Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Elcia dacie rade! Tylko szkoda, że za wszystko musicie płacić same, wszystko powinno być refundowane...niby rząd krzyczy, że za mało ludzi się rodzi, ale nic z tym nie robą..
Ewik, elcia86 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Witajcie dziewuszki kochane jak Wam mija dzionek?
Poproszę o kciuki dzisiaj wizyta dopiero wieczorkiem ale mam lekkiego stresa. Byłam zrobił badanie posiew moczu i mnie zatkało jak pani poprosiła o 45zł. naiwna myślałam,że się zmieszczę w 20.magdalenka_ka lubi tę wiadomość
-
podsyłam Wam jeszcze stronkę - warto śledzić bo co chwilę są jakieś nowości i ostatnio robili akcje we Wrocławiu badanie nasienia za 50 zł (a ja zamawiam przez tą stronkę witaminy na małża promen
http://badanie-nasienia.pl/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 12:54
Ida lubi tę wiadomość
-
Uff u mnie strasznie duzo pracy dzis, mam nadzieje, ze teraz odpoczne przez godzine, jako, ze jestem na recepcji a no i chcialam sie pochwalic, ze u mnie slonecznie w koncu! Sorry Dziewczyny, ze bez polskich znakow, ale nie chce kolezance ustawien zmieniac na komputerze.
Dzisiaj od rana studiowalam problem techo cholernego sluzu plodnego, bo ja juz nie pamietam kiedy go ostatni raz widzialam u siebie. Patrzylam na polskich i angielskich stronach. Jezeli ktos ma problem ze sluzem, to te informacje moga sie przydac (choc pewnie juz to wszystko moje kochane wiecie )
- nalezy pic 2 litry wody dziennie (kawa, herbata i soki sié nie wliczaja, kawy nalezy wrecz unikac, bo szkodzi sluzowi)
- unikac lekow hormonalnych i anyhistaminowych, prblem ze sluzem jest tez przy braniu Clomidu
-pic syrop na kaszel i zazywac wiesolek - to juz wiecie
Co ciekawe zadna angielska strona medyczna nie poleca tych zeli co pomagaja zajsc w ciaze, polecaja je jedynie producenci. Oczywiscie zwykle zele szkodza plemniczka, a wiec nie wolno ich uzywac.
Jezeli po wodzie, syropie i wiesiolku sluzu nadal nie bedzie, to nalezy sprawdzic to u lekarza. W Anglii problem sluzu rozwiazuje sie inseminacja badz in vitro !!!! Co ciekawego jeszcze przeczytalam, sluz moze zostac zaburzony wieloletnim braniem tabletek anty (5 lat baralam, nie biore od 3)i moze zostac przywrocony farmakologicznie...(nie napisali jakie lekarstwa daje sie na poprawe). W sumie zawsze mi sie wydawalo, ze sluz to najmniejszy problem, a tu pisza, ze moze byc glowna przyczyna niemoznosci zajscia w ciaze...
Jakie to robienie dzieci jest skomplikowane...
Juz kiedys pytalam, ale zapytam jeszcze raz: musze wiesiolka lykac w calosci, czy moge jakos wypic tylko ten olejek ze srodka? Widzialam rozmiar tabletki - OMG!!!
Przepraszam Dziewczynki, ze sie tak rozpisalam...
Magdalenka_ka - ja też nie lubię dużych tabletek, ale z wiesiołkiem nie mam problemu - jest to śliska tabletka i bez problemu przechodzi. Kiedyś miałam problem z magnezem, ale też jakoś przeszło Na opakowaniu wiesiołka pisze, że można wyciskać ten płyn. Spróbuj jeszcze siemię lniane - na początku może odstraszać, ale potem nawet mi posmakował i teraz nie widzę problemu w piciu nawet nasionek
Ewik - trzymam kciuki za wyniki, oby było OK!magdalenka_ka lubi tę wiadomość
We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
Magdalenko - tak wiesiołka można rozłupać i pić sam olej. Na Oeparolu nawet było takie zalecenie jak brałam.
Ja śluz mam zawsze, a trakcie owu to już aż za dużo, tak mi się wydaje. Ale od dziewczyn słyszałam, że nie ma to aż takiego znaczenia czy jest go dużo czy mało. Ważne by był w środku. Dziewczyny zachodzą kiedy nie mają wcale. Ja mam mnóstwo i przez 5 cykli nic. Oczywiście, że pomaga bardzo przy zapłodnieniu, ale myślę, najważniejsze jest by był w środku
A o Angielskich 'uczonych' i 'specjalistach' już wiele się nasłuchałam... Pominę to milczeniem...
Wracając do śluzu - ja, mimo iż bardzo mało piję (nie mogę się zmusić), piję codzinnie kawę, nie biorę nic na jego poprawę, a nawet biorę teraz tabletki przeciwalergiczne, które są przeciwhistaminowe. Myślałam, że będzie dzięki temu z nim gorzej. A gdzie! Mam tyle co zawsze. Tak więc myślę, że co kobieta to inna jej uroda.magdalenka_ka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Dziękuję Wam za dobre słówka i wsparcie jesteście kochane
Ewik trzymam mocno kciuki
Ja też miałam jednym czasem problem ze śluzem, zwłaszcza w okresie zimowym, bo wtedy piję mniej wody niegazowanej, ale przychodzi wiosna, lato to więcej pije i więcej śluzu się pojawia i to przez kilka dni.
magdalenka_ka, Ewik lubią tę wiadomość
-
U mnie idzie na bezowulacyjny według owu chociaż kto go tam wie jak robił mi owulacje to przecież jej nie miałam;-)
Już się nie moge doczekać wieści od Ewika naszego
Ewik lubi tę wiadomość
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
No i jestem
Wszystko jest w porządku śluzówka macicy wygląda zachęcająco jak powiedziała pani ginka jajniki dobre czyste, płyn jest gdzieś tam hehe więc wszystko wskazuje na to,że owulka była. Teraz czekamy bierzemy do 10dc duphaston czekamy 2 dni spokojnie robimy test jeśli wyjdzie pozytywny nawet cień cienia właczamy dalej branie dupka.elcia86, magdalenka_ka, Izik, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
Ewik wrote:No i jestem
Wszystko jest w porządku śluzówka macicy wygląda zachęcająco jak powiedziała pani ginka jajniki dobre czyste, płyn jest gdzieś tam hehe więc wszystko wskazuje na to,że owulka była. Teraz czekamy bierzemy do 10dc duphaston czekamy 2 dni spokojnie robimy test jeśli wyjdzie pozytywny nawet cień cienia właczamy dalej branie dupka.
Ewik super!!! Teraz to już musi być dobrzeEwik lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyWitam kochane żuczki dawno mnie nie było tutaj ale zawsze o was myślałam i trzymałam kciuki musiałam troszkę odseparować sie od tego wszystkiego i wypocząć psychicznie bo nie dała bym rady tak dalej życ widząc ciężarne słysząc o ciąży itp troszki mi to pomogło w ubiegłym cyklu gin na wizycie przepisał mi luteinę dał mi pół roku na starania jesli nie wyjdzie to jak on to ujął zaczniemy coś z tym robić bo troszki za długo to trwa może przepisze mi dupka i clo zobaczymy Ewik ciesze sie ze jest wszystko dobrze oby zakończyło sie to zielonością
-
Cześć Ewelinka super,ze jestes. Każdemu jest potrzebny taki czas. Ja też ogrniczyłm zagladanie na ovu bo zwariować można chociaż to najmniejszy problem bo mam w rodzince małża ciąże i teściowa szleje wszystko się wokół tego dzieje nie myślcie,że jestem jakaś zazdrośnie nawiedzon ale idąc tam to można fioła dostać bo tylko wokół tego rozmowy odezwiesz się to źle nie odezwiesz albo nie pojdziesz w odwiedziny to jeszcze gorzej bo zaraz dlaczego ma sie taki stosunek itp. Szkoda słów.
Przepraszam za wywód ale musiałam sie wygadać bo z małżem ciężko w tej kwestii.
Dziękuje z kciuki -
nick nieaktualnykochana rozumiem cie doskonale mam podobną sytuacje cóż poradzić na dodatek każdy pyta sie czemu jeszcze dzidziusia nie mamy itp zwariować można ja zaczynam przyswajac do siebie myśl ze nie tak szybko zajde w ciąże a może wcale ciesze sie ze zrobiłam taką przerwe bo mi pomogło z dystansem na to patrzeć i pod innym kątem spokojniejsza sie zrobiłam nie wariuje przed @ przepraszam za takie negatywne myśli ale taki w moim zyciu etap ze trzeba zdystansować i uspokoić sie moze to jest klucz do sukcesu zobaczymy pozdrawiam dobranoc żuczki kochane oby każdej zielony kropek sie pojawił na wykresie
-
Dzień dobry
Ewelinka to nie jest nic negatywnego masz prawo mieć różne myśli i gorsze samopoczucie. Każda z nas prędzej czy później dochodzi to tzw.ściany i nie ma bata żeby kogoś nie ruszał kolejny nowy cykl jak się pojawia @. Bardzo dobrze,że nabrałaś troszkę dystansu -
Ewik wrote:No i jestem
Wszystko jest w porządku śluzówka macicy wygląda zachęcająco jak powiedziała pani ginka jajniki dobre czyste, płyn jest gdzieś tam hehe więc wszystko wskazuje na to,że owulka była. Teraz czekamy bierzemy do 10dc duphaston czekamy 2 dni spokojnie robimy test jeśli wyjdzie pozytywny nawet cień cienia właczamy dalej branie dupka.
No teraz to już musi być dobrze! Cycki do góry i oby do przodu!Ewik lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Ewik - dobre wieści Super
U nas rodzina nie dopytuje. Może dlatego, że jakiś czas temu, kiedy okazało się że mąż może mieć problemy (co się nie potwierdziło) powiedzieliśmy, każde swojej mamie. Ale zadziwiają mnie zupełnie obce nam osoby, które spotkane na ulicy pytają kiedy u nas pojawi się dziecko. Zupełnie nie wiem co odpowiadać w takich sytuacjach, więc mówimy, że nie wiemy.
U mnie owulka jak się patrzy. Boli jajnik, śluz itd. Ale omijamy ją tym razem, choć mąż wczoraj chciał -
Witajcie Dziewuszki;) Również jestem '86 i podejrzewam,że jak większość z Was mam problemy z tarczycą,zajściem w ciąże, owulacją i innymi rzeczami,które juz mnie zaczynaja przerastać... Pierwszą ciążę poroniłam w 7tc i do dzisiaj nie wiadomo czy to przez tarczyce czy hormony. Dopiero niedawno mój endo dał mi skierowanie na badanie progesteronu,testosteronu i innych i czekam na wyniki. Ale ponieważ ostatnio brałam leki na odtworzenie cyklu to tak mi się wszystko pomieszało,że zrobiłam badania dzień przed @ a powinnam je zrobić najwcześniej 2dc i martwie sie,ze bede musiała je powtórzyć a koszt to prawie 200zł...
A tak poza tym mam endometrioze i nie pękają mi pęcherzyki i ciągle jakies małe torbielki mam. Dodoam ,ze staramy sie od listopada...