X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Pomyślałam, że skoro się nie staram (na razie!) to troszkę z Wami popiszę. W dużej mierze to 'wina' mojego tygodniowego L4, bo się troszkę nudzę :P

Kochane, powiedzcie mi, komu udało się zaserduszkować? Bo chętnie bym wpisała serducha na naszą listę, a niestety nie wiem komu... Podejrzałam, że dziś szczęśliwie dołączył Rudasek, a ona też z '86 :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Iduś :) jak się czujesz?

Na pewno zaserduszkowała Kaj, Mała Mi i Szpilka :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ida :)

Ok, kupiłam syrop z tym czymś na g... :) 100mg na 5 ml. Może być? Ile go brac?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Cześć Iduś :) jak się czujesz?

Na pewno zaserduszkowała Kaj, Mała Mi i Szpilka :)
    A, to wiem bo już je zaznaczyłam jakiś czas temu ;)

Lepiej się czuję, ale troszkę jeszcze osłabiona jestem. Ale minie - mam czas na dojście do siebie. Lekarz się szarpnął na tydzień zwolnienia :P

Ewik, a Ty w tym cyklu nie miałaś monitoringu?

Magdalenko - ja piłam Flegaminę przez kilka dni, ale dlatego że miałam kaszel i faktycznie wtedy śluzu więcej było.
    Ale popieram Ewiczka - przy Dongu jest wiele więcej, lepszej jakości i o wiele dłużej (przynajmniej u mnie).

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś byłam w 10dc miałam pęcherzyk 23mm gin powiedziała,że jest wszystko oki temp.też na to wskazywały więc oboje doszłyśmy do wniosku,że mam się pojawić jutro i zobaczymy co i jak się podziało z pęcherzykiem.

Super,że już lepiej się czujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:46

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój wykres wskazuje na to, że owula była. Więc super :)

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się wszystko okaże ale jakoś jestem wyjątkowo spokojna na nic się nie zdadzą moje nakręcania i myślenie. co ma być to będzie :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz, czemu musicie tyle czekać na wyniki badań Twoich i męża? Ja panel tsh i w sumie każde inne miałam w tym samym dniu, najpóźniej na drugi dzień. A badanie nasienia też jest w ten sam dzień, w sensie wyniki.

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo moje badania tsh robiłam w szpitalu i jak się okazało poszły już do kartoteki i muszę czekać na piątek wtedy mam wizytę u endo. A badania męża to kobieta w lab. od razu powiedziała,że się czeka tydzień czasu

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to długo, faktycznie...

Ewik lubi tę wiadomość

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-) witam was po dlugiej nieobecnosci.
    U mnie wiele sie dzialo i nadal sie dzieje. Jak wam wspominalam moja ostatnia wizyte u gina.ze daje mi 4 miesiace a pozniej to tylko invitro i ze przy dobrym poziomie cukru dal mi leki na cukrzyce.
    Szukalam innego gina i znalazlam. Odwiedzilam dr Przybycienia. Jest to gin od nieplodnosci i przyjmuje w klinice w parens w krk i tarnowie w prywatnym gabinecie w tarnowie. Pojechalam do tarnowa bo mialam wczesniejszy termin i blizej.
    Wykonalam przed wizyta mase badan: wymaz z pochwy i szyjki macicy, hormony, marker nowotworowy, ponowny seminogram meza itd.
    Wczoraj bylam na wizycie: zrobil mi usg dopochwowe, usg piersi, usg narzadow. Nie stwierdzil zadnej nadzerki, pochwa ok. Okazalo sie ze moj lewy jajniczek jest bardzo maly i wedrujacy co nie jest dobre, prawy jest ksiazkowy. Przeanalizowal dotychczasowe wyniki sa dobre. Zadnych chorob zakaznych, hormonki prawie w normie. Meza leukocytospermia mam sie nie przejmowac bo jego pozostale wyniki przekraczaja dwukrotnie norme. Po analizie mojej dlugosci cyklow stwierdzil ze moze sie mi zblizac menopauza :'( bo mam coraz krotsze cykle. Poki co nie widzi podstaw abym nie mogla zajsc w ciaze. Dostalam liste badan ktore mam jeszcze wykonwc i na nastepnej wizycie za miesiac ustali co dalej. Pozatym wykryl u mnie torbiele w piersiach i mam wykonac biopsje.
    Ti tyle relacji co u mnie.

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kochana :) dużo się u Ciebie działo ale najważniejsze,że znalazłaś lekarza z tego co piszesz bardzo dobrego przynajmniej nie stoicie w miejscu tylko coś się zaczyna dziać.
    Torbielą się nie przejmuj ja mam po mamuśce też ale wszystko jest ok.

elcia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbielami sie nie stresuje. Gin powiedzial zeby zrobic biopsje bo dwie mam duze i blisko siebie.
    Gin okazal sie kompetentny. I piedzial ze narazie mam sie nie przejmowac na przod. Bo musze miec wszystkie badania by wykluczyc jeszcze endometrioze i chce sprawdzicz czy nie mam przeciwcial plemnikowych no i określić rezerwe jajnikow. Powiedzial ze moze trzeba bedzie wykonac laparoskopie by wszystko posprawdzac. Najbardziej przerazaja mnie wydatki najvlizsze badania wyniosa mnie okolo 1000 zl. A wydalam juz 1000 zl na badania przed pierwsza wizyta u niego. I jak @ spozni sie choć jeden dzien mam robic odrazu bete. Nie powiedzial mi dlaczego.

Ewik co do Twojego wykresu to wyglada sa owulka byla :-)
    Idus wracaj do zdrowia i gratuluje nowej pracy :-)

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elciu dziękuję :)

Fajnie, że znalazłaś takiego lekarza, ale z drugiej strony strasznie dużo chce Ci zlecić, a to kosztuje niestety... Postarajcie się teraz jakiś czas i może po jakimś konkretnym terminie będziesz się martwiła dalszymi badaniami?

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idus chce porobic te badania bo bede troszke spokojniejsza.
    Postanowilismy z mezem ze porobimy wszysykie badania i pojdziemy na kolejna wizyte. Zobaczymy co gin powie, bo jesli .beda czekac mnie dalej tak kosztowne badania a z tego co wiem to jakies badania kosztuja nawet 7 tyš to bedziemy musieli odpuscic. Ale nie dopuszczam narazie tej mysli.

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, lepiej wiedzieć wszystko wcześniej. My też już daliśmy tysiaka, ale to były podstawowe moje badania hormonów i wizyty u endo, urologa męża itd. Na szczęście na razie wszystko ok, ale żal mi wszystkich tych par, które wydają krocie na to by się czegokolwiek dowiedzieć... Smutne to...

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idus ja chodzenie po lekarzach rozpoczelam w styczniu na badania, wizyty, leki wydalam ok 5tys. A to jak sie okazuje poczatek.
    Ale pocieszajace jest to ze moze w koncu sie uda.
    W gabinecie u gin byly fotki maluszkow tych par ktorym sie udalo i bylo ich mnostwo :-) az serce sie radowalo :-)

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Wiesz, ja tak nie liczę wszystkiego jeszcze, ostatnio tylko mieliśmy więcej badań z mężem i wiem to tyle nas wyszło. Ale co jakiś czas wizyty gina, jakieś leki itd.
    Ale niedługo Wam się uda i będziesz zbierała na wózek ;) A wszystkie zmartwienia związane ze staraniami znikną i jednej chwili :)
    Pięknie widzieć takie zdjęcia w gabinecie :)

Izik, elcia86 lubią tę wiadomość

• Izik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida jak ty coś powiesz to zawsze mądrze brakowało mi Ciebie;-)

elcia86, Ida lubią tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Idus ja chodzenie po lekarzach rozpoczelam w styczniu na badania, wizyty, leki wydalam ok 5tys. A to jak sie okazuje poczatek.
    Ale pocieszajace jest to ze moze w koncu sie uda.
    W gabinecie u gin byly fotki maluszkow tych par ktorym sie udalo i bylo ich mnostwo :-) az serce sie radowalo :-)

Elcia będzie dobrze :) ja od pażdziernika i już nawet nie licze ile badań i jakie koszty bo nie chce się dołować ale wiem jedno cel jest tego warty w 100% więc spinam się i staram myśleć pozytywnie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ