Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia86 wrote:Ja po promieniu czuję jakby czas nie był moim sprzymierzeńcem
i to takie trochę dziwne jest, z jednej strony ciągnie mi się strasznie wolno do momentu kolejnych starań (czekam na wizytę u gina i byc może zaczniemy w lipcu)
z drugiej strony z dnia na dzień coraz bliżej 30 i nie wiadomo kiedy się uda
takie to zagmatwane jest
opowiem wam z jakim palantem pracować muszę
kiedyś powiedział że kobieta dopóki nie urodzi to nie jest w pełni kobieta bo to tak samo jak z krową dopóki się nie ocieli to jest tylko jałówką ;/
a wczoraj to już w ogóle pojechał na maksa, mówi że ja to nawet nie powinnam tego jak ciąży traktować, że dziecko staje się człowiekiem jak się urodzi i jest na świecie, a tak to jest tylko zygota
miałam ochotę palanta uderzyć w twarz ale w pracy byłam
ale byłam na tyle twarda że się nie rozpłakałam
Nie daj się!
Trzeba było powiedzieć, że on to chyba dalej intelektualnie zatrzymał się na etapie zygoty. Pokaż pazury!Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam siwe co prawda tylko kilka ale jednak są i to mnie wkurza za to Mężuś ani jednego nie ma dziad jeden hehe
Dzisiaj zrobiłam rano badania myślałam,że brzuch mi wyskoczy z głodu całe szczęście mam blisko lab. od domciu. Wieczorkiem wizyta u Gina. mam nadzieje,że będzie wszystko oki.gosia86, szpilka, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
Kaj wrote:Nie daj się!
Trzeba było powiedzieć, że on to chyba dalej intelektualnie zatrzymał się na etapie zygoty. Pokaż pazury!
to jak z tym termometrem?musi być cyfrowy? czy może być rtęciowy?
i nie wiem czy jest sens mierzyć od teraz bo to 26 dc po łyżeczkowaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:05
-
gosia86 wrote:to jak z tym termometrem?musi być cyfrowy? czy może być rtęciowy?
i nie wiem czy jest sens mierzyć od teraz bo to 26 dc po łyżeczkowaniu
Jedni mówia, że rtęciowy może być, ale dla lepszego pomiaru będzie elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku. Ja mam z firmy Microlife. Jest super. Dokładnie mogę odczytać ile jest, bo jednaknp. 36,41 czy 36,49 to różnica istotna dla mierzenia owu.Natalka 03.2015
-
Gosia z tym termometrem różnie jest powiem jak to u mnie jednym wychodziły mi chocki klocki no to bach drugi też elektroniczny i tak mierzyłam dwoma i tragedia wychodziła znacznie się różniły teraz zamówie taki właśnie co dziewczynki mówią z dwoma miejscami po przecinku.
Szpileczko daj znac koniecznie trzymam kciuki.
Ja już po wizycie wysiedziałam się oh.... mam mega pęcherzyk już sama z wrażenia nie wiem dokładnie czy ma 22 albo 23mm więc trzeba ostro działać dostałam też duphaston mam go brac od wzrostu temp. zakreslila mi na wykresie mniej wiecej o co chodzi. przez 10 dni mam go brac 2 razy dziennie.
Badania mi porobiła mocz tylko trzeba zrobić z posiewem bo jak się okazuje te moje wszystkie przypadłości z grzybicą i infekcjami mogą być od tego na początku nie musiał dawać żadnych oznak dopiero teraz jak jest mega bakteriimarti_marti, gosia86, magdalenka_ka, aja lubią tę wiadomość
-
Ewik, więc praca domowa na weekend - działaj Też biorę dupka od 16-25 dc, choć zaczęłam od 17, bo 16 zapomniałam :p Tylko jedną tabletkę. A teraz czekam jak @ przyjdzie. Potem zamierzam zrobić sobie cytologię, ostatnią robiłam w lipcu. I może też na jakiś monitoring ok 12 dc pójdę...
Szpilka, napisz koniecznie jak po wizycie!
A co do termometru.. mam Microlife z dwoma miejscami po przecinku, jest OK, choć czasem zmierzę temp - jest np 36,64, mierzę po minucie - jest 36,54 Nie wiem, od czego to zależy, ale nie ruszam się ani nic.Ewik lubi tę wiadomość
We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
Dziewczyny strasznie mnie piersi bolą, dosłownie aż pieką, tak jak się odczuwa poparzenie słoneczne! Tak miałam jak brałam progesteron, ale W tym cyklu nie brałam! Mam nadzieję, że to dobry znak i nie będzie rozczarowania niby sie nie nastawiałam, ale nigdy nic nie wiadomo
gosia86, Ewik lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Szpilka przytulam Cię mocno i tzrymam kciuki za maluszka :* i życzę Ci spokojnych 9 miesięcy
Magdalenko a może akurat się udało
Ja mam wrażenie że jak w ciąży piersi mi urosły to później już takie zostały i mąż mówi mi to samo
dziękuję za odpowiedź odnośnie termometru mam w domu cyfrowy to muszę go sprawdzić
myślicie czy jest sens teraz jeszcze mierzyć? czy dopiero po @?
teraz pewnie nic mi to nie da?magdalenka_ka lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Kaj ooo dobre tak mu powiem jak mnie wkurzy następnym razem, choć teraz to unikam prostaka bo nawet patrzeć na niego nie chcę
to jak z tym termometrem?musi być cyfrowy? czy może być rtęciowy?
i nie wiem czy jest sens mierzyć od teraz bo to 26 dc po łyżeczkowaniu
Cyfrowe na pewno są wygodniejsze. Rtęciowe też są ok, ale warunkiem jest by były "owulacyjne" tzn pokazywały temperaturę 2 miejsca po przecinku. Czasami różnice w temperaturach są nieduże (właśnie rzędu drugiej wartości po przecinku) i zwykły termometr tego nie wychwyci.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Cześć dawno się nie odzywałam a to z powodu kolejnego nieudanego cyklu...
mam do Was dzis pytanie, dzis mój 8 dc i cos mnie podkusiło żeby zrobic test ovu,śluz płodny pojawił sie zaraz po @ czyli 6 dc ,a dzis typowe białko jaja kurzego, zbadałam nawet szyjke i jest rozpulchniona(tak mi sie wydaje) no i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu ten test owulacyjny wyszedł pozytywnie, nawet kreska testowa jest ciemniejsza. czy to mozliwe zeby ovu była tak wczesnie. Nie wiem czy ten wynik jest wiarygodny. co o tym myslicie?
Podaje linka do testu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/700c8475cf405e69.html
Szkoda ze nie jest to test ciązowy... -
A co jesli dziś był skok?, wczoraj tempka 36,76 a dzis 37.06. Nie wiem jak to interpretować. Dodam że wczoraj goraczkowałam, byłam osłabiona i miałam biegunkę. Mozliwe że temeratura nie jest wiarygodna, bo moze złapałam jakiegoś wirusa... Co myślisz kora?
-
Serduszkuj Beatko ile sie da na wszelki wypadek, skoro czujesz sie przeziębiona to postaraj sie zauwazyć kiedy śluz znów się stanie mniej płodny ale wtedy na wszelki wypadek też całkiem nie odpuszczajcie, ale fakt owulka oże być tak wcześnie