Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Musimy się uzbroić w cierpliwość. Każdy przeżywa na swój sposób ale nie mamy jeszcze tak najgorzej. Jak mam chwilę zwątpienia to myślę o tych parach co się starają kilka lat, to oni przeżywają dopiero dramaty przykre ale samo życie niestety
Ida - dobre wiadomości. SuperWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 10:33
ewelina27, Ida lubią tę wiadomość
-
_Ania_
kciuki wykres masz pierwsza klasa
Ja dzis mam wolne pełen relaks nawet sprzątac mi sie nie chcę
Dzis mój idze do androloga, miał znów bbadania na testosteron i niestety po zmniejszeniu hormonu dawki znów spadł, ale o nie wiele zobaczymy co na to jego lekarz.Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Vanilia - będzie dobrze lekarz coś na pewno zaradzi.
U mnie zimno i pochmurno nic się nie chce, też mam wolne dzisiaj kompletnie nic mi się nie chce, jedyne co zrobiłam to znalazłam 3 miejsca gdzie mozna robic monitoring cyklu między 40-60zl a nie za 100 jak ja place jak musze isc. I przychodnie gdzie robia badanie kompleksowe nasienia za 130zl cos tam jeszcze jest wliczone w ta cene. -
nick nieaktualnyWitam kochane kobietki u mnie plamienie powoli sie zaczyna temp spadła wiec ukochana gwiazda @ zapewne przyjdzie wieczorem nie robiłam testu dzisiaj bo po co nie ma szans trudno chwile słabości trzeba pokonac choc naprawde trudno gdy ciężarne przesladują
-
nick nieaktualny
-
Vaniliaa oj jak bym była bliżej to na pewno bym wpadła na kawkę Poszperałam troszkę na necie i naszym bocianie i tam dziewczyny poleciły mi przychodnie leczenia niepłodności Parens (tam robią za 40-50zł) drugie miejsce to szpital pro-familia cena 60zł i przychodnia Medicom cena pierwszego monitoringu 60zł następne 50zł.
Ewelinka - przytulam mocno
Vaniliaa lubi tę wiadomość
-
Ewik no to fajnie że da się wybierać i znaleźć korzystniejszą opcję.
Tak ostatnio się zastanawiam, tyle osób ma kłopoty w staraniach, a na NFZ maly zakres pomocy, państwo powinno się bardziej postarać bo obywateli coraz mniej
Ewik lubi tę wiadomość
-
I jeszcze żeby była pewność że po tych wszystkich badaniach będzie ta upragniona dzidzia.
No dobra ruszam wezmę kąpiel i posprzątam kuchnię , bo mąż wróci to sie za głowe złapie że żona takkkkiego lenia złapała dziśEwik, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjestem juz zapisałam się na 26 kwietnia zaraz po swietach i dobrze zrobie badania i chociaz bede wiedziec na czym stoje bo tak w niewiedzy to zgłupiec można @ niech sie szybciej rozkreca to na święta bede miała spokój musi mnie słuchac bo jak nie to rozwiążemy umowę i nie bedziemy współpracowac razem
Ewik lubi tę wiadomość
-
Ale tu aktywność duża na forum Jak tak sobie Was czytam to miła atmosfera tu panuje.
Z resztą wiadomka '86 to super babeczki
U nas jest tak, że po roku starań na "Luzie" nie wychodziło, zaczęłam prowadzić wykresy, poszłam do lekarza, robiłam monitoring, owulacja potwierdzona, śluz zawsze ładny w dniach płodnych, bez problemu w wyznaczeniu dni płodnych, faza lutealna 10-12 dni, trochę krótka.
Wtedy kuracja Castagnusem 3 miesiące - NIC
Siemię lniane, wiesiołek - NIC
Decyzja, że mąż ma zrobić badanie nasienia - wyszło bardzo ładne, dużo plemników w ejakulacie, ruchliwość, budowa prawidłowe. Mąż na 6+
więc ja w dwóch cyklach porobiłam badania:
estradiol, prolaktyna, TSH, FSH, Progesteron, no i tu okazało się, że wszystko ok, oprócz baaaardzo niskiego progesteronu, dostałam luteinę dopochwową na 3 miesiące w 2 fazie cyklu, niestety dalej NIC...
Zaczęło nam to wszystko doskwierać i przygnębiać, siadało na atmosferę po troszkę przekładało się to już na życie codzienne - takie zmęczenie tematem.
Odpuściliśmy na trochę, żeby zregenerować się psychicznie... powróciłam do lekarza i dostałam skierowanie na HSG.
Dziś pojechałam się umówić do szpitala i dostałam termin na ten czwartek, zrobiłam też badanie na czystość pochwy (posiew), jak to badnaie wyjdzie ok, to w czwartek do szpitala o 9:00. nie ukrywam, że mam MEGA stresa.
To tak o mnie pokrótceIda, elcia86 lubią tę wiadomość
"Tylko wytrwali zostaną ukoronowani."
-
nick nieaktualnyEwik wrote:Ewelinka ja jestem zapisana też po świętach na 28 kwietnia mam nadzieję,że zołza mnie nie zrobi w bambuko i przyjdzie mimo wszystko regularnie,nie bardzo mi się uśmiecha mieć rozchwiany cykl
A może u Ciebie zamiast @ gwiazdy przyjdzie zielony kropek trzymam za to bardzo mocno kciuki Musimy sobie radzić bo jak inaczej mamy żyć czuję ze w następnym cyklu rozwiążę umowę z @ i się pożegnamy na dziewięć miesięcyEwik, elcia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJessica czarnobyl przeżyłyśmy to i rozterki też choc czasami na prawde trudno wytrzymac ukłon z mojej strony w twoim kierunku już trzy lata sporo mi własnie stuka 30 cylk ale mam cel jakim jest dzidzius i każda doczeka sie tych pieknych chwil Trzymam mocno kciuki za badania musi byś dobrze bo innej opcji nie widzę na horyzoncie
Ewik, Jessica, Ida lubią tę wiadomość
-
Wiesz tak na prawdę o tym nie myślę bo już kilka razy się nastawiałam i nic z tego nie wyszło więc teraz tylko spokój i czekanie na rozwój wypadków albo przyjdzie gwóźdź programu @ albo kropek ale myślę,że raczej to pierwsze.
Teraz mi w głowie lato,spacery i aktywny tryb życia uwielbiam tą porę roku.
Jessica trzymam kciuki będzie dobrze uda się zobaczysz.
NAM WSZYSTKIM SIĘ UDAWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 15:17
ewelina27, Vaniliaa, Gwiazdeczka27, Ida lubią tę wiadomość