Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekająca GratulacjeAneczka
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca."
Kalendarz ciąży BellyB -
nick nieaktualny
-
Czekająca jeszcze raz gratuluje Rośnijcie zdrowo z maluszkiem
Za resztę dziewczyn trzymam kciuki zeby się szybko udało
Ja już jestem po hsc. Dzięki Bogu wszystko jest w porządku a tyle stresu było
Dziś zamierzam jeszcze zrobić rajd po laboratoriach popytać o ceny badań bo trochę tego mam do zrobienia (zespół antyfosfolipidowy, trombofilia) a nie należą one do tanich
I od nowego cyklu powrót do starań Już się nie mogę doczekaćolka30, czekajaca000 lubią tę wiadomość
Tobi [*] Odszedłeś zanim się urodziłeś 24tc - 20.05.2014
Kruszynki 12.2014 05.2015
Zuzia 22.03.2016 3260g i 57cm
-
Hej dziewczyny,pozdrawiam Was wszystkie powalentynkowo.Mam nadzieję,że dla Was wszystkich wczorajszy dzień należał do przyjemnie spędzonych:-)Ja byłam na 3 godzinnym maratonie zumby,bo ostatnio tylko taniec poprawia mi humor.Jakiegoś takiego doła załapuję,ale próbuje bronić się przed nim rękoma i nogami i na razie jakoś mi się udaje:-)Byłam nie tak dawno u ginekologa,dał mi podstawowe wyniki badań(TSH,FSH,LH,P,T,DHEA),na moje pytanie o PRL albo AMH powiedział,ze nie ma sensu.Jak myślicie,czy powinnam sama zrobić te badania,płacąc za nie z własnej kieszeni?A może jeszcze jakieś?I kiedy je zrobić:między 2 a 5 dniem cyklu(tak czytałam na Ovu) czy 7 a 10,tak jak mówi mój ginekolog?Bo P to chyba po owulacji?Znalazłam też informację na temat dr Gruszczyńskiej,jest też według tego co znalazłam endokrynologiem,myślę,że z wynikami zapiszę się na prywatną wizytę do niej i zobaczymy co dalej.Trzymajcie się cieplutko dziewczyny.Zaraz wyruszam na zumbę))
olka30 lubi tę wiadomość
Non puo piovere per sempre:-) -
Hej wszystkim
Madelaine ja też sama kombinowałam z badaniami, cuda wianki robiłam a jak szłam do gina z wynikami to mi mówił ze niepotrzebnie kasę tracę teraz mu ufam i jak mówi że nie ma potrzeby czegoś robić to grzecznie go słucham
Ważne żeby dać się leczyć lekarzowi a nie próbować być mądrzejszym tylko podstawa to trafić na dobrego lekarza. Twój gin i tak dużo ci zlecił bo niektórzy to w ogóle każą przyjść dopiero po roku starań. Ja sama zamierzam iść z wynikami skonsultować u innego gina ale to jeszcze nie teraz bo w tym tygodniu dopiero idę oddać krew do badańTobi [*] Odszedłeś zanim się urodziłeś 24tc - 20.05.2014
-
Madeline zrób najpierw te badania co ci dał gin, a potem jak nic nie wyjdzie możesz robić badania na własną rękę.. Ja np. prolaktynę wybadałam sama i nie wierzę, że nie miała wpływu na starania, więc czasem warto wyjść poza schematy lekarza na którego się trafi.
-
Hej dziewczyny coś wątek nam padł Czy już wszystkie z rocznika 82 doczekały się swojego szczęścia ? PozdrawiamAneczka
Kalendarz ciąży BellyB -
Hej Aneczka131 póki co jeszcze się nie doczekałam, ale nie tracę nadziei jestem po laparoskopii wszystko ok.. zaczynamy nowy cykl znów starania, liczę że wkrótce się uda
A co u Ciebie?
Pozdrawiamolka30 lubi tę wiadomość
27.03.2014 [*]
udało się czekamy na Ciebie Skarbie :*
10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia -
Hej ja rownież się nie doczekałam ale staram się nie tracić nadziei Póki co leczymy mojego M wiec chwile to potrwa i mam nadzieje ze wkrótce się uda czego i Tobie życzęAneczka
Kalendarz ciąży BellyB -
Hej ja też jeszcze walczę
U mnie z badań wyszedł zespół antyfosfolipidowy także kolejna ciąża na heparynie i acardzie
Trzymam mocno kciuki zeby szybko się nam udałoolka30 lubi tę wiadomość
Tobi [*] Odszedłeś zanim się urodziłeś 24tc - 20.05.2014
-
nick nieaktualnyI ja tez jeszcze nie zaszłam, walczę dalej rozpoczynając czwarty rok oczekiwania na cud. Jestem po 3 procedurach in vitro... Nieudanych Czekam na histeroskopię. A potem się zobaczy, czy musza mi cos poprawić, czy robimy badania i ruszamy z czwartym... oby ostatnim szczęśliwym podejściem
-
Dziewczynki u mnie wydaje się prościej a mimo to narazie nic się nie udaje teraz pracujemy nad moim M bo podobno u mnie ok. Pożyjemy zobaczymy mam nadzieje ze w tym roku się uda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:09
Aneczka
Kalendarz ciąży BellyB -
No więc i ja wpadłam, Kope lat mnie tu nie było
Starania bez zmian
W lutym miałam laparoskopię. A dokładnie to laparotomię z histeroskopią.
Wykazała niewielkie pozapalne zrosty w okolicy macicy i pęcherza. Jakieś tam niewielkie zrosty okołojajnikowe. Usunięto, zrobiono koagulację.
Macice ponoć mam dwurożną, w stopniu minimalnym. 2 ginów twierdzi, że to nie tu leży problem.
Ostantio sprawdzałam owulke monitoringiem. Gra wszystko pieknie. Nie stymuluję się, nie jem leków (poza Bromergonem) i póki co nie dzieje sie nic.
-
Witajcie
Po trzech nieudanych inseminacjach podjęliśmy decyzję o IVF. Udało się przy pierwszym podejściu i teraz spodziewam się bliźniąt - chłopca i dziewczynki. Niestety ciąża nie jest bezproblemowa, przeszłam plamienia i krwawienia na początku, a wczoraj wróciłam do domu po tygodniowym pobycie w szpitalu w związku ze skracającą się szyjką macicy...walczę dalej! Resztę ciąży niestety spędzę już na leżąco, ale dla dzieciaczków zrobię co w mojej mocy.
Pozdrawiam Was ciepło i mam nadzieję, że niedługo wszystkim nam spełni się to największe marzenie.AGA 30, november123, olka30, cafe lubią tę wiadomość