Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida wrote:Dziękuję bardzo za info dziewczyny o tej tarczycy!!!
A teraz pytanie - czy cały ten panel tsh + Progesteron trzeba robić na czczo?????
Tak, na czczoewelina27 lubi tę wiadomość
We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
Na necie spotykam się z różnymi opiniami i raczej większość mówi, że trzeba na czczo. Ale to może takie stare przeświadczenie, by badać krew na czczo. Bo faktycznie śniadanko chyba nie ma wpływu na hormony, no nie?
Ewik, ewelina27, elcia86 lubią tę wiadomość
-
Idus badanie tarczycy na czczo i najlepiej we wczesnych godzinach porannych tak mi babki z lab. mówiły jak pierwszym razem robiłam.
jak pójdziesz to normalnie mówisz co chcesz zrobić czyli cały panel tarczycowy i panie sobie zapiszą w kompie i jużIda, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,no rzeczywiście stron przybywa w tempie ekspresowym u mnie wlasnie zaczal sie 2 cykl z ovu-i teraz zaczne mierzyć temperaturę + planuje kupić testy owulacyjne,tak na próbę.
u mnie we Wrocławiu pogoda dzis paskudna,jadę wlasnie do pracy,jest zimno i pada,aż sie nic nie chce milego dnia dziewczyny!Ida, ewelina27, elcia86 lubią tę wiadomość
-
Cześć! Ja właśnie po badaniach. Masakra, czekałam 2 godziny!!! No ale cóż... Poza tym krew się ze mnie lała ciurkiem, bo za szybko wyciągnęłam wacik i zalałam pół podłogi w gabinecie
Trafiłam na promocję rozszerzonego pakietu TSH, czyli - tsh, ft3, ft4, anty-TPO, aty-TG i dodatkowo jakiś TRAb, wszystko za 110 zł. No i progesteron badałam - 35 zł.
Pytałam o to czy trzeba być na czczo badając hormony. Laborantka powiedziała że nie potrzeba, bo cukier nie wpływa na ich poziom. Tu ważna jest pora dnia, bo hormony wahają się w zależności od pory.
A ja taka głodna tam już ledwo stałam...Ewik, ewelina27, elcia86 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Cześć! Ja właśnie po badaniach. Masakra, czekałam 2 godziny!!! No ale cóż... Poza tym krew się ze mnie lała ciurkiem, bo za szybko wyciągnęłam wacik i zalałam pół podłogi w gabinecie
Trafiłam na promocję rozszerzonego pakietu TSH, czyli - tsh, ft3, ft4, anty-TPO, aty-TG i dodatkowo jakiś TRAb, wszystko za 110 zł. No i progesteron badałam - 35 zł.
Pytałam o to czy trzeba być na czczo badając hormony. Laborantka powiedziała że nie potrzeba, bo cukier nie wpływa na ich poziom. Tu ważna jest pora dnia, bo hormony wahają się w zależności od pory.
A ja taka głodna tam już ledwo stałam...
Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Ida - ja jestem nauczona jeść śniadania. Jak nie zjem rano to potem źle się czuję przez cały dzień, dlatego dni badań są dla mnie katorgą! A pewnie w niedługim czasie czeka mnie ich cała masa Chociaż ostatnio jak tylko wyjdę z laboratorium to coś przegryzam na szybko
Ida, ewelina27, elcia86 lubią tę wiadomość
-
Kor_a wrote:Ida - ja jestem nauczona jeść śniadania. Jak nie zjem rano to potem źle się czuję przez cały dzień, dlatego dni badań są dla mnie katorgą! A pewnie w niedługim czasie czeka mnie ich cała masa Chociaż ostatnio jak tylko wyjdę z laboratorium to coś przegryzam na szybko
ewelina27, Kor_a lubią tę wiadomość
-
Ja bez śniadania nie funkcjonuję. Jeśli nie zjem w ciągu do max 2 godzin po obudzeniu się, to migrena murowana i koszmarne samopoczucie.
Jeszcze szłam w deszczu, a na dworze taka zimnica, że szok. Mam całe mokre włosy, muszę suszyć. Przemarzłam totalnie. Super, a właśnie się wyleczyłam...ewelina27, Kor_a, Ewik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam kochane u mnie też zimno aż sie nie chce wychodzić mam nadzieje ze na świeta sie poprawi Ida to teraz gorąca herbata na rozgrzanie ja sobie nie wyobrażam wyjśc do pracy bez śniadania bo mnie to brzuch z samego ranka budzi i domaga sie pożywienia a czasami i w nocy zdarza sie ze wstanę i lodówkę sprawdzam
elcia86 lubi tę wiadomość