X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik dzięki za linka :-)

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś daj znać jak dzisiejsza wizyta u endokrynologa :)

Kor_a o Twojej wizycie też pamiętamy i czekamy na informacje :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz nie dal rady dac nasienia do badania. Zestresowal sie w tym pokoju i koniec. Szkoda mi sie go zrobilo.
    Teraz bedzie potrzebowal gdzies miesiac czasu, zeby sie uspokoic i przestac o tym myslec, bo on taki wrazliwy :)
    Postanowilam, ze za miesiac ja z nim pojde do tego pokoju w klinice jesli mi pozwola. Myslicie, ze zona moze wejsc z mezem do srodka i tam sobie troche pobroic?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle,że nie będzie problemu. U nas w PL nie robią z tym problemu.
    Daj mu czas i nic nie wspominaj o badaniu nasienia, sam musi to przetrawic

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj zadzwonił do 'kliniki' badania nasienia i umówił się na przyszłą środę. Pytałam go, jak się z tym czuje, a on że w ogóle o tym nie myśli i się nie przejmuje, może dlatego, że sam wyszedł z pomysłem, on ogólnie jest taki, że często się bada, więc może potraktuje to jak kolejne badanie.

Nasturcja, myślę, że możesz wejść z mężem i trochę go nastroić :) Nie wspominaj na razie o tym, niech przywyknie do myśli, żeby się nie stresował.

Ewik, fajnie poczytać takie mądre książki, nabieramy dystansu do tego wszystkiego...

A my na majówkę jedziemy od moich rodziców aż po teściów, i wreszcie siądziemy w domu i odpoczniemy, bo pracy jest po czubek nosa. W wakacje planujemy jechać dalej, a teraz zbieramy siły (i kasę ;) ).

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było tak samo - Mężowi się stres włączył i nawet jak przyszłam do niego (nikt nie robił problemu, nawet nikt nie pytał, bo pokoik był zupełnie z boku) nic z tego nie wyszło. Strasznie mi go szkoda było. :( W każdym razie wyszliśmy z kliniki, uspokoił się i tego samego dnia jeszcze udało się dowieźć próbkę. ;)
    Nasturcja wrote:
    A moj maz nie dal rady dac nasienia do badania. Zestresowal sie w tym pokoju i koniec. Szkoda mi sie go zrobilo.
    Teraz bedzie potrzebowal gdzies miesiac czasu, zeby sie uspokoic i przestac o tym myslec, bo on taki wrazliwy :)
    Postanowilam, ze za miesiac ja z nim pojde do tego pokoju w klinice jesli mi pozwola. Myslicie, ze zona moze wejsc z mezem do srodka i tam sobie troche pobroic?

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś tylko szybko Was pozdrawiam, bo najpierw dlugo w pracy a teraz walczę z PITem, który 2 miesiące temu został rzucony w kąt jak się okazało, że mamy dopłatę

Ida, Kora odezwijcie się

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpileczko my Ciebie tez pozdrawiamy :) Ida i Kor_a na pewno dadza znac co i jak musimy byc cierpliwe :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadzą, dadzą, a przynajmniej ja :-)

Dzidziolek się pokazał - ma 0,97 cm długości i bije mu serduszko :-) Wg USG to 7t0d (+-4 dni) więc praktycznie się zgadza. Wszystko ok, dostałam witaminy prenatalne, założono mi kartę ciąży i widzimy się z lekarzem za 4 tygodnie. W okolicach 12 tygodnia mam zrobić usg prenatalne oraz badania laboratoryjne i się zgłosić.

Obraz z USG najbardziej przeżywał mój Mąż - tak patrzył w ten monitor, że nawet przez moment na mnie nie spojrzał :-) Nie posłał mi nawet ułamka spojrzenia :-) Ale nie powiem - mi też zakręciła się łezka w oku :-)

marti_marti, Ewik, magdalenka_ka, Nasturcja, aja, ash, Anielle, ewelina27, ulaa8 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze, niech się dobrze rozwija, a mamusia dobrze czuje :)
    Ach ci mężczyźni, niby takie chojraki, a jak przyjdzie co do czego to gorzej niż my :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę,że wszystko dobrze :) od rana same dobre wiadomości.
    Super,że fasolka się ujawniła :) dbajcie o siebie.

U mnie też dobre wiadomości dostałam z rana smsa od mojej ginekolog z prosba o kontakt bo chce mnie wziasc na badania zaraz po dlugim week.. dodatkowo M.udalo sie wyrwać kilka dni wolnego akurat na teoretyczne "płodziaki"

magdalenka_ka, Anielle lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w ten piękny poranek
    Kora bardzo się cieszę

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a powodzenia i spokoju :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a super wieści. To musi być niesamowite uczucie widzieć bijące serduszko na monitorze <3

Miłego dnia dziewczyny. Pozdrawiam z tropików. U nas dzisiaj ponad 40 stopni.

• ash Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora cieszę się bardzo i trzymam kciuki za spokojną ciąże.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was chyba nigdy nie opuszczę:-) - na forum dla ciężarówek moja wiadomość przeszła bez echa, a Wy się cieszycie, trzymacie kciuki..... dziewczyny do roboty - założymy sobie wątek do ciężarówek z rocznika 86 :-)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myśle,że nas nie opuścisz :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a gratulacje, mam nadzieje ze dolacze do Ciebie za niedlugo, to pierwszy cykl kiedy realnie mi sie wydaje ze sie udalo. 29 d cyklu, @ brak, rano zrobilam test ciazowyi wyszla bladziusienka druga kreseczka, ledwo widoczna, ale jednak cos tam bylo. Nie moge sie na niczym skupic w pracy...

Gwiazdeczka27, Nasturcja, Ewik, ewelina27, Vaniliaa, magdalenka_ka, Sis, Sis, _Ania_, Mimi86, Eklerka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle - ja miałam tak samo z pierwszym testem :-) Za dwa dni była już mocniejsza :-)Po cichu już gratuluję :-)

ewelina27, Mimi86 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, oj z tego co widzę, to będziemy gratulować niedługo ! :)

Kor_a - z chęcią założymy taki wątek, niech tylko się nam uda..

U mnie te temperatury jak wzrosły, to stoją na tym samym poziomie, ani dolin ani wyżyn, linia prosta :/

ewelina27 lubi tę wiadomość

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ