X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam rodzinkę w Zamościu :)

Kor_a, ewelina27, Vaniliaa lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilla - moi mieszkają w Wielączy koło Bodaczowa.

ewelina27, Vaniliaa lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Weszłam niepotrzebnie w konwersację z 19 latkami na temat zachodzenia w ciążę i przyszłam do Was, bo się kompletnie odmóżdżyłam. Czuję się jakby zaatakowały mnie psychofanki Biebera :P

:)

Ewik, Kor_a, ewelina27, Anielle, aja, marti_marti lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Cześć dziewczyny. Weszłam niepotrzebnie w konwersację z 19 latkami na temat zachodzenia w ciążę i przyszłam do Was, bo się kompletnie odmóżdżyłam. Czuję się jakby zaatakowały mnie psychofanki Biebera :P

:)

hehe ale się usmiałam

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholercia ale psikus u mnie znowu było tak ze rodzina meza dobrze sie znała z moją rodziną a dokładnie z dziadkami a my czyli ja i m poznaliśmy sie przez przypadek na ulicy nie wiedząc ze nasze rodziny od dawna sie razem spotykają na .....kielonku

Vaniliaa, Kor_a, marti_marti lubią tę wiadomość

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Vanilla - moi mieszkają w Wielączy koło Bodaczowa.

sprawdziłam na mapie googlowej :P to jeszcze kawałek i moje tereny ;)

O jak nas tu dużo łączy :)

Kor_a lubi tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    cholercia ale psikus u mnie znowu było tak ze rodzina meza dobrze sie znała z moją rodziną a dokładnie z dziadkami a my czyli ja i m poznaliśmy sie przez przypadek na ulicy nie wiedząc ze nasze rodziny od dawna sie razem spotykają na .....kielonku

ale to tak fajnie jak rodziny się już znają i lubią przynajmniej nie miałaś stresów przy poznawaniu :) po za tym fajna historia poznania, będziecie mieli co dzieciom opowiadać :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a tak z innej beczki czytałam wieczorem do poduszki książkę Bogny Pawalec serdecznie polecam jak się ma chwilę zwątpienia w staraniach i łapie dołki warto poczytać o historiach innych daje dużo pozytywnej energii :) może dlatego,że autorka jest psychologiem i terapeuta współpracuje ze stowarzyszeniem Nasz Bocian i kliniką Novum

Vaniliaa lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz zapodac tytuł chętnie przeczytam w pracy :)

Ewik lubi tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tym co maja dlugi weekend, ja i w czwartek i w piatek 12-sto godzinna zmiana w pracy, takie uroki pracy w hotelarstwie...
    A tak wogole to czekam niecierpliwie jak na szpilkach, dzisiaj 28dc i brzuch i krzyze pobolewaja, ale @ dalej nie ma, a ostatnie cykle mialam bardzo krotkie. Wiec jestem pelna nadzieji, moze w koncu sie udalo...
    Ogladalam ten filmik z dziadkiem ktory sie dowiaduje ze bedzie mial wnuka, az sie poryczalam :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    ale to tak fajnie jak rodziny się już znają i lubią przynajmniej nie miałaś stresów przy poznawaniu :) po za tym fajna historia poznania, będziecie mieli co dzieciom opowiadać :)
    Jeśli chodzi o nasz związek to na pewno jest co opowiadać między nami jest 10 lat różnicy i na początku nie byłam pewna czy to wszystko wyjdzie bo to jednak jest różnica wieku ale jak to moja mama mnie pocieszała psy na lata się nie gryzą i wszystko sie ułożyło jesteśmy ze soba ponad dwa lata po ślubie a od początku znajomości to ponad 7 lat

Vaniliaa, Ewik lubią tę wiadomość

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    Jeśli chodzi o nasz związek to na pewno jest co opowiadać między nami jest 10 lat różnicy i na początku nie byłam pewna czy to wszystko wyjdzie bo to jednak jest różnica wieku ale jak to moja mama mnie pocieszała psy na lata się nie gryzą i wszystko sie ułożyło jesteśmy ze soba ponad dwa lata po ślubie a od początku znajomości to ponad 7 lat
    99.gif no to już ładny staż :) po za tym miłość nie zna granic a 10 lat to wbrew pozorom nie jest jakoś niesamowicie wiele :) też mam takich znajomych i są zakochani szaleńczo w sobie a nikt im szans nie dawał

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koledzy mojego m to nie wierzyli ze sie zaręczył dopiero jak mieliśmy ślub to uwierzyli

Ewik lubi tę wiadomość

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki :-)
    Nadrabiam zaleglosci z forum. Dzis przyszla @ i to bolesna jak co miesiac.
    U mnie maraton po lekarzacj; jutro kardiolog, za tydzien szpital i badanie hsg, w srode gastrolog. Masakra :-/ dzis umowilam sie na hsg przed tel do lekarza mialam takiego nerwa ze chyba przed slubem i obrona mgr'a mialam mniejszego.

My na weekend sie nie wybieramy no chyba sa na sobote i niedziele na dacze w gory,ale nie wiem jak bede sie czula.
    My z mezem mamy ciekawa historie poznania az sami nieraz wspominamy :-)

Trzymam kciuki za wszystkie kobitki starajace sie w tym cyklu, oby byl wysyp zielonych kropkow :-)

Ewik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    możesz zapodac tytuł chętnie przeczytam w pracy :)

Bogda Pawalec - Opowieści terapeutyczne o niepłodności

a dzisiaj mam w planach poczytać jej druga pozycję - niepłodność pomoc medyczna i psychologiczna

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Witajcie kobitki :-)
    Nadrabiam zaleglosci z forum. Dzis przyszla @ i to bolesna jak co miesiac.
    U mnie maraton po lekarzacj; jutro kardiolog, za tydzien szpital i badanie hsg, w srode gastrolog. Masakra :-/ dzis umowilam sie na hsg przed tel do lekarza mialam takiego nerwa ze chyba przed slubem i obrona mgr'a mialam mniejszego.

My na weekend sie nie wybieramy no chyba sa na sobote i niedziele na dacze w gory,ale nie wiem jak bede sie czula.
    My z mezem mamy ciekawa historie poznania az sami nieraz wspominamy :-)

Trzymam kciuki za wszystkie kobitki starajace sie w tym cyklu, oby byl wysyp zielonych kropkow :-)

Ela trzymam bardzo mocno kciuki :) nie stresuj się tak bardzo tym HSG dasz radę zobaczysz. Ja myslę,że to badanie może dużo wyjaśnić.

elcia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik a ta ksiazka to wersja papierowa czy ebook?

Ewik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    dziewczynki a tak z innej beczki czytałam wieczorem do poduszki książkę Bogny Pawalec serdecznie polecam jak się ma chwilę zwątpienia w staraniach i łapie dołki warto poczytać o historiach innych daje dużo pozytywnej energii :) może dlatego,że autorka jest psychologiem i terapeuta współpracuje ze stowarzyszeniem Nasz Bocian i kliniką Novum

Przeczytałam książkę Bogny Pawelec i ta drugą napisaną z dr Pabianem też... Z dr Pabianem też współpracuje. to właśnie on zdiagnozował mi pcos i niedoczynność tarczycy i zalecał też wizytę u pani psycholog.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • aja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Ewik a ta ksiazka to wersja papierowa czy ebook?

Z tego co mi wiadomo, to tylko w wersji papierowej. jest dostępna w hurtowniach, jakby jej nie było w księgarniach, to spokojnie można zamówić. 34,90zł kosztuje. ja prawie we jedne wieczór przeczytałam całą.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela można ją mieć nie tylko w wersji papierowej ja znalazłam audio...

na priv wysłałam linka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:45

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ