X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuej wakacje, za duzo rzeczy juz odlozylismy w czasie z uwagi na ta ciaze ktorej jeszcze nie ma. I wtedy jest podwojny zawod, bo sie nie udalo i bo zrezygnowalo sie "na nic" z roznych malych przyjemnosci. Ale samolotu jednak nie planujemy. Za to 1600 km samochodem i zwiedzanie tak. Najwyzej sie anuluje jesli by sie tym razem udalo i samopoczucie by na to nie pozwzalalo. Chociaz jak mowia ciaza to nie choroba i mozna obok niej zyc normalnie wiec czemu nie wakacje.
    Nie chce juz z niczego rezygnowac bo wydaje mi sie ze i presja i zawod przy tym sa jeszcze wieksze.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka_ka, przyjedz do Polski i idz do dobrego specjalisty. Mieszkalam troche w Angli i nijak nie mam zaufajnia do tych lekarzy. Nie bierz jeszcze tej wizyty tak do siebie i nie zalamuj sie. To jeszcze nic nie znaczy. Przysylam wirtualne wsparcie. Oni na tych wyspach nie wiedza nawet co to nadzerka...

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Dziewczyny no masakra jakas...mam podejrzenie pcso :( liczne pecherzyki na jajnikach...usg robione w pierwszy dzień cyklu - dopiero wyniki u niej odebralam. W zyciu bym sie nie spodziewała, bo okres mam regularny, nie mam nadwagi, nie mam owlosienia...zapytałam jak potwierdzic diagnoze
    ? Nijak, starac sie mamy przez 2 lata, jak nie wyjdzie, to wtedy sie zgłosić. Progesteronu mi nie da, bo nigdy o takiej formie zachodzenia w ciaze nie slyszala hehe. Glupie, glupie UK! W maju kolejna wizyta dot. przegrody w maju, jak gin w szpitalu mi powie, ze moge brac progesteron, to mi bedzie przepisywala, jak nie, to bede chodziła prywatnie...

Pierwszy dół? Dzisiaj....

Magdalenka jak mieszkałam w UK i zachorowałam na zapalenie migdałków i z obolałym nosem, czołem i gardłem poleciałam do lekarza to...zalecił mi paracetamol i do łóżka.
    Dopiero przy następnej wizycie u innego lekarza dostałam antybiotyk! W UK jest jakaś plaga debilnych lekarzy. Postaraj się znaleźć kogoś innego, a poza tym - jeśli mieszkasz w większym mieście - na pewno macie jakąś polską przychodnię i polskich lekarzy. Przeszukaj w internecie.

Nikt nie będzie czekał i starał się na marne przez 2 lata skoro jest pcso. Co ta kobieta sobie wyobraża? Że Wam się nie śpieszy?

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    magdalenka_ka wrote:
    Dziewczyny no masakra jakas...mam podejrzenie pcso :( liczne pecherzyki na jajnikach...usg robione w pierwszy dzień cyklu - dopiero wyniki u niej odebralam. W zyciu bym sie nie spodziewała, bo okres mam regularny, nie mam nadwagi, nie mam owlosienia...zapytałam jak potwierdzic diagnoze
    ? Nijak, starac sie mamy przez 2 lata, jak nie wyjdzie, to wtedy sie zgłosić. Progesteronu mi nie da, bo nigdy o takiej formie zachodzenia w ciaze nie slyszala hehe. Glupie, glupie UK! W maju kolejna wizyta dot. przegrody w maju, jak gin w szpitalu mi powie, ze moge brac progesteron, to mi bedzie przepisywala, jak nie, to bede chodziła prywatnie...

Pierwszy dół? Dzisiaj....
    Faktycznie głupie to UK pod tym względem... jeśli to PCO (PCOS to cały zespół a nie tylko obraz jajników) to czekanie dwa lata pogorszy tylko sytuację...

Warto sprawdzić hormony - stosunek LH i FSH - przy PCOS jest zaburzony. No i poziom insuliny.
    Ja mam PCO, całe PCOS z resztą. Da się z tym żyć. Z leczeniem w ciążę zaszłam od razu, teraz cykle mam jak w książce prawie i mam nadzieję, że drugi raz też zajdę szybko. :)

Kiedy przyszedł dół? Po 10 miesiącach, kiedy test pokazał fałszywie dwie kreski a beta następnego dnia była idealnie zerowa. Drugi duży, kiedy lekarz po półtorej roku zwodził mnie mówiąc, że wszystko jest ok a nie było. Trzeci - największy po poronieniu. Teraz jest raz lepiej a raz gorzej - mam nadzieję, że lepiej będzie jak skończy się szlaban.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dzięki Wam za wsparcie :*

Przespalam się z problemem i z mężem ;) i już trochę lepiej...olewam angielskich pseudo lekarzy i będę chodzić do tej polskiej kliniki. Zastanawia mnie tylko czemu polski lekarz nie wspomniał nic o tych pecherzykach? Myślę, że najważniejsze starania już za nami w tym cyklu i teraz modlę się o pozytywny test za dwa tygodnie...

Miłego dnia!

Ewik, marti_marti lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!

Ja dzisiaj mam kolejną wizytę u ginekologa - tak jak ostatnio mam stres, ale chyba ogarnę :-) Dzień nie zaczął się fajnie, bo zapomniałam portfela i wszystkich dokumentów :-) Oby to nie był zły znak, a jedynie moje "ciążowe" roztargnienie.

Ja urlop mam już zaplanowany. 07.06 wyjeżdżamy do Jastarni. To będzie początek drugiego trymestru, więc tak w sam raz. Oby tylko pogoda dopisała. Ci którzy jeszcze nie wiedzą o ciąży bardzo się dziwią, że nie wybraliśmy gór jak co roku :-) A na majówkę jedziemy do Teściów oznajmić im radosną nowinę.

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki :)

Ja umieram dzisiaj kolejny dzień jakiś kosmos od zawsze mam bolesne ale od wczoraj po prostu nie ogarniam nic brzuch, mdłosci jade na ketonalu forte bo nie idzie funkcjonowac.

Kor_a daj znać co i jak na wizycie. Trzymamy oczywiście kciuki. Jestem pewna,że wszystko jest dobrze i zobaczysz swoja kruszynke.

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Cześć Dziewuszki :)

Ja umieram dzisiaj kolejny dzień jakiś kosmos od zawsze mam bolesne ale od wczoraj po prostu nie ogarniam nic brzuch, mdłosci jade na ketonalu forte bo nie idzie funkcjonowac.

Kor_a daj znać co i jak na wizycie. Trzymamy oczywiście kciuki. Jestem pewna,że wszystko jest dobrze i zobaczysz swoja kruszynke.
    oj biedactwo, wspieram

Ewik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka - grunt to się nie przejmować i działać dalej. Mam koleżankę w UK i jak tylko jest w PL, to robi komplet badań i komlet wizyt, bo tym lekarzom z UK nie wierzy. Głowa do góry, i jak będziesz w PL, to tu idź do lekarza.

Kora, owocnej wizyty, oby już było coś widać :)

Ewik - wspieram, ale jeszcze parę dni i można zacząć działać od nowa :)

A ja obejrzałam wczoraj piękny, choć 15-minutowy filmik: http://www.youtube.com/watch?v=1hwKIsxs15A
    Poczęcie to jest cud nad cudami!

Kor_a, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a za wizyte u gina 86.gif bedzie dobrze nie stresuj się.

A wszystkim życzę miłego i słonecznego jak u mnie dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 09:59

Kor_a, ewelina27 lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik na moje bóle działał tylko jeden lek Nimesil lub Aulin (ta sama substancja czynna). Jeśli masz naprawdę sile bóle to porozmawiaj z lekarzem, bo ten lek jest tylko na receptę.

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a dziękuje za informacje na pewno zapytam bo idzie się wykończyć

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, ściskam. U mnie dziś 2dc, także idziemy prawie łeb w łeb :*
    Dziewczyny, offtopicznie zapytam : jak wstawiacie te różne ciekawe emotki? Nie tylko takie zwykłe uśmieszki, ale i skaczące ludziki, fajne obrazki.

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Kor_a dziękuje za informacje na pewno zapytam bo idzie się wykończyć

Spróbuj, spróbuj - na mnie nic innego nie działa, a próbowałam już naprawdę rozmaitych leków. Te leki są zarówno w tabletkach jak i do rozpuszczania w wodzie. Te do rozpuszczania działają po ok. 30 minutach. Wystarczy jedna dawka dziennie.

Ewik, ulaa8 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam okropne bóle miesiączkowe i tez jadę na ketonalu forte. Jak niekiedy słyszę, jak dziewczyny biorą no spe na mocne bóle menstruacyjne to sobie myślę, że też takie bóle bym chciała mieć :P
    Ewik już niebawem kolejne dni płodne, szybko zleci zobaczysz :)

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasturcja jak klikniesz sobie na taki obrazek to Cię automatycznie przekieruje do obrazków :) i tam musisz skopiować dany link do danej grafiki :)

Nasturcja lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane w ten słoneczny dzien Ewik współczuje wiem doskonale co te bóle potrafią zrobić z człowiekiem ja gdy miałam takie bóle to lekarz przepisał mi własnie lutkę bo u mnie też niedomoga ciałka żóltego była tak wiec tule mocno Magdalenka grunt ze poelektryzowaliście sie z mężem a śluz nie zawsze musi wychodzić na zewnątrz niech lepiej siedzi w środku i działa cuda w organizmie mnie jakieś wirusisko chyba znowu napadło ponieważ boli mnie gardło katar i kicham jak kot mam tylko nadzieje ze szybko to spławię trzymam za was kciuki kochane żuczki

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie szybko działają i tylko raz dziennie. Ketonal musze 2 razy i wiadomo nie ma dobrego wpływu na serducho ale mus to mus przy nospie albo ibupromie nie była bym w stanie ruszyć ręką bo pierwsze 2-3dni są bardzo bolesne,że nie wiem co mnie bardziej boli brzuch,kręgosłup czy tyłek.

Maż mnie wczoraj pocieszył "kochanie jeszcze 5 dni i bedziesz miec spokój"

Tak Gwiazdeczko trzymam się tej mysli i mam nadzieję,że już niedługo będą upragnione 2 kreseczki u wszystkich i nie będziemy się musiały męczyć z okresem.

Za trzy dni zaczynam brać Donga :) i spróbuje testy ovu..

Gwiazdeczka27, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten filmik wymiata normalnie. jak ojciec dowiaduje się, że będzie dziadkiem. jego minki bezcenne :)

http://www.youtube.com/watch?v=q2sM7tzILeE

Ewik lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ