X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyty to zrobiła mi ginka usg a tam malutka taka gruba jakby kreska i ładny pęcherzyk żółtkowy a dzidzia z serduszkie, ale nie włączała na glośniku, nie zostałam zważona a kartę ciąży na kolejnej wizycie
    no i listę badań dostałam do zrobienia, dziękuję Kochane za wsparcie

magdalenka_ka, gosia86 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka - mi na pierwszej wizycie tez nie puszczała serduszka (powiedziała, że nie ma co męczyć tego dziecka na tak wczesnym etapie) - usłyszałam dopiero na prenatalnym w 12 tygodniu :-)

gosia86 lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Beata86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Szpilko i gratuluje fasolki. Niech sie rozwija prawidłowo:) Powodzenia

CZEKAMY NA CIEBIE KRUSZYNKO<3<3

bfarxzdv3th8qr08.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Szpilka - mi na pierwszej wizycie tez nie puszczała serduszka (powiedziała, że nie ma co męczyć tego dziecka na tak wczesnym etapie) - usłyszałam dopiero na prenatalnym w 12 tygodniu :-)
    ważne że wydaje mi się że przez chwilę sama widziałam i powiedziała, że serduszko bije miarowo :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpileczko bardzo bardzo sie ciesze :) serducho rośnie z takich wiadomości.

szpilka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak Wam dzień minął? u mnie dzisiaj było cieplutko aż lepiej się funkcjonowało

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj miałam cięzki dzień, ocena okresowa w pracy, później koleżanka na pazury przyjechała i na cmentarzu byłam, zlew garów do zmywania i już wieczór,a wczoraj poszłam późno spać i padam na ryjek

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia odpoczywaj po ciężkim dniu :)

Dobranoc Słodkich snów :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj pojawiło się słoneczko :) dzień minął bardzo szybko i pracowicie, Ale się cieszę jutro już piątek! :)

Dziewczyny, albo sobie wkręcam, albo mam dziwne objawy, oby ciążowe :) piersi bolą jeszcze bardziej, pojawił się jakiś śluz, od trzech dni jak nie pożrę z rana śniadania, to mi niedobrze, i mam lekkie zawroty głowy! Czy to TO? Czy moja podświadomość płata mi figla? Ale teraz mi się dłuży do terminu @...nie nastawiałam się, ale jeszcze nigdy tak się nie czułam pod koniec cyklu...jedyne co mnie przekonuje, że jednak się nie udało, to ochota na kawe, smakuje obłędnie :)

Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka trzymam kciuki oby te objawy były ciążowe :)

Ja już nie patrze na żadne objawy bo zawsze się nakręcam i nici z tego :) mam nadzieje,że mimo wszystko do po wakacjach zaciążymy i uniknę szpitala i badań.

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Magdalenka trzymam kciuki oby te objawy były ciążowe :)

Ja już nie patrze na żadne objawy bo zawsze się nakręcam i nici z tego :) mam nadzieje,że mimo wszystko do po wakacjach zaciążymy i uniknę szpitala i badań.

Ewik masz rację z tymi objawami, nie ma co patrzeć na nie i się nastawiać. Dzisiaj już nie mam żadnych, nic nie boli, więc to pewnie cisza przed @...

Dzisiaj już Piątek!jeszcze tylko 8h pracy i weekend!!!

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się w piękny dzień zapowiada się upalnie. U mnie temp.od kilku dni na jednym poziomie czy to normalne? nie ogarniam tego

Jakie macie plany weekendowe? ja jutro mam zamiar skorzystać troszkę ze słoneczka i się pouczyć niestety ale jeszcze jeden zjazd i jestem wolna.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a spokojnej podróży jutro i udanego wypoczynku Kochana :)

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - dziękuję Kochana za życzenia!!

Zgodnie z moimi planami dzisiaj się żegnam, ale myślę, że nie na długo. Będę uzupełniać kalendarz ciąży, więc i tu mogę zajrzeć co słychać. Znając Wasze
    tempo to pewnie ciężko mi będzie być na bieżąco, ale może chociaż całościowo będę ogarniać :-)

Życzę Wam spokojnego czasu i mnóstwa fasolek :-)

gosia86, Ewik lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora udanego urlopu!

Ewik my nadal remontujemy, więc weekend będzie znów pracowity :( ale chociaż pośpimy do 8 ;) ale już bym chciała być po remoncie, a tu jeszcze tyle roboty...w lipcu dopiero szafki kuchenne będziemy montować...

Siedzę właśnie w pracy i zastanawiam się jak by tu czmychnąć po test i kiedy go zrobić...gdzie ta moja cierpliwość????

Ewik lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ten weekend podpisuję umowę na salę, zespół i fotografa, przynajmniej tyle będziemy mieli zagwarantowane :)
    Odebrałam wyniki i nadal nie wiem skąd te dodatkowe skurcze u mnie. Jonogram wzorowy, magnez (po meeeegaśnym uzupełnieniu, bo 1500mg codziennie + Muszynianka + pestki dyni) też po środku normy, morfologia (jak to określiła pielęgniarka w laboratorium) jak u zdrowego silnego faceta... :)
    O 18 zmykam na pociąg i jadę do Mojego K. serduszkować i korzystać z dzisiejszego dnia :) Wiecie, że dziś Światowy Dzień Pocałunku? ;)

Kora, udanego wypoczynku :)

Magdalenka, nie dziwię się, ja sama bym nie wytrzymała z ciekawości :)

Gosia, odpoczywaj Kochana, trzeba zregenerować siły :)

A swoją drogą coraz częściej żałuję, że mieszkamy tak daleko od siebie i nie możemy się skrzyknąć wszystkie i umówić na jakąś kawę i ciacho ;)

gosia86, Ewik, marti_marti, aja lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka test zakupiony?? trzymam kciuki :)

Eklerka udanego weekendu z ukochanym :)

Kor_a udanego urlopu

mnie niestety czeka jeszcze jutro praca, ale w ramach nadgodzin to trzeba trochę podreperować budżet po 2 miesiącach L4

dzisiaj znajoma mi zaproponowała oddanie za symbolową złotówkę mieszańca yorka z kundelkiem, bo jej suczka się oszczeniła
    ale mój mąż się nie chce zgodzić, a ja tak bardzo bym chciała, miała bym odskocznię od myślenia o dziecku :(
    ach brak mi argumentów przeciw jego argumentwi że nas na to nie stać, ach że też on musi być zawsze taki rozsądny :(

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja mam psa i bardzo polecam :) fakt pies kosztuje - karma, weterynarz, ale daje tyle radości, że nie da się tego opisać...ja zawsze chciałam mieć psa, mąż nie. Przekonanie go zajęło mi całe 3 lata. Było warto. Sucz nasza jest z nami 4 lata i kocham ją nad życie :) on zresztą też...a poza tym każde dziecko powinno mieć swojego psa ;) mam nadzieję, że uda Ci się go przekonać, bo pies to super odskocznia od wszelakich smutków...

• Ewik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

u mnie dzisiaj piękne słoneczko przez cały dzień właśnie wróciłam z pracy czekam na Małża i idziemy na spacerek. Jutro też pracowity dzień.

Magdalenka życzę cierpliwości i oczywiście zaciskam kciuki bardzo mocno :)

Eklerka serduszkuj jak najwięcej i korzystaj z chwil razem a co ! :)

Gosia myślę,że piesek mógł by Ci bardzo pomóc w tym trudnym czasie miała byś o kogo dbać nie myślała byś tak dużo o przykrościach jakie Cię spotkały. Porozmawiaj jeszcze z Mężem może da się przekonać.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie. Ja również z Czarnobyla, starająca się o pierwszego dzidziusia. Staramy sie juz nieco ponad dwa lata. Mam niski progesteron, brak owulacji, długie cylke i problemy ze sluzem plodnym. Bez leków jak na razie. Lekarze narazie dopiero mnie badają. Miałam HSG. Jajowody drożne. Na własną rękę przyjmuje kwas foliowy, wiesiołka na śluz i niedawno zaczelam jeść mace. Jest ciężko, ale walcze. Przynajmniej sie staram. Pozdrawiam Was dziewczyny. ;)

magdalenka_ka, aja lubią tę wiadomość

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ