X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    I bardzo fajnie, bo rowerowo chcemy go spędzić z mężem :) przynajmniej w sobote
    bo niedziela cały dzień w pracy .
    Ida a jakie to strony ? :)
    Opole :)

Ewik, Vaniliaa lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida piekne miasto mam rodzinke w tamtych rejonach :) przyszedl dong...

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Ida piekne miasto mam rodzinke w tamtych rejonach :) przyszedl dong...
    Piękne to chyba za dużo powiedziane. Ale ładne. Nie za małe, nie za duże. Takie w sam raz ;)

No to mamy Donga :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jakie beda rezultaty :) bylam w zielarskim zapytac o donga czy cos slyszeli i faktycznie z tego co ludzie mowia ktorzy stosuja ma niby dzialac. I moze mi wybije te wstretne bakterie zeby tak nie lapac grzybicy itp.

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki serduszkujcie ładnie przez cały weekend ;) Ja zmykam do niedzieli, wpadnę wieczorkiem, bo zaraz zawita u mnie Mój K. i planujemy nie próżnować, a jutro korzystając z pogody (oby tym razem prognozy się sprawdziły), wybieramy się na małą wycieczkę, więc nie będę miała dostępu do kompa :D ;)
    U mnie póki co bezchmurne (!!!) niebo, słoneczko, ale jest dość chłodno :)
    Dajcie znać jak sprawa wygląda z tym dongiem, może się skuszę z ciekawości w kolejnym cyklu :)
    Póki co planuję wizytę u ginekologa, bo coś mi się wydaje, że mam przyspieszoną owulację... W poprzednim cyklu wyznaczyło mi na początku, teraz widzę powtórka z rozrywki się szykuje, bo testy owulacyjne mają coraz mocniejszą krechę, śluzu płodnego coraz więcej... Brrr, jak nie urok to... ;)
    Ps Widzę, że Czarnobylki są rozsiane po całej Polsce... Ja mieszkam na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 17:11

ewelina27 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko, gdzieś blisko Częstochowy?

Eklerka lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja jestem z lubelskiego u mnie chyba po owulce bo jajka wczoraj pokazały ze istnieją i w związku z tym przyparłam m do muru i troszki sie stykneliśmy ale nie mam wielkich nadziei(pomyślałam ze musze jakies afrodyzjaki wprowadzic bo ostatnio chcica u nas kuleje :( po za tym co ma być to i tak bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 17:28

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko, raz w życiu byłam w Lublinie (przy okazji pobytu w Kazimierzu Dolnym) i bardzo spodobało mi się to miasto. Trafiłam akurat na Jarmark Jagielloński - świetny klimat i w porównaniu np. z Częstochową czy Krakowem (przy okazji takich wydarzeń) naprawdę przystępne ceny. :)

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie cos wreszcie drgnelo ze sluzem zaczyna sie zmieniac pije syrop zeby go rozrzedzic bo takie skrzepy sa.

No a ja jestem z okolic Rzeszowa. Bylam kilka razy w Lublinie bardzo mi sie spodobalo to miasto.

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkalam w Lublinie 5lat prawie, oczywiście studiowalam tam :) więc raz uwielbiam to miasto. Szkoda że ostatnio rzadko tam bywam.

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • aniulkab86 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane byłam wczoraj u lekarza a dzisiaj odwiedziłam aptekę- i o mało zawału nie dostałam. Za kurację 3 mc zapłaciłam 570zł :(
    Lekarz zapisał mi bromergon i nie pamiętam dawkowania. Czy któraś oże mnie wspomóc, czy mam iść do lekarza.

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane zapraszam jak najbardziej do lubelskiego mieszkam z 50 km od lublina wiec zapraszam Kazimierz Dolny tez polecam

• szpilka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

Wróciłam od gina i jeśli chodzi o całkiem naturalne starania to wielka dupa
    dzis 13 dc a pęcherzyków ani widu ani słychu, więc czeka mnie stymulacja clo od nastepnego cyklu z jednej strony dobrze, bo cos się ruszy z drugiej jednak ze stymulacja też się wiążą skutki uboczne (choćby ciąża mnoga)
    poza tym jeszcze ban na starania w tym cyklu, bo jednak próbujemy jeszcze raz leczyć mojego paciorkowca, a najlepsze jest to, że mam mieć robioną w aptece globulkę, jutro będę szukać jakiejś apteki, która mi to zrobi i to względnie szybko zebym to miała w pn max wtorek , globulki z antybiotykiem 10 dni a po kolejnych 7 kontrolny posiew, więc nie może zaskoczyć mnie @ bo stymulację w następnym cyklu szlag chyba trafi wrrrrr

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomóżcie anulce bo ja tego czegoś nie brałam a cena powala

• aniulkab86 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewelinka :)

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniulkab86 wrote:
    Kochane byłam wczoraj u lekarza a dzisiaj odwiedziłam aptekę- i o mało zawału nie dostałam. Za kurację 3 mc zapłaciłam 570zł :(
    Lekarz zapisał mi bromergon i nie pamiętam dawkowania. Czy któraś oże mnie wspomóc, czy mam iść do lekarza.

Aniulka ja miałam 1 tab. na dzien, po okolo 6 miesiacach zeszlam do pol tab.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    witajcie

Wróciłam od gina i jeśli chodzi o całkiem naturalne starania to wielka dupa
    dzis 13 dc a pęcherzyków ani widu ani słychu, więc czeka mnie stymulacja clo od nastepnego cyklu z jednej strony dobrze, bo cos się ruszy z drugiej jednak ze stymulacja też się wiążą skutki uboczne (choćby ciąża mnoga)
    poza tym jeszcze ban na starania w tym cyklu, bo jednak próbujemy jeszcze raz leczyć mojego paciorkowca, a najlepsze jest to, że mam mieć robioną w aptece globulkę, jutro będę szukać jakiejś apteki, która mi to zrobi i to względnie szybko zebym to miała w pn max wtorek , globulki z antybiotykiem 10 dni a po kolejnych 7 kontrolny posiew, więc nie może zaskoczyć mnie @ bo stymulację w następnym cyklu szlag chyba trafi wrrrrr

oj kochana przykro mi ale dla pocieszenia Ci powiem,ze mialam podobna sytuacje w poniedzialek bylam u gin.po recepte bo czulam, ze mam infekcje i jak mnie zbadala oczywiscie kolejny antybiotyk juz 2 w tym miesiacu na to cholerstwo i na usg tez wyszlo,ze nie ma pecherzykow w 10 dc a owulke przewaznie mam 15

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    oj kochana przykro mi ale dla pocieszenia Ci powiem,ze mialam podobna sytuacje w poniedzialek bylam u gin.po recepte bo czulam, ze mam infekcje i jak mnie zbadala oczywiscie kolejny antybiotyk juz 2 w tym miesiacu na to cholerstwo i na usg tez wyszlo,ze nie ma pecherzykow w 10 dc a owulke przewaznie mam 15
    przynajmniej jest nas co najmniej dwie :)

Ewik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co nie zmienia faktu ze szlag mnie trafił, że te cholerne jaja sobie wakacje robią i trzeba się będzie chemia faszerowac bardziej niż zwykle
    plan był taki, że do czerwca spróbujemy naturalnie, ale skoro wychodzą cykle po 50 dni, to trzeba przyspieszyć a nie kolejne cykle tracić

ewelina27, Ewik lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie chciałabyś spróbować tego donga? reguluje cykle i przyspiesza owulke. Ida i ja zamowilysmy i zaczniemy go stosowac ja od przyszlego cyklu Ida juz w tym.

Oj mnie tez wkurzylo ze nie ma jajec bo zawsze cos wyjdzie jak nie infekcja to chooroba i ciagle cos a ozniej tylko szwankuje owulka i cykle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 20:01

ewelina27, szpilka, Ida lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ