X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Anielle ja mam urodzinki dzień przed Tobą czyli 17 maja ;)
    Pochwal się nam jutro wynikami testu :*

Magdalenka udanego urlopu. Wypoczywaj do woli i nie myśl o tym czy się już tam coś w środku zapładnia. Większość dziewczyn mówi, że jak się zapomina o staraniach to wtedy się zachodzi :)
    No to i ja dopisuję się na 18 maja z urodzinami :)

Nasturcja, Anielle, ewelina27 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zycze Wam udanego weekendu :-)

Ewik, szpilka, ewelina27 lubią tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora zazdroszczę :)) ja już nie mogę się doczekać aż zobaczę usg i przekonam się że wszystko jest ok.. :)

Anielle trzymam mocno kciuki !!

Miłego długiego weekendu :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Fajnie, że pytałyście o mnie. Podglądałam :)

A więc tak - mam Hashimoto. Niestety, pani endokrynolog tak stwierdziła, niestety jedynie po wynikach. Do pełnej diagnostyki brakuje usg, na które idę we wtorek. Na szczęście wszystkie inne parametry mam w normie, więc objawów choroby nie mam żadnych. Na TSH dostałam Letrox. Za 4 tygodnie kontrola z nowymi wynikami.

Lekarka powiedziała, że gdyby nie to że się staramy o dziecko, to nie robiłaby nic z moimi wynikami. Ale podczas starań warto jest zbić tsh do 1. Mam nadzieję, że pomoże.

To tyle u mnie. Dziś zaczyna się długi weekend :) Uff, odpocznę :)
    I może będzie mnie tu więcej ;)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz przeczytalam w pmietniczku. Kochana bedzie dobrze najwazniejsze ze zaczeliscie badania :) ja tez biore letrox od 7 miesiecy po 1 tab. Popieram ze trzeba zbic TSH to samo mowil mi moj lekarz. Bedzie dobrze nie ma innej opcji ja caly czas wierze ze mimo przeciwnosci losu damy wszystkie rade

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś kochanie, a czy to Hashimoto jest poważne? Brzmi bardzo po japońsku. Co to jest?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja najprosciej mowiac jest to zapalenie tarczycy ale wbrew temu co sie o tym mowi da sie z tym normalnie zyc i funkcjonowac trzeba tylko zazywac leki jak przy kazdej chorobie tarczycy

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Iduś kochanie, a czy to Hashimoto jest poważne? Brzmi bardzo po japońsku. Co to jest?
    To choroba autoimmunologiczna, często współistniejąca z innymi przewlekłymi chorobami. Antygeny mogą nie dopuszczać do zagnieżdżenia się zarodka, gdyż organizm uznaje je jako obce i zwalcza.

To tak w skrócie, o ile dobrze rozumiem tą chorobę.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale na moj gust masz niskie antyprzeciwciala jak na hashimoto bo o ile pamietam wyszlo Ci 133 a to dziadostwo sie stwierdza przy znacznie przekroczonych wynikach

Mysle,ze po Letroxie po malu wszystko sie wyprostuje u mnie ten lek byl trafiony od poczatku dobrze go tolerowalam i tarczyca tez bo ladnie zbija wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 19:37

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie jest nic groźnego i da się w pełni wyleczyć/kontrolować lekami?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli lekarz stwierdza hashimoto jest to niestety choroba do konca zycia, tarczyca tak jakby sama przeciwko sobie wytwarzala przeciwciala ktore tworza ten stan zapalny. Bierze sie leki i jest sie pod kontrola lekarza. Ale mozna zajsc w ciaze mimo wszystko trzeba tylko sie badac regularnie brac leki itp. W rodzinie meza ma babcia mama zadna z nich nie miala problemu z poczeciem dzieciatka szwagierka tez ma i tez nie miala problemow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 19:52

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Cześć Dziewczyny! Fajnie, że pytałyście o mnie. Podglądałam :)

A więc tak - mam Hashimoto. Niestety, pani endokrynolog tak stwierdziła, niestety jedynie po wynikach. Do pełnej diagnostyki brakuje usg, na które idę we wtorek. Na szczęście wszystkie inne parametry mam w normie, więc objawów choroby nie mam żadnych. Na TSH dostałam Letrox. Za 4 tygodnie kontrola z nowymi wynikami.

Lekarka powiedziała, że gdyby nie to że się staramy o dziecko, to nie robiłaby nic z moimi wynikami. Ale podczas starań warto jest zbić tsh do 1. Mam nadzieję, że pomoże.

To tyle u mnie. Dziś zaczyna się długi weekend :) Uff, odpocznę :)
    I może będzie mnie tu więcej ;)
    czekałyśmy na wieści myślę, że na usg nic nie znajdą tych aTPO nie masz dużo, ale lepiej dmuchac na zimne i brać leki na tarczyce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:31

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida nie martw się, Hashimoto może miłe nie jest, ale da się kontrolować - leki i regularne badania i jest ok :) Mam koleżankę co choruje a zaszła w ciążę dwa razy bez problemu - właśnie za miesiąc rodzi drugie dziecko.

A mi się @ zgubiła... dziś powinna być a tu ni widu ni słychu :///

Dużo nas majówek tutaj - ja kończę 28 lat 20 maja :)

szpilka, Ida lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida trzymam mocno kciuki za Ciebie za wszystkie trzymam i oby ten maj był owocny we wzroście liczebności mam z czarnobyla

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane weekend sie zaczął wiec życzę wam smacznej kiełbaski i zimniutkiego piwka co by kiełbaska miała w czym pływać

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka smaka mi zrobilas :) mniam

Siedze nad ksiazkami i juz mi sie nie chce a tyle do zrobienia mam. Ale co tam jutro 1 maj za kilkanascie dni mamy z Mezem rocznice akurat bedzie mial wolne ja tez cos wykombinuje i bedzie super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:51

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajmiemy sie przygotowaniami do majówek to i zapomnimy o staraniach i sie dopiero posypią serduszka

szpilka lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :)

Ja mam 133 przy normie do 34 i owszem, czytałam, by zdiagnozować Hashimoto musiałabym mieć o wiele więcej przekroczoną normę. Ale wg mojej endo jeśli mam antygeny to znaczy że mam i tyle. Dziś mam 133 a jutro 500. No nie wiem, bo jeszcze nie miałam usg, a to będzie jedynie potwierdzeniem. W każdym razie nie załamuję się, bo wiem że ciąża przy lekach i kontroli jest możliwa i to całkiem zwyczajnie :)

Byłam na rolkach i fantastycznie się odstresowałam :)

I ja sądzę, że w maju będzie zielono u nas :)

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ja juz zaplnowalam nasz rocznicowy wypad :)

I wlasnie trzeba sobie szukac takich zajec odstresowujacych :) ja od kilku dobrych tygodni chodze na basen raz w tyg. I ma to na mnie zbawienny wplyw :)

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a która rozbiła 200 stronę? :)

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ