X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik dzięki za linka :-)

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś daj znać jak dzisiejsza wizyta u endokrynologa :)

Kor_a o Twojej wizycie też pamiętamy i czekamy na informacje :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz nie dal rady dac nasienia do badania. Zestresowal sie w tym pokoju i koniec. Szkoda mi sie go zrobilo.
    Teraz bedzie potrzebowal gdzies miesiac czasu, zeby sie uspokoic i przestac o tym myslec, bo on taki wrazliwy :)
    Postanowilam, ze za miesiac ja z nim pojde do tego pokoju w klinice jesli mi pozwola. Myslicie, ze zona moze wejsc z mezem do srodka i tam sobie troche pobroic?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle,że nie będzie problemu. U nas w PL nie robią z tym problemu.
    Daj mu czas i nic nie wspominaj o badaniu nasienia, sam musi to przetrawic

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj zadzwonił do 'kliniki' badania nasienia i umówił się na przyszłą środę. Pytałam go, jak się z tym czuje, a on że w ogóle o tym nie myśli i się nie przejmuje, może dlatego, że sam wyszedł z pomysłem, on ogólnie jest taki, że często się bada, więc może potraktuje to jak kolejne badanie.

Nasturcja, myślę, że możesz wejść z mężem i trochę go nastroić :) Nie wspominaj na razie o tym, niech przywyknie do myśli, żeby się nie stresował.

Ewik, fajnie poczytać takie mądre książki, nabieramy dystansu do tego wszystkiego...

A my na majówkę jedziemy od moich rodziców aż po teściów, i wreszcie siądziemy w domu i odpoczniemy, bo pracy jest po czubek nosa. W wakacje planujemy jechać dalej, a teraz zbieramy siły (i kasę ;) ).

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było tak samo - Mężowi się stres włączył i nawet jak przyszłam do niego (nikt nie robił problemu, nawet nikt nie pytał, bo pokoik był zupełnie z boku) nic z tego nie wyszło. Strasznie mi go szkoda było. :( W każdym razie wyszliśmy z kliniki, uspokoił się i tego samego dnia jeszcze udało się dowieźć próbkę. ;)
    Nasturcja wrote:
    A moj maz nie dal rady dac nasienia do badania. Zestresowal sie w tym pokoju i koniec. Szkoda mi sie go zrobilo.
    Teraz bedzie potrzebowal gdzies miesiac czasu, zeby sie uspokoic i przestac o tym myslec, bo on taki wrazliwy :)
    Postanowilam, ze za miesiac ja z nim pojde do tego pokoju w klinice jesli mi pozwola. Myslicie, ze zona moze wejsc z mezem do srodka i tam sobie troche pobroic?

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś tylko szybko Was pozdrawiam, bo najpierw dlugo w pracy a teraz walczę z PITem, który 2 miesiące temu został rzucony w kąt jak się okazało, że mamy dopłatę

Ida, Kora odezwijcie się

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpileczko my Ciebie tez pozdrawiamy :) Ida i Kor_a na pewno dadza znac co i jak musimy byc cierpliwe :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadzą, dadzą, a przynajmniej ja :-)

Dzidziolek się pokazał - ma 0,97 cm długości i bije mu serduszko :-) Wg USG to 7t0d (+-4 dni) więc praktycznie się zgadza. Wszystko ok, dostałam witaminy prenatalne, założono mi kartę ciąży i widzimy się z lekarzem za 4 tygodnie. W okolicach 12 tygodnia mam zrobić usg prenatalne oraz badania laboratoryjne i się zgłosić.

Obraz z USG najbardziej przeżywał mój Mąż - tak patrzył w ten monitor, że nawet przez moment na mnie nie spojrzał :-) Nie posłał mi nawet ułamka spojrzenia :-) Ale nie powiem - mi też zakręciła się łezka w oku :-)

marti_marti, Ewik, magdalenka_ka, Nasturcja, aja, ash, Anielle, ewelina27, ulaa8 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze, niech się dobrze rozwija, a mamusia dobrze czuje :)
    Ach ci mężczyźni, niby takie chojraki, a jak przyjdzie co do czego to gorzej niż my :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę,że wszystko dobrze :) od rana same dobre wiadomości.
    Super,że fasolka się ujawniła :) dbajcie o siebie.

U mnie też dobre wiadomości dostałam z rana smsa od mojej ginekolog z prosba o kontakt bo chce mnie wziasc na badania zaraz po dlugim week.. dodatkowo M.udalo sie wyrwać kilka dni wolnego akurat na teoretyczne "płodziaki"

magdalenka_ka, Anielle lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w ten piękny poranek
    Kora bardzo się cieszę

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a powodzenia i spokoju :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a super wieści. To musi być niesamowite uczucie widzieć bijące serduszko na monitorze <3

Miłego dnia dziewczyny. Pozdrawiam z tropików. U nas dzisiaj ponad 40 stopni.

• ash Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora cieszę się bardzo i trzymam kciuki za spokojną ciąże.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was chyba nigdy nie opuszczę:-) - na forum dla ciężarówek moja wiadomość przeszła bez echa, a Wy się cieszycie, trzymacie kciuki..... dziewczyny do roboty - założymy sobie wątek do ciężarówek z rocznika 86 :-)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myśle,że nas nie opuścisz :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a gratulacje, mam nadzieje ze dolacze do Ciebie za niedlugo, to pierwszy cykl kiedy realnie mi sie wydaje ze sie udalo. 29 d cyklu, @ brak, rano zrobilam test ciazowyi wyszla bladziusienka druga kreseczka, ledwo widoczna, ale jednak cos tam bylo. Nie moge sie na niczym skupic w pracy...

Gwiazdeczka27, Nasturcja, Ewik, ewelina27, Vaniliaa, magdalenka_ka, Sis, Sis, _Ania_, Mimi86, Eklerka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle - ja miałam tak samo z pierwszym testem :-) Za dwa dni była już mocniejsza :-)Po cichu już gratuluję :-)

ewelina27, Mimi86 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, oj z tego co widzę, to będziemy gratulować niedługo ! :)

Kor_a - z chęcią założymy taki wątek, niech tylko się nam uda..

U mnie te temperatury jak wzrosły, to stoją na tym samym poziomie, ani dolin ani wyżyn, linia prosta :/

ewelina27 lubi tę wiadomość

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ