Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj to chyba u każdej ciężarnej;) ja przed pierwszym usg miałam najdłuższy tydzień w swoim życiu
ja mężowi mówiłam że nie będziemy pytać o płeć ale on chcialby wiedzieć
czekam wlasnie na wizytę do endokrynologaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 14:28
-
Witajcie Kochane
Kora u mnie bolący brzuch nie wywołuje raczej strachu, bo nie boli mocno i dużo słabiej niż wcześniej, ale mam duży niepokój, bo wcześniej straciłam dziecko, a wszystkie wiemy, że może być różnie, generalnie jestem dobrej myśłi, bo jednak większość dziewczyn, które straciły pierwszą ciążę z drugiej mają ślicznego bobasa
pozdrawiam Was wszystkiegosia86, Ewik, aja lubią tę wiadomość
-
z moja tarczycą wszystko ok, wynik jest tak niski ponieważ dawka jaką przyjmowałam była dobrana na okres ciąży i teraz jest za duża
zmniejszyła mi dawkę ze 100 na 88, zapewne do kolejnej wizyty tsh nie urośnie zbyt dużo bo nie rosnie tak nagle z dnia na dzień, ale mam się tym nie martwić
nawet jeśli zdarzy się że zajdę w ciążę w tym okresie to niskie tsh na pewno nie zaszkodzi
dostałam skierowanie na hormony do zrobienia w lpicu
w 3-5 dniu cyklu:
estradiol, LH, FSH
i progesteron do zrobienia w jednym cyklu 3 razy (tu bym prosila o przypomnienie dni w których mam to zrobić przy cyklu 32-35 dni)
ogólnie to wytłumaczyła że robienie w jednym miesiącu 3 razu nie wiele daje, dla mnie jakaś istotną informację, czy potrzebne jest stosowanie progesteronu w w fazie lutealnej i ciąży jest konieczne da jedynie pomiar w 3 cyklach pod rząd w dniach pomiędzy 22-25Ewik lubi tę wiadomość
-
w srode wreszcie mam wizyte, niestety u mojej bylej ginki, bo do nokogo sensownego nie ma miejsc w ciagu najblizszych dwoch tyg, mam nadzieje ze moj gin wkrotce wydobrzeje i znow bedzie przyjmowal
Ewik, magdalenka_ka lubią tę wiadomość
-
Szpilka a co mu się stało bo nie pamiętam czy pisałaś?
ja byłam jeszcze u psychologa, muszę przyznać że trochę mi lepiej, wygadałam się przed kimś bez zastanawiania jak to zostanie odebrane
powiedział że muszę sobie pozwolić na żałobęmagdalenka_ka, aja lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Szpilka a co mu się stało bo nie pamiętam czy pisałaś?
ja byłam jeszcze u psychologa, muszę przyznać że trochę mi lepiej, wygadałam się przed kimś bez zastanawiania jak to zostanie odebrane
powiedział że muszę sobie pozwolić na żałobę
co do mojego gina to w trakcie moich monitoringów dostał wyniki jakiegoś badania i okazało się, że musi mieć operację i 1,5 miesiąca zwolnienia, podejrzewam, że coś poważnego, ale mam nadzieję, że wszystko u niego dobrze i to nie tylko dlatego, że wreszcie znalazłam normalnego lekarza, ale kurcze jest takim dobrym człowiekiem, tylu ludziom pomógł, więc niech jemu też pomogągosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!
Jestem w ciąży!!! Trafiłam z bólem brzucha do szpitala i zrobili mi bhcg i co???pozytywna.Chyba to clo mi pomogło.Tak się cieszę!!!!
Przesyłam wiruski &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Udanego Dnia!!_Ania_, magdalenka_ka, gosia86, marti_marti, aja, Tygrysek, mizzelka, Eklerka, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny