X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest skład na oficjalnej stronie bonimed.pl.
    I takie składniki zakupiła moje znajoma, która również pije ziółka.
    W takim razie sama już nie wiem co jest oryginalnym składem a co nie, bo każdy mówi co innego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytaj sobie po forach i u nas i ogolnie na necie jaki skład przewaza i z jakim składem laski pozachodziły w ciaze

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Magdalenka, zrobiłam test rano, ale innej firmy. Wczoraj wieczorem kupiłam sobie taki płytkowy, ale o mniejszej czułości niż ten paskowy.
    Wyszedł mi jakiś delikatny cień, ale nie od razu tylko chyba po kilkunastu minutach. Sama nie wiem co o tym sądzić, bo te płytkowe testy czasem mają pod spodem taką blaszkę, z której się odbija rzekomy pasek.
    Na razie czekam do jutra. Jak @ jutro nie przyjdzie to zatestuję we wtorek.

Trzymam kciuki, żeby to nie było odbicie blaszki :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie Aniu, niektóre składniki są takie same jak w tych podanych przeze mnie a reszta zupełnie inne. No nic, w takim razie dam znać mojej znajomej o prawidłowym składzie. A swoją drogą, Ci wszyscy operatorzy różnych stron by się wstydzili podawać jakieś fałszywe składy i robić z ludzi osłów.

Magdalenka, dziękuję. :)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam ciekawy artykuł, 12 wskazówek jak szybciej zajść w ciążę :) a więc Dziewczynki po seksiku leżymy na pleckach przez 15 minut i informacja dla kawoszy - wypicie 4 lub więcej filiżanek kawy dziennie zmniejsza szanse na poczęcie bobaska o 26%! A ja tak kocham kawe :( reszta wskazówek znana np. Serduszkowanie co drugi dzień itp...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś dzisiaj nie testowalam zawsze mam cykle teraz między 30 a 31 dc więc już mi to różnicy nie robi pożyjemy zobaczymy na mój gust i tak dostanę okres.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAA, ale się podziało! Gratuluję przyszłym mamom :-) Ale super, że coraz większej liczbie czarnobylek się udaje:-)

Iduś - przykro mi, że się nie udało. Życzę Ci, żebyś jak najszybciej zobaczyła tą druga kreskę!!!!!! I tak podziwiam za spokoje podejście. Ja to bym się już łzami zalewała.

Ewik, a Ty dlaczego jeszcze nie testujesz? Zaraz Cię tu komisyjnie kopniemy w 4 litery:-)

Ja dzisiaj mam usg prenatalne, więc znowu zobaczę swoją Kruszynkę. Poza tym chyba rozwiązała się zagadka nocnego wstawania na sikanie. Odebrałam wyniki badan laboratoryjnych i okazało się, że mam bakterie w moczu. Oczywiście zakażenie przebiega całkowicie bezobjawowo. W porozumieniu z lekarzem rodzinnym i ginekologiem walczymy na razie uroseptem i urinalem. Mam nadzieję, że pomoże i obejdzie się bez antybiotyków. O dziwo ustało nocne wstawanie, więc może działa :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kochane :) jaka u Was pogoda? u mnie się popsuła i pada deszczyk.

Kor_a wstrzymam się jeszcze do jutra bo temp.spadła do 36.9 (w 12 dc robiłam test i wyszedł negatywny) piersi mnie mniej bolą więc raczej to oznaka nadchodzącej małpy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja tylko chcialam dac znac, ze u mnie zaczelo sie juz lekkie plamienie i temperatura spadla. Dziekuje za wsparcie :*
    Milo wiedziec, ze ktos jednak zyczy dobrze obcej osobie. Szkoda, bo moje cienie na testach wygladaly dziwnie.
    Ten byl z wczoraj rano
    http://www.tinypic.pl/d73armcydq7n

Jednak to nie jest TO. Szkoda. Jest zalamka, ale i nowe nadzieje w nowym cyklu.

• OvuFriend

Wysłany: 26 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja przytulam mocno :) u mnie też przyjdzie nie ma bata tylko mogła by się pośpieszyć,żebym się wbiła do gina na dalszy monitoring.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, ja juz sie umowilam do gina na czwartek. Rano w czwartek robie pierwszy zestaw badan hormonow, potem do gina na popoludnie z wynikami no i ustale date monitoringu.
    Ale baba z recepcji mnie dzisiaj zdenerwowala. Ja wiem, ze one nie maja wiedzy, ale tylko chcialam sie zapytac ile taki monitoring kosztuje, a ona do mnie : Nie wiem, doktor Pani wszystko wytlumaczy. Do widzenia.
    I sie rozlaczyla.
    Oj, jak ja bym tam byla na miejscu... To by nie bylo juz tak rozowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:41

• Ewik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie kobita się popisała żeby podstawowych informacji nie udzielić. Moja przyjmuje w poniedziałki i środy i najlepiej by było ucelować w któryś z tych dni bo później mi każe przychodzić do szpitala.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! U mnie @ jak się patrzy... Ale jakoś lepiej ją znoszę niż ostatnio.

Wczoraj miałam festyn rodzinny w pracy i byłam cały dzień tam. Zmęczona na maxa, ale zadowolona, że coś się działo :) Dobrze, że dziś na 12 do pracy.

Czyli co, żadna z naszej 3 nie zobaczyła II na teście? Ani jedna??! Jakoś mi się nie chce wierzyć... Szkoda, ale może jeszcze za wcześnie ;)

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jeśli nie udało się teraz, uda się kiedyś w końcu!

Powiem Wam, że już jestem bardziej obojętna wobec tego tematu, czuję, jak staję się bardziej spokojna o to wszystko (na początku taka nie byłam, oj nie).

Jutro kończę mierzyć tempkę, no bo po co mierzyć po płodniakach? A potem niech się dzieje wola nieba. I dopóki nie zaskoczy, to od 10 dnia cyklu do 4 dnia po skoku będę mierzyć.

A, i pomyślcie naprawdę o badaniu nasienia męża, może trzeba włączyć jakąś suplementację na poprawę, a nie wiecie o tym? My już widzimy polepszenie, po 2,5 tygodniach może nam się zdaje, ale serio widzimy :)

Pozdrawiam Kochane i miłego dnia!

Nasturcja lubi tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marti :) A jak widzicie tą poprawę?

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś, po pierwsze to jest dużo więcej płynu niż było. Po drugie, jakość - nie ma żadnego problemu z wzwodem (a były), praktycznie od razu jest gotowość, i jest jakiś taki...większy i grubszy. Jakoś tak lepiej się wszystko odczuwa :) Mam nadzieję, że parametry się tez poprawią.

Nasturcja lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam z ciekawości i zrobiłam test - negatywny na 100% ;) następnego dnia przyszła @ i to dość bolesna :(

Marti, a co to za suplementy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:19

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, troszkę mnie zmartwiłaś... Mój mąż miewa problemy, o których wspomniałaś...

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szperając w necie i dowiadując się, co się bierze, skompletowałam taki zestaw:

rano: selen + wit. E, kwas foliowy, cynk, magnez, wit. C (1000 mg), żeń-szeń.
    wieczorem: Androvit.

Jeszcze muszę dodać l-karnitynę, ale to trzeba iść do apteki :)

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ