Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasturcja wrote:Anielle ja mam urodzinki dzień przed Tobą czyli 17 maja
Pochwal się nam jutro wynikami testu :*
Magdalenka udanego urlopu. Wypoczywaj do woli i nie myśl o tym czy się już tam coś w środku zapładnia. Większość dziewczyn mówi, że jak się zapomina o staraniach to wtedy się zachodziNasturcja, Anielle, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Fajnie, że pytałyście o mnie. Podglądałam
A więc tak - mam Hashimoto. Niestety, pani endokrynolog tak stwierdziła, niestety jedynie po wynikach. Do pełnej diagnostyki brakuje usg, na które idę we wtorek. Na szczęście wszystkie inne parametry mam w normie, więc objawów choroby nie mam żadnych. Na TSH dostałam Letrox. Za 4 tygodnie kontrola z nowymi wynikami.
Lekarka powiedziała, że gdyby nie to że się staramy o dziecko, to nie robiłaby nic z moimi wynikami. Ale podczas starań warto jest zbić tsh do 1. Mam nadzieję, że pomoże.
To tyle u mnie. Dziś zaczyna się długi weekend Uff, odpocznę
I może będzie mnie tu więcejewelina27 lubi tę wiadomość
-
Juz przeczytalam w pmietniczku. Kochana bedzie dobrze najwazniejsze ze zaczeliscie badania ja tez biore letrox od 7 miesiecy po 1 tab. Popieram ze trzeba zbic TSH to samo mowil mi moj lekarz. Bedzie dobrze nie ma innej opcji ja caly czas wierze ze mimo przeciwnosci losu damy wszystkie rade
Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nasturcja wrote:Iduś kochanie, a czy to Hashimoto jest poważne? Brzmi bardzo po japońsku. Co to jest?
To tak w skrócie, o ile dobrze rozumiem tą chorobę.ewelina27 lubi tę wiadomość
-
Kurcze ale na moj gust masz niskie antyprzeciwciala jak na hashimoto bo o ile pamietam wyszlo Ci 133 a to dziadostwo sie stwierdza przy znacznie przekroczonych wynikach
Mysle,ze po Letroxie po malu wszystko sie wyprostuje u mnie ten lek byl trafiony od poczatku dobrze go tolerowalam i tarczyca tez bo ladnie zbija wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 19:37
-
nick nieaktualny
-
Jesli lekarz stwierdza hashimoto jest to niestety choroba do konca zycia, tarczyca tak jakby sama przeciwko sobie wytwarzala przeciwciala ktore tworza ten stan zapalny. Bierze sie leki i jest sie pod kontrola lekarza. Ale mozna zajsc w ciaze mimo wszystko trzeba tylko sie badac regularnie brac leki itp. W rodzinie meza ma babcia mama zadna z nich nie miala problemu z poczeciem dzieciatka szwagierka tez ma i tez nie miala problemow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 19:52
-
Ida wrote:Cześć Dziewczyny! Fajnie, że pytałyście o mnie. Podglądałam
A więc tak - mam Hashimoto. Niestety, pani endokrynolog tak stwierdziła, niestety jedynie po wynikach. Do pełnej diagnostyki brakuje usg, na które idę we wtorek. Na szczęście wszystkie inne parametry mam w normie, więc objawów choroby nie mam żadnych. Na TSH dostałam Letrox. Za 4 tygodnie kontrola z nowymi wynikami.
Lekarka powiedziała, że gdyby nie to że się staramy o dziecko, to nie robiłaby nic z moimi wynikami. Ale podczas starań warto jest zbić tsh do 1. Mam nadzieję, że pomoże.
To tyle u mnie. Dziś zaczyna się długi weekend Uff, odpocznę
I może będzie mnie tu więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:31
-
Ida nie martw się, Hashimoto może miłe nie jest, ale da się kontrolować - leki i regularne badania i jest ok Mam koleżankę co choruje a zaszła w ciążę dwa razy bez problemu - właśnie za miesiąc rodzi drugie dziecko.
A mi się @ zgubiła... dziś powinna być a tu ni widu ni słychu //
Dużo nas majówek tutaj - ja kończę 28 lat 20 majaszpilka, Ida lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewelinka smaka mi zrobilas mniam
Siedze nad ksiazkami i juz mi sie nie chce a tyle do zrobienia mam. Ale co tam jutro 1 maj za kilkanascie dni mamy z Mezem rocznice akurat bedzie mial wolne ja tez cos wykombinuje i bedzie super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:51
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Ja mam 133 przy normie do 34 i owszem, czytałam, by zdiagnozować Hashimoto musiałabym mieć o wiele więcej przekroczoną normę. Ale wg mojej endo jeśli mam antygeny to znaczy że mam i tyle. Dziś mam 133 a jutro 500. No nie wiem, bo jeszcze nie miałam usg, a to będzie jedynie potwierdzeniem. W każdym razie nie załamuję się, bo wiem że ciąża przy lekach i kontroli jest możliwa i to całkiem zwyczajnie
Byłam na rolkach i fantastycznie się odstresowałam
I ja sądzę, że w maju będzie zielono u nasEwik, ewelina27 lubią tę wiadomość