X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam rodzinkę w Zamościu :)

Kor_a, ewelina27, Vaniliaa lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilla - moi mieszkają w Wielączy koło Bodaczowa.

ewelina27, Vaniliaa lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Weszłam niepotrzebnie w konwersację z 19 latkami na temat zachodzenia w ciążę i przyszłam do Was, bo się kompletnie odmóżdżyłam. Czuję się jakby zaatakowały mnie psychofanki Biebera :P

:)

Ewik, Kor_a, ewelina27, Anielle, aja, marti_marti lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Cześć dziewczyny. Weszłam niepotrzebnie w konwersację z 19 latkami na temat zachodzenia w ciążę i przyszłam do Was, bo się kompletnie odmóżdżyłam. Czuję się jakby zaatakowały mnie psychofanki Biebera :P

:)

hehe ale się usmiałam

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholercia ale psikus u mnie znowu było tak ze rodzina meza dobrze sie znała z moją rodziną a dokładnie z dziadkami a my czyli ja i m poznaliśmy sie przez przypadek na ulicy nie wiedząc ze nasze rodziny od dawna sie razem spotykają na .....kielonku

Vaniliaa, Kor_a, marti_marti lubią tę wiadomość

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Vanilla - moi mieszkają w Wielączy koło Bodaczowa.

sprawdziłam na mapie googlowej :P to jeszcze kawałek i moje tereny ;)

O jak nas tu dużo łączy :)

Kor_a lubi tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    cholercia ale psikus u mnie znowu było tak ze rodzina meza dobrze sie znała z moją rodziną a dokładnie z dziadkami a my czyli ja i m poznaliśmy sie przez przypadek na ulicy nie wiedząc ze nasze rodziny od dawna sie razem spotykają na .....kielonku

ale to tak fajnie jak rodziny się już znają i lubią przynajmniej nie miałaś stresów przy poznawaniu :) po za tym fajna historia poznania, będziecie mieli co dzieciom opowiadać :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a tak z innej beczki czytałam wieczorem do poduszki książkę Bogny Pawalec serdecznie polecam jak się ma chwilę zwątpienia w staraniach i łapie dołki warto poczytać o historiach innych daje dużo pozytywnej energii :) może dlatego,że autorka jest psychologiem i terapeuta współpracuje ze stowarzyszeniem Nasz Bocian i kliniką Novum

Vaniliaa lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz zapodac tytuł chętnie przeczytam w pracy :)

Ewik lubi tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tym co maja dlugi weekend, ja i w czwartek i w piatek 12-sto godzinna zmiana w pracy, takie uroki pracy w hotelarstwie...
    A tak wogole to czekam niecierpliwie jak na szpilkach, dzisiaj 28dc i brzuch i krzyze pobolewaja, ale @ dalej nie ma, a ostatnie cykle mialam bardzo krotkie. Wiec jestem pelna nadzieji, moze w koncu sie udalo...
    Ogladalam ten filmik z dziadkiem ktory sie dowiaduje ze bedzie mial wnuka, az sie poryczalam :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    ale to tak fajnie jak rodziny się już znają i lubią przynajmniej nie miałaś stresów przy poznawaniu :) po za tym fajna historia poznania, będziecie mieli co dzieciom opowiadać :)
    Jeśli chodzi o nasz związek to na pewno jest co opowiadać między nami jest 10 lat różnicy i na początku nie byłam pewna czy to wszystko wyjdzie bo to jednak jest różnica wieku ale jak to moja mama mnie pocieszała psy na lata się nie gryzą i wszystko sie ułożyło jesteśmy ze soba ponad dwa lata po ślubie a od początku znajomości to ponad 7 lat

Vaniliaa, Ewik lubią tę wiadomość

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    Jeśli chodzi o nasz związek to na pewno jest co opowiadać między nami jest 10 lat różnicy i na początku nie byłam pewna czy to wszystko wyjdzie bo to jednak jest różnica wieku ale jak to moja mama mnie pocieszała psy na lata się nie gryzą i wszystko sie ułożyło jesteśmy ze soba ponad dwa lata po ślubie a od początku znajomości to ponad 7 lat
    99.gif no to już ładny staż :) po za tym miłość nie zna granic a 10 lat to wbrew pozorom nie jest jakoś niesamowicie wiele :) też mam takich znajomych i są zakochani szaleńczo w sobie a nikt im szans nie dawał

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koledzy mojego m to nie wierzyli ze sie zaręczył dopiero jak mieliśmy ślub to uwierzyli

Ewik lubi tę wiadomość

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki :-)
    Nadrabiam zaleglosci z forum. Dzis przyszla @ i to bolesna jak co miesiac.
    U mnie maraton po lekarzacj; jutro kardiolog, za tydzien szpital i badanie hsg, w srode gastrolog. Masakra :-/ dzis umowilam sie na hsg przed tel do lekarza mialam takiego nerwa ze chyba przed slubem i obrona mgr'a mialam mniejszego.

My na weekend sie nie wybieramy no chyba sa na sobote i niedziele na dacze w gory,ale nie wiem jak bede sie czula.
    My z mezem mamy ciekawa historie poznania az sami nieraz wspominamy :-)

Trzymam kciuki za wszystkie kobitki starajace sie w tym cyklu, oby byl wysyp zielonych kropkow :-)

Ewik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    możesz zapodac tytuł chętnie przeczytam w pracy :)

Bogda Pawalec - Opowieści terapeutyczne o niepłodności

a dzisiaj mam w planach poczytać jej druga pozycję - niepłodność pomoc medyczna i psychologiczna

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Witajcie kobitki :-)
    Nadrabiam zaleglosci z forum. Dzis przyszla @ i to bolesna jak co miesiac.
    U mnie maraton po lekarzacj; jutro kardiolog, za tydzien szpital i badanie hsg, w srode gastrolog. Masakra :-/ dzis umowilam sie na hsg przed tel do lekarza mialam takiego nerwa ze chyba przed slubem i obrona mgr'a mialam mniejszego.

My na weekend sie nie wybieramy no chyba sa na sobote i niedziele na dacze w gory,ale nie wiem jak bede sie czula.
    My z mezem mamy ciekawa historie poznania az sami nieraz wspominamy :-)

Trzymam kciuki za wszystkie kobitki starajace sie w tym cyklu, oby byl wysyp zielonych kropkow :-)

Ela trzymam bardzo mocno kciuki :) nie stresuj się tak bardzo tym HSG dasz radę zobaczysz. Ja myslę,że to badanie może dużo wyjaśnić.

elcia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik a ta ksiazka to wersja papierowa czy ebook?

Ewik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    dziewczynki a tak z innej beczki czytałam wieczorem do poduszki książkę Bogny Pawalec serdecznie polecam jak się ma chwilę zwątpienia w staraniach i łapie dołki warto poczytać o historiach innych daje dużo pozytywnej energii :) może dlatego,że autorka jest psychologiem i terapeuta współpracuje ze stowarzyszeniem Nasz Bocian i kliniką Novum

Przeczytałam książkę Bogny Pawelec i ta drugą napisaną z dr Pabianem też... Z dr Pabianem też współpracuje. to właśnie on zdiagnozował mi pcos i niedoczynność tarczycy i zalecał też wizytę u pani psycholog.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • aja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Ewik a ta ksiazka to wersja papierowa czy ebook?

Z tego co mi wiadomo, to tylko w wersji papierowej. jest dostępna w hurtowniach, jakby jej nie było w księgarniach, to spokojnie można zamówić. 34,90zł kosztuje. ja prawie we jedne wieczór przeczytałam całą.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela można ją mieć nie tylko w wersji papierowej ja znalazłam audio...

na priv wysłałam linka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:45

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ