X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wszyscy wszystko o wszystkich wiedzą, a jak nie wiedzą, to różnymi sposobami się dowiedzą. Jak ktoś się chce domyślać co się ze mną dzieje, to niech to robi, ostatnio mam to gdzieś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ wrote:
    Hehe, mam nadzieję, że do spotkania doszło :-)
    Niestety, jutro czeka mnie kolejny monitoring, bo pękło tylko jedno jajo i gin musi zobaczyć, co się stało z drugim i czy przypadkiem nie zrobi się z niego torbiel...
    Fuck.
    W robocie już ciągłe docinki o to moje znikanie co drugi dzień.Dzisiaj też głupkowate uśmieszki i pytania: "to kiedy następna wizyta u lekarza?" albo: "na co ty się tak leczysz, wyglądasz całkiem zdrowo?".
    Mam ochotę odpowiedzieć, że na głowę, bo mam schozofrenię paranoidalną z manią prześladowczą i że jeśli nie dostanę swojej dziennej dawki leków, to dostaję ataków szału.
    Mój mądry mąż za to wymyślił: "Powiedz im, że jesteś w ciąży, to się odczepią".
    hahaha... lubię za tą schizofremię:D ja bym tak im odpowiedziała:D
    a tak poważnie, to współczuję tego wywiadu środowskowego:/ to jest przytłaczające i dobijające...
    u mnie w pracy przez pewien czas o naszych problemach wiedziała tylko kolezanka z pokoju i moja szefowa (dzięki temu bez problemu, wręcz na zawołanie dostawałam wolne czy zwalniała mnie z pracy... wręcz nawet podtrzymywała na duchu, cudowna kobieta a do tego bardzo dyskretna), ale po dłuższym czasie współpracownicy zaczęli węszyć i zaczęły się dokładnie takie teksty jak do Ciebie... pewnego dnia tak bardzo mnie to wkurzyło, że przy większym gronie powiedziałam:
    - Mam guza, raka (w końcu nie skłamałam, bo mięśniak to przecież rak niezłośliwy) i to, że ktoś pięknie wygląda na zewnątrz nie jest gwarancją, że nie gnije od środka (sesesese... miny ich były bezcenne)
    I od tamtej pory mam święty spokój:D Wręcz główny szef na zebraniu powiedział, że wypytywanie się o zdrowie pracowników jest nie na miejscu i będzie bardzo źle przez niego widziane... Gniazdo plotkarskich żmij ucichło ze strachu... bynajmniej do mnie nic nie dochodzi

• olka30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie cierpię jak ktoś wchodzi z butami w moje życie prywatne, zresztą całe życie byłam skryta, a jak już niezdrowe zainteresowanie wykazują osoby, których nie cierpię to mnie krew zalewa i robię się agresywna.. Mojej koleżance wprost powiedziałam, że to są moje sprawy i nie chcę o tym rozmawiać to i tak nie zrozumiała, bo dla niej najważniejszą osobą na świecie jest ona i wszyscy mają drżeć żeby jej czasem nie urazić.. A reszta nie jest ważna..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Trochę pocieszające, że wścibskie krowy pracują nie tylko u mnie.
    W kwestii jutra na razie mam chytry plan wyskoczenia z pracy bez mówienia o tym komukolwiek, licząc, że nikt nie zauważ - a jakby co, powiem, że wyskoczyłam na lunch.
    A propos, zjadłabym coś dobrego...
    Najlepiej, żeby było słodkie, aromatyczne i czekoladowe.
    Może być też słodkie, aromatyczne i waniliowe.
    Albo orzechowe.
    I najlepiej, żeby było wielkim deserem lodowym :-)
    Wracam do roboty, bo ślina mi już prawie kapie na klawiaturę

• lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne jest to dopytywanie się współpracowników... ja co gorsza nie mogę powiedzieć szefowej bo by mnie zwyczajnie zwolniła... niestety taka firma - kobieta planująca dziecko jest nieprzydatna, jest ciężarem. U nas mało dziewczyn zachodzi a jak już się którejś uda to natychmiast bez wyrzutów sumienia idzie na L4 i potem już nigdy nie wraca...

olka30 lubi tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zjadła knyszę :D

• XYZ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a co to takiego?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki ala kebab.. Tyle, że pierś z kurczaka jest panierowana w płatkach, smażona i krojona później w małe kawałeczki, no i to w duużej bułce z sałatkami, sosami itd.. Mamy w mieście pyszne kebaby, ale knysza je bije na łeb :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera zaczęło mi burczeć w brzuchu :)

• XYZ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, nie dla wegeterian, znaczy się. Dlatego nie wiedziałam :-)
    Kurczę, też już bym coś konkretnego wsunęła.
    Przyłączam się do burczenia w brzuchu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy jak tam nastroje przed jutrzejszym dniem? Porcja pozytywizmu spakowana?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek..

• Lucy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Lucy jak tam nastroje przed jutrzejszym dniem? Porcja pozytywizmu spakowana?
    Dziękuję że pytasz :*
    OJ ciężko z tym optymizmem. Właśnie lecę, szpital mam pod nosem, chociaż tyle :D
    Trzymajcie kciuki..

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy..

Lucy lubi tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana...
    Lucy, powodzenia :)

Lucy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Dziękuję że pytasz :*
    OJ ciężko z tym optymizmem. Właśnie lecę, szpital mam pod nosem, chociaż tyle :D
    Trzymajcie kciuki..
    trzymam odkąd się obudziłam&&&&&&&&

Lucy lubi tę wiadomość

• XYZ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, trzymam kciuki, trzymaj się ciepło! Już wkrótce będzie po wszystkim :-)

Lucy lubi tę wiadomość

• XYZ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, co u Was słychać?
    U mnie niestety ch...jowo, bo z w sumie 4 pęcherzyków po 3 zastrzykach przed inseminacją pękł tylko jeden.
    Dzisiaj miałam kontrolny monitoring - i co? Okazało się, że żaden z pozostałych trzech nie raczył pęknąć (największy ma już 27mm) :-(
    Tyle leków, zastrzyków (do dziś mam ślady na brzuchu), tyle monitoringów - wszystko po to, żeby dowiedzieć się, że de facto było tylko jedno jajo - jak w cyklu bez stymulacji. No bo co mi po tych trzech jajach niepękniętych, w tym jednym gigantem mającym szansę zamienić sięw torbiel?
    Eh... Nie powiem już, że ręce mi opadają. Mi już wszystko opada :-(

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podobnie, liczyłam, że @ pojawi się wczoraj, dzisiaj rano już w ostateczności, niestety jak zwykle pod górkę... w ciąży na pewno nie jestem. Dlaczego mi tak zależy? Bo mąż mój jedzie w delegację we wtorek rano (po świętach) i najprawdopodobniej po planowanej inseminacji mogą pozostać tylko plany. We wtorek byłby mój 12 dc (o ile jeszcze dzisiaj zaczęłabym się wykrwawiać), a 12-13dc zwykle mam owulację.
    Wkurza mnie to, że będę miała kolejny miesiąc obsuwy (nie pierwszy z resztą -hsg też musiałam przenosić na kolejny miesiąc właśnie ze względu na to, że @ pojawiła się 2 dni później, niż powinna).
    Mam już po kokardy tego planowania, szacowania, umawiania wizyt, odwoływania wizyt, zwalniania się z pracy itp., itd.

• olencja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/ durny tez dzień :( chyba juz nie lubię być słomianą wdową, serduszek jak na lekarstwo to ciekawe jakim cudem zajdę, chyba wiatropylnie ... alergia w pełni, ledwo żyję, z nocha leci, gardło boli.........po-ra-chaa
    kciuki dla Lucy &&

u5cvp2.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ