X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida i jak tak obserwujesz co się dzieje na tym portalu to wychodzi na to, że statystycznie nam musi się w końcu udać prawda? Ja tak sobie przyglądam się na wykresy dostępne i kurcze sobie tak marze i wyobrażam sobie, że w końcu i u mnie zakończy się zielonym + To mój drugi cykl rozpoczęty z tym portalem i widze, że bardzo dużo jednak kobiet zachodzi w ciążę :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Kochane a powiedzcie mi, który to Wasz cykl z ovufriendem?
    9 na ovu, w między czasie jedna ciąża na chwile w 5 cyklu na ovu

Gwiazdeczka27, ewelina27 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAMY RADĘ :)

Vaniliaa, Gwiazdeczka27, szpilka, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti wrote:
    Dziewczyny, a z jakich miast w ogóle jesteście?
    Tutaj Kielce, woj. świętokrzyskie się kłania :)
    Ja jestem z Zawiercia :) Powiedzmy, że to połowa drogi między Częstochową i Katowicami :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    DAMY RADĘ :)

No kto jak nie MY ;)

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ida i jak tak obserwujesz co się dzieje na tym portalu to wychodzi na to, że statystycznie nam musi się w końcu udać prawda? Ja tak sobie przyglądam się na wykresy dostępne i kurcze sobie tak marze i wyobrażam sobie, że w końcu i u mnie zakończy się zielonym + To mój drugi cykl rozpoczęty z tym portalem i widze, że bardzo dużo jednak kobiet zachodzi w ciążę :)
    Kochana, mnie to też strasznie interesowało, nawet na tyle, że poczyniłam pewne badania ;) Właśnie z tydzień temu (?, jakoś tak) o tym pisałam tutaj ;)

Na BBF jest wątek - 'po ilu cyklach udało się zajść w ciążę'. Przejrzałam wszystkie wpisy, porobiłam notatki, każdy wynik spisałam i obliczyłam średnią. Ze wszystkich wpisów (a było ich wieeeeleee) wyszło, że średnia to nieco ponad 6 miesięcy (cykli) z haczykiem. Ale dwa wpisy bardzo odbiegały od normy (było to 60 ileś cykli i drugi też bardzo wielki) i za drugiem razem je pominęłam i tym sposobem wyszło, że udaje się średnio po 5 cyklach z lekkim haczykiem :)

Tak więc nie jest tak źle, jak sądziłam. Oczywiście, są dziewczyny starające się latami, ale jednak ogrknej większości udaje się w tych pierwszych 6, względnie 9 cyklach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 19:06

Gwiazdeczka27, Vaniliaa, ewelina27 lubią tę wiadomość

• Welina Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś - męża jeszcze nie przebadałam. Ale chyba wynika że jednak będzie trzeba.

Na ovu to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury.
    A teraz idę pobiegać! Męża nie ma to zrobię sobie rundkę po parku dla poprawienia humoru :)

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Tak więc nie jest tak źle, jak sądziłam. Oczywiście, są dziewczyny starające się latami, ale jednak ogrknej większości udaje się w tych pierwszych 6, względnie 9 cyklach.

Oby wam się szybciej wszystkim udało i te statystyki obniżycie. Ja już niestety się w nich nie mieszczę.

Ewik, Gwiazdeczka27, ewelina27 lubią tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    Oby wam się szybciej wszystkim udało i te statystyki obniżycie. Ja już niestety się w nich nie mieszczę.

ja też ale co tam :) i tak wiem,że się nam uda wszystkim.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, na tym wątku który badałam druzgoczącą większością był 1 cykl starań, potem drugi. Skąd to się bierze??

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj dzis boli mnie jajnik czyz by zapowieć owulacji :)

Ja na początku myślałam że za pierwszym razem się uda, jeszcze jak pomyślę jak przed staraniami panikowałam jak bez zabezpieczenia nie w dni płodne się nam zdarzyło przytulać to do @ pewna byłam że ciąża z tego będzie jak nic :D

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia. Wbrew pozorom wcale tak łatwo nie jest w ciąże zajść, a wiecie co mnie najbardziej zastanawia jak możliwa jest ciąża z jednego stosunku z osoba np.mało znaną itp. dla mnie to jakiś kosmos

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Wiecie co, na tym wątku który badałam druzgoczącą większością był 1 cykl starań, potem drugi. Skąd to się bierze??
    oboje zdrowi i płodni w dobry czas trafili i wyszło za pierwszym razem, a na ta płodnosć tyle czynników działa że nie każdemu jest dane tak hop siup i zaciążyć.

Ewik, Jessica, ewelina27 lubią tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:

Ja na początku myślałam że za pierwszym razem się uda, jeszcze jak pomyślę jak przed staraniami panikowałam jak bez zabezpieczenia nie w dni płodne się nam zdarzyło przytulać to do @ pewna byłam że ciąża z tego będzie jak nic :D
    Ja tak mam do tej pory :D Nawet już tu raz na forum siałam panikę jak mi temperatura podskoczyła na dwa dni, że pewnie to ciąża ;)
    Ale koniec, w ten weekend sama zaproponowałam, że gumiaki odstawiamy do końca tego cyklu... W następnym się zobaczy :)

Ida trzymam kciuki za Ciebie i Twojego męża! Głowa do góry :)

Masakra z tą Waszą produkcją wpisów! Nie zdążyłam nadrobić ostatnich 5 stron, a Wy już naskrobałyście kolejne kilka postów :D Czarnobylki się rozkręciły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 19:25

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:

też jak zaczynaliśmy dawno temu to miałam schizę pod tytułem no ale co będzie jak zajdę od razu i wszystko mi się skończy :) a teraz doczekać się nie mogę

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    też jak zaczynaliśmy dawno temu to miałam schizę pod tytułem no ale co będzie jak zajdę od razu i wszystko mi się skończy :) a teraz doczekać się nie mogę

jak bym czytała o sobie

szpilka, Jessica, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie to jest niesamowite, że można kochać się tylko jeden raz w miesiącu i się wstrzelić idealnie i dochodzi do zapłodnienia, a można kochać się non stop i nic nie wychodzi... Widocznie na tym polega cała magia tworzenia się nowego życia. Szkoda, że nie jest tak, że jak za pierwszym razem się nie uda to np. za 5 na 100% zawsze zajdzie się w ciążę :P ( było by to sprawiedliwe dla wszystkich kobiet , które na prawdę pragną mieć dziecko)
    Ach życie...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ewik :-)
    Jutro pojde zrobic ogtt i bede cos wiedziec. W czwartek po swietach do engo. A wlasnie jskie badania dobrze miec zrobione do endo oprocz TSH FT3 i 4?
    Ewik wrote:
    Elcia będzie dobrze:) HSG jest nieprzyjemne ale da się przeżyć :) badania ktore Ci zlecił do dobrze, ja tez miałam takie względem cukrzycy. TSH faktycznie wysokie jak na staranka ale zbijesz szybko jak endo dobierze lek :)

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 3 cykl z ovu :-) a od dwoch pelna analiza tzn zaznaczanie wszystkiego na wykresie :-)

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Jessica Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, będziemy mogły dzielić się informacjami odnośnie HSG, jak u mnie posiew wyjdzie dobry, to mam w ten czwartek badanie, a jak nie to na początku maja. :|

elcia86, ewelina27 lubią tę wiadomość

"Tylko wytrwali zostaną ukoronowani."
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ