Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest skład na oficjalnej stronie bonimed.pl.
    I takie składniki zakupiła moje znajoma, która również pije ziółka.
    W takim razie sama już nie wiem co jest oryginalnym składem a co nie, bo każdy mówi co innego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytaj sobie po forach i u nas i ogolnie na necie jaki skład przewaza i z jakim składem laski pozachodziły w ciaze

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Magdalenka, zrobiłam test rano, ale innej firmy. Wczoraj wieczorem kupiłam sobie taki płytkowy, ale o mniejszej czułości niż ten paskowy.
    Wyszedł mi jakiś delikatny cień, ale nie od razu tylko chyba po kilkunastu minutach. Sama nie wiem co o tym sądzić, bo te płytkowe testy czasem mają pod spodem taką blaszkę, z której się odbija rzekomy pasek.
    Na razie czekam do jutra. Jak @ jutro nie przyjdzie to zatestuję we wtorek.

Trzymam kciuki, żeby to nie było odbicie blaszki :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie Aniu, niektóre składniki są takie same jak w tych podanych przeze mnie a reszta zupełnie inne. No nic, w takim razie dam znać mojej znajomej o prawidłowym składzie. A swoją drogą, Ci wszyscy operatorzy różnych stron by się wstydzili podawać jakieś fałszywe składy i robić z ludzi osłów.

Magdalenka, dziękuję. :)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam ciekawy artykuł, 12 wskazówek jak szybciej zajść w ciążę :) a więc Dziewczynki po seksiku leżymy na pleckach przez 15 minut i informacja dla kawoszy - wypicie 4 lub więcej filiżanek kawy dziennie zmniejsza szanse na poczęcie bobaska o 26%! A ja tak kocham kawe :( reszta wskazówek znana np. Serduszkowanie co drugi dzień itp...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś dzisiaj nie testowalam zawsze mam cykle teraz między 30 a 31 dc więc już mi to różnicy nie robi pożyjemy zobaczymy na mój gust i tak dostanę okres.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAA, ale się podziało! Gratuluję przyszłym mamom :-) Ale super, że coraz większej liczbie czarnobylek się udaje:-)

Iduś - przykro mi, że się nie udało. Życzę Ci, żebyś jak najszybciej zobaczyła tą druga kreskę!!!!!! I tak podziwiam za spokoje podejście. Ja to bym się już łzami zalewała.

Ewik, a Ty dlaczego jeszcze nie testujesz? Zaraz Cię tu komisyjnie kopniemy w 4 litery:-)

Ja dzisiaj mam usg prenatalne, więc znowu zobaczę swoją Kruszynkę. Poza tym chyba rozwiązała się zagadka nocnego wstawania na sikanie. Odebrałam wyniki badan laboratoryjnych i okazało się, że mam bakterie w moczu. Oczywiście zakażenie przebiega całkowicie bezobjawowo. W porozumieniu z lekarzem rodzinnym i ginekologiem walczymy na razie uroseptem i urinalem. Mam nadzieję, że pomoże i obejdzie się bez antybiotyków. O dziwo ustało nocne wstawanie, więc może działa :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kochane :) jaka u Was pogoda? u mnie się popsuła i pada deszczyk.

Kor_a wstrzymam się jeszcze do jutra bo temp.spadła do 36.9 (w 12 dc robiłam test i wyszedł negatywny) piersi mnie mniej bolą więc raczej to oznaka nadchodzącej małpy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja tylko chcialam dac znac, ze u mnie zaczelo sie juz lekkie plamienie i temperatura spadla. Dziekuje za wsparcie :*
    Milo wiedziec, ze ktos jednak zyczy dobrze obcej osobie. Szkoda, bo moje cienie na testach wygladaly dziwnie.
    Ten byl z wczoraj rano
    http://www.tinypic.pl/d73armcydq7n

Jednak to nie jest TO. Szkoda. Jest zalamka, ale i nowe nadzieje w nowym cyklu.

• OvuFriend

Wysłany: 26 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja przytulam mocno :) u mnie też przyjdzie nie ma bata tylko mogła by się pośpieszyć,żebym się wbiła do gina na dalszy monitoring.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, ja juz sie umowilam do gina na czwartek. Rano w czwartek robie pierwszy zestaw badan hormonow, potem do gina na popoludnie z wynikami no i ustale date monitoringu.
    Ale baba z recepcji mnie dzisiaj zdenerwowala. Ja wiem, ze one nie maja wiedzy, ale tylko chcialam sie zapytac ile taki monitoring kosztuje, a ona do mnie : Nie wiem, doktor Pani wszystko wytlumaczy. Do widzenia.
    I sie rozlaczyla.
    Oj, jak ja bym tam byla na miejscu... To by nie bylo juz tak rozowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:41

• Ewik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie kobita się popisała żeby podstawowych informacji nie udzielić. Moja przyjmuje w poniedziałki i środy i najlepiej by było ucelować w któryś z tych dni bo później mi każe przychodzić do szpitala.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! U mnie @ jak się patrzy... Ale jakoś lepiej ją znoszę niż ostatnio.

Wczoraj miałam festyn rodzinny w pracy i byłam cały dzień tam. Zmęczona na maxa, ale zadowolona, że coś się działo :) Dobrze, że dziś na 12 do pracy.

Czyli co, żadna z naszej 3 nie zobaczyła II na teście? Ani jedna??! Jakoś mi się nie chce wierzyć... Szkoda, ale może jeszcze za wcześnie ;)

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jeśli nie udało się teraz, uda się kiedyś w końcu!

Powiem Wam, że już jestem bardziej obojętna wobec tego tematu, czuję, jak staję się bardziej spokojna o to wszystko (na początku taka nie byłam, oj nie).

Jutro kończę mierzyć tempkę, no bo po co mierzyć po płodniakach? A potem niech się dzieje wola nieba. I dopóki nie zaskoczy, to od 10 dnia cyklu do 4 dnia po skoku będę mierzyć.

A, i pomyślcie naprawdę o badaniu nasienia męża, może trzeba włączyć jakąś suplementację na poprawę, a nie wiecie o tym? My już widzimy polepszenie, po 2,5 tygodniach może nam się zdaje, ale serio widzimy :)

Pozdrawiam Kochane i miłego dnia!

Nasturcja lubi tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marti :) A jak widzicie tą poprawę?

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś, po pierwsze to jest dużo więcej płynu niż było. Po drugie, jakość - nie ma żadnego problemu z wzwodem (a były), praktycznie od razu jest gotowość, i jest jakiś taki...większy i grubszy. Jakoś tak lepiej się wszystko odczuwa :) Mam nadzieję, że parametry się tez poprawią.

Nasturcja lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam z ciekawości i zrobiłam test - negatywny na 100% ;) następnego dnia przyszła @ i to dość bolesna :(

Marti, a co to za suplementy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:19

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, troszkę mnie zmartwiłaś... Mój mąż miewa problemy, o których wspomniałaś...

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szperając w necie i dowiadując się, co się bierze, skompletowałam taki zestaw:

rano: selen + wit. E, kwas foliowy, cynk, magnez, wit. C (1000 mg), żeń-szeń.
    wieczorem: Androvit.

Jeszcze muszę dodać l-karnitynę, ale to trzeba iść do apteki :)

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ