X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi wczoraj powiedział ze musze miec nadzieje ze sie tym razem udało bo nadzieja umiera ostatnia co dzień to zaskakuje mnie ten m ciesze sie bo widzę ze jemu też zależy tylko szkoda ze jeszcze nie ma tego bobasa we dwoje to jakoś razniej to wszystko przechodzic

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka dokładnie razem wszystko łatwiej znieść :) Mój Mąż też mnie bardzo wspiera może czasami okazuje to w taki sposób,że odbieram jakby mu nie zależało ale mimo wszystko potrafi wspierać bardzo.

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mój się boi @ bo pierwszego dnia jestem nie do zniesienia podobnie jak wychodzi jedna kreska ;P
    Wczoraj mówię : jutro rano sprawdzimy czy się udało i może zatestuje
    a mój maż :nieeee! wiesz jest za wcześnie, poczekaj jeszcze :P
    Uwielbia ten stan kiedy jestem jeszcze pełna opiumizmu i nastawiona na ciążę :) ale miał facet racje bo dzis spadek temperatury i @ czai się w pobliżu tylko testa bym straciła.

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzeba przyznać - cierpliwe te nasze chłopy :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mój też jest wręcz boski jak mam okres bo jestem mega zdołowana i rzucam piorunami nawet sama się na tym łapie, że nie kontroluje swojego zachowania.

Co do testowania mój ma takie samo zdanie :) ale czasami tak mnie wkurza tym,że jest taki spokojny jak jest jedna krecha i mi mówi "zobaczysz przecież się uda itp."

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w sumie dobrze też , że nas podtrzymują na duchu. Gorzej by było jak by z nami usiedli na kanapie i by razem z nami nad testem negatywnym flikali :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby tak ale czasmai trzeba z obu stron upuścić emocje

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Co do testowania mój ma takie samo zdanie :) ale czasami tak mnie wkurza tym,że jest taki spokojny jak jest jedna krecha i mi mówi "zobaczysz przecież się uda itp."

O to mnie wtedy wkurza jak mówi że się uda następnym razem :P ale w sumie wszystko mnie wtedy wkurza a tak dzień albo kilka godzin przed @ łapie mnie coś takiego że wszystko mnie smuci i bym pewnie beczała nawet przy jakiejś śmiesznej komedia :D więc mój ma nerwy ze stali, ale twierdzi że się przyzwyczaił

Dziewczyny wyjeżdżacie gdzieś na Majówkę???

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety w tym roku niestety nigdzie :( wszystko jest uzależnione od pracy męża. Mamy tylko w planach spotkać się ze znajomymi bo będziemy im pomagać w przeprowadzce, 2 może sobie gdzies wyskoczymy niedaleko tak żeby pospacerowac itp.

Vanilia a Wy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 14:05

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och ja jak nigdy mam nawet prawie tydzień wolnego w grafiku, i mieliśmy jechać nad morze, potem były góry a potem stwierdziliśmy że pogoda będzie kiepska :P
    Ale na jeden dziej ruszymy się gdzieś niedaleko a na weekend to może teścia odwiedzimy :)

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my też jesli pogoda dopisze :) właśnie szukam gdzie by sie udac w fajne miejsce i niedaleko

Vaniliaa lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy do Kazimierza bo po drodze do teściów i tam mają też domek więc nawet przespać by się było gdzie, może na kajaki się załapiemy bo znajomi nas ciągną na spływ.
    Ale nadrobimy bo od 19 do 1 czerwca mam urlop zaległy i od 7 do 22 czerwca mam gruszowe więc prawie miesiąc wolnego minę czeka :D i też planów nie mamy

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o prosze super :) tylko pozazdrościc

ja nie wiem czy mój małż w tym roku będzie miał wolne jesli by sie udało to na kilka dni w góry bo uwielbiamy nad może krócej niż 8 dni się nie opłaca bo za daleko

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia - ja mam teściów w okolicach Zamościa :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do Was pytanie, może któraś mi wytłumaczy.
    Przez dwa dni robiłam testy owulacyjne. pierwszego dnia dwie kreski bardzo mocne nawet ta przy "T" mocniejsza" następnego dnia zrobiłam znowu test owulacyjny ( miałam tego dnia straszny ból owulacyjny) i również dwie mocne krechy przy "T" również mocniejsza ( serduszkowaliśmy) dzisiaj zrobiłam test i już jest jedna kreska( druga przy "T" bardzo słabiusieńka) - czyli negatywny. Pytanie moje brzmi, czy dzisiaj jeszcze serduszkować aby zwiększyć szanse na poczęcie, czy już jest po owulacji i są marne szanse, żeby coś jeszcze tak na wszelki wypadek wskórać :) Czy właśnie przeciwnie, jeszcze można by było się postarać. Jakie jest Wasze zdanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 14:36

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka - ja sugerowałabym się jeszcze temperaturą. Test owulacyjny pokazuje, że organizm przygotowuje się do owulacji, a wzrost tempki pokazuje, ze już wystąpiła. Ja do wzrostu bym "walczyła" :-)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochana za odpowiedź :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia do kazimierza Dolnego sie wybierasz to blisko mnie bo ja jestem z Opola Lubelskiego Zapraszam Kora tez w Lubelskim zawitasz zapraszam zapraszam Gwiazdeczka jesli masz ochotę sie poelektryzować to do dzieła a nóż widelec może właśnie trafisz ja szczerze jeszcze nie mam planów co i jak wszystko wyjdzie w praniu

Kor_a lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - ja mam całą rodzinę w Lubelskim w okolicach Łęcznej :-) A Męża z Zamościa poznałam w Katowicach - ot taki zbieg okoliczności :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Vanilia - ja mam teściów w okolicach Zamościa :-)
    oo to ja jestem z Okolic ;)
    Kor_a wrote:
    Ewelina - ja mam całą rodzinę w Lubelskim w okolicach Łęcznej :-) A Męża z Zamościa poznałam w Katowicach - ot taki zbieg okoliczności :-)
    hehe no to mój mąż stamtąd :D zbieg okoliczności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 14:52

Kor_a, ewelina27 lubią tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ