Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Pomyślałam, że skoro się nie staram (na razie!) to troszkę z Wami popiszę. W dużej mierze to 'wina' mojego tygodniowego L4, bo się troszkę nudzę :P

Kochane, powiedzcie mi, komu udało się zaserduszkować? Bo chętnie bym wpisała serducha na naszą listę, a niestety nie wiem komu... Podejrzałam, że dziś szczęśliwie dołączył Rudasek, a ona też z '86 :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Iduś :) jak się czujesz?

Na pewno zaserduszkowała Kaj, Mała Mi i Szpilka :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ida :)

Ok, kupiłam syrop z tym czymś na g... :) 100mg na 5 ml. Może być? Ile go brac?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Cześć Iduś :) jak się czujesz?

Na pewno zaserduszkowała Kaj, Mała Mi i Szpilka :)
    A, to wiem bo już je zaznaczyłam jakiś czas temu ;)

Lepiej się czuję, ale troszkę jeszcze osłabiona jestem. Ale minie - mam czas na dojście do siebie. Lekarz się szarpnął na tydzień zwolnienia :P

Ewik, a Ty w tym cyklu nie miałaś monitoringu?

Magdalenko - ja piłam Flegaminę przez kilka dni, ale dlatego że miałam kaszel i faktycznie wtedy śluzu więcej było.
    Ale popieram Ewiczka - przy Dongu jest wiele więcej, lepszej jakości i o wiele dłużej (przynajmniej u mnie).

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś byłam w 10dc miałam pęcherzyk 23mm gin powiedziała,że jest wszystko oki temp.też na to wskazywały więc oboje doszłyśmy do wniosku,że mam się pojawić jutro i zobaczymy co i jak się podziało z pęcherzykiem.

Super,że już lepiej się czujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:46

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój wykres wskazuje na to, że owula była. Więc super :)

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się wszystko okaże ale jakoś jestem wyjątkowo spokojna na nic się nie zdadzą moje nakręcania i myślenie. co ma być to będzie :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz, czemu musicie tyle czekać na wyniki badań Twoich i męża? Ja panel tsh i w sumie każde inne miałam w tym samym dniu, najpóźniej na drugi dzień. A badanie nasienia też jest w ten sam dzień, w sensie wyniki.

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo moje badania tsh robiłam w szpitalu i jak się okazało poszły już do kartoteki i muszę czekać na piątek wtedy mam wizytę u endo. A badania męża to kobieta w lab. od razu powiedziała,że się czeka tydzień czasu

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to długo, faktycznie...

Ewik lubi tę wiadomość

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-) witam was po dlugiej nieobecnosci.
    U mnie wiele sie dzialo i nadal sie dzieje. Jak wam wspominalam moja ostatnia wizyte u gina.ze daje mi 4 miesiace a pozniej to tylko invitro i ze przy dobrym poziomie cukru dal mi leki na cukrzyce.
    Szukalam innego gina i znalazlam. Odwiedzilam dr Przybycienia. Jest to gin od nieplodnosci i przyjmuje w klinice w parens w krk i tarnowie w prywatnym gabinecie w tarnowie. Pojechalam do tarnowa bo mialam wczesniejszy termin i blizej.
    Wykonalam przed wizyta mase badan: wymaz z pochwy i szyjki macicy, hormony, marker nowotworowy, ponowny seminogram meza itd.
    Wczoraj bylam na wizycie: zrobil mi usg dopochwowe, usg piersi, usg narzadow. Nie stwierdzil zadnej nadzerki, pochwa ok. Okazalo sie ze moj lewy jajniczek jest bardzo maly i wedrujacy co nie jest dobre, prawy jest ksiazkowy. Przeanalizowal dotychczasowe wyniki sa dobre. Zadnych chorob zakaznych, hormonki prawie w normie. Meza leukocytospermia mam sie nie przejmowac bo jego pozostale wyniki przekraczaja dwukrotnie norme. Po analizie mojej dlugosci cyklow stwierdzil ze moze sie mi zblizac menopauza :'( bo mam coraz krotsze cykle. Poki co nie widzi podstaw abym nie mogla zajsc w ciaze. Dostalam liste badan ktore mam jeszcze wykonwc i na nastepnej wizycie za miesiac ustali co dalej. Pozatym wykryl u mnie torbiele w piersiach i mam wykonac biopsje.
    Ti tyle relacji co u mnie.

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kochana :) dużo się u Ciebie działo ale najważniejsze,że znalazłaś lekarza z tego co piszesz bardzo dobrego przynajmniej nie stoicie w miejscu tylko coś się zaczyna dziać.
    Torbielą się nie przejmuj ja mam po mamuśce też ale wszystko jest ok.

elcia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbielami sie nie stresuje. Gin powiedzial zeby zrobic biopsje bo dwie mam duze i blisko siebie.
    Gin okazal sie kompetentny. I piedzial ze narazie mam sie nie przejmowac na przod. Bo musze miec wszystkie badania by wykluczyc jeszcze endometrioze i chce sprawdzicz czy nie mam przeciwcial plemnikowych no i określić rezerwe jajnikow. Powiedzial ze moze trzeba bedzie wykonac laparoskopie by wszystko posprawdzac. Najbardziej przerazaja mnie wydatki najvlizsze badania wyniosa mnie okolo 1000 zl. A wydalam juz 1000 zl na badania przed pierwsza wizyta u niego. I jak @ spozni sie choć jeden dzien mam robic odrazu bete. Nie powiedzial mi dlaczego.

Ewik co do Twojego wykresu to wyglada sa owulka byla :-)
    Idus wracaj do zdrowia i gratuluje nowej pracy :-)

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elciu dziękuję :)

Fajnie, że znalazłaś takiego lekarza, ale z drugiej strony strasznie dużo chce Ci zlecić, a to kosztuje niestety... Postarajcie się teraz jakiś czas i może po jakimś konkretnym terminie będziesz się martwiła dalszymi badaniami?

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idus chce porobic te badania bo bede troszke spokojniejsza.
    Postanowilismy z mezem ze porobimy wszysykie badania i pojdziemy na kolejna wizyte. Zobaczymy co gin powie, bo jesli .beda czekac mnie dalej tak kosztowne badania a z tego co wiem to jakies badania kosztuja nawet 7 tyš to bedziemy musieli odpuscic. Ale nie dopuszczam narazie tej mysli.

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, lepiej wiedzieć wszystko wcześniej. My też już daliśmy tysiaka, ale to były podstawowe moje badania hormonów i wizyty u endo, urologa męża itd. Na szczęście na razie wszystko ok, ale żal mi wszystkich tych par, które wydają krocie na to by się czegokolwiek dowiedzieć... Smutne to...

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idus ja chodzenie po lekarzach rozpoczelam w styczniu na badania, wizyty, leki wydalam ok 5tys. A to jak sie okazuje poczatek.
    Ale pocieszajace jest to ze moze w koncu sie uda.
    W gabinecie u gin byly fotki maluszkow tych par ktorym sie udalo i bylo ich mnostwo :-) az serce sie radowalo :-)

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Wiesz, ja tak nie liczę wszystkiego jeszcze, ostatnio tylko mieliśmy więcej badań z mężem i wiem to tyle nas wyszło. Ale co jakiś czas wizyty gina, jakieś leki itd.
    Ale niedługo Wam się uda i będziesz zbierała na wózek ;) A wszystkie zmartwienia związane ze staraniami znikną i jednej chwili :)
    Pięknie widzieć takie zdjęcia w gabinecie :)

Izik, elcia86 lubią tę wiadomość

• Izik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida jak ty coś powiesz to zawsze mądrze brakowało mi Ciebie;-)

elcia86, Ida lubią tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Idus ja chodzenie po lekarzach rozpoczelam w styczniu na badania, wizyty, leki wydalam ok 5tys. A to jak sie okazuje poczatek.
    Ale pocieszajace jest to ze moze w koncu sie uda.
    W gabinecie u gin byly fotki maluszkow tych par ktorym sie udalo i bylo ich mnostwo :-) az serce sie radowalo :-)

Elcia będzie dobrze :) ja od pażdziernika i już nawet nie licze ile badań i jakie koszty bo nie chce się dołować ale wiem jedno cel jest tego warty w 100% więc spinam się i staram myśleć pozytywnie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ