Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik przytulam mocno...jaki masz plan na ten cykl?

Ewik lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było, ale zajmuję się wakacjami i głowę mam na szczęście wypełnioną tym tematem.

Tygrysku, gratulacje!!! Niedawno do nas dołączyłaś, a tu już takie dobre wiadomości :) Długo się staraliście, czy tylko ten miesiąc?

Ewik, przytulam, po każdej burzy wychodzi słońce!

U mnie ten cykl jest strasznie dziwny, nie miałam charakterystycznego skoku z niskiej temp. (36,25 w moim przypadku) na wyższą (ok. 36,50) w ok 14 dniu, tylko mam od 10 dnia od razu już te wysokie :/ A test owulacyjny wyszedł tylko w 13 dc pozytywny. Więc tempka sobie, a reszta sobie.

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! Tydzień czasu mnie nie było, a tu tyle nowych stron do nadrobienia :) Byłam na tygodniowym wyjeździe, taki mini urlop i bardzo dobrze mi zrobił. Nabrałam sił, naładowałam baterie i jakiś taki wewnętrzny spokój we mnie wstąpił (pewnie chwilowo). Będzie dobrze dziewczyny! Musi być i każdej z nas w końcu się uda! :-)

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, jestem nową użytkowniczką of. O dziecko walczyłam sama ze sobą prawie 2 lata, a intensywnie od listopada 2013. Miałam sporą nadwagę i w związku z tym totalnie rozregulowane cykle. Od listopada zmieniłam siebie, swoje życie ale przede wszystkim odżywianie. Mam nietolerancje glukozy, to jeszcze nie cukrzyca, ale to powodowało że tyłam. Straciłam na dziś dzień ponad 30 kg. Od tego roku po woli wracały mi normalne cykle. W maju ginekolog potwierdził mi że była owulacja, wiec postanowiliśmy zrobić wszystko co w naszej mocy! Dlatego też zalogowałam się tu na portalu, bo ja jestem bardzo nowoczesna i takie prowadzenie wykresu tu mi się bardzo spodobało. Okazało się to bardzo pomocne.

Własnie wychodzę z pracy po wyniki bety. Pierwszy raz w życiu ją robiłam, więc stresuje się. Testy 3 różnych firm wychodziły pozytywne.
    Odezwę się już z wynikami! Trzymajcie kciuki!

magdalenka_ka, Miśkaa, gosia86 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku gratulacje :)

Magdalenka szczerze na ten cykl nie mam planu działania na monitoring nie idę bo mam owulację więc nie będę cyrków robić a druga sprawa,że trzeba wzmocnić armie męża i wtedy ruszyć coś. Może to i lepiej bo nie będę się stresować tylko odpuszczamy trochę bo można zwariować.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik ja myślę, że pewnie też dużo siedzi w głowie. Nadal nie mogę się nadziwić nad sobą, że śluz się pojawił wtedy kiedy nie mogliśmy sie niby starać, ale na szczęście zdążyliśmy. Bardzo mocno czułam jajnik przed <3, więc myślę, że to był najlepszy moment :) oczywiście to tylko domysły, bo ani nie byłam na monitoringu ani nie robiłam testòw owu. Zobaczymy za 2 tygodnie...

gosia86 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku gratuluję! :)

U mnie już chyba po owu... od jutra zaczynam luteinę jeśli temperatura się utrzyma. Ale nie ma się co nastawiać - gdybym drugi raz miała zajść w pierwszym cyklu starań to już chyba byłaby lekka przesada, zważywszy na wszystkie dotychczasowe perypetie. ;)

Tygrysek lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, przytulam!

Tygrysku, gratulacje :)

a ja w tym cyklu zapomniałam o termometrze. praktycznie codziennie wstaje o innej porze, więc bez sensu było mierzyć tempke. w pracy, mam dużo pracy i nawet nie mam kiedy was poczytać. w miniony piątek byłam u endo, wcześniej zrobiłam wyniki. po 9ciu miesiącach leczenia i skoków z niedoczynności w nadczynność moje tsh wynosi: 1,217 :) a ft4 12,4 :) niestety prl od poprzednich badań, czyli ponad 2m- ce temu prawie nic nie spadła. z 21,65 mam 20,79. endo stwierdził, że mogłaby być jeszcze niższa, ale zła nie jest i nie będzie mi zmieniał dawki (czyli dalej biorę po pół tabletki na noc). powiedział jeszcze, że reszta należy do gina. jak będę mieć urlop myślimy sie wybrać do naszego gina żeby juz wznowić starania od września.

Miśkaa, gosia86 lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wiesz ogólnie prolaktynę ciężko się zbija więc jeszcze troszkę cierpliwości a jak dochodzi jeszcze tarczyca do tego to trzeba się pomęczyć. U mnie tez tak mozolnie poszło zbijałam 6 miesięcy na początku tragicznie powoli mozolnie ale po około 4 miesiącach się ruszyło z kopyta.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poniedziałek odfajkowany :) super by było gdyby cały tydzień tak szybko zleciał :)

u mnie z tsh jest tak że biorę jakąś dawkę przez 3 do 6 miesięcy tsh znów wzrasta więc znów dawka większa i tak co kilka miesięcy, ale nie rośnie już tak tragicznie jak było na początku 5,48 czy jakoś tak
    zazwyczaj rośnie do max 2

aja to staramy się razem we wrześniu :)
    ja byłam dzisiaj u kadrowej w pracy zaniosłam jej zaświadczenie o poronieniu i dowiedziałam się dlaczego mam tak mało płatne L4
    wytłumaczyła że podobno trzeba mieć przepracowane 3 pełne miesiące pod rząd beż jednego dnia na L4, a u mnie ostatnio takie miesiące były w 2012 roku, bo w 2013 brałam opiekę na ojca i to się też wlicza jak L4 a później sama chorowałam
    więc teraz muszę grzecznie przepracować 3 miesiące żeby na L4 ciążowym mieć ładną wypłatę :)

Tygrysku jaka beta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 23:00

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Witam Was, dawno mnie tu nie było, ale myślami byłam przy Was! Pochłonęły mnie doszczętnie Czerwcowe Testerki.
    Wracam bo... JESTEM W CIĄŻY!!! :)
    Dziś byłam zrobić betę i czekam na wyniki, za 2,5 h odbieram. Masakra stres jak nic. Od czwartku wychodziły mi cenie cieni, ale w niedziele już na teście Bobo o czułości 25 wyszła mi nie bardzo intensywna, ale bardzo wyraźna II kreska.
    Nie traćcie nadziei. Wierzcie, mocno wierzcie.
    Wielkie gratulacje!!! :) <3 Koniecznie napisz co z wynikami bety :)

Marcysiu, brak mi słów... Podobno co nas nie zabije, to nas wzmocni, ale czasem łzy się cisną do oczu gdy czytam takie historie :(

Ciekawe co u naszej Gwiazdeczki :)

Właśnie podejrzałam na wykresie Tygrysku, gratuluję pięknej bety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 23:33

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja beta z wczoraj to 162,7 :) Do teraz jeszcze próbuję ochłonąć :)

magdalenka_ka, Izik, gosia86, Ewik, aja lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku łapiemy wiruski w każdej ilości :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam wiruski/dobre fluidy/cukiereczki/całyski i to czego potrzeba do szczęścia!!!
    aniol_10.gif

gosia86, aja lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Tygrysku! Łapiemy fluidki, łapiemy! :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku to teraz ślicznego przyrostu bety i czekamy na wieści po wizycie u Gina :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapiemy wiruski, łapiemy jak najwięcej! :)

Ewik lubi tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam gratuluje nowym mamusiom no i oczywiście łapię wiruski u mnie spokój jestem względnie po owulce i teraz wielkie czekanie trzymam za was kciuki kochane żuczki oby każdej sie udało pozdrawiam

Ewik lubi tę wiadomość

• aja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    aja wiesz ogólnie prolaktynę ciężko się zbija więc jeszcze troszkę cierpliwości a jak dochodzi jeszcze tarczyca do tego to trzeba się pomęczyć. U mnie tez tak mozolnie poszło zbijałam 6 miesięcy na początku tragicznie powoli mozolnie ale po około 4 miesiącach się ruszyło z kopyta.
    Ewik, miałam po prostu nadzieję, że jak poprzednio w 2 miesiace z 40,89 spadła do 21,69, to teraz po kolejnych dwóch miesiącach też będzie ładnie spadać.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Rany, co za dzień... wykres mi wariuje, czuję się masakrycznie źle. Stwierdzam, że albo zbiera mi się na chorobę albo właśnie zachodzę w ciążę. W związku z tym, że nawet jeśli owu była to i tak za wcześnie na objawy to raczej ta pierwsza opcja jest prawidłowa. W związku z tym związkiem proszę Was - potrzymajcie kciuki, żebym się nie rozłożyła na amen bo w sobotę i niedzielę mam egzaminy i to ja je przeprowadzam a nie jestem egzaminowana, więc nie godzina pracy a cały dzień mnie czeka... :/

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ