X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - przykro mi... Tym bardziej, że musiałaś tyle czekać... Oj :(
    Ale nowy cykl - nowe nadzieje. Masz Donga? Będziemy testować ;)

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Kochane już nie musicie trzymać kciuków pod sam wieczór przyszła zołza tak jak mówiłam, nie mogło być inaczej. Trzymam za Was kciuki :)

Ewik, życzę w takim razie dalszej wytrwałości i oby w tym cyklu się udało.

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym cyklu clo i dong;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, ale z tego co widzę na Twoim wykresie to @ jeszcze nie rozkręciła się na dobre. Wielkiego spadku temperatury też nie masz, tak jak ja na przykład.
    Nie wiem, to jest naprawdę dziwne. Jeśli rzeczywiście przyszedł u Ciebie normalny okres to zastanawiam się dlaczego tak późno? Czyżby po antybiotykach przesunął się aż o tyle dni? To chyba nie jest możliwe. Dzisiaj ginekolog niech Cię porządnie przebada kochana. Ściskam mocno :*

• Izik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik nie ma tego złego przynajmniej zostajesz z nami a tak to byśmy bardzo tęskniły;-)
    Nie martw się uda się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 07:52

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SIS - gratuluję!!!! Jest nas coraz więcej - chyba założę wątek zaciążone z rocznika 86 :-) Z tego co piszesz to masz objawy jak ja na początku - też zasypiałam o 20.00 :-)

Ewik - szkoda, ale w końcu musi się udać!

Co do testów owulacyjnych to ja stosowałam - u mnie pozytywne wychodziły raz w miesiącu. Robiłam je pomiędzy 17, a 18 wieczorem. Na 2 godziny przed ograniczałam picie. U mnie zawsze po pozytywnym teście za 13 dni pojawiał się @. Ja im zaufałam dlatego, że tempka wzrasta po owulacji, a test pokazuje, ze organizm się do niej zbliża, więc czas na działanie :-) Kiedyś już chyba pisałam tutaj na ten temat i chyba nawet wklejałam linka do instrukcji.

Ewik, Sis lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po ilu miesiącach starań dopadł Was tzw.pierwszy dół i chęć poddania się?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Nasturcja mnie dokładnie wczoraj tym bardziej że okres zbiegł się z wizytą znajomych z dzieciaczkami 3 latka a drugie 7 miesiecy i pierwszy raz miałam mega dol

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturacja - u mnie szybko. Po drugim miesiącu. Należę do niecierpliwców...

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja po 6 cyklach :P miałam ochotę wyrzucić termometr i wszystko co mi przypominało o dzieciach.
    A takie chwile w których najbardziej to odczuwam to tak jak każda pewnie jak zamiast dzidzi jest @ pierwszy dzień jest tragiczny. Choć Kochane w tym cyklu czekam na @ więc nie przewiduje dołków.

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chec poddania sie to jeszcze nie, ale jak ostatnio dowiedzialam sie ze moja serdeczna przyjaciolka ktora zaczela sie starac kilka dobrych miesiecy pozniej niz my napisala mi ze jest w 2 miesiacy to po raz pierwszy sie rozryczalam. Moja pierwsza reakcja to byla wielka radosc a zaraz potem strach, ze moze z nami jest cos nie tak. No ale pomoglyscie mi bo przynajmniej widze ze nie jestem jakims dziwolagiem i ze to normalne ze czasem sie trzeba dluzej starac:)
    No i standardowo jak na swieta bozego narodzenia wszyscy dziecka zyczyli to troche przykro bylo, ale to na chwile tylko a potem sobie czlowiek probuje wytlumaczyc ze ludzie tego ze zlymi intencjami nie mowia.

Vaniliaa lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki!

U mnie pierwszy dół był na przełomie września i października (czyli po 5 miesiącach starań), bo to było po naszych wspaniałych wakacjach, po których wyobrażałam sobie, że musi zaskoczyć. Drugi - mniejszy - był w Boże Narodzenie, bo to taki rodzinny czas, no i w życzeniach też się dzidziuś pojawiał.
    Kolejnych nie przewiduję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 09:29

Vaniliaa lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik Kochana, bardzo mi przykro, już byłam pewna, że będę gratulować :( Ale kiedyś na pewno będę, więc głowa do góry, nowy cykl, nowe starania.

W każdym miesiącu jest mniejszy lub większy dołek, ale już taka nasza natura. Co najlepsze - same wiemy, że bez zamartwiania i kontrolowania by szybciej zaskoczyło, a robimy świadomie odwrotnie. Ach ta psychika...

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dolek wlasnie sie pojawil. Czyli po 5 miesiacach staran. Tym razem biore meza pod lupe i kazalam mu zbadac jakosc nasienia. A ze jest cukrzykiem (ale nie takim, ktory musi brac insuline) wiec jest ryzyko, ze jakosc nasienia moze byc oslabiona. W tym tygodniu na pewno udamy sie do laboratorium i w koncu wykonamy ten test. Maz poddenerwowany troche chodzi, widze po nim, ze dla niego to takie troche "ponizajace" robic taki test, ale zapewniam go, ze to przeciez normalne i wiekszosc par robi sobie takie testy nawet na poczatku staran, zeby nie miec watpliwosci.

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż sam wpadł na taki pomysł (aż byłam zdziwiona i pytałam, czemu chce), że zrobi sobie badanie nasienia. Sam znalazł gdzie co i jak i w tym tygodniu ma jechać. Niech jedzie, ja się badam, to on też może.

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Pani doktor powiedziała mi kiedyś, że jak przez pół roku nie uda się zajść w ciążę to będziemy szukać przyczyn, ale do tego czasu nie ma się co spinać. Wielu lekarzy mówi, że trzeba czekać rok i dopiero wtedy można się martwić, ale ja wiem jak boli każda @, która się pojawi.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja http://emoty.blox.pl/resource/friends.gif nie dołuj się wiem że to trudne czasem ale pomyśl że na pewno wam się w końcu uda a może to będzie ten cykl.
    Mi gin powiedziała że faceci przebadać się powinni po roku starań bez efektu.
    Jednak jeśli uważasz że powinniście i są ku temu przesłanki to nie ma co się zastanawiać. Badanie ani bolesne ani poniżające według mnie.

Nasturcja lubi tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    moja Pani doktor powiedziała mi kiedyś, że jak przez pół roku nie uda się zajść w ciążę to będziemy szukać przyczyn, ale do tego czasu nie ma się co spinać. Wielu lekarzy mówi, że trzeba czekać rok i dopiero wtedy można się martwić, ale ja wiem jak boli każda @, która się pojawi.

Moja ginekolog kazala nam wrocic po 6 miesiacach w razie nieudanych prob i zrobic badania mezowi najpierw. U mnie zalecane badania po roku czasu. U meza po 6 miesiacach ze wzgledu na cukrzyce. Co prawda ta pani ginekolog byla w innym kraju, wiec nie mamy juz z nia kontaktu, ale 5 miesiecy juz minelo i uznalam, ze nie ma co czekac jeszcze miesiaca i juz teraz niech sie maz zbada. Troche sie boje, ale wole wiedziec niz tak siedziec w niepewnosci.

Kor_a lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że sami najlepiej wiecie kiedy trzeba zacząć działać w kierunku badań - nam pozostaje Cię wspierać i pocieszać!

Nasturcja lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane żuczki jestem spokojna o ten cykl bo w następnym ide na testosteron i estriadol i wiem na czym stoję życzę wam takiego spokoju choć też jestem świadoma że chandra dorwie mnie przy najbliższej okazji cóż poradzić taka psychika przecież kobieta zmienną jest dobrze ze mój m zemną wytrzymuje bo inaczej to nie wiem czy bym dotrwała Wczoraj m usłyszał ze Jan Paweł II bedzie patronem rodzin to mówi mi ze mam sie pomodlic do Niego o wstawiennictwo za naszym przyszłym dzidziusiem

marti_marti, Eklerka, Kor_a lubią tę wiadomość

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ