X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Murowany sposób na wyprowadzenie mnie z równowagi :/
    Pamiętam jak w zeszłym roku szłam na swoją ostatnią wizytę u poprzedniego gina - zdołowana, bo wiedziałam, że znowu skończy się tak samo. Przed przychodnią stoi wózek, w wózku śpi roczne dziecko, koło wózka drugie, koło 4 lat i "mamusia" - brzuch taaaaaki - wesoło kopci peta. Miałam ochotę podejść i jej zgasić tą cholerną fajkę na nosie. Ja dwa lata o dziecko walczę a ona co - w d... ma i ma trójkę.
    Innym razem podobna scenka rodzajowa - zlot żaglowców w Szczecinie - wielka impreza, kupa ludzi. Między innymi babka na oko już jedną nogą na porodówce - w jednej łapie e-papieros, w drugiej piwo. Autentycznie poryczałam się jak to zobaczyłam... :/

Tak, to jest doskonały sposób żebym z jednej strony zdenerwować mnie do granic, a z drugiej strony mała szpileczka i mam ochotę płakać rzewnymi łzami.

dqpri09k9d4fedco.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor, mnie tak nosiło w tym aucie, że musiałam je przeparkować, bo ta franca siedziała mi centralnie przed maską. Miałam ochotę wysiąść jeszcze raz i jej nakopać do tyłka, bo obawiam się, że do takich słowa nie docierają... Koszulka z krótkim rękawkiem, rybaczki, stopki i szlafrok? Ja rozumiem, że wybiła już astronomiczna wiosna, ale chyba taki strój na godzinę 18 dzisiejszego dnia nie był odpowiedni...
    Co trzeba mieć w głowie żeby się tak zachowywać... :/

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądrze prawicie moje panny :) Widzę, że rocznik 86 jest bardzo rozsądny :) To mi się podoba :)

Welina, Eklerka lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) wpadłam na chwilkę pochwalić wam się że byłam dziś na usg i moje maleństwo na całe 1,34cm :) serduszko pięknie pika :)
    trzymam za was dalej mocno kciuki i mam nadzieję że niedługo każda będzie tu z brzuszkiem :)

Ida, _Ania_, magdalenka_ka, Welina, szpilka, Miśkaa lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    cześć dziewczyny :) wpadłam na chwilkę pochwalić wam się że byłam dziś na usg i moje maleństwo na całe 1,34cm :) serduszko pięknie pika :)
    trzymam za was dalej mocno kciuki i mam nadzieję że niedługo każda będzie tu z brzuszkiem :)
    Wow, Karmelku :) Świetne wieści :) Trzymajcie się zdrowo :)

karmelek lubi tę wiadomość

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak dalej, Karmelku! Ściskam Was mocno :*

A co do tematu nieodpowiedzialnych matek, to aż nóż się w kieszeni otwiera - tak samo zresztą jak taka idzie z wózkiem i pali fuuuuuj! Tak w ogóle, to nie do końca wiem, dlaczego jest taka prawidłowość, ale im większa patologia, tym więcej dzieci. Rekordzistka, którą znam, ma jedenaścioro, wóda leje się tam strumieniami, żyją z jakichś zapomóg, ale nic tylko dzieci rodzi. A my jakiś kwas foliowy, zdrowe odżywianie, zastanawianie się czy jesteśmy w stanie zapewnić dziecku jako taki start - tam nie ma takich problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 21:27

karmelek lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :) wrocilam zmeczona pozytywnie z basenu :) dobrze mi to zrobilo. Przeczytalam zaleglosci i zgadzam sie z Wami.

Co do Matek palacych to znam za dobrze o czym mowa bo mam u siebie w bloku, eh...gówniary maja po 18 lat i już 2 dzieci i szlag mnie trafia, jak chodziły w ciazy to piers do przodu cygar w rece i dawaj a mi sie krzyczec chcialo z rozpaczy jak tak mozna i dlaczego taka patologia moze a ja nie. Ale nie bede sie rozpisywac co wyprawialy i wyprwiaja bo szkoda slow, ale jak widze takie sytuacje i podobne to mam ochote podejsc i strzelic w pysk doslownie. No ale odezwij sie w dzisiejszych czasach.

Idus kupcie sobie jakas erotyczna gre... Pomaga sprawdzilam na sobie. Powiem Wam, ze u mnie bylo z ochota wczesniej marnie owszem kochalismy sie ale bez szalu z mojej strony natomiast moj Maż moze zawsze i wszedzie. Nie trzeba go namawiac no chyba ze ma stresujacy okres w pracy to wiadomo jest luzniej w serduszkowaniu. U mnie sie okazalo, ze przyczyna takiego stanu byla chora tarczyca jak zaczelam leki ochota wrocila i to ja biegam za Mezem.

_Ania_, Ida, Welina, Eklerka lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, jak brałam tabletki anty, to byłam wręcz oziębła, a po odstawieniu mam temperament jak 10 lat temu, kiedy poznałam mojego męża. Krótko mówiąc - mam chcicę jak kotka w marcu ;) :D

Eklerka lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,jestem nowa i tez z rocznika 86 jestem:) ja pierwszy raz zobaczyłam swoje dwie kreseczki w styczniu tego roku, a tydzien pozniej juz zaczelam plamić:( mimo wszystko lekarz cały czas podtrzymywał ciąże bo pęcherzyk rósł, niestety koniec końcem okazało się że jajo płodowe jest puste i 19 lutego miałam zabieg łyżeczkowania- krwawiłam jakieś 6 dni potem koniec. Okres po zabiegu dostałam po 30 dniach (gdzie ja mam bardzo nieregularne i dlugie cykle) byłam tez u lekarza wszystko jest ok, jeden jajnik sie budzi a drugi jest aktywny i ma pecherzyki. Moge po @ sie starać (choc widziałam ze gin wolalby zeby jeszcze z miesiac poczekac)mam zrobic tylko badania na toksoplazmoze, cytomegalie i chlamydie(w piatek wyniki). Wiec teraz w weekend zaczynam moje nowe staranka:) i mam wielką nadzieję, że tym razem się uda:)

Ida, _Ania_ lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Ida Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Na początku związku wiadomo, było super, bo i po kilka razy dziennie. Później kiedy zaczęliśmy ze sobą mieszkać libido spadało. Ale ja to rozumiem, bo nie można kochać się non stop :P Po paru latach było tylko gorzej, bo jakbym nie potrzebowała tego w ogóle. Za to od rozpoczęcia starań jakbym się odblokowała. No i mój mąż twierdzi, że to jest jak z narkotykiem - im więcej zażywasz, tym więcej chcesz. To prawda, bo im częściej się <3, tym później więcej mam ochoty. Ale u nas jest ten problem, że ja nie lubię rano, a mąż tak. Za to ja wolę wieczorem, a wtedy mąż już czuje się zmęczony... Tak więc nie wiem jak wypośrodkować. Chyba popołudnie nam zostaje :P

Ale o tych grach już słyszałam pozytywne opinie. I chyba się skuszę ;)

• Ida Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Hej,jestem nowa i tez z rocznika 86 jestem:) ja pierwszy raz zobaczyłam swoje dwie kreseczki w styczniu tego roku, a tydzien pozniej juz zaczelam plamić:( mimo wszystko lekarz cały czas podtrzymywał ciąże bo pęcherzyk rósł, niestety koniec końcem okazało się że jajo płodowe jest puste i 19 lutego miałam zabieg łyżeczkowania- krwawiłam jakieś 6 dni potem koniec. Okres po zabiegu dostałam po 30 dniach (gdzie ja mam bardzo nieregularne i dlugie cykle) byłam tez u lekarza wszystko jest ok, jeden jajnik sie budzi a drugi jest aktywny i ma pecherzyki. Moge po @ sie starać (choc widziałam ze gin wolalby zeby jeszcze z miesiac poczekac)mam zrobic tylko badania na toksoplazmoze, cytomegalie i chlamydie(w piatek wyniki). Wiec teraz w weekend zaczynam moje nowe staranka:) i mam wielką nadzieję, że tym razem się uda:)
    Witaj Mimi :) Już wpisuję Cię na naszą listę. Jakby co to wspieramy i jesteśmy z pomocą. W każdym temacie :)

Ile się staraliście za pierwszym razem?

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida staralismy sie 7 miesiecy. Roznie to bylo najpierw wyliczałam dni plodne, potem z testami owulacyjnymi potem wkoncu co drugi dzien caly cykl ( i tu sie juz zgrzyty pojawialy - maz twierdzil ze nie bedzie jak masyznka na kazde zawolanie) a na koniec odpuscilam przytulaka byly srednio co 3 dni i nie myslalam o tym wcale i zaszlam heh. Zobaczymy jak bedzie teraz...

Ida lubi tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki :) Mimi bardzo mi przykro ale na pewno wszystko sie ulozy zobaczysz :) pisz o czym tylko chcesz jestesmy pomocne. Mozna sie wyzalic wymucic zasiegnac porady jezeli tylko bedziemy potrafily pomozemy :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za mile przyjęcie mnie do grona :)

Ida lubi tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dzięki dziewczyny. Na początku związku wiadomo, było super, bo i po kilka razy dziennie. Później kiedy zaczęliśmy ze sobą mieszkać libido spadało. Ale ja to rozumiem, bo nie można kochać się non stop :P Po paru latach było tylko gorzej, bo jakbym nie potrzebowała tego w ogóle. Za to od rozpoczęcia starań jakbym się odblokowała. No i mój mąż twierdzi, że to jest jak z narkotykiem - im więcej zażywasz, tym więcej chcesz. To prawda, bo im częściej się <3, tym później więcej mam ochoty. Ale u nas jest ten problem, że ja nie lubię rano, a mąż tak. Za to ja wolę wieczorem, a wtedy mąż już czuje się zmęczony... Tak więc nie wiem jak wypośrodkować. Chyba popołudnie nam zostaje

Ida, chyba właśnie mnie opisałaś :D wypisz, wymaluj cała ja!

Witajcie dziewczynki :) dzisiaj nie mam nic ciekawego do dodania od siebie, ale cały czas Was śledzę ;)

Ida lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Mimi, miło Cię poznać :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki kochane moje :) uciekam nynu bo juz zasypiam a jutro zaczynamy dzien o 4.30 jupi jak ja to kocham :) dobranoc

Ida, _Ania_ lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane w ten mglisty poranek, myślę, że ze mną źle, bo dziś mi się śniło, że atakują mnie kocury, czyba ze 4 sztuki pazurami i zębami jak wyganiałam je z domu, to już chyba świadczy o jakiejś chorobie ;)

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj;)
    a mi kolejna noc snil sie pozytywny test ciazowyheheh

Ida lubi tę wiadomość

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piątkowy ranek :) ja się witam i spadam, będę dopiero w niedziele. niestety muszę jechać na zjazd :(
    miłego weekendu!
    :*

Ida lubi tę wiadomość

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ