Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja oj czuje,że to jest TO :) spokojnie zrób jeszcze za 2 dni bo masz wyznaczoną @ w poniedziałek. Dla mnie też jest to normalny test z bladą kreską.

Ida będzie dobrze niedługo i my zafasolkujemy a co! jutro pomimo pracy nie będziesz myśleć a to dobrze.

My dzisiaj jedziemy do znajomych na wieś będzie grill i mam zamiar się dobrze bawić i też nie myśleć bo to na mnie dobrze nie wpływa.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest!!! :) Taka piękna pogoda :) No i sobota, nie ma co się zamartwiać :)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Cześć Ida.
    Zrobiłam kolejny test z porannego moczu. Wstawiłam na majówkach, ale już mnie tam dziewczyny uświadomiły, że to raczej jakieś zalanie od wilgoci i ja w sumie też tak uważam.

http://pokazywarka.pl/q3omp5/#zdjecie11639872

Nie ma sobie co nadziei robić. Chyba nigdy nie ujrzę normalnej, grubej krechy.

Nasturcja ja w życiu nawet nie miałam takiego 'zalania' na teście, a zrobiłam ich całkiem sporo, więc jak by mi coś takiego wyszło, to byłabym pełna nadzieji :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wrocilam z zakupów.
    Powiem wam szczerze, że jestem już praktycznie na 100% pewna, że jednak się nie udało. Jak wróciłam do domu, to zerknęłam na ten test z rana i cień już zniknął :(
    Szpilka u Ciebie też cienie później poznikały?
    Także dziewczyny, @ przyjdzie u mnie, ale się nie martwię i od lipcowego cyklu będę pić ziółka ojca Sroki.

Ewik, Ida, testujecie jutro rano?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 13:13

• Ida Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam po co testować, mam plamienia jak przed @. Tak więc czekam cierpliwie na okres. Szkoda, że nie testuję z Wami... Ale czekam z niecierpliwością na wieści :)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok dzis siknelam, zeby zobaczyc czy wszystko i kreska juz jak kontrolna czyli w sumie 5 dni po spodziewanej @
    Nasturcjo moje pepino jasnieje po czasie, wiec kreska blada ale widoczna golym okiem teraz jest mega jasnym cieniem cienia z kategorii tych co muszą być pod odpowiednim kątem w kierunku światla zeby cos zobaczyc

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zioła ojca sroki to mają być te nr 3??
    tak się zastanawiam czy zacząć je pić od lipca, niech się dzieje co chce w lipcu zaczynam starania na nowo, tzn po 2 @
    Nasturcja coś widać na tym teście jest nadzieja, oby na kolejnym były piękne dwie krechy :) ja pierwszy też miałam taki bladzioch a drugi już był o wiele ciemniejszy :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja nie mam po co testować, mam plamienia jak przed @. Tak więc czekam cierpliwie na okres. Szkoda, że nie testuję z Wami... Ale czekam z niecierpliwością na wieści :)

testuj :)!! jeśli już wczoraj plamiłaś i do tej pory się nie rozkręciło to może się udało :) ja tak miałam że zaczęłam plamić wieczorem i już się załąmałam że się nie udało ale okres przez 2 dni nie przyszedł i test wyszedł pozytywny.

Dziewczyny trzymam za Was jutro kciuki!

gosia86 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, ale jakie miałaś to plamienie? Jaki kolor, intensywność, czy Cię bolało jak na @? Ile to trwalo?

• Sis Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch bolał mnie jak na @, dzień czy 2 dni przed terminem dostałam plamienia. Nie było tego dużo, bardziej wyglądało to na zabarwiony śluz miało taki brunatny kolor. Następnego dnia w ciągu dnia znowu to zobaczyłam, takie ni to brązowe ni różowe..ale @ dalej nie przyszła. Kolejnego dnia rano bladziuchna kreska na teście się pojawiła..to było chyba w dniu spodziewanej @ jak bladzioszek wyszedł.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolały piersi cały czas a po zrobieniu testu chyba jeszcze bardziej niż przed robiłam chyba nie całe 2 tygodnie po terminie @

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety,nie ma już nadziei. Wczoraj późno w nocy dostałam okres a dziś już mam mega krwawienie... O ile jeszcze wczoraj mogłam mieć jakieś resztki złudzeń, bo na siłę można by było podpiąć to pod plamienie, to dziś już się nie da... No ale tak myślałam.

Czekam na Was Ewik i Nasturacja!

Heh, ten cykl był na tyle dziwny że w sumie do końca dawał mi jakąś nadzieję, a ja byłam na tyle głupia że w to wierzyłam i wczoraj jeszcze kupiłam dwa testy, z których jeden oczywiście zrobiłam. Wiadomo jak wyszedł, a ja po chwili dostałam normalnego okresu... Wiara staraczek czyni nas beznadziejnie naiwnymi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Iduś. Przytulam mocno :*
    Wiem, że nie każdy wierzy w takie rzeczy jak medycyna naturalna, ale może zamów sobie te ziółka ojca Sroki? Czytałam, że pomógł naprawdę wielu kobietom.

Gosia, tak to są te zioła numer 3 na stymulację owulacji.
    Można je zamówić gotowe z Allegro, ale ostatnio pisałam ze znajomą z UK i ona doradziła, żeby uważać na te z Allegro, bo czasami mogą być oszukane. Jeśli ktoś chce to mogę podać gotowy skład, o który należy się pytać w sklepie zielarskim.

Iduś jeszcze raz ściskam mocno :*

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida przytulam mocno :* 6 cykl będzie należał do Ciebie :)

Nasturcja powtórzyłaś test?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nasturcja
    jeśli mozesz to podaj skład tych ziół łatwiej będzie sprawdzić czy mają odpowiedni skład
    a ogólnie to da się to pić?
    Idus życzę aby 6 była Twoją szczęśliwą liczbą:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, zrobiłam test rano, ale innej firmy. Wczoraj wieczorem kupiłam sobie taki płytkowy, ale o mniejszej czułości niż ten paskowy.
    Wyszedł mi jakiś delikatny cień, ale nie od razu tylko chyba po kilkunastu minutach. Sama nie wiem co o tym sądzić, bo te płytkowe testy czasem mają pod spodem taką blaszkę, z której się odbija rzekomy pasek.
    Na razie czekam do jutra. Jak @ jutro nie przyjdzie to zatestuję we wtorek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, podaję skład i proporcje w gramach.

Liść melisy 100

Ziele lebiodki 50

Kwiat rumianku 50

Ziele macierzanki 50

Liść pokrzywy 50

Ziele dziurawca 50

Ziele rdestu ptasiego 50

Owoc niepokalanka 50

Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem ½ godz. przecedzić, pić wieczorem (oboje małżonkowie mogą pić napar).

Tu link do całego artykułu.

http://www.bonimed.pl/artykuly/zdrowie-kobiety/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki/

Nie mam pojęcia jak taka herbatka smakuje. Niektórzy mówią, że znośna. Trzeba rozpocząć picie od 1dc. Nie od połowy czy końca. I systematycznie, co wieczór, przed snem.

gosia86 lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

My wróciliśmy od znajomych było bardzo przyjemnie grill leżakowanie na słoneczku itp. U mnie temp.spada więc nie mam złudzeń na razie nic się nie dzieje nie plamie i nie czuje brzucha bolą mnie tylko piersi strasznie i mam je mega ciężkie

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, nie testowałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Gosia, podaję skład i proporcje w gramach.

Liść melisy 100

Ziele lebiodki 50

Kwiat rumianku 50

Ziele macierzanki 50

Liść pokrzywy 50

Ziele dziurawca 50

Ziele rdestu ptasiego 50

Owoc niepokalanka 50

Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem ½ godz. przecedzić, pić wieczorem (oboje małżonkowie mogą pić napar).

Tu link do całego artykułu.

http://www.bonimed.pl/artykuly/zdrowie-kobiety/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki/

Nie mam pojęcia jak taka herbatka smakuje. Niektórzy mówią, że znośna. Trzeba rozpocząć picie od 1dc. Nie od połowy czy końca. I systematycznie, co wieczór, przed snem.

Nasturcja to nie jest orginalny skład zol o sroki nr 3...
    Mam orginalny porodanik o sroki z 1988r
    tu masz orginalny sklad:
    http://www.fotoszok.pl/upload/712db29f.png

http://www.fotoszok.pl/upload/aea50228.png

oryginalny Sroka to:

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
    koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
    macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
    pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
    dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
    rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
    ruta {Herba Rutae} 20gr
    nagietek {Calendulae flos} 20gr
    nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 12:44

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ