Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kor_a - piękny wykres, ja bym już nie wytrzymała i zrobiła test. Trzymam kciuki, żeby się udało! Btw. w poprzednich cyklach też miałaś takie sytuacje, że tempka rosła pod koniec cyklu?We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
Kor_a
o wow piękny wykres oby był szczęśliwy, bo na taki wygląda.
Ja zwsze tez pisze ludziom ze bym nie wytrzymała i testowała a potem przychodzi moje testowanko i sie boje, i przeciągam dzień testowania na kolejne -
Gwiazdeczka z tego co ja wiem to powinna się utrzymywać przez min. 18 dni od owulacji, ale która z nas wytrzyma tyle z testem? Czasem przy ciążach może się zdarzyć wykres trójfazowy czyli drugi skok, a niektóre dziewczyny pisały o spadku implantacyjnym, a potem znowu wzrost. Myślę, że nie można tu dopasować żadnej reguły, bo każda z nas jest inna....
-
Na poprawę humoru polecam Wam ten wątek i ankietę w nim zawartą Boki zrywać... Nie sądziłam, że istnieje aż tyle przesądów związanych z ciążą
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/wierzenia-i-przesady-polakow-dotyczace-ciazy-porodzie-i-pologu,2649,1.html?sd=1
Gwiazdeczko, ja też słyszałam, że wyższa temperatura powinna utrzymywać się od owulacji przynajmniej przez 18 dni A co do testowania, w galerii wykresów na OF nie brakuje i takich, które były wykonane nawet w 9 dpo, a mimo to widać bladą kreseczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 10:47
-
Tak przeglądałam wykresy dziewczyn "zaciążonych" i zauważyłam, że w większości przypadków wyższa temperatura zaczyna pojawiać się jak by po implantacji...
Chociaż cholera jasna i przed wystąpieniem @ też utrzymywała się na wyższym poziomie. Kurcze objawy ciąży często są bardzo podobne do objawów zbliżającej się miesiączki, podobnie jest z temperaturą. MOTYLA NOGA no ;P
U mnie raczej nic z tego nie będzie w tym cyklu temp. 36.6 , objawów początkowych brak. Od następnego cyklu na bieżąco zaczynam mierzyć temperaturę, sprawdzać śluz, obserwować organizm, ale testów owulacyjnych robic już nie będę...
Robiłam test owu wyszły praktycznie dwie takie same kreski, dzień później już bladsza krecha, kolejnego dnia znowu takie same kreski... potem już znowu bladsza, kolejnego dnia takie same... i weź nie daj się tu zwariować hehe.
Kora dzięki za odp. - jaki ładny i obiecujący masz wykresik Coś mi się wydaje, że niebawem posypią się dla ciebie gratulację. Zaciskam kciukasyKor_a lubi tę wiadomość
-
kochane wyższa temperatura pojawia się w czasie owulacji i po jest spowodowana po prostu wzrostem progesteron jesli utrzyma sie przez 16 dni i nie bedzie okresu wtedy mogło dojsc do zaplodnienia.
Moja gin jednak jest przeciwniczką mierzenia, jak stwierdziła jedna rzecz w ciągu dia czy choroba i juz jest niewiarygodny wykres nawet nie chciala ogladac moich cudownych wykresówWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:00
Ewik lubi tę wiadomość
-
Ida to jest wynik w granicach normy, chociaż niektórzy lekarze zakładają, że przy staraniach powinno się mieć TSH w okolicach 1. Powtórz sobie wynik, najlepiej zrób też resztę tarczycowych spraw - nasz rocznik zobowiązuje
Ale nie ma co panikować.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Ida
TSH mieści się w normie do 4,2 jest chba max
ja mam 3.300
ale ginka stwierdziła że przydało by się nizsze i do endykrynologa mnie wysłała żeby mi to zbił, podobno większe szanse zajscia w ciąże są. Jakies leki mi ma dac na dodatek mi podobno ma waga przy nich spaśc wie c dodatkowy plus