Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewik wrote:Ida dziekuje za podpowiedzi jutro juz bede uzywac
Mala Mi gratuluje umowy pokroic bym sie dala za taka, ale mam plany odnosnie swojej firmy ale przerazaja mnie kwoty za zus i skladki...
Heh, dziś właśnie pojawiła się możliwość pozostania w obecnej pracy od września. To byłoby już coś bardziej stabilnego, nie na zastępstwo. Nic pewnego, ale być może się uda. Super.
Tylko co teraz ze staraniami...?Ewik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Ja też dziś byłam na badaniach, zimno mi było tak potwornie, że najpierw był problem z lokalizacją żyły, a jak się udało to nie chciała za bardzo lecieć. A ręka po pobraniu mnie tak boli że masakra.Przed chwilą odczytałam sobie wyniki LH - 7,63 a FSH - 5,55. I znów nie ma proporcji 2:1 jak mi to lekarz powiedział
Ewik nie jesteś sama, też w okresie wiosenno-letnio-jesiennym mam katar, łzawienie i pieczenie oczu, dziś właśnie spędziłam popołudnie w ogródku i teraz nie rozstaje się z chusteczką.
Kora trzymam bardzo mocno kciuki może przełamiesz złą passe dla staraczek rocznika '86
Mała Mi ważne, że masz diagnozę i dostałaś leki, teraz wiesz przynajmniej co i jak, więc powodzenia
Ida współczuję, wiem co to choroba sama na przełomie grudnia/stycznia byłam chora, wybrałam trzy serie antybiotyków (każda po 10dni), osłabienie totalne miałam jeśli masz możliwość to spędzaj czas na świeżym powietrzu najlepiej w osłoniętym miejscu, i relaks (ja trochę niekonwencjonalnie zredukowałam swoje osłabienie, bo pojechaliśmy z mężem na tydzień w góry - słońce, śnieg i narty - ale pomogło)Ida, Ewik lubią tę wiadomość
-
Ida rozumiem Cie czasami tez mam takie przejawy myslenia a co ze staraniami... Ale mysle,ze damy rade, u mnie np.zawsze jest pod gorke w tym temacie bo albo sie cos sypie w pracy z umowami itp, albo szefostwo daje znaki,ze pracownica z dzieckiem to tak na prawde zaden pracownik o i tak w kolko. Maz mi zawsze powtarza skoro podjelismy juz decyzje nie bedziemy nic zmieniac bo nigdy nie bedzie odpowiedni moment i moze to znak,ze jak zajdziesz w ciaze wszestko sie zmieni na lepsze.
Ida lubi tę wiadomość
-
Idus na oslabienie od malego mama mi kisila buraczki i pozniej pilam ten soczek. Ja regeneruje sily na swierzym powietrzu w fotelu pod kocykiem z dobra ksiazka. Mozna tez pic soczek z marchewki ale zrobiony samemu najlepiej smakuje.
Ida lubi tę wiadomość
-
W PCOS niekoniecznie ma się nadwagę i dużo włosa - ja mam włos w normie, wagę praktycznie idealną dla swojego wzrostu a PCOS mam
No i rzeczywiście z dwojga złego dużo "lżej" mieć PCO niż PCOS. Mi niestety trafiły się oba na razMała Mi86 wrote:Zespól to szereg cztnnikow, m.in. otylosc,brak owulacji,nadmierne owlosienie itd.A policystyczne jajniki to takie gdzie jest duzo pecherzykow,ale owulacja wystepuje.Tak mi lekarz powiedzial.No i ja nie mam za duzo wlosa i nadwagigrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Ewik wrote:Ida rozumiem Cie czasami tez mam takie przejawy myslenia a co ze staraniami... Ale mysle,ze damy rade, u mnie np.zawsze jest pod gorke w tym temacie bo albo sie cos sypie w pracy z umowami itp, albo szefostwo daje znaki,ze pracownica z dzieckiem to tak na prawde zaden pracownik o i tak w kolko. Maz mi zawsze powtarza skoro podjelismy juz decyzje nie bedziemy nic zmieniac bo nigdy nie bedzie odpowiedni moment i moze to znak,ze jak zajdziesz w ciaze wszestko sie zmieni na lepsze.
Ale czasem takie myśli mnie nachodzą. Że może jeszcze poczekać. Tylko trochę, niedługo. Do września przecież jeszcze tylko 5 miesięcy. Potem, jakbym dostała umowę to miałabym pełne świadczenia, macierzyński itd. A teraz tylko automatycznie przedłużoną umowę do końca ciąży, jak już. No nie wiem. To nic pewnego, ale może się później okazać, że ja zaciążyłam wiosną/latem, a tu praca na mnie czekała i to bardziej stała. I co? Będę sobie pluć w brodę?
Wiadomo, że nie. No ale... Czasami mam mieszane uczucia...Ewik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvincaminor wrote:W PCOS niekoniecznie ma się nadwagę i dużo włosa - ja mam włos w normie, wagę praktycznie idealną dla swojego wzrostu a PCOS mam
No i rzeczywiście z dwojga złego dużo "lżej" mieć PCO niż PCOS. Mi niestety trafiły się oba na raz -
Ewik i Ida dziewczyny, uważam że starania o dzidziusia są ważniejsze niż praca (każda z nas ma zegar biologiczny), a pracę zawsze można jakąś znaleźć, wiem że może mi się łatwo mówi, bo mam stałą i pewną pracę, ale uważam że w życiu trzeba mieć priorytety same wiecie ile się staramy o te maleństwa i nie wiem co łatwiej zajść w ciążę czy znaleźć pracę?
-
Szanse są - ja zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu stosowania metforminy - nawet lekarz był lekko w szokuMała Mi86 wrote:Nie jestem specjalistka w tej dziedzinie.Nie będę się tu mądrowała,bo po co.Ja niestety też mam PCO,ale szans na ciążę lekarz mi nie przekreślił. Także głowa do góry i działajmy.Nie takie przypadki się zdarzały a jednak dziewczyny zachodziły. Nam tez się uda!!!grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
elcia86 wrote:Ewik i Ida dziewczyny, uważam że starania o dzidziusia są ważniejsze niż praca (każda z nas ma zegar biologiczny), a pracę zawsze można jakąś znaleźć, wiem że może mi się łatwo mówi, bo mam stałą i pewną pracę, ale uważam że w życiu trzeba mieć priorytety same wiecie ile się staramy o te maleństwa i nie wiem co łatwiej zajść w ciążę czy znaleźć pracę?
elcia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No, było super. Co prawda długo się tym stanem nie nacieszyłam, ale ważne jest to, że się w ogóle udało - a wcześniej prawie dwa lata nic...Mała Mi86 wrote:No to super!ja tez czekam teraz na efekty brania leków.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Elcia ani w jednym ani w drugim temacie nie jest latwo
Rozumiem Cie Ida doskonale,tez mam takie samo podejscie jak Ty i myslenie, ze moze poczekac zobaczyc co sie bedzie dzialo co z umowa itp. Nie bede sobie chociaz dzisiaj tym zawracac glowy bo szkoda zasmiecac watek
Tak z innej beczki od kilku dni pobolewal mnie jajnik lewy a dzisiaj od poludnia tak mi daje czadu jak bym miala w srodku gume i ktos by sie bawil i rozciagal takie dziwne rwanie jak na okres, sluz mimo brania tab.dowcipnych wodnisto rozciagliwy nie wiem co jest grane.Ida lubi tę wiadomość
-
Ida wiem, że nie jest łatwo rozstać się ze swoją wizją, ale najgorsze co może być to zaprzątać sobie głowę i rozmyślać. Ja czym bardziej rozmyślam tym jest gorzej za każdym razem łapie doła, zamykam się w sobie i nie chce się dzielić z innymi i wszystkim mówię, że jest ok, ale w rzeczywistości tak nie jest. Czasem stoi się na rozdrożu dróg i nie wiadomo w którą stronę podążyć. Najlepiej to sobie zrobić "rachunek sumienia" i wybrać co jest lepsze i co bardziej mnie i moich najbliższych uszczęśliwi.
Ida, Ewik lubią tę wiadomość