Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczynki
Mam wrażenie, że forum ucichło, bo Ida zniknęła, też mi jej brakuje... No ale miesiąc minie szybko i może wróci z fasolką
Aja przytulam i zazdroszczę urlopu. Gdzie chcecie jechać? Marzą mi się jakieś ciepłe kraje, ale dopòki remontu nie skończymy, to nic nie możemy zaplanować. Musimy czekać do września.
U mnie jeszcze tydzień do @, czuję się tak samo jak zawsze, więc czerwiec z pewnością nie będzie należał do mnie. Wkurza mnie tylko to czekanie...niby zajęta jestem na maksa, niby nie myślę, ale co do czego to nawet o pòłnocy wyrecytuje Wam, który to dzieñ cyklu...szefa còrka jest w ciąży, powiedział, że najwyższy czas - dziewczyna w moim wieku. Ciekawe czy kiedyś tak samo ucieszy się z mojej ciąży heheEwik, Tygrysek lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczynki Moje Kochane czy dobry wynik TSH (2,5) jest w stanie wykluczyć choroby tarczycy, czy może lepiej wykonać dodatkowo t3 i t4?
Iduś wracaj, bez Ciebie to nie to samoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 15:31
Ewik lubi tę wiadomość
-
Cześć
Kończy się mój ostatni cykl szlabanu - jeszcze tylko kilka dni i będziemy mogli znowu się starać. Ciągnęło się okropnie te pół roku, w zasadzie powinniśmy jeszcze dotrzymać do 23 czerwca, ale te kilka dni w jedną stronę już nie zrobi różnicy - a w drugą już owszem - także porzuciliśmy już zabezpieczenia
Czasu mało...sklep internetowy z rękodziełem właśnie rozkręcam , więc większość czasu siedzę i produkuję - mój kręgosłup to czuje najbardziej -_-Ewik, magdalenka_ka lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
marti_marti wrote:Ewik, gratuluję!!! A jeśli można spytać, jakie problemy miał brat Męża? Co robili, jak zaradzali temu, i jakie ich nastawienie było?
Marti u nich był problem z obu stron na początku starali się bez spiny zdawali sobie sprawę,że może być różnie bo były jakieś problemy zdrowotne u jego żony i do tego jeszcze tarczyca no ale nie wychodziło i trafili do kliniki nieplodności tam badanie nasienia od tego badania zaczeła się zupełnie inna diagnostyka jeżdzili po różnych specjalistach oczywiscie suplementacja itp. ale wiadomo jesli sa złe wyniki to nie wszystko da się tym poprawić. Naturalnie i tak nie mieli szans więc podchodzili kilka razy i wreszcie się udało.
Podejscie szczerze na początku nic nie wiedzieliśmy o ich problemach bo nie było tematu oni też nigdy nie mieli jakiś humorów w towarzystwie małych dzieciaczków tylko zupełnie naturalnie do tego podchodzili za co mam ogromny szacunek i chyle czoła bo nasze problemy są niczym przy tylu latach staran i tak na prawde nie mieli kiedy wyluzować czy nie myślec bo byl to czas ciągle u lekarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 16:41
-
Eklerka wrote:Dziewczynki Moje Kochane czy dobry wynik TSH (2,5) jest w stanie wykluczyć choroby tarczycy, czy może lepiej wykonać dodatkowo t3 i t4?
Iduś wracaj, bez Ciebie to nie to samo
Eklerka ja bym zrobiła na wszelki wypadek u mnie za pierwszym razem kilka lat temu przy podobnej wartości wyszła nadczynność.
I zgadzam się,że bez Iduni naszej to forum nie to samo ale rozumiem ją bo co przy moim 2,3 cyklu podchodziłam na luzaka to od 5 zaczeły się schody i psychicznie organizm mi odmawia czasem posłuszeństwa nie da się nie myśleć przy całej tej otoczne mimo tego,że forum jest świetne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 16:41
-
Ewik bardzo się cieszę, że udało się bratu Twojego męża. Dla mnie najgorsza jest ta niewiadoma kiedy się uda, bo teoretycznie może się udać w tym miesiącu, ale równie dobrze może to być za kilka lat...wiecie co kiedyś strasznie się bałam wpadki, ale z perspektywy czasu, to już wolałabym zaliczyć wpadkę niż teraz siedzieć i zastanawiać się kiedy się uda. À tak to by było po sprawie ale z drugiej strony, to nie żałuje, bo razem też fajnie i pewnie nie osiągnęlibyśmy tego co mamy w tym momencie...
Ewik lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Kiedyś sobie myślałam, że chcę aby moje dziecko urodziło się w danym miesiącu, żeby miało moje włosy, było chłopcem itd. Teraz wiem, że to wszystko jest nieważne. Ważne jest, żeby było zdrowe i żeby w ogóle się pojawiło! czas leci wolniej
Ewik, gosia86, aja, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Ja po promieniu czuję jakby czas nie był moim sprzymierzeńcem
i to takie trochę dziwne jest, z jednej strony ciągnie mi się strasznie wolno do momentu kolejnych starań (czekam na wizytę u gina i byc może zaczniemy w lipcu)
z drugiej strony z dnia na dzień coraz bliżej 30 i nie wiadomo kiedy się uda
takie to zagmatwane jest
opowiem wam z jakim palantem pracować muszę
kiedyś powiedział że kobieta dopóki nie urodzi to nie jest w pełni kobieta bo to tak samo jak z krową dopóki się nie ocieli to jest tylko jałówką ;/
a wczoraj to już w ogóle pojechał na maksa, mówi że ja to nawet nie powinnam tego jak ciąży traktować, że dziecko staje się człowiekiem jak się urodzi i jest na świecie, a tak to jest tylko zygota
miałam ochotę palanta uderzyć w twarz ale w pracy byłam
ale byłam na tyle twarda że się nie rozpłakałam -
Mąż zbytnio przerwy w staraniach nie chce, ale ja chce, ja czuje, że tego potrzebuje. poza tym mam dość starania się w ciemno. ponadto w pracy sie nam teraz zaczmnie, będzie dużo pracy, stres... zastanawiam sie czy nie wrócić tu na miejscu do mojej pierwszej doktorki. jak byłam w październiku tamtego roku na laparo, to zainteresowała się mną, pytała czy nie mogę mieć dzieci, więc jej powiedziałam, zdziwiona była, ze już zostałam skierowana na laparo, a nie miałam jeszcze monitorowanego cyklu i nie byłam stymulowana. tak czuje, że jak dostałabym clo, to by się nam prędzej udało.
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, wróce do starań jesienią. będe mieć więcej czasu, bo przechodzę na pół etatu. koleżanka wraca po macierzyńskim, a że nie chce pracowac na cały etat, tym sposobem nadal będe mieć pracę.
Magdalenka, urlop bede mieć po raz pierwszy i to jeszcze nie wiem czy tydzień czy dwa. dobrze, że w ogóle bedę miec, bo jestem najmłodsza stażem i do wszystkiego jestem na końcu, tylko do opieprzania jestem pierwsza... urlop bede mieć dopiero za 2 m-ce, tylko najgorsze jest to, że będę mieć okres na urlop, dlatego chce 2 tyg żebyśmy mogli gdzieś pojechać. nie mamy nic zaplanowane. pewno pojedziemy w ciemno na węgry.
Eklerka, Szpilka ma rację, zrób ft3 i ft4. ja na poczatku leczenia mojej niedoczynności ft4 miałam w normie, a tsh ponad norme. a teraz się odwróciło. pod koniec czerwca mam iść do endo i zobaczymy jak tam moje tsh i ft4.
Gosiu, bądź dzielna, wspieram cię kochana! Uwierz, że będzie dobrze. Moja kolezanka straciła pierwsze dziecko w trzecim miesiącu ciąży, a trzy miesiace później była znów w ciąży i urodziął zdrowego chłopca powiem ci, że ja tez mam parcie z tym wiekiem, tylko, że ze względy na męża, bo jest ode mnie 5lat starszy, a do tego już siwieje. niestety, dużo przeszedł w życiu, kupa stresu, bardzo dużo pracuje, choć codziennie tłuke mu do głowy żeby wreszcie trochę ta robotę ograniczył, bo w ogóle czssu dla siebie nie mamy. co do siwienia, to mąż kiedyś mi powiedział, że jak zesiwieje juz całkiem, to będzie sie golił na łyso. ale mnie tym wkurzył wrrr..gosia86 lubi tę wiadomość
-
o to nawet nie wiedziałam że jest jakas różnica pomiędzy t4 a ft4 myślałam że to tylko różne skróty tego samego badania, ale ja zawsze mam robione ft4 nie t4
aja dziękuję za wsparcie
ja na razie też czekam na starania ale mam nadzieje ze szybko będę mogła zacząc -
szpilka wrote:Witajcie
Eklerko powinnas zrobić FT3 I ft4 to trochę co innego niż t4 i t3, trzymam kciuki, zeby były w normieEwik wrote:Eklerka ja bym zrobiła na wszelki wypadek u mnie za pierwszym razem kilka lat temu przy podobnej wartości wyszła nadczynność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:59
-
gosia86 wrote:opowiem wam z jakim palantem pracować muszę
kiedyś powiedział że kobieta dopóki nie urodzi to nie jest w pełni kobieta bo to tak samo jak z krową dopóki się nie ocieli to jest tylko jałówką ;/
a wczoraj to już w ogóle pojechał na maksa, mówi że ja to nawet nie powinnam tego jak ciąży traktować, że dziecko staje się człowiekiem jak się urodzi i jest na świecie, a tak to jest tylko zygota
miałam ochotę palanta uderzyć w twarz ale w pracy byłam
ale byłam na tyle twarda że się nie rozpłakałam
Aja, a może mąż wypróbuje odsiwiacz do włosów? Np. Schwarzkopf Re-Nature albo Just For Man?
0la wrote:Hej'robilam dzis usg- pecherzyk 19 mm mam nadzieje'ze sie uda. Lewy jajnik pco;( pozdrawiam radioaktywneWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 21:11
-
Gosia jak przeczytałam Twòj post, to mi ręcę opadły co za skur....za takie coś powinien W pracy co najmniej naganę dostać, w ogóle jakim prawem komentował?! À od Ciebie po pysku, szczerze gratuluję Ci postawy, bo ja bym nie wytrzymała[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Eklerko dokładnie podsumowane o matko i tak miałam rozwalone wszystkie hormony przy tym,że sama miałam dość.
Gosia nie daj się takim, zrób ripostę jak trzeba i już więcej nie wyskoczy z takim tekstem.
Ja też mam dziewczynki jakieś takie myślenie z wiekiem ale w niczym to nam nie pomoże a może zaszkodzić bo tym bardziej nas nakręca. powiem Wam jedno : co by nie było damy radę, nie ma innej opcji cyc do przodu i będzie okigosia86, Tygrysek, aja lubią tę wiadomość
-
Ja też mam kilka siwych włosòw na skroni, może z 5, ale tak mnie to wkurza...oczywiście farbuję, ale po jakiś 4 tygodniach już widać siwki i wtedy sobie myślę, że jednak się starzeję haha...także niech dzidziol się pojawia jak najszybciej, jeśli nie chce mieć całkowicie siwej mamusi
Ewik lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]