X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A konkretnie?wypadają? Może to jednak od tarczycy?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jak zaczełam brac dupka to tak mi się zaczeły przetłuszczac że coś okropnego, wczesniej nie miałam takich problemów

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chyba że o to chodzi
    jak brałam go w ciąży to nie zwróciłam na to uwagi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki :) jak długi weekend? ja z mężem zawitałam do teściów na sobote i niedziele, stęskniona jestem a tu brak możliwości na <3 bo w poniedziałek badanie nasienia rano :(

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli pachnie to zrób cukier różany! :) Jest genialny <3
    http://pocalunkimalinowe.blogspot.com/2013/08/cukier-rozany.html

Może jakieś potpourri? W miseczce, albo w woreczku. :)

Możesz też pozbierać świeżo rozwinięte kwiaty i ususzyć w drobnym piasku (im drobniejszy tym lepszy) lub mące - trzeba kwiat główką do góry ułożyć na warstwie piasku lub mąki i powolutku osypywać, tak żeby się dostał piasek między wszystkie płatki - po mniej więcej 10 dniach (zależy od mikroklimatu) mamy pięknie zakonserwowaną różę, która nie traci kształtu jak przy suszeniu do góry nogami i ma ładniejszy kolor :)

Praca skończona, bukiet oddany - uwielbiam ten moment kiedy Panna Młoda odbiera bukiet. :)
    magdalenka_ka wrote:
    Pytanie nie na temat, najbardziej liczę na odpowiedź Vincaminor, ale może Wy też macie jakiś pomysł :) w moim parku przy domu rośnie piękna fioletowa róża i mam zamiar ususzyć płatki i jakoś je wykorzystać, tylko nie wiem jak, czy ktoś ma jakiś fajny pomysł?

magdalenka_ka, gosia86 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor a robisz zdjęcia swoich bukietów??
    szkoda że wcześniej nie wiedziałam jak zasuszyć różę żeby była ładniejsza, dostałam od męża piękną po wyjściu ze szpitala i stała 3 tygodnie
    a zresztą to ta której zdjęcia mam przy swoim nicku

byłam u tej ginki którą polecała mi Mariolka w pracy
    i nareszcie czuję się "zaspokojona" wszystko mi wyjaśniła
    zrobiła usg zbadała
    chciała dać skierowanie na badania hormonów, ale mam od endo i mam je zrobić około 3 miesiące po zabiegu
    niestety pani doktor po mimo młodego wieku należy do tych lekarzy którzy każą odczekać około 6 miesięcy, ale wytłumaczyła to tym że ciąża sama w sobie jest ogromnym obciażeniem dla organizmu, a tym bardziej po poronieniu i dlatego trzeva się wstrzymać
    podczas badania okazało się że @ jest tuż tuż bo już widać strużkę krwi (na papierze pawie nic)
    na usg niestety prawy jajnik uśpiony, a i w lewym brak dominującego pęcherzyka
    więc prawdopodobnie cykl był bez owulacyjny i mam przyjść na usg w jakimkolwiek dniu cyklu byle po @ żeby mogła ocenić pracę jajników
    (ale teraz nie rozumiem? to żle że jajnik uśpiony? )
    zapytałam od razu jakie ma podjeście do L4 w ciąży, poweidziała że nie ma problemu że ona też była w ciąży i była na L4
    prosiła mnie abym się wstrzymała z ciążą kilka miesięcy, że ona rozumie potrzebę posiadania dziecka ale tak będzie dla mnie lepiej
    powiedziałam jej też że byłam wczoraj u kolegi (przyjmował dzisiaj w gabinecie obok i nawet przechodził jak czekałam na poczekalni, ale nawet dzień dobry nie powiedział) ale nie rozwiał moich wątpliwości
    co do dupa w ciąży czy nawet przed @ to powiedziała że najpierw muszę to skontrolować badaniami i wtedy będziemy wiedziały co robić dalej

i co myślicie o tej wizycie?
    ja jestem zadowolona
    niestety z tymi staraniami będziemy musieli jednak poczekać, ale takiego lekarza chce się słuchać
    rozmawiałam z mężem i poczekamy 4 miesiące czyli do września

Izik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia podjęliście bardzo słuszną decyzję :) z tego co piszesz wizyta bardzo dobrze przebiegła najważniejsze,że jesteś zadowolona.

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewik :* decyzja trudna bo chciałabym już, teraz, natychmiast się starać, ale trzeba myśleć rozsądnie, bo przechodzić przez to kolejny raz to nie dla mnie
    muszę przyznać że czuję się uspokojona psychicznie i takiego lekarz to chce się słuchać

Ewik, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mądrze godosz ale do wrzesnia nie ma 4 miesięcy 2 z kawałkiem....
    a ja byłam niegrzeczna zrobiłam test oczywiście negatyw, a podczas współżycia myślałam że umrę co za ból... może teraz coś się ruszy i przyjdzie małpa

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka w tobie nadzieja ze beda dwie kreski.
    Do mnie zawitala @ :-( wystarczylo postraszyc organizm testem i zawitala :-(
    Gosia dasz rade :-) wazne ze trafilas na gin ktory cos wytlumaczyl.
    Izik przykro mi ze test negatywny. Tule cie mocno :-)

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już prawie 2 są za mną:) liczę od 09.05

Izik, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ta ginka mi sie duzo bardziej podoba, no a z czekaniem to jest tak, ze my moglismy wczesniej a tez zaszlam po pol roku, a w tych cyklach co juz teoretycznie mielismy sie starac to zawsze a to jakas infekcja wypadl a to gin stwierdzil ze jeszcze raz leczymy paciorkowca i inne takie tam, wiec wytrzymacie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik przypomnialo mi sie, ze na poczatku ciazy mialam bolesne skurcze w trakcie orgazmu, no ale skoro test negatyw to sie nie sugeruj tym razem, moze przyda sie ta wiedza w przyszlosci

Izik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik a może zwyczajnie za wcześnie na test?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elu ja też czuję,że do mnie zawita bo czuje jak w środku coś się rusza.

Izik przytulam mocno mocnoooooo...ja też podczas serduszkowania odczuwałam ból dzisiaj.

Gosia wszystko już teraz będzie dobrze. Nie ma innej opcji!

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że robię - wszystko jest zawsze na blogu :) W tym zawodzie portfolio jest bardzo ważne :)

To takie ponoć szokujące ale róża właśnie powinna stać ścięta około trzech tygodni - świeża i prawidłowo pielęgnowana. Niestety w kwiaciarniach bardzo często wciska się ludziom stare kwiaty... :/ Ja nigdy nie umiałam czegoś takiego robić - chyba do pracy w kwiaciarni się nie nadaję - dobrze, że mam pracownię autorską ;)

Myślę, że bardzo dobrą decyzję podjęliście. Gdybym ja się mogła starać wcześniej to chyba też bym się wstrzymała, a to była wcześniejsza ciąża... w zasadzie dopiero teraz wyszłam na prostą psychicznie i względny spokój mam. A to też ważne. Zobaczmy co z tego dalej wyjdzie
    gosia86 wrote:
    Vincaminor a robisz zdjęcia swoich bukietów??
    szkoda że wcześniej nie wiedziałam jak zasuszyć różę żeby była ładniejsza, dostałam od męża piękną po wyjściu ze szpitala i stała 3 tygodnie
    a zresztą to ta której zdjęcia mam przy swoim nicku

byłam u tej ginki którą polecała mi Mariolka w pracy
    i nareszcie czuję się "zaspokojona" wszystko mi wyjaśniła
    zrobiła usg zbadała
    chciała dać skierowanie na badania hormonów, ale mam od endo i mam je zrobić około 3 miesiące po zabiegu
    niestety pani doktor po mimo młodego wieku należy do tych lekarzy którzy każą odczekać około 6 miesięcy, ale wytłumaczyła to tym że ciąża sama w sobie jest ogromnym obciażeniem dla organizmu, a tym bardziej po poronieniu i dlatego trzeva się wstrzymać
    podczas badania okazało się że @ jest tuż tuż bo już widać strużkę krwi (na papierze pawie nic)
    na usg niestety prawy jajnik uśpiony, a i w lewym brak dominującego pęcherzyka
    więc prawdopodobnie cykl był bez owulacyjny i mam przyjść na usg w jakimkolwiek dniu cyklu byle po @ żeby mogła ocenić pracę jajników
    (ale teraz nie rozumiem? to żle że jajnik uśpiony? )
    zapytałam od razu jakie ma podjeście do L4 w ciąży, poweidziała że nie ma problemu że ona też była w ciąży i była na L4
    prosiła mnie abym się wstrzymała z ciążą kilka miesięcy, że ona rozumie potrzebę posiadania dziecka ale tak będzie dla mnie lepiej
    powiedziałam jej też że byłam wczoraj u kolegi (przyjmował dzisiaj w gabinecie obok i nawet przechodził jak czekałam na poczekalni, ale nawet dzień dobry nie powiedział) ale nie rozwiał moich wątpliwości
    co do dupa w ciąży czy nawet przed @ to powiedziała że najpierw muszę to skontrolować badaniami i wtedy będziemy wiedziały co robić dalej

i co myślicie o tej wizycie?
    ja jestem zadowolona
    niestety z tymi staraniami będziemy musieli jednak poczekać, ale takiego lekarza chce się słuchać
    rozmawiałam z mężem i poczekamy 4 miesiące czyli do września

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie zimno,temp.drastycznie spadła i nawet w domku się odczuwa zimno. Zrobiłam z rana test oczywiście negatyw ale to była tylko formalność,żeby wiedzieć co dalej z dupkiem. Szkoda mi tylko kolejnego zmarnowanego testu.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, nie lubię takich formalności, nie tak to się miało zakończyć :(
    Przytulam :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik przykro mi :(
    u mnie dzisiaj już można to coś nazwać @ bo gdyby mi wczoraj ginka nie powieziała że coś się tam dzieje to nawet bym tego za @ nie traktowała

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik przytulam mocno. rozumiem dlatego nie mam słów pocieszenia. u mnie dzisiaj plamienia a 30 czerwca pewnie hsg... musze tylko zadzwonić potwierdzic,kiedy @ nadejdzie

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ