X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łapiemy :D

Sis lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze raz gratuluje :) łapiemy, łapiemy...

Sis, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troszeczke złapałam tych wirusków mam taką nadzieje i uciekam do krainy bajek troszki m podokuczać <3 :D

Sis lubi tę wiadomość

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wspaniałe wieści! Jeszcze raz gratuluję i mam nadzieję, że i dla mnie trochę wirusków zostało ;)

Sis lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis best30_%28www.e-gify.pl%29.gif Ja tez gratuluje, świetne wieści i ładna beta teraz niech pięknie rośnie.

Piękna sobota :) oby więcej teraz mam na naszej liście :)
    w końcu wiosna jest dziecko.gif

Sis lubi tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki miłego dzionka Wam życzę :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech nie wytrzymałam i zrobiłam test. Wyszedł jakiś cień cienia, który później, po ponad godzinie zniknął. Rano zmierzyłam temperaturę i mam spory spadek. Z 36.7 do 36.2.
    Także mój cień okazał się fałszywą nadzieją. Szkoda. Smutno mi.

Sis, piękna beta. Też tak chcę... :)

Sis lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja przytulam mocno mocno wiem jak się czujesz. Ja jutro tez spadne z bujania w oblokach twardo na cztery litery.

Nasturcja lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ewik, coś mi się zdaje, że u Ciebie będą dobre wieści. Masz jakieś objawy? Ból piersi/jajników, bóle miesiączkowe?

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie i ja jestem ciekawa, czy u Ciebie Ewik jakieś objawy występują? Mam nadzieję, że ta temperatura świadczy o ciąży. Ja pewnie bym kolejny test zrobiła mimo wszystko bo bym nie mogła wytrzymać.
    Trzymam mocno kciuki kochana, aby ten cykl był udany.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, nie trzymaj siebie, męża i nas wszystkich w niepewności ;) Moim zdaniem wykres wróży pięknego, wielkiego, zielonego kropka a nie jakąś tam infekcję ;)

Czy ja dobrze widzę? Wracam po weekendzie a tu kolejna Czarnobylka w ciąży? :D
    Sis, wielkie gratulacje!!! Życzę szczęśliwych kolejnych miesięcy :)

Mnie niestety na poprawę śluzu nie pomógł ani wiesiołek (brałam go jakiś czas temu nawet nie wiedząc wówczas o jego właściwościach :D), ani siemię lniane... :( Wody piję teraz co najmniej dwa litry, ale to też nie pomaga, a przecież nie będę się co miesiąc faszerować syropami wykrztuśnymi bez potrzeby... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 12:20

Sis lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    7 przy braniu progesteronu. No i nadal ani widu ani slychu śluzu płodnego...piję i łykam b6. Dziewczyny jaki to syrop się piję na śluz? Co Wam najbardziej pomogło?

Syropy wykrztuśne zawierające gwajafenezynę - GuajaVis (ok. 6zł za 150g i ok. 8zł za 200g), Guajazyl (ok. 11zł za 200g), Robitussin Expectorans (ok. 12zl za 100ml), Sudafed Muco (ok. 11zł za 150ml), Vicks MedExpecto (o smaku miodu i imbiru - ok. 17zł za 180ml) :)

Najtańszy jest więc GuajaVis, ale jeśli chodzi o skład, najbardziej opłacalny jest zakup Guajazylu (aż 125mg gwajafenezyny w 5ml), lub jeśli nie lubicie smaku mięty, Sudafed Muco w wersji miód i cytryna (100mg w 5ml) lub Robitussin Expectorans (bodajże wiśniowy - 100mg w 5ml). Vicks też jest całkiem dobry, ale w 5ml mamy niecałe 70mg :)
    Choć mnie na śluz pomogła nawet Flegamina truskawkowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 12:48

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, wpadam na chwilę zobaczyc jak się sytuacja u nas rozwija,
    lecę jutro na monitoring i mam nadzieję, że jakiś pęcherzyk będzie

Ewik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka dziękuję :* jak nic nie zdziałamy w tym miesiącu, to od następnego cyklu wyprobuje. Wczoraj wyszła mi blada druga krecha na teście ovu, a śluzu nic a nic...ale ponownie mało piję...

Ewik kochana, mocno trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! :) Co tam słychać? Coś cicho dzisiaj tutaj ;)
    U mni dobrze, już po @ na szczęście.

W tym cyklu planuję (ale nie wiem czy się uda) regularne <3, codziennie, co 2, max co 3 dni. Plemniczki muszą się mobilizować ;)
    Pozostaje mi czeać do owulki, ale u mnie to jeeeeeescze ;)

Od jutra biorę Donga znów, bo mam wrażenie że ostatnia owulka to jego sprawka, inaczej bym jej nie miała przez chorobę i antybiotyki, tak czuję.

Zastanawiam się nad Conceive + i chyba go zakupię. Wprawdzie ze śluzem problemów nie mam w owulkę, ale by plemnikom lepiej się żyło to wypróbujemy ;) Poza tym zazwyczaj przy <3 używamy języka, to niewskazane, a tak bez niczego to trochę dziwnie, więc mam nadzieję, że się przyda ;) Zastanawiam się tylko gdzie i w jakiej formie go kupić.

• Anielle Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, gratulacje! Juz oficjalne :)
    Ja czekam na @, wedlug Ovuf miala przyjsc wczoraj ale to byl dopiero 25 d cyklu wiec spoznienie jeszcze nic nie znaczy. Czekanie jest dobijajace. Jak sobie z tym radzicie? Ja dzis caly dzien u znajomych i gotowalysmy rosol, obiadek, deser, telewizja a mysli i tak caly czas wracaja do jednego.
    Ewik czekamy na nowosci.

Sis lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle ja też czekam na @ i niech już przyjdzie i spieprza w podskokach, bo ja tu mam pewne plany wobec męża w tym miesiącu. ;) Już mu o tym powiedziałam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 21:13

_Ania_, ewelina27, aja lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane już nie musicie trzymać kciuków pod sam wieczór przyszła zołza tak jak mówiłam, nie mogło być inaczej. Trzymam za Was kciuki :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Sis, gratulacje! Juz oficjalne :)
    Ja czekam na @, wedlug Ovuf miala przyjsc wczoraj ale to byl dopiero 25 d cyklu wiec spoznienie jeszcze nic nie znaczy. Czekanie jest dobijajace. Jak sobie z tym radzicie? Ja dzis caly dzien u znajomych i gotowalysmy rosol, obiadek, deser, telewizja a mysli i tak caly czas wracaja do jednego.
    Ewik czekamy na nowosci.

Dzięki :) jeśli chodzi o czekanie to było straszne.. biegałam co chwila do łazienki żeby sprawdzić czy nie ma @, w pracy pewnie myśleli że mam biegunkę ;p

Ewik przykro mi :( trzymam kciuki za następny cykl!!

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik strasznie mi przykro :( myślałam, ze u Ciebie też skończy się zielono...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ