Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minika to ja poprosze o przepis na serniczek :) a co do salatek to ja uwielbiam z brokulami serem feta i sosem czosnkowym pycha :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo popieram moja koleżanka tez taka zawsze robi i jest przepyszna :) a ja "salatke z zupki chińskiej" z kurczakiem :)

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim w poniedziałkowy poranek :)
    Jak tam po weekendzie?

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek!
    U mnie weekend - bez wyrazu. Pogoda była OK.
    Mam już objawy @ - w weekend spodziewam się francę!

Wkurza mnie mój wykres :/

https://ovufriend.pl/graph/ac5f9fe6d116880947ec0da70f8c8e32

Co myslicie,a?

Miłrgo dzionka!!U mnie -pieknie i słonecznie

• olka30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwny ten twój wykres Annushka, ciężko coś z niego wyczytać..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    No dziwny ten twój wykres Annushka, ciężko coś z niego wyczytać..

:( No wiem,olka...
    Mój gin nic nie skomentował jak na razie, kazał czekać na następny cykl...
    eeehh

• madziallena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis ja tez robie z zupek chinskicha ale z pekinska, papryka, kukurydza i ogorkiem kons pychota :)

Ja dzis sie troszke przepracowalam...dzwigalam bardzo ciezke skrzynki i teraz mnie podbrzusze boli :( oby to nie wplynelo na staranka...

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziallena to dokładnie ta moja :D eh a u mnie wykres szaleje ..testy ovu pozytywne a dziś zanotowałam duży spadek...myślicieli ze ovu juz było?

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis mnie sie wydaje ze bylo w ten weekend... a nie mialas zadnych objawow?

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz zaglądam na forum, bo mieliśmy dość intensywny weekend, a dziś w pracy dosłownie nie wiedziałam, w co ręce włożyć...
    A zatem po kolei:
    a. sobotnia impreza okazała się niespodziewanie bardzo udana - żadnych głupich gadek o dzieciach, pyszne jedzonko z uwzględnieniem tzw. opcji wegetariańskiej, więc byliśmy dopieszczeni :-)
    b. parę przepisów mogę wrzucić, czemu nie :-) tylko w wolnej chwili - może wieczorkiem, bo teraz muszę jeszcze parę rzeczy skończyć do pracy i ogarnąć temat obiadu;
    c. byłam na monitoringu: pomimo braku jakiegokolwiek wzrostu temperatury, owulacja była 0yahoo.gif Co najmniej 24 godziny temu, a oceniając wygląd ciałka żółtego i endometrium gin oszacował, że pęcherzyk mógł pęknąć w sobotę wieczorem, najpóźniej w nocy z soboty na niedzielę! To by oznaczało, że inseminacja była w dobrym momencie! Nie chcę się nakręcać, bo statystyka jest przeciwko nam (skuteczność jest niestety dość niska), ale spadł mi kamień z serca, bo przez to głupie mierzenie temperatury naprawdę bałam się, że pęcherzyk do dziś nie pękł i że jest po ptakach...

madziallena, Annushka, Lenuś, IK lubią tę wiadomość

• madziallena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ co za dobre wiadomosci :) Trzymam kciuki !!!

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Voila Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super XYZ, to trzymamy kciuki.

• madziallena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak swierzo wycisniety soczek z pomaranczy na dobranoc :) milego wieczorku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 18:55

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena no właśnie miałam i bym też obstawiała weekend ..tylko ten dzisiejszy spadek mnie troche zmartwił...nie wiem skąd nagle taka niska tempka sie wziela...eh zawsze cos :)

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny bardzo prosty przepis na serniczek:
    Z 5 jajek oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z łyżką cukru pudru. Do żótek dodać 750 g (daję 1 kg)sera mielonego, 150 g cukru pudru, cukier wanilinowy, może być budyń waniliowy lub sernix, 250 ml mleka.Całość mieszać mikserem na najwyższych obrotach 3-5 min. Do uzykanej masy można dodać 3 łyżki rodzynek. Następnie masę delikatnie wymieszać z pianą z białek. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy 22 cm piec 70 min - 180 i zostawić upieczony sernik na ok. 10 min.

bardzo mi i mojej rodzince smakował - polecam.
    Cieszę się że są dobre wiadomości XYZ ;). Mam nadzieję że wszystkie miałyśmy super owulacje albo będą ...początek tygodnia - zobaczymy co przyniesie życie. Mi właśnie ovu zmieniło owulację z 10 dn na 14 dn trochę różnica...
    dziewczyny mierzycie temp o tej samej porze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ! Trzymam kciuki!

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MINIKA_31 wrote:
    dziewczyny mierzycie temp o tej samej porze?

Tak, mierzenie o różnych porach podobno nie ma sensu. Najlepiej mierzyć zaraz po przebudzeniu. Ja mam ustawiony budzik na 6:00, mierzę wtedy temperaturę, a zaraz po tym przyjmuję lek na tarczycę i idę spać na koleje pół godziny...do godziny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dobry pomysł w sumie tylko że się wybudza troszkę ze snu. A im poźniej ma na myśli np. 7 a 9 to według Was rośnie?

• sylwanka26 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki! nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi czy ktos wie co oznacza w rubryce ( detektor ciazy) procent lub punkty od wczoraj ovufriend zaczal mi cos naliczac i mam +4 na 100 czy sa to objawy wspolne takze dla innych kobiet majacych podobny wykres do mojego czy znaczy to ze 4 kobiety na 100 zaszlo w ciaze z podobnym wlasnie wykresem dzieki za wszystkie odpowiedzi

sylwanka26
  • sylwanka26 Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze mam jakies szanse na ciaże? ta temperatura spada kazdego dnia a drugiego skoku nie widze wcale :(
    [img]http:[/img]

sylwanka26
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ