do nOvum, tak? No praktycznie od razu. Raz ze mną pogadali i mnie obejrzeli (wrzesień), potem był miesiąc przerwy, bo wyjeżdżałam (październik), a w listopadzie stymulacja, punkcja, transfer i bam! Ciąża.
Nie leczyli mnie w żaden inny sposób, bo problem po stronie męża i wszystkie inne możliwości były juz wyczerpane.
-
Hej Posok! Czuję się całkiem niezle. Mam mało dolegliwości, pracuję, brzuch umiarkowanie duży. Jestem po połówkowych i wszystko na razie gra Mały skopał mnie przed chwilą na dobranoc Bardzo się z tego cieszę
Zaglądam tu czasem, ale zazwyczaj cicho jak makiem zasiał....
Uściski dla staraczek, nie-staraczek i mam z 82olka30, Posok82 lubią tę wiadomość