X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ido, to świetna wiadomość z Twoim mężem :)
    Mój wykres niby ładny, no ale zobaczymy - jeśli do poniedziałku za tydzień nie pojawi się @, to wyjmę z szafy jeden z moich testów ;)

Ida, Kor_a, Ewik, ewelina27, elcia86 lubią tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Ania_ wrote:
    Ido, to świetna wiadomość z Twoim mężem :)
    Mój wykres niby ładny, no ale zobaczymy - jeśli do poniedziałku za tydzień nie pojawi się @, to wyjmę z szafy jeden z moich testów ;)
    Super wykres! Jaką masz fl?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy się uzbroić w cierpliwość. Każdy przeżywa na swój sposób ale nie mamy jeszcze tak najgorzej. Jak mam chwilę zwątpienia to myślę o tych parach co się starają kilka lat, to oni przeżywają dopiero dramaty :( przykre ale samo życie niestety

Ida - dobre wiadomości. Super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 10:33

ewelina27, Ida lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida - widać światło (nie tam jakieś "światełko") w tunelu :-) Ja tam zawsze będę trzymać kciuki :-)

Ania - czekamy, czekamy :-)

Ewik, ewelina27, Ida lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Super wykres! Jaką masz fl?

14-15 dni. Dzisiaj już 9 dzień.

Ewik lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Ania_
    kciuki wykres masz pierwsza klasa :)

Ja dzis mam wolne pełen relaks :D nawet sprzątac mi sie nie chcę :)
    Dzis mój idze do androloga, miał znów bbadania na testosteron i niestety po zmniejszeniu hormonu dawki znów spadł, ale o nie wiele zobaczymy co na to jego lekarz.

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia - będzie dobrze :) lekarz coś na pewno zaradzi.

U mnie zimno i pochmurno nic się nie chce, też mam wolne dzisiaj :) kompletnie nic mi się nie chce, jedyne co zrobiłam to znalazłam 3 miejsca gdzie mozna robic monitoring cyklu między 40-60zl a nie za 100 jak ja place jak musze isc. I przychodnie gdzie robia badanie kompleksowe nasienia za 130zl cos tam jeszcze jest wliczone w ta cene.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik to pochwal się co to za miejsce :)

Poza tym jak masz wolne zapraszam na kawę i ciacho :)

Ewik lubi tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane kobietki u mnie plamienie powoli sie zaczyna temp spadła wiec ukochana gwiazda @ zapewne przyjdzie wieczorem nie robiłam testu dzisiaj bo po co nie ma szans trudno chwile słabości trzeba pokonac choc naprawde trudno gdy ciężarne przesladują

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide sie zapisać do gina niedługo wrócę

• Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa oj jak bym była bliżej to na pewno bym wpadła na kawkę :) Poszperałam troszkę na necie i naszym bocianie i tam dziewczyny poleciły mi przychodnie leczenia niepłodności Parens (tam robią za 40-50zł) drugie miejsce to szpital pro-familia cena 60zł i przychodnia Medicom cena pierwszego monitoringu 60zł następne 50zł.

Ewelinka - przytulam mocno :)

Vaniliaa lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik no to fajnie że da się wybierać i znaleźć korzystniejszą opcję.
    Tak ostatnio się zastanawiam, tyle osób ma kłopoty w staraniach, a na NFZ maly zakres pomocy, państwo powinno się bardziej postarać bo obywateli coraz mniej :)

Ewik lubi tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) wszystko co ważniejsze (diagnostyka,badania) trzeba płacić i to straszne sumy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 14:31

Vaniliaa lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze żeby była pewność że po tych wszystkich badaniach będzie ta upragniona dzidzia.

No dobra ruszam wezmę kąpiel i posprzątam kuchnię , bo mąż wróci to sie za głowe złapie że żona takkkkiego lenia złapała dziś

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz zapisałam się na 26 kwietnia zaraz po swietach i dobrze zrobie badania i chociaz bede wiedziec na czym stoje bo tak w niewiedzy to zgłupiec można @ niech sie szybciej rozkreca to na święta bede miała spokój musi mnie słuchac bo jak nie to rozwiążemy umowę i nie bedziemy współpracowac razem

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka ja jestem zapisana też po świętach na 28 kwietnia :) mam nadzieję,że zołza mnie nie zrobi w bambuko i przyjdzie mimo wszystko regularnie,nie bardzo mi się uśmiecha mieć rozchwiany cykl :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Jessica Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu aktywność duża na forum :) Jak tak sobie Was czytam to miła atmosfera tu panuje.
    Z resztą wiadomka '86 to super babeczki :D

U nas jest tak, że po roku starań na "Luzie" nie wychodziło, zaczęłam prowadzić wykresy, poszłam do lekarza, robiłam monitoring, owulacja potwierdzona, śluz zawsze ładny w dniach płodnych, bez problemu w wyznaczeniu dni płodnych, faza lutealna 10-12 dni, trochę krótka.
    Wtedy kuracja Castagnusem 3 miesiące - NIC
    Siemię lniane, wiesiołek - NIC
    Decyzja, że mąż ma zrobić badanie nasienia - wyszło bardzo ładne, dużo plemników w ejakulacie, ruchliwość, budowa prawidłowe. Mąż na 6+ :)
    więc ja w dwóch cyklach porobiłam badania:
    estradiol, prolaktyna, TSH, FSH, Progesteron, no i tu okazało się, że wszystko ok, oprócz baaaardzo niskiego progesteronu, dostałam luteinę dopochwową na 3 miesiące w 2 fazie cyklu, niestety dalej NIC...
    Zaczęło nam to wszystko doskwierać i przygnębiać, siadało na atmosferę po troszkę przekładało się to już na życie codzienne - takie zmęczenie tematem.
    Odpuściliśmy na trochę, żeby zregenerować się psychicznie... powróciłam do lekarza i dostałam skierowanie na HSG.
    Dziś pojechałam się umówić do szpitala i dostałam termin na ten czwartek, zrobiłam też badanie na czystość pochwy (posiew), jak to badnaie wyjdzie ok, to w czwartek do szpitala o 9:00. nie ukrywam, że mam MEGA stresa. :/

To tak o mnie pokrótce :)

Ida, elcia86 lubią tę wiadomość

"Tylko wytrwali zostaną ukoronowani."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Ewelinka ja jestem zapisana też po świętach na 28 kwietnia :) mam nadzieję,że zołza mnie nie zrobi w bambuko i przyjdzie mimo wszystko regularnie,nie bardzo mi się uśmiecha mieć rozchwiany cykl :)

A może u Ciebie zamiast @ gwiazdy przyjdzie zielony kropek trzymam za to bardzo mocno kciuki Musimy sobie radzić bo jak inaczej mamy żyć czuję ze w następnym cyklu rozwiążę umowę z @ i się pożegnamy na dziewięć miesięcy

Ewik, elcia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessica czarnobyl przeżyłyśmy to i rozterki też choc czasami na prawde trudno wytrzymac ukłon z mojej strony w twoim kierunku już trzy lata sporo mi własnie stuka 30 cylk ale mam cel jakim jest dzidzius i każda doczeka sie tych pieknych chwil Trzymam mocno kciuki za badania musi byś dobrze bo innej opcji nie widzę na horyzoncie

Ewik, Jessica, Ida lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz tak na prawdę o tym nie myślę bo już kilka razy się nastawiałam i nic z tego nie wyszło więc teraz tylko spokój i czekanie na rozwój wypadków :) albo przyjdzie gwóźdź programu @ albo kropek ale myślę,że raczej to pierwsze.

Teraz mi w głowie lato,spacery i aktywny tryb życia :) uwielbiam tą porę roku.

Jessica trzymam kciuki będzie dobrze :) uda się zobaczysz.

NAM WSZYSTKIM SIĘ UDA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 15:17

ewelina27, Vaniliaa, Gwiazdeczka27, Ida lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ