Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida i jak tak obserwujesz co się dzieje na tym portalu to wychodzi na to, że statystycznie nam musi się w końcu udać prawda? Ja tak sobie przyglądam się na wykresy dostępne i kurcze sobie tak marze i wyobrażam sobie, że w końcu i u mnie zakończy się zielonym + To mój drugi cykl rozpoczęty z tym portalem i widze, że bardzo dużo jednak kobiet zachodzi w ciążę
ewelina27 lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:Ida i jak tak obserwujesz co się dzieje na tym portalu to wychodzi na to, że statystycznie nam musi się w końcu udać prawda? Ja tak sobie przyglądam się na wykresy dostępne i kurcze sobie tak marze i wyobrażam sobie, że w końcu i u mnie zakończy się zielonym + To mój drugi cykl rozpoczęty z tym portalem i widze, że bardzo dużo jednak kobiet zachodzi w ciążę
Na BBF jest wątek - 'po ilu cyklach udało się zajść w ciążę'. Przejrzałam wszystkie wpisy, porobiłam notatki, każdy wynik spisałam i obliczyłam średnią. Ze wszystkich wpisów (a było ich wieeeeleee) wyszło, że średnia to nieco ponad 6 miesięcy (cykli) z haczykiem. Ale dwa wpisy bardzo odbiegały od normy (było to 60 ileś cykli i drugi też bardzo wielki) i za drugiem razem je pominęłam i tym sposobem wyszło, że udaje się średnio po 5 cyklach z lekkim haczykiem
Tak więc nie jest tak źle, jak sądziłam. Oczywiście, są dziewczyny starające się latami, ale jednak ogrknej większości udaje się w tych pierwszych 6, względnie 9 cyklach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 19:06
Gwiazdeczka27, Vaniliaa, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Iduś - męża jeszcze nie przebadałam. Ale chyba wynika że jednak będzie trzeba.
Na ovu to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury.
A teraz idę pobiegać! Męża nie ma to zrobię sobie rundkę po parku dla poprawienia humoruIda, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Tak więc nie jest tak źle, jak sądziłam. Oczywiście, są dziewczyny starające się latami, ale jednak ogrknej większości udaje się w tych pierwszych 6, względnie 9 cyklach.
Oby wam się szybciej wszystkim udało i te statystyki obniżycie. Ja już niestety się w nich nie mieszczę.Ewik, Gwiazdeczka27, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
aj dzis boli mnie jajnik czyz by zapowieć owulacji
Ja na początku myślałam że za pierwszym razem się uda, jeszcze jak pomyślę jak przed staraniami panikowałam jak bez zabezpieczenia nie w dni płodne się nam zdarzyło przytulać to do @ pewna byłam że ciąża z tego będzie jak nicEwik, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Wiecie co, na tym wątku który badałam druzgoczącą większością był 1 cykl starań, potem drugi. Skąd to się bierze??
Ewik, Jessica, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Vaniliaa wrote:aj dzis boli mnie jajnik czyz by zapowieć owulacji
Ja na początku myślałam że za pierwszym razem się uda, jeszcze jak pomyślę jak przed staraniami panikowałam jak bez zabezpieczenia nie w dni płodne się nam zdarzyło przytulać to do @ pewna byłam że ciąża z tego będzie jak nic
Ale koniec, w ten weekend sama zaproponowałam, że gumiaki odstawiamy do końca tego cyklu... W następnym się zobaczy
Ida trzymam kciuki za Ciebie i Twojego męża! Głowa do góry
Masakra z tą Waszą produkcją wpisów! Nie zdążyłam nadrobić ostatnich 5 stron, a Wy już naskrobałyście kolejne kilka postów Czarnobylki się rozkręciłyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 19:25
Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Vaniliaa wrote:aj dzis boli mnie jajnik czyz by zapowieć owulacji
Ja na początku myślałam że za pierwszym razem się uda, jeszcze jak pomyślę jak przed staraniami panikowałam jak bez zabezpieczenia nie w dni płodne się nam zdarzyło przytulać to do @ pewna byłam że ciąża z tego będzie jak nicEwik, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
no właśnie to jest niesamowite, że można kochać się tylko jeden raz w miesiącu i się wstrzelić idealnie i dochodzi do zapłodnienia, a można kochać się non stop i nic nie wychodzi... Widocznie na tym polega cała magia tworzenia się nowego życia. Szkoda, że nie jest tak, że jak za pierwszym razem się nie uda to np. za 5 na 100% zawsze zajdzie się w ciążę ( było by to sprawiedliwe dla wszystkich kobiet , które na prawdę pragną mieć dziecko)
Ach życie... -
Dzieki Ewik
Jutro pojde zrobic ogtt i bede cos wiedziec. W czwartek po swietach do engo. A wlasnie jskie badania dobrze miec zrobione do endo oprocz TSH FT3 i 4?Ewik wrote:Elcia będzie dobrze:) HSG jest nieprzyjemne ale da się przeżyć badania ktore Ci zlecił do dobrze, ja tez miałam takie względem cukrzycy. TSH faktycznie wysokie jak na staranka ale zbijesz szybko jak endo dobierze lekEwik, ewelina27 lubią tę wiadomość