Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny! Bo się przestraszałam... Na innych wątkach już wyczytałam, że to za dużo i to wiele. Przy staraniach powinno być około 1, a ten wynik który mam utrudnia zajście w ciążę i istnieje ryzyko poronienia...
Na własną rękę mam zrobić badania? Czy iść po skierowanie? Do swojego rodzinnego? O coś jeszcze poprosić? Sorry za takie pytania, ale ja nie co się z czym je... -
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Dzięki dziewczyny! Bo się przestraszałam... Na innych wątkach już wyczytałam, że to za dużo i to wiele. Przy staraniach powinno być około 1, a ten wynik który mam utrudnia zajście w ciążę i istnieje ryzyko poronienia...
Na własną rękę mam zrobić badania? Czy iść po skierowanie? Do swojego rodzinnego? O coś jeszcze poprosić? Sorry za takie pytania, ale ja nie co się z czym je...
I nie stresuj się - taki wynik to norma
Mała Mi ja tam szczerze mówiąc nic nie widzę, ale może powtórz ten test, z porannego moczu. Który masz dzień cyklu?
...a dla pewności to najlepiej test z krwi robić - czarno na białym i nie trzeba cieni cienia interpretować Ja je widywałam przez dwa lata i wiem, że jak człowiek bardzo chce zobaczyć drugą krechę to ją widzi wszędzie i zawsze Dopiero jest szok jak się NAPRAWDĘ zobaczy nieudawaną drugą krechęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:47
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnyvincaminor wrote:Ja bym zrobiła na własną rękę - za dużo chyba łażenia po skierowania (o ile raczą dać) no a komplet takich wyników nie kosztuje bardzo dużo
Mała Mi ja tam szczerze mówiąc nic nie widzę, ale może powtórz ten test, z porannego moczu. Który masz dzień cyklu? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Vaniliaa wrote:Ida
TSH mieści się w normie do 4,2 jest chba max
ja mam 3.300
ale ginka stwierdziła że przydało by się nizsze i do endykrynologa mnie wysłała żeby mi to zbił, podobno większe szanse zajscia w ciąże są. Jakies leki mi ma dac na dodatek mi podobno ma waga przy nich spaśc wie c dodatkowy plus -
vincaminor wrote:Ja bym zrobiła na własną rękę - za dużo chyba łażenia po skierowania (o ile raczą dać) no a komplet takich wyników nie kosztuje bardzo dużo
Mała Mi ja tam szczerze mówiąc nic nie widzę, ale może powtórz ten test, z porannego moczu. Który masz dzień cyklu?
...a dla pewności to najlepiej test z krwi robić - czarno na białym i nie trzeba cieni cienia interpretować Ja je widywałam przez dwa lata i wiem, że jak człowiek bardzo chce zobaczyć drugą krechę to ją widzi wszędzie i zawsze Dopiero jest szok jak się NAPRAWDĘ zobaczy nieudawaną drugą krechę -
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Nie wiem jak z terminami, ale pewnie kosmicznie i będę musiała iść prywatnie...
no ja się zapisałam na czerwiec ale moze u ciebie takich problemów nie będzie. Zresza ja jeszcze czekam na wyniki witaminy D więc mi sie nie spieszy -
Ida wrote:Dziękuję Kochana. Komplet badań, to znaczy? Jakie trzeba by było jeszcze? Bo ja zielona jestem...
Badania tarczycowe to:
TSH
ft3
ft4
anty-TPO
Pewnie coś tam jeszcze się da wykombinować, ale to zwykle się robiIda lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Ida wrote:tak wyższe tsh może być przyczyną skłonności do tycia?
Ida, Eklerka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Rozumiem dziewczyny. I dziękuję Wam z informacje! Już znalazłam ponoć dobrą endokrynolog w moim mieście i się zarejestruję do niej. Najlepiej by było już z wynikami, prawda? Kurczę, muszę znaleźć jakieś laboratorium...