Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeśli pachnie to zrób cukier różany! Jest genialny
http://pocalunkimalinowe.blogspot.com/2013/08/cukier-rozany.html
Może jakieś potpourri? W miseczce, albo w woreczku.
Możesz też pozbierać świeżo rozwinięte kwiaty i ususzyć w drobnym piasku (im drobniejszy tym lepszy) lub mące - trzeba kwiat główką do góry ułożyć na warstwie piasku lub mąki i powolutku osypywać, tak żeby się dostał piasek między wszystkie płatki - po mniej więcej 10 dniach (zależy od mikroklimatu) mamy pięknie zakonserwowaną różę, która nie traci kształtu jak przy suszeniu do góry nogami i ma ładniejszy kolor
Praca skończona, bukiet oddany - uwielbiam ten moment kiedy Panna Młoda odbiera bukiet.
magdalenka_ka wrote:Pytanie nie na temat, najbardziej liczę na odpowiedź Vincaminor, ale może Wy też macie jakiś pomysł w moim parku przy domu rośnie piękna fioletowa róża i mam zamiar ususzyć płatki i jakoś je wykorzystać, tylko nie wiem jak, czy ktoś ma jakiś fajny pomysł?magdalenka_ka, gosia86 lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Vincaminor a robisz zdjęcia swoich bukietów??
szkoda że wcześniej nie wiedziałam jak zasuszyć różę żeby była ładniejsza, dostałam od męża piękną po wyjściu ze szpitala i stała 3 tygodnie
a zresztą to ta której zdjęcia mam przy swoim nicku
byłam u tej ginki którą polecała mi Mariolka w pracy
i nareszcie czuję się "zaspokojona" wszystko mi wyjaśniła
zrobiła usg zbadała
chciała dać skierowanie na badania hormonów, ale mam od endo i mam je zrobić około 3 miesiące po zabiegu
niestety pani doktor po mimo młodego wieku należy do tych lekarzy którzy każą odczekać około 6 miesięcy, ale wytłumaczyła to tym że ciąża sama w sobie jest ogromnym obciażeniem dla organizmu, a tym bardziej po poronieniu i dlatego trzeva się wstrzymać
podczas badania okazało się że @ jest tuż tuż bo już widać strużkę krwi (na papierze pawie nic)
na usg niestety prawy jajnik uśpiony, a i w lewym brak dominującego pęcherzyka
więc prawdopodobnie cykl był bez owulacyjny i mam przyjść na usg w jakimkolwiek dniu cyklu byle po @ żeby mogła ocenić pracę jajników
(ale teraz nie rozumiem? to żle że jajnik uśpiony? )
zapytałam od razu jakie ma podjeście do L4 w ciąży, poweidziała że nie ma problemu że ona też była w ciąży i była na L4
prosiła mnie abym się wstrzymała z ciążą kilka miesięcy, że ona rozumie potrzebę posiadania dziecka ale tak będzie dla mnie lepiej
powiedziałam jej też że byłam wczoraj u kolegi (przyjmował dzisiaj w gabinecie obok i nawet przechodził jak czekałam na poczekalni, ale nawet dzień dobry nie powiedział) ale nie rozwiał moich wątpliwości
co do dupa w ciąży czy nawet przed @ to powiedziała że najpierw muszę to skontrolować badaniami i wtedy będziemy wiedziały co robić dalej
i co myślicie o tej wizycie?
ja jestem zadowolona
niestety z tymi staraniami będziemy musieli jednak poczekać, ale takiego lekarza chce się słuchać
rozmawiałam z mężem i poczekamy 4 miesiące czyli do wrześniaIzik lubi tę wiadomość
-
Dzięki Ewik :* decyzja trudna bo chciałabym już, teraz, natychmiast się starać, ale trzeba myśleć rozsądnie, bo przechodzić przez to kolejny raz to nie dla mnie
muszę przyznać że czuję się uspokojona psychicznie i takiego lekarz to chce się słuchaćEwik, aja lubią tę wiadomość
-
Gosia mądrze godosz ale do wrzesnia nie ma 4 miesięcy 2 z kawałkiem....
a ja byłam niegrzeczna zrobiłam test oczywiście negatyw, a podczas współżycia myślałam że umrę co za ból... może teraz coś się ruszy i przyjdzie małpa4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Gosiu ta ginka mi sie duzo bardziej podoba, no a z czekaniem to jest tak, ze my moglismy wczesniej a tez zaszlam po pol roku, a w tych cyklach co juz teoretycznie mielismy sie starac to zawsze a to jakas infekcja wypadl a to gin stwierdzil ze jeszcze raz leczymy paciorkowca i inne takie tam, wiec wytrzymacie
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Jasne, że robię - wszystko jest zawsze na blogu W tym zawodzie portfolio jest bardzo ważne
To takie ponoć szokujące ale róża właśnie powinna stać ścięta około trzech tygodni - świeża i prawidłowo pielęgnowana. Niestety w kwiaciarniach bardzo często wciska się ludziom stare kwiaty... Ja nigdy nie umiałam czegoś takiego robić - chyba do pracy w kwiaciarni się nie nadaję - dobrze, że mam pracownię autorską
Myślę, że bardzo dobrą decyzję podjęliście. Gdybym ja się mogła starać wcześniej to chyba też bym się wstrzymała, a to była wcześniejsza ciąża... w zasadzie dopiero teraz wyszłam na prostą psychicznie i względny spokój mam. A to też ważne. Zobaczmy co z tego dalej wyjdzie
gosia86 wrote:Vincaminor a robisz zdjęcia swoich bukietów??
szkoda że wcześniej nie wiedziałam jak zasuszyć różę żeby była ładniejsza, dostałam od męża piękną po wyjściu ze szpitala i stała 3 tygodnie
a zresztą to ta której zdjęcia mam przy swoim nicku
byłam u tej ginki którą polecała mi Mariolka w pracy
i nareszcie czuję się "zaspokojona" wszystko mi wyjaśniła
zrobiła usg zbadała
chciała dać skierowanie na badania hormonów, ale mam od endo i mam je zrobić około 3 miesiące po zabiegu
niestety pani doktor po mimo młodego wieku należy do tych lekarzy którzy każą odczekać około 6 miesięcy, ale wytłumaczyła to tym że ciąża sama w sobie jest ogromnym obciażeniem dla organizmu, a tym bardziej po poronieniu i dlatego trzeva się wstrzymać
podczas badania okazało się że @ jest tuż tuż bo już widać strużkę krwi (na papierze pawie nic)
na usg niestety prawy jajnik uśpiony, a i w lewym brak dominującego pęcherzyka
więc prawdopodobnie cykl był bez owulacyjny i mam przyjść na usg w jakimkolwiek dniu cyklu byle po @ żeby mogła ocenić pracę jajników
(ale teraz nie rozumiem? to żle że jajnik uśpiony? )
zapytałam od razu jakie ma podjeście do L4 w ciąży, poweidziała że nie ma problemu że ona też była w ciąży i była na L4
prosiła mnie abym się wstrzymała z ciążą kilka miesięcy, że ona rozumie potrzebę posiadania dziecka ale tak będzie dla mnie lepiej
powiedziałam jej też że byłam wczoraj u kolegi (przyjmował dzisiaj w gabinecie obok i nawet przechodził jak czekałam na poczekalni, ale nawet dzień dobry nie powiedział) ale nie rozwiał moich wątpliwości
co do dupa w ciąży czy nawet przed @ to powiedziała że najpierw muszę to skontrolować badaniami i wtedy będziemy wiedziały co robić dalej
i co myślicie o tej wizycie?
ja jestem zadowolona
niestety z tymi staraniami będziemy musieli jednak poczekać, ale takiego lekarza chce się słuchać
rozmawiałam z mężem i poczekamy 4 miesiące czyli do wrześniagosia86 lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny