Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti zgadzam się teraz z Tobą w 100% :) próbowałam poczytać inne wątki, ale nie dałam rady psychicznie...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobne odczucia ja przewznie pisze tutaj u Nas, na innych mozg az paruje w szczegolnosci dziewczyny dogryzja sobie wzajemnie.

Taki skwar a ja leze pod kocykiem z termoforem.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam - nas wątek jest wyjątkowy. Próbowałam się udzielać na forum dla ciężarnych, ale kiepsko - szybko zrezygnowałam. Dziewczyny wspierają tylko te stare, które tworzą wątek od początku, a na problemy nowych kompletnie nie reaguję... Jednak nasz rocznik jest wyjątkowy:-)

Ida, Ewik, gosia86, magdalenka_ka, aja lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, jak mi miło :) Dzięki dziewczyny za wsparcie :) To dla mnie wiele znaczy. Będę tęsknić, ale rozumiecie - cel jest jasno określony i dla niego warto zrezygnować na jakiś czas nawet z takiego forum :) Ale na pewno wrócę, obiecuję :) Prędzej czy później :)

I jeszcze mam garść dobrych informacji - odebrałam wyniki.
    tsh- 1,49 (a było 2,68)
    ft4-1,13 (a było 1,09)
    aTPO 117 (a było 133)

Tak więc jest dobrze, bo tsh spadło do fajnej wartości, ft4 się podniosło, ale to też dobrze, bo ponoć ma być w górnej granicy, a aTPO samoistnie trochę spadło, choć nawet na to nie liczyłam. A to wszystko w zaledwie 4 tygodnie :) Jestem zadowolona i teraz mam nadzieję, że łatwiej będzie o ciążę :)

Ewik, gosia86, marti_marti, Eklerka lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Iduś bardzo bardzo się cieszę z twoich wyników :) trzymam mocno kciuki żebyś w niedługim czasie zobaczyła upragnione 2 kreseczki :)

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko.Dziś mam 8 dzień brania dupka.Powinnam brać 10 dni.Czy mogę np skrócić branie tych tabletek????

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba lepiej brać je tyle ile gin Ci kazał, to juz tylko dwa dni
    Iduś wyniki piękne :)
    mi tu też atmosfera pasuje jeszcze na poronieniu jest tak miło a na innych wątkach różnie bywa, na razie jestem w rozkroku między różową a fioletową stroną, ale tu zaglądam cały czas, bo to że jestem szalona i zrobiłam 3 betę to wiem sama a także że świadomie robiłam przed terminem @ my się tu wspieramy i pomagamy a nie za wszelką cenę próbujemy komuś coś wyperswadować lub dowieść jak bardz nie ma racji
    a i nowa dostawa wirusków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ida, Nasturcja, gosia86, Ewik, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko już pożarłam Twoje wiruski. <3

Ewik lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Szpilko już pożarłam Twoje wiruski. <3
    jedz na zdrowie, niedługo zaowocują:)

Nasturcja, Ewik lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idus życzę Ci abyś wróciła do nas z fasolką:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :D przypominam że i ja tu jestem :)

Przesiaduję u rodziców , słoneczko grzeje pięknie sun.gif
    Ja mam nawet dobry nastrój mimo tego że dziś tempka poleciała mi na łep na szyje i już od samego początku dnia nastawiałam się że dziś mnie zaleje wredota, nawet rano miałam taki śluz leciutko różowy prawie nie zauważalny, ale teraz znów jest biały 231.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 18:51

magdalenka_ka, Ewik lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png

Wysłany: 27 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi86 wrote:
    Mam pytanko.Dziś mam 8 dzień brania dupka.Powinnam brać 10 dni.Czy mogę np skrócić branie tych tabletek????

Mała Mi86 nie przerywaj brania dupka, test powinnas zrobić PO skończeniu brania go, a jeżeli @ nie przyjdzie po 3 dniach test powtórzyć. Chodzi o to, że nagłe odstawienie progesteronu może zaszkodzić fasolce, jeżeli oczywiście zamieszkała w Twoim brzuszku ;) czego oczywiście Ci życzę :)

Wysłany: 27 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    hej hej :D przypominam że i ja tu jestem :)

Przesiaduję u rodziców , słoneczko grzeje pięknie sun.gif
    Ja mam nawet dobry nastrój mimo tego że dziś tempka poleciała mi na łep na szyje i już od samego początku dnia nastawiałam się że dziś mnie zaleje wredota, nawet rano miałam taki śluz leciutko różowy prawie nie zauważalny, ale teraz znów jest biały 231.gif

Już dzisiaj pisałam, że zazdroszcze Wam pogody. U mnie jest tak jesiennie i taka pogoda mnie przygnebia. Jak słońce świeci, to od razu tak jakoś lepiej się robi na sercu, no i ja osobiście kocham sezon grupowy :)

Vaniliaa a testowałaś wczoraj ;)???

Wysłany: 27 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej miało być sezon grilowy, głupi słownik w telefonie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Mała Mi86 nie przerywaj brania dupka, test powinnas zrobić PO skończeniu brania go, a jeżeli @ nie przyjdzie po 3 dniach test powtórzyć. Chodzi o to, że nagłe odstawienie progesteronu może zaszkodzić fasolce, jeżeli oczywiście zamieszkała w Twoim brzuszku ;) czego oczywiście Ci życzę :)
    Pojechałam zakupić i skończę branie.W sumie to tylko 2 dni.Wiecie co?dopadł mnie mocny ból miesiączkowy.Nie wiem od czego??Zazwyczaj mam takie ble podczas @ a tu tak szybko??no chyba,że przylezie wcześniej.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dla odmiany była burza i pada ale to dobrze bo skwar niemiłosierny był.

Vanilia odpoczywaj i ładuj baterie :)

Szpileczko ja również łapie wiruski.

szpilka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Vaniliaa a testowałaś wczoraj ;)???

Nie testowałam bo rano tempka mi spadła i brzuch mnie bolał więc stwierdziłam że nie będę marnować , dziś 14 dpo i na dziś miała być w 100% @ ale jej nie widać oprócz incydentu z ranka.

Zapodam wam teks na dobry wieczór :D
    dziś idąc przez miasto z moją siostrzenicą (lat prawie 3)
    Mała zobaczyła siostrę zakonną przechodzącą przez przejście odrazu skomentowała to dość głośno : "O ciociu Matka Boska poszła! "
    myślałam że padnę ze śmiechu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 20:14

Ewik lubi tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia poki nie ma @ jest nadzieja wiec zaciskam kciuki :)

No takie dzieciaczki są nieziemskie :) moja chrześnica tak samo mnie zagina ma 4 lata i ostatnio w kosciele na kazaniu ksiadz mowil o Bogu i padlo pytanie przed czym nas w zasadzie chroni na co ona glosno " chroni nas przed niebezpieczenstwem" ludzie w smiech lacznie z ksiedzem

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro zabieramy bratanków mojego męża do kina i do sali zabaw, też pewnie będzie ubaw. Rok temu (bo zawsze jest taka akcja na Dzień Dziecka) Antoś 3 razy w ciągu godzinnej bajki szedł ze mną siku ;)

Ewik lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ jednak przewidywalnie w nocy przyszła @ ehh gdzie ten mój upragniony cykl...

P9zxp2.pngkFL2p2.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ