Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A konkretnie?wypadają? Może to jednak od tarczycy?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jak zaczełam brac dupka to tak mi się zaczeły przetłuszczac że coś okropnego, wczesniej nie miałam takich problemów

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chyba że o to chodzi
    jak brałam go w ciąży to nie zwróciłam na to uwagi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki :) jak długi weekend? ja z mężem zawitałam do teściów na sobote i niedziele, stęskniona jestem a tu brak możliwości na <3 bo w poniedziałek badanie nasienia rano :(

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli pachnie to zrób cukier różany! :) Jest genialny <3
    http://pocalunkimalinowe.blogspot.com/2013/08/cukier-rozany.html

Może jakieś potpourri? W miseczce, albo w woreczku. :)

Możesz też pozbierać świeżo rozwinięte kwiaty i ususzyć w drobnym piasku (im drobniejszy tym lepszy) lub mące - trzeba kwiat główką do góry ułożyć na warstwie piasku lub mąki i powolutku osypywać, tak żeby się dostał piasek między wszystkie płatki - po mniej więcej 10 dniach (zależy od mikroklimatu) mamy pięknie zakonserwowaną różę, która nie traci kształtu jak przy suszeniu do góry nogami i ma ładniejszy kolor :)

Praca skończona, bukiet oddany - uwielbiam ten moment kiedy Panna Młoda odbiera bukiet. :)
    magdalenka_ka wrote:
    Pytanie nie na temat, najbardziej liczę na odpowiedź Vincaminor, ale może Wy też macie jakiś pomysł :) w moim parku przy domu rośnie piękna fioletowa róża i mam zamiar ususzyć płatki i jakoś je wykorzystać, tylko nie wiem jak, czy ktoś ma jakiś fajny pomysł?

magdalenka_ka, gosia86 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor a robisz zdjęcia swoich bukietów??
    szkoda że wcześniej nie wiedziałam jak zasuszyć różę żeby była ładniejsza, dostałam od męża piękną po wyjściu ze szpitala i stała 3 tygodnie
    a zresztą to ta której zdjęcia mam przy swoim nicku

byłam u tej ginki którą polecała mi Mariolka w pracy
    i nareszcie czuję się "zaspokojona" wszystko mi wyjaśniła
    zrobiła usg zbadała
    chciała dać skierowanie na badania hormonów, ale mam od endo i mam je zrobić około 3 miesiące po zabiegu
    niestety pani doktor po mimo młodego wieku należy do tych lekarzy którzy każą odczekać około 6 miesięcy, ale wytłumaczyła to tym że ciąża sama w sobie jest ogromnym obciażeniem dla organizmu, a tym bardziej po poronieniu i dlatego trzeva się wstrzymać
    podczas badania okazało się że @ jest tuż tuż bo już widać strużkę krwi (na papierze pawie nic)
    na usg niestety prawy jajnik uśpiony, a i w lewym brak dominującego pęcherzyka
    więc prawdopodobnie cykl był bez owulacyjny i mam przyjść na usg w jakimkolwiek dniu cyklu byle po @ żeby mogła ocenić pracę jajników
    (ale teraz nie rozumiem? to żle że jajnik uśpiony? )
    zapytałam od razu jakie ma podjeście do L4 w ciąży, poweidziała że nie ma problemu że ona też była w ciąży i była na L4
    prosiła mnie abym się wstrzymała z ciążą kilka miesięcy, że ona rozumie potrzebę posiadania dziecka ale tak będzie dla mnie lepiej
    powiedziałam jej też że byłam wczoraj u kolegi (przyjmował dzisiaj w gabinecie obok i nawet przechodził jak czekałam na poczekalni, ale nawet dzień dobry nie powiedział) ale nie rozwiał moich wątpliwości
    co do dupa w ciąży czy nawet przed @ to powiedziała że najpierw muszę to skontrolować badaniami i wtedy będziemy wiedziały co robić dalej

i co myślicie o tej wizycie?
    ja jestem zadowolona
    niestety z tymi staraniami będziemy musieli jednak poczekać, ale takiego lekarza chce się słuchać
    rozmawiałam z mężem i poczekamy 4 miesiące czyli do września

Izik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia podjęliście bardzo słuszną decyzję :) z tego co piszesz wizyta bardzo dobrze przebiegła najważniejsze,że jesteś zadowolona.

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewik :* decyzja trudna bo chciałabym już, teraz, natychmiast się starać, ale trzeba myśleć rozsądnie, bo przechodzić przez to kolejny raz to nie dla mnie
    muszę przyznać że czuję się uspokojona psychicznie i takiego lekarz to chce się słuchać

Ewik, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mądrze godosz ale do wrzesnia nie ma 4 miesięcy 2 z kawałkiem....
    a ja byłam niegrzeczna zrobiłam test oczywiście negatyw, a podczas współżycia myślałam że umrę co za ból... może teraz coś się ruszy i przyjdzie małpa

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka w tobie nadzieja ze beda dwie kreski.
    Do mnie zawitala @ :-( wystarczylo postraszyc organizm testem i zawitala :-(
    Gosia dasz rade :-) wazne ze trafilas na gin ktory cos wytlumaczyl.
    Izik przykro mi ze test negatywny. Tule cie mocno :-)

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już prawie 2 są za mną:) liczę od 09.05

Izik, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ta ginka mi sie duzo bardziej podoba, no a z czekaniem to jest tak, ze my moglismy wczesniej a tez zaszlam po pol roku, a w tych cyklach co juz teoretycznie mielismy sie starac to zawsze a to jakas infekcja wypadl a to gin stwierdzil ze jeszcze raz leczymy paciorkowca i inne takie tam, wiec wytrzymacie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik przypomnialo mi sie, ze na poczatku ciazy mialam bolesne skurcze w trakcie orgazmu, no ale skoro test negatyw to sie nie sugeruj tym razem, moze przyda sie ta wiedza w przyszlosci

Izik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik a może zwyczajnie za wcześnie na test?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elu ja też czuję,że do mnie zawita bo czuje jak w środku coś się rusza.

Izik przytulam mocno mocnoooooo...ja też podczas serduszkowania odczuwałam ból dzisiaj.

Gosia wszystko już teraz będzie dobrze. Nie ma innej opcji!

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że robię - wszystko jest zawsze na blogu :) W tym zawodzie portfolio jest bardzo ważne :)

To takie ponoć szokujące ale róża właśnie powinna stać ścięta około trzech tygodni - świeża i prawidłowo pielęgnowana. Niestety w kwiaciarniach bardzo często wciska się ludziom stare kwiaty... :/ Ja nigdy nie umiałam czegoś takiego robić - chyba do pracy w kwiaciarni się nie nadaję - dobrze, że mam pracownię autorską ;)

Myślę, że bardzo dobrą decyzję podjęliście. Gdybym ja się mogła starać wcześniej to chyba też bym się wstrzymała, a to była wcześniejsza ciąża... w zasadzie dopiero teraz wyszłam na prostą psychicznie i względny spokój mam. A to też ważne. Zobaczmy co z tego dalej wyjdzie
    gosia86 wrote:
    Vincaminor a robisz zdjęcia swoich bukietów??
    szkoda że wcześniej nie wiedziałam jak zasuszyć różę żeby była ładniejsza, dostałam od męża piękną po wyjściu ze szpitala i stała 3 tygodnie
    a zresztą to ta której zdjęcia mam przy swoim nicku

byłam u tej ginki którą polecała mi Mariolka w pracy
    i nareszcie czuję się "zaspokojona" wszystko mi wyjaśniła
    zrobiła usg zbadała
    chciała dać skierowanie na badania hormonów, ale mam od endo i mam je zrobić około 3 miesiące po zabiegu
    niestety pani doktor po mimo młodego wieku należy do tych lekarzy którzy każą odczekać około 6 miesięcy, ale wytłumaczyła to tym że ciąża sama w sobie jest ogromnym obciażeniem dla organizmu, a tym bardziej po poronieniu i dlatego trzeva się wstrzymać
    podczas badania okazało się że @ jest tuż tuż bo już widać strużkę krwi (na papierze pawie nic)
    na usg niestety prawy jajnik uśpiony, a i w lewym brak dominującego pęcherzyka
    więc prawdopodobnie cykl był bez owulacyjny i mam przyjść na usg w jakimkolwiek dniu cyklu byle po @ żeby mogła ocenić pracę jajników
    (ale teraz nie rozumiem? to żle że jajnik uśpiony? )
    zapytałam od razu jakie ma podjeście do L4 w ciąży, poweidziała że nie ma problemu że ona też była w ciąży i była na L4
    prosiła mnie abym się wstrzymała z ciążą kilka miesięcy, że ona rozumie potrzebę posiadania dziecka ale tak będzie dla mnie lepiej
    powiedziałam jej też że byłam wczoraj u kolegi (przyjmował dzisiaj w gabinecie obok i nawet przechodził jak czekałam na poczekalni, ale nawet dzień dobry nie powiedział) ale nie rozwiał moich wątpliwości
    co do dupa w ciąży czy nawet przed @ to powiedziała że najpierw muszę to skontrolować badaniami i wtedy będziemy wiedziały co robić dalej

i co myślicie o tej wizycie?
    ja jestem zadowolona
    niestety z tymi staraniami będziemy musieli jednak poczekać, ale takiego lekarza chce się słuchać
    rozmawiałam z mężem i poczekamy 4 miesiące czyli do września

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie zimno,temp.drastycznie spadła i nawet w domku się odczuwa zimno. Zrobiłam z rana test oczywiście negatyw ale to była tylko formalność,żeby wiedzieć co dalej z dupkiem. Szkoda mi tylko kolejnego zmarnowanego testu.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, nie lubię takich formalności, nie tak to się miało zakończyć :(
    Przytulam :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik przykro mi :(
    u mnie dzisiaj już można to coś nazwać @ bo gdyby mi wczoraj ginka nie powieziała że coś się tam dzieje to nawet bym tego za @ nie traktowała

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik przytulam mocno. rozumiem dlatego nie mam słów pocieszenia. u mnie dzisiaj plamienia a 30 czerwca pewnie hsg... musze tylko zadzwonić potwierdzic,kiedy @ nadejdzie

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ