X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ponoć kolejki są długie na to refundowane in vitro. Szał normalnie...

ewelina27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki wracam bo bardzo ciężkim tygodniu... moje złe wyniki plus śmierć chrzestnego...

ale powoli zbieram się do kupy, trzeba walczyć dalej. jutro wizyta i nowe leki.

Ida a na co ty się badasz? coś nie tak?

ja też myśłałam, że to będzie tak pieknie cudnie, a już kolejne leki, kolejne pieniążki... tylko na mnie. mąż też musi się zbadać, ale dopiero w czerwcu może, brał ostatnio antybiotyki

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie myślcie o in vitro jeszcze! kochane dopiero zaczęłyśmy się starać. o in vitro można myśleć po latach starań

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka moje kondolencje i wyrazy wspolczucia z powodu chrzestnego :-(
    Daj znac po wizycie.

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Ida dla leczenia chyba kazdy jest sklonny wielu wyrzeczen. O pieniazki na jedno in vitro (jesli bedzie taka potrzeba) sie nie martwie bo mamy odlozone cos niecos na "czarna godzine" bo w zyciu roznie bywa. Mam nadzieje ze nie trzeba bedzie ich ruszac. I mam nadzieje ze ty rowniez nie bedziesz musiala sprzedawac auta. Najbardziej wkurza mnie to se placimy skladki a chodzic trzeba wszedzie prywatnie.

dokłądnie mam takie samo zdanie

elcia86 lubi tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    hej dziewczynki wracam bo bardzo ciężkim tygodniu... moje złe wyniki plus śmierć chrzestnego...

ale powoli zbieram się do kupy, trzeba walczyć dalej. jutro wizyta i nowe leki.

Ida a na co ty się badasz? coś nie tak?

ja też myśłałam, że to będzie tak pieknie cudnie, a już kolejne leki, kolejne pieniążki... tylko na mnie. mąż też musi się zbadać, ale dopiero w czerwcu może, brał ostatnio antybiotyki

Kochana, pisałam niedawno że moje tsh 2 lata temu wynosiło 3,2 a to jak wiemy za dużo na starania. Dlatego teraz chcę zbadać jeszcze raz, a skoro już je będę badać, to uznałam, że zrobię też takie 'starter' staraczki, czyli Progesteron, Prolaktynę, cały panel TSH, LH, FSH, Testosteron, Estradiol (chyba tyle). Piewszą turą zrobiłam dziś, bo jestem po owulce, więc PRG wypada zrobić i dodałam do tego TSH, w 2 dc zrobię resztę.

Kochana, skoro (nie daj Boże, nie chcę nawet o tym myśleć) u męża wyjdzie coś nie tak z nasieniem, to będziemy szybko wiedzieli czy in vitro to nasz temat czy nie. Skróci to nam dłogą drogę i oszczędzi rozczarowań. Bo jeśli partner ma bardzo słabe nasienie i w naturalny sposób nie ma szans, to jest tylko to wyjście. I dlatego cieszę się, że mąż tak szybko poszedł do urologa. Tak nie wiedzielibyśmy w ogóle, że może być jakiś problem.

Niestety, in vitro to nie zawsze rozwiązanie po latach starań. Czasem można do tego dojść o wiele szybciej, co uważam za plus.

No ale bez sensu teraz już o tym pisać, skoro niczego jeszcze nie wiemy.

Współczuję chrzestnego :(
    A jak u gina, co mówił?

• paula86 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czytam teraz o tym in vitro i aż mam gęsią skórkę na sama myśl. :-/ Trzeba myslec pozytywnie, wiele z nas stara sie jeszcze bardzo krótko i musimy byc dobrej myśli! Poza tym znam przypadki,ze po 2-3 latach starań, po "odpuszczeniu" zachodzily naturalnie w ciążę. To z kolei jest dowodem na ta tzw. blokadę,czyli niby jak za bardzo chcemy,to nie wychodzi...ehh powiem Wam,ze teraz jak sobie pomyślę,ze kiedyś naiwnie liczyłam na to,ze samo nie zabezpieczanie sie wystarczy,żeby zajsc w ciaze,to aż mi glupio przed samą sobą,i oczywiscie zaluje,ze nie zaczęliśmy wcześniej,no ale ...

Gwiazdeczka27, elcia86, ewelina27 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Wam szczerze, że też o tym już czytałam. I o inseminacjach też... Wiele się dowiedziałam, ale tak bardzo bym chciała by udało się naturalnie.

elcia86, ewelina27 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam skopany dzień, mój były uczeń zginął dziś w wypadku młody chłopak dopiero prawko jakoś niedawno bo rocznikowo 19 lat, czołówka ale prawdopodobnie to drugie auto na nich wjechało, koleżanka z byłej pracy mi napisała smsa, masakra jakaś dziś

ewelina27 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora daj znać po wizycie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wyniki jutro czy za kilka dni dopiero??

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Też mam skopany dzień, mój były uczeń zginął dziś w wypadku młody chłopak dopiero prawko jakoś niedawno bo rocznikowo 19 lat, czołówka ale prawdopodobnie to drugie auto na nich wjechało, koleżanka z byłej pracy mi napisała smsa, masakra jakaś dziś
    Wspolczuje,to nic przyjemnego.
    Moze jutrzejszy dzien bedzie lepszy i beda dobre wiesci :-)

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Ania_ wrote:
    A ja byłam dzisiaj w Szczekocinach, blisko Zawiercia :)
    Trzeba było wpaść :P

Ja za to strzelę Wam inną rewelacją ;) Od soboty miałam dziwne uczucie w klatce piersiowej, jakby serce stawało na chwilę, a potem zaczynało szybciej bić... Czuć wyraźnie takie tąpnięcie... Cóż, zignorowałam to. W niedzielę powtórka z rozrywki, już częściej... Wczoraj wieczorem myślałam, że zwariuję, 20 razy na minutę takie akcje z serduchem. Wylądowałam na pogotowiu, EKG, zastrzyk na uspokojenie... Dziś wizyta u rodzinnego, kolejne EKG i co się okazało? Arytmia serca - dodatkowe skurcze, choć na razie nie wiadomo czy komorowe czy nadkomorowe i podejrzenie wrodzonej wady serca... Skierowanie na morfologię, jonogram, TSH, echo serca :/ No kuźwa, jak nie urok, to sraczka :/

Kora, koniecznie daj znać co słychać u dzieciaczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 19:11

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklera trzymaj sie nam zdrowo. Zawsze cos musi byc,nie tylko u ciebie. Koniecznie porob badania i daj znac. Martwimy sie o ciebie < tuli>

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie w faktach mówili o projektowaniu genetycznym dziecka
    no więc sobie życzę,żeby dzidzia miala oczy po mężusiu, inteligencję umysłową po mnie a manualną po mężusiu, dziewczynka może miec wzrost po mnie, bo 1,9 po mężusiu to dla dziewczynki za dużo, ale dla chlopca w sam raz

a i zanim ktoś pomyśli, że ja tak na poważnie to ja tak tylko z przymrużeniem oka, bo najważniejsze, żeby zdrowe było, no i wreszcie było

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Trzeba było wpaść :P

Ja za to strzelę Wam inną rewelacją ;) Od soboty miałam dziwne uczucie w klatce piersiowej, jakby serce stawało na chwilę, a potem zaczynało szybciej bić... Czuć wyraźnie takie tąpnięcie... Cóż, zignorowałam to. W niedzielę powtórka z rozrywki, już częściej... Wczoraj wieczorem myślałam, że zwariuję, 20 razy na minutę takie akcje z serduchem. Wylądowałam na pogotowiu, EKG, zastrzyk na uspokojenie... Dziś wizyta u rodzinnego, kolejne EKG i co się okazało? Arytmia serca - dodatkowe skurcze, choć na razie nie wiadomo czy komorowe czy nadkomorowe i podejrzenie wrodzonej wady serca... Skierowanie na morfologię, jonogram, TSH, echo serca :/ No kuźwa, jak nie urok, to sraczka :/

Kora, koniecznie daj znać co słychać u dzieciaczka :)
    Kurczę, ale Ci sie trafiło, ale w sumie szczęście, że teraz a nie pod koniec ciąży jak się ilość krwi tak znacznie zwiększa
    do tego czasu już Cię zdążą ustabilizować, będzie dobrze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka trzymaj sie Kochana :)

Kor_a koniecznie daj znać co i jak u lekarza.

Iduś będzie dobrze :) DAMY RADE...mimo wszystko

Misia bardzo współczuje trzymaj się Kochana.

Wiecie dzisiaj to wogóle jakiš taki dziwny dzień, może przez pogodę jakoś tak myśli same przychodzą złe. U nas też mąż stwierdził,że badanie nasienie musi koniecznie zrobić bo jak pisalam jego brat ma powazne problemy i jak sie okazalo przyznal sie,ze sami podchodzili do inseminacji a teraz in vitro ktore sie nie powiodlo. Wiec Małż podświadomie uruchomił myślenie,źe u niego może byc cos zle.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wsparcie! ide przeglądać mieszkania, bo mamy zamiar zmieniać na większe ale jakoś nie możemy się do tego zabrać a na jesień chcemy już mieszkać w nowym.
    ja starter zrobiłam i teraz jestem na stymulacji! jestem pewna, że większości z nas się uda! in vitro jest szansą oczywiście, ale korzysta z niej niewielki procent par.

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia powodzenia w poszukiwaniach :) na pewno znajdziejsz fajne mieszkanko

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, jakiś niefajny dzień dzisiaj faktycznie

Eklerko - współćzuję Kochana. Niefajnie no... Ale najważniejsze że już jesteś zdiagnozowana. Teraz tylko leczyć i wydobrzeć :)

Szpilko - też współćzuję. Ja zawsze mocno przeżywam śmierć bliskich i kogoś, kogo znałam. Po ostatniej śmierci naszego kolegi nie mogłam się pozbierać przez kilka miesięcy

Ewik - ciężka sprawa z Twoim Szwagrem... Długo się starają? Jak ich nastroje? Są załamani?

Kor_a - dawaj znaki szybko!! :)

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ